TKBL 2011-2012 Sezonu

daha 2. haftadan home-court avantajının bizde olacağını bilmek güzel..bu sene hakemlerde kurtaramayacak ama şikecileri..

Onlarda Birsel ve Nevriye'nin mevcut teknik kadrodan memnun olmadıkları çok net görünüyor. Birsel ile Nevriye gönderecek Yunanlı koçu :)

Evet geçen sene Fenerbahçe forumlarından birinde okumuştum ben de Ajavon'un milli takımında oynadığı için devşirelemeyeceğini.
Latoya Pringle'ın da Alman pasaportu vardı sanırım bunu nerede gördüğümü hatırlamıyorum uyduruyor da olabilirim. :)

Evet geçen sene Fenerbahçe forumlarından birinde okumuştum ben de Ajavon'un milli takımında oynadığı için devşirelemeyeceğini.
Latoya Pringle'ın da Alman pasaportu vardı sanırım bunu nerede gördüğümü hatırlamıyorum uyduruyor da olabilirim. :)
Pringle Almanya doğumlu galiba,bende böyle birşey görmüştüm bir ara ama emin değilim senin gibi :)

2. Hafta Sonuçlar:
Tarsus:76 - İstanbul Üni:67
Beşiktaş:81 - Mersin BŞB:76
Samsun:70 - Antakya Bld:63
Ceyhan Bld:81 - Botaş:72
Fenerbahçe:77 - Optimum TED:84

Bizim maçımızla birlikte oynanan 6 maçta büyük çekişmeye sahne oldu bu hafta. Maçların galipleri hep son anlarda belirlendi.

Tarsus Pohlen başta olmak üzere 4 yabancısı ile maçı kazanırken, Üniversite'de R. Hodges'ın 27 sayısına 17 yaşındaki Merve Aydın'dan 10 sayılık bir katkı geldi ama maçı kazandırmaya yetmedi. Bu maç bir de maç bittikten sonra Üniversite'nin 3 sayısını silme gibi bir ilginçliğe sahne oldu.

Beşiktaş, Mersin karşısında ilk yarıyı çift hanelerde geride kapayıp 3. çeyrekteki oyunuyla maçı kazandı. Özellikle ikinci yarıda devreye giren Lavender Beşiktaş'ın can simidi olurken, eski oyuncuları Zellous'un 31 s-5r-4a'lik performansı Mersin'e yetmedi.

Samsun, Antakya'yı geçerken Coco Miller ve Robbins takımın öne çıkan isimleriydi, 12 sayı da saha içinden şut kaçırmayan Gökçe Doğan'ın ellerinden geldi Samsun adına. Skoreri Mosch'un maç öncesi rahatsızlanması sebebiyle bu oyuncuyu sadece 7 dakika kullanabilen Antakya, Harper'ın double-double yaptığı maçta son ana kadar kovalasa da maçı kazanmayı başaramadı.

Adana derbisinde, Botaş'ın özellikle son çeyrekteki gayretine karşın gülen ev sahibi Ceyhan oldu. Bir hafta önce Abdi İpekçi'de dişli takım olduklarını göstermişlerdi zaten. Amerikalıların yanı sıra, milli oyuncu Seda Erdoğan da çift hanelere ulaşıp takımının elini rahatlattı bu karşılaşmada. Botaş ilk iki maçından da mağlubiyet ile ayrılırken, Quianna Chaney'in performansı takımın gerisinde kalıyor gibi.

Belki de sezonun en büyük sürprizine imza atan TED, Fenerbahçe'yi Caferağa'da mağlup etti. TED tecrübelilerle gençleri iyi harmanladı, 3 Amerikalısını aynı WNBA takımından alıp uyum sorununu azalttı gibi öyküler anlatılabilir ama şu maçı kazanmak için bunların yeterli olmadığının hepimiz farkındayız. Fenerbahçe'de bir sorun olduğu açık. Eski Fenerli Ajavon 31, Walker 20 sayı yollarken Fenerbahçe potasına, genç Özge'nin 10 sayısı ve kritik üçlüğü takımı için en az onlar adına önemliydi.

2. haftanın ardından Galatasaray, Samsun, Optimum TED 2/2 ile başlayanlar. Botaş, Mersin BŞB ve İstanbul Üniversitesi de henüz yüzü gülmeyenler.

Yarın (Çarşamba) oynanacak maçlarla birlikte Eurocup heyecanı da başlayacak. Bu kupada ülkemizi Optimum TED, Botaş, Beşiktaş ve Kaskispor temsil edecek.

2 Kasım Çarşamba:
18:45 Lotto Young Cats(Belçika)-Beşiktaş
21:30 Dexia Namur (Belçika)-Optimum TED
22:30 Lombos(Portekiz)-Botaş

3 Kasım Perşembe:
19:00 Maccabi Bnot(İsrail)-Kaskispor

Beşiktaş ve TED aynı salonda oynayacaklar yarın. Beşiktaş'ın rakibinden başlayalım, Belçika liginde 6. sıradalar, oynadıkların 5 maçın 3'ünde mağlup oldular. Yazın alt yapı turnuvalarını takip edenler için birçok tanıdık isim var bu kadroda. Bunun getirisi olarak Amerikalı Drake haricinde çok genç bir kadroyla mücadele ediyorlar. Meesseman ve Devliegher şampiyon olan Belçika U18 takımının önemli parçaları ve Lotto kadrosunda iyi süreler alıyorlar. Belçika alt yaş milli takımlarından oynayan 11 oyuncu bu takımın parçaları, kendi a takımlarında da hemen hemen her oyuncunun alt yapılarından yetiştiğini görüyoruz. İlginç bir sistem olarak dikkat çekiyor. İstanbul'daki maçları, Galatasaray'ın bir maçıyla çakışmazsa izlenesi bir takım.

TKBL'ye 2/2 ile başlayan TED, Belçika liginin yenilgisiz lideri Dexia Namur'a konuk olacak. Ify Ibekwe takımın tanınmış isimlerinden biri. Laurence van Malderen ise ligdeki en skorer oyuncuları. U16 Avrupa Şampiyonası'nda MVP seçilen Hind Ben Abdelkader Dexia Namur kadrosunda yer alıyor ve iyi süreler alıyor genç yaşına rağmen. Sanırım en zor maçı Optimum TED oynayacak bu hafta.

TKBL'nin galibiyetsiz takımlarından Botaş ise Portekiz'de başlıyor Eurocup mücadelesine. Quinta dos Lombos, 4. haftası oynanan Portekiz Ligi'nde 3 galibiyet aldı ve 3. sırada yer alıyor. Fikir sahibi olamadığımız kadrolardan biri daha. Botaş'ın resmi maçlardaki ilk galibiyetini almaması için hiçbir sebep yok.

Kaskispor İsrail'de mücadele edecek bu hafta. İsrail'de lig henüz başlamadı. Bnot da tanıdığım bir ekip değil, kadrolarının en dikkat çekici yanı Plenette Pierson'a sahip olmaları. FIBA'nın günlük kurallarını da göz önüne alıp Kaski'nin hangi devşirmelerini oynayıp, hangilerini oynatamayacaklarını takımın nasıl kurgulanacağını göreceğiz.

Candace Parker diyorlardı birde.Fb muhtemelen transfer yapacakta bakalım kim olacak.Avrupa için değil ama lig için denge değiştirebilir Pondexter ve ya Parker.

Pondexter'i almaları bizim için daha iyi. Çünkü Candace 3 numarada inanılmaz bir fizik avantajına sahip. 3 numarada 4 gibi oynayabiliyor. Çok iyi orta mesafesi var. Pondexter'i savunması daha kolay.

Cappie'nin sözleşmesi de Aralık'ta bitiyormuş sanırım. Eğer Candace Parker ve Cappie Pondexter ayrılırsa Ekaterinburg'un yapacağı hamleler önemli. Kıta dışı haklarından biri Sue Bird olacak zaten, diğerini kim için kullanacaklar merak ediyorum. Belki Angel ya da Penny ile takas söz konusudur, en zayıf pozisyonları 3 numara gibi duruyor bence