TKBL 2011-2012 Sezonu

TKBL'nin 8. Haftası geride kaldı. Fenerbahçe, Kaskispor'u yenince, Galatasaray ile zirvede yalnız kaldı ve oynadığımız ilk maçı kazandıkları için liderliğe yükseldi. Alt sıraları yakından ilgilendiren maçlar da oynandı bu hafta sonuçlara ve sıralamaya bakacağız ama bu hafta harika bireysel performanslar da vardı onların da altını çizelim.

İstanbul Üni:63-Galatasaray:72

Botaş:89-Samsun Basket:91 (Uzatma)

Quianna Chaney (Botaş): 30 sayı
Courtney Paris (Botaş): 9 sayı-21 ribaund
Nilay Kartaltepe (Botaş): 13 sayı-11 asist

Coco Miller (Samsun): 26 sayı
Jillian Robbins (Samsun): 20 sayı-10 rib.

Optimum TED:74 - Ceyhan Belediyesi:84

Demya Walker (TED): 22 sayı-17 ribaund

Natasha Lacy (Ceyhan): 21 sayı-11 asist-9 rib.
Ashley Walker: 24 sayı-10 ribaund

Tarsus:69 - Beşiktaş:72

Tangela Smith (Tarsus): 22 sayı-17 ribaund

Courtney Vandersloot (BJK): 17 sayı-8 asist-4 rib.-3 top çalma

Fenerbahçe:82 - Kaskispor:58

Homend Antakya:83 - Mersin BŞB:88 (Uzatma)

Tuğba Palazoğlu (Mersin): 25 dakikada; 20 sayı (%70 saha içi isabetiyle)
Latoya Thomas (Mersin): 27 sayı-7 ribaund
Erlana Larkins (Mersin): 16 sayı-17 ribaund

1- Fenerbahçe 7-1
2- Galatasaray 7-1
3- Kaskispor 6-2
4- Ceyhan 5-3
5- Samsun 5-3
6- Botaş 4-4
7- Tarsus 3-5
8- Mersin 3-5
9- Antakya 3-5
10- TED Ank. 2-6
11- Beşiktaş 2-6
12- İstanbul Üni. 1-7

Artık ilk yarının son 3 haftasındayız, ilk yarıyı ilk 8'de bitiren takımlar Türkiye Kupası'na katılma hakkı kazanacaklar. Ayrıca son sıralardan kaçma yarışı da var tabii ki.

Son haftalarda kadrolara bazı eklemeler de yapıldı.

Beşiktaş'ta paralarını alamadıkları gerekçesi ile ayrılan Harris ve Lavender'in yerine Hoffman transfer edilmişti. Kaski Gizem Yavuz ile yolları ayırdı ve genç oyuncu Optimum TED'in yolunu tuttu. TED'den Amerikalı Dunlap ayrıldı bu arada. Tarsus, Ivory Latta ve Jessica Adair ile anlaştı, Andre Riley ile sözleşmesini sonlandırırken. Latta sezon başında Kaski ile anlaşmış ama sakatlığı ötürüsüyle Kaski ondan vazgeçmişti. İstanbul Üniversitesi de WNBA şampiyonu Lynx'ten, Euroleague tecrübesi de olan, Charde Houston ile anlaşıp, beklediği verimi alamadığı Aisha Mohammed'i gönderdi. Antakya da birkaç hafta önce Indiana Fever forması giyen Shannon Bobbit ile anlaşmıştı.

Bu arada anmadan geçmek olmaz, eski oyuncumuz Tuğba Palazoğlu Mersin'e gittiğinde ekibin galibiyeti yoktu. Tuğba'nın çok ciddi katkı verdiği 3 maçın ardından 3/3 yaptılar. Tebrikler Tuğba'ya.

Abi Fener 4 yabancıyla bir hücüm yaptı faul aldı atış kullanıldı sonra teknik faul verdiler ama Angelon atışı kullanmaması gerekmiyor muyud ?

Acaba nasıl bir rotasyon yapacak fener ayriyeten penny ve pondexter aynı takımda olacak kavgalı değilmiydi.Bunlar eger penny rotasyonun dısında kalacaksa euroleague unutsunlar .Tam komple bir oyuncu penny ayriyeten ligde 3+1 kuralı var. Angel Penny Pondexter Matovic olur tahmini pota altında fowles ve Tina ile sov yaparız.

Acaba nasıl bir rotasyon yapacak fener ayriyeten penny ve pondexter aynı takımda olacak kavgalı değilmiydi.Bunlar eger penny rotasyonun dısında kalacaksa euroleague unutsunlar .Tam komple bir oyuncu penny ayriyeten ligde 3+1 kuralı var. Angel Penny Pondexter Matovic olur tahmini pota altında fowles ve Tina ile sov yaparız.

Bu Yerli rotasyonuyla şov yapmayı bırak maçları zor kazanırız.

Bu Yerli rotasyonuyla şov yapmayı bırak maçları zor kazanırız.
Dikkat edersen pota altı kelimesini kullanmasım şov yapacağımız yeri söylerken ayriyeten evet yerli oyuncularımız sıkıntılı en azından fener göre ama kesinlikle fenerden iyi bir kadromuz olduğunu düsünüyorum .Dikkat edersen deplasmandaki maçta kadroda ne Alba nede Fowles vardı .Kısa rotasyonlara bakarsak bizde öne çıkan Alba ve Diana olur onlarda ise penny angel pndexter var kısalarda yarım adım öndeler ama zunlarda matovic nevriyeye nevlin bizde ise Tina fowles bahar bence uzunlarda biz onlardan kesinlikle öndeyiz

Candace Parker söylentilerinden sonra Cappie'yi almalarına fazlasıyla sevindim.
Cappie 2010 WNBA'den sonra çok büyük bir düşüşe geçti eski performansından çok uzak. Euroleague'de zaten Penny ve Angel'ı kesebileceğine inanmıyorum, ligde de benchten gelecektir muhtemelen. Tamane de kadrodan çıkacağı için Matovic ve Nevriye, Tina ve Fowles ile başbaşa kalacak. 5 dakika beraber oynasalar kendine gelemez Nevriye ve Matovic. :)

bende Tina ve Fowles ın karşısındaki acizliklerini göreceğimiz günleri bekliyorum <=-P

FB'nin yabancıları Babkina-Penny- Angel-Tamane-MAtoviç idi. Pondexter geldiğine göre bunlardan biri gidecek. Eğer EL de bunlardan biri olmayacaksa Penny yada Angel olmayacak, ki bu FB'ye zarar verir. O zaman EL için yapılan bir transfer değil lig için alındı desek Babkina'nın lig kadrosunda olmayacağı anlamına gelir. O zaman Babkina sadece EL maçlarında oynayacak veya daha kötüsü Babkina temelli gönderilecek olabilir. Bu da FB'yi EL'de iyicene zayıflatır.

O zaman FB'nin lig kadrosu Pondexter-Angel-Penny-Tamane-Matovic olacak demektir. Şimdi olası GS-FB şampiyonluk finalinde Biz Dee-ALba-Sylvia-Tina ile oynayacağımıza göre FB'nin Tamane'yi kadrodan çıkarması uzun rotasyonlarını sıkıntıya sokar. Uzun seride Nevriye Nevlin-Matovic ile 4-5 rotasyonunu doldurmaya çalışacaklar bizde ise Melisa-Bahar-Tİna-Syl olunca tek maçlık serüvenlerde işi şansa bıraksa da uzun serilerde hiç şansı olmayan bir takım haline geleceklerdir. O zaman Tamane'yi uzun rotasyonuna soksalar bu kez Pondexter-Angel-Penny'den biri kadroya giremeyecek demektir.Bunlardan ben şahsen Penny'nin oynamasını istemem. Ama kadroya giremediği için en az sorun çıkartacak oyuncu da Penny olur. Ne Angel'i ne Pndexter'i kadroya almazsan sessiz kalacaklarını sanmıyorum. Yani FB'de her yol Tamane'nin kadro dışı Babkina'nın ise en iyi ihtimalle sadece EL kadrosunda olması mümkün.

Birsel-Esmerâl- Pondexter-Angel-Penny-Nevriye-Matovic kadrosu ile bize karşı oynayacaklar demektir. İlk maç hadi ikinci maç bir nebze. Ama 3. maçtan itibaren sahada FB diye bir takım görmek zor.

Bu yüzden Pondexter transferini yapanları tebrik ediyorum. Onların aksine Hayırlı olsun diyorum.

akıllı düşünen ve bu işe gönül vermiş Fenerli arkadaşlarım bile Pondexter transferini taraftarı kazanmak ve kombine için yapılmıs hamle olarak görüyorlar.6 yıldır ligde şampiyon oluyorken euroleaguede yenilgisiz giderken her defasında ceyrek finalde takıldıkları için muhtemel elenebilecek takımlardan avrupalı oyuncu alacaklarını düşünüyorlardı ki onlarda bu transfere akıl erdiremediler.Ayrıca erkek basketbol takım koçunun sokağa atacak paramız yok derken kadın takımında oynamayacak oyuncular olması çok gereksiz...

Neyse bize gelince Maya Moore Ros cacarese katıldı.Bizimde avrupalı bir guard veya uzun almamız muhtemel en geç 2 3 hafta içinde transferin olacagını düşünüyorum...

Galiba Babkina'nın TR lisansı iptal edilecekmiş. Babkina sadece EL de oynayacakmış. Ligde ise Büyük olsılıkla bizim maçta Tamane dışarıda kalacak. Nevriye-Nevlin-Matovic üçlüsüyle çıkacaklar. Nevriye-Matovic zaten hep uzun süre alan oyuncu oldukları için Nevlin artık bizim maçlarda daha uzun süre alacaktır.
Pota altında bir level aşağı inecekler. Biz ise Pota altında 2 level yukarı çıkmışken!
Ancak beklenti dış oyunculardan olacak artık Pondexter ile. Pondexter-Penny-Angel oldukça sağlam üçlü oluyor. Ancak hepimizin dediği gibi Angel gibi topu seven bir oyuncu ile Pondexter'ın nasıl anlaşabileceği büyük soru işareti zira bu oyuncular 2 ve 3 numara olduklarına göre aynı anda epey bir dakika alacaklar.
İyi giden takımı bozmak adına yapılmış çok saçma bir hamle gibi geldi bana.
Bize gelince TR için Fowles ile yapacağımız hamleyi zaten yapmıştık. Ancak EL için bir uzun hamlesi ve Prince nin sorunu çözülmesi lazım.

Nerden baksan sacma bir hamle,bence onlarin kocu icten ice Angel'i 4e ceken bir yapiyi zorlayacak.Cok sacmalayacaklarini dusunuyorum,Parker'i alsalar hos olmazdi ama Cappy hosgelmis.

Cappy transferi bu sene hesaplanarak yapılan bir transfer değil önümüzdeki senede düşünülerek yapılmış.Ocak'ta Ekat ile sözleşmesi bittiği için FB şimdiden 1,5 yıllık sözleşme yapmış.Ayrıca seneye Penny kalmayacağını belirttiği için bu transferi yapmışlar ki bu durumda yüksek ihtimalle Diana'da gidebilir bence çünkü GS gelmesinin en önemli nedenlerinden biri Penny'nin Türkiye'de oynayacak olmasıydı.Şimdiden Dee'ye sözleşme önermekte fayda var bence imzalamaz şu an ama eğer kalmayacak gibiysede önümüzdeki sene için transfere başlamak lazım.Avrupa'da Şubat,Mart'ta belli oluyor büyük oyuncuların oynayacağı takımlar.Mutlaka Avrupalı uzun takviyesini şimdiden garanti altına almak lazım şimdiden ve Avrupalı 2 numarada önemli bir takviye olacaktır takım için.Tina ve Syl beraber oynayacağı sistemi ve setleri yaratıp alışmak lazım şimdiden .Son 3 maça bakarsak kopuk oynuyorlar birbirlerinden henüz yüksek uyumla oynamıyorlar.Tina'nın daha fazla takım için oynaması lazım bence.Ribaunt ve sıkıştığında asist( top içeri ona girince mutlaka atma zorunluluğu hissediyor sanırım) olarak daha fazla katkı vermesi gerekli

Cappie'den yol olmaz, iyi oldu bizim için.

Sevindim bu transfere fakat C.Parker'ı da alsalar o daha manasız bir hamle olurdu. Bunun en azından lig için bir manası var, Pondexter Babkina'dan iyi oyuncu.

Ateş,

Şu algıyı kırmak lazım. Dee nerede Penny orada veya Penny nerede Dee orada diye bir durum yok:) En basiti 2 sezon önce Penny Türkiye'de oynarken Dee Rusyadaydı. Yani Penny'nin gitmesi Dee'nin gideceği anlamına gelmez. Dee'ye İstanbul gibi çok önemli bir artı değer katan bir şehirde oynama imkanı sunuyoruz. UMMC gibi günlerin 5-6 saatten oluştuğu bir şehir değil. Üstüne hedefleri olan, kalıcı başarılar isteyen oralarda durmak isteyen bir takım son olarak da onu seven bir taraftar kitlesi. Giderse yolu açık olsun ama ben kalacağını düşünüyorum.

Cappie konusunda bence doğru bir mantık. Yani Penny gideceği için şimdiden almış olmaları mantıklı geliyor bana. Ama camianın içinde bulunduğu süreçte bu derece uzun vadeli planlamalar içinde olabileceği soru işareti. Bekleyeceğiz göreceğiz. Kendi payıma endişe verici bulmuyorum.

Dee Dünya üzreinde istediği takıma gider. Yeter ki kendisi istesin. Sadece Rus takımları yok. İspanyol takımları da var. Bu açıdan bakınca Dee ile olan 1 yıl opsiyonu şansa bırakmamak lazım bence. Penny bize gelmeyi düşünüyor olabilir ama bizim Alba'mız var. Penny kalsın.

Cappy Hamlesini açıkçası ben beğendim.(Bu sene için)Gelecek sene için olan yapılanmalarınıda merak ediyorum açıkçası.Penny veya Angelden vazgeçecekler ve bence bu isim angel olacak.Bizim Alba ve Fowles ile olan sözleşmemiz devam ediyor ve ben seneye Tina dan vazgeçeceğimizi düşünüyorum.Avrupalı Guard ve uzun oyuncuyla + Diana ile hem bu sene iddamızı arttırırız hem de gelecek sene kupaların favorisiyiz bence.

Beşiktaş Antakya´ya da yenilerek ligin dibine demir attı. Gidişatları hiç iç açıcı değil.

Bizim 2005´te yaşadıklarımızdan ders almıyorlar...