TÜRKİYE: 67 - Almanya: 73

Molayı yanlış yerde almamız macın sonunu getirdi. Herkes tahmin ediyordu Almanyanın bizi faul çizgisine göndereceğini gittik orada mola aldık.

Hücumda hiç düzgün bir setimiz yok. Enes 4. çeyrekte oynadı mı hiç ?
Oynamadı. Çünkü 3 periyod çok iyi oynadığı için cezalandırıldı
 
Tek suclu tabiiki o değil ama artık Kerem Tuncerine milli takıma olan katkılarından dolayı teşekkür edilmeli,plaket verilme vakti gelmiştir,bi katkın olsun be kardeşim top sektirmekten başka.....
 
Galatasaray düşmanı sayın ene sana diyecek soz bulamıyorum. Her yönü ile berbat bir yönetim gösteriyorsun. Ama, Hidayet ve ersan ya siz ne is yaparsınız kardesim. Berbat durağan bir hücum yapıyoruz. Sut yüzdemiz berbat, serbest atışlarımız ise felaket. Ama su bir gercek ki bu takım macı kazanacaklarına inanmıyorlar. Kenardan Enes ve emir dısında katkı yok. Evet Semih ve kerem çok önemli oyuncular ama yerlerine alınanlar izzet mı olmalı. Bastan beri söylüyorum, Furkan ve tutku bu takımda olmayı cenk ten Sinan'dan çok daha hak ediyor. İzzet bu takımın aday kadrosunda bile olmayı hak etmiyor. Birde savunma savunma diyerek kendimizi kandırmayalım, atamıyoruz abi neyi savunacaksın ?
 
Orhun Ene'nin seçimleri bu hale soktu bizi, Enes'in 4. çeyrek oynamamasının hiçbir izahı yoktur. Kendisi Sırbistan maçından sonra pılını pırtını toplar ve gider. Sırbistan maçından zerre kadar umudum yok.
 
Sırplar bugünkü İspanya macını zaten pas geçtiler. Ya kadro tercihleri bizi buraya getirdi. Yarınki macı farzedelim kazandık ki zor, ama takım birsey oynamıyor ki. İzzeti oynatsana hoca!!
 
Tek Soru; Nowitzki'nin 4 faul almasına sebep olan ve onu zorlayan oyuncu kim? Enes Kanter.

Peki Nowiztki 4'ledikten sonra Enes niye benchte? Onu da geçtim 3. periyotta Dirk 4'ledikten sonra, üzerinden bir tane oyun oynanmaz mı?
 
Bence emir Enes ve Ömer dışındakilere turnuva sonrası hizmetlerinden dolayi teşekkür edip kadroyu yenilemek lazım. Tabi ki en basta orhun ene de istifa etmeli
 
Takımı yöneten bir koç yok tamam da bir kaç oyuncu dışında oyuncularımız da motive değil gibi. NBA'i pek takip etmiyorum ama Ersan gözüken o ki iyi bir sezon geçirmemiş. Ömer Onan Fenerbahçe'de çok iyi bir sezon geçirmişti.O da son kurşunu atmış bu sezon için. Sırplar bugün çok kötüydü. Umarım Ivkovic'in planları doğrultusunda es geçilen bir maç değildir. Bu görüntüde maç ortada.
 
Enes Kanterin ayak oyunlarını ben en son tim duncan da gördüm..ve bu adam son periyod benche hapsettin..Bu takımın liderinin hido olmadığını yada hidayetin çok kötü bir lider olduğunu anlayamadı 12 senedir bu ülke..Kerem ve ender diye iki tane guardın var ama iki tane asistin yok..

Bu takımın iki tane yıldızı vardır..Ömer Aşık ve Emir Preldziç..hidayeti gerekirse keseceksin ama emir en az 30 dk sahada olacak bunun başka yolu yok..benchde 3 tane adam var..oğuz izzet ve cenk..Bundan önceki turnuvalarda izzeti zaten bir kenara ayırıyorumda hiçbirşey vermemiş bu turnuvada da vermeyen ve ilerde de vermeyecek adamlar..ve 3 kontenjanını bunlarla tüm kamoyunun bişey beklemediği bu adamlarla dolduruyorsun..

Ben sayamadım 20 saniye kala kullanılan gereksiz şutları artık..

Ya ersan..Oyun sitili çakma Nowitzki..Sadece ve sadece şutu olan bir uzun..ve sen şut kullanmıyorsan garip lise oyuncusu vari şut gösterip içeri penetrelerle ya top kaybı ya da hatalı yürüme..ee ama ayıptır günahtır .Bir nba oyuncusun sen..Formsuz olursunda arkadaş seni hiç tanımayan bir basketbolseveri getir..yenimi başladı basketbola der..tek hünerin şut onuda atmıyorsun..

Özetle milli takımın çeyrek finale yükselmesini istemek Basketbola ihanettir..hiç bir şey yapmıyoruz ne oynadığımızı kenardaki ene de bilmiyor..Turnuvanın en berbat ve en sıkıcı basketbolunu oynadık oynuyoruz da..
 
Ara renkler bizim kültürümüze uzak nedense.. Ya siyah vardır, ya beyaz.

Milli Takım potansiyelinin çok aşağısında bir turnuva geçiriyor, bu gerçek ama daha geçen sezon bize Dünya 2.´liğini getiren isimlerin başında yer alan Kerem Tunçeri´ye teşekkür edip bir daha davet edilmemeli demek, hatta daha ileriye gidip Ömer Aşık ile Enes Kanter haricindeki isimlere yol vermeli demek ne kadar doğru tartışılır.

Orhun Ene kadro seçimiyle baştan intihar etmiştir ama bu maçı kaybetmemizin altında yatan en önemli etkenlerden birisi Kubilay´ın da bahsettiği gibi serbest atışlardaki başarı yüzdemiz. Avrupa Şampiyonası´nda 2. tur maçlarında böyle bir yüzdeyle oynayıp son dakikaya kadar maçın içinde kalmamız bile büyük şans.
 
Uzun rotasyonumuz aslında az çok belli; Ömer Aşık, Enes Kanter, Furkan Aldemir, Ersan İlyasova ve Semih Erden. Bu konuda zaten sayılı rotasyonlardan birine sahibiz. Ama sıkıntımız kısa oyuncular ve guard pozisyonu. Kerem, Ömer ve Hido'nun artık olmayacağını düşünürsek, ciddi bir revizyon olacaktır. Ama bu revizyonu Orhun Ene önderliğinde yaparsak ciddi zorlanırız. Hakan Demirel'leri falan izlemeyiz, umarım. Alttan Kenan Sipahi geliyor ama daha çok genç. Kısa vadede ne olur, bilinmez. Ama kısa rotasyonu için yeni çıkış yapacak isimlere ihtiyaç olduğu da ortada. Özellikle de skor anlamında.
 
Turnuva başlamadan öncede yazmıştım,biz guard ve şutör guard yetiştiremiyoruz,çıksa Harun Erdenay gibi bir skorer oyuncu fena mı olur ? 1 ve 2 numaralı pozisyonlarda yıllardır aynı adamlar,onun dışında sürekli iyi uzunlar yetişiyor,Enes,Furkan,İlkan uzun oyuncu konusunda gelecek parlak.

Turnuvaya gelince ben Türkiye'nin maçlarını izlemiyorum zaten keyif alamıyorum,çok sıkıcı maçlar,Orhun Ene'ninde oynattığı basketbol ortada,milli takımın başına getirilecek antrenör yoktu sanki Türkiye'de sayısız kaliteli antrenör var ülkede ama gidip Orhun'u getiriyorlar,sonuçlarına katlanacağız bu şekilde.

Önümüzdeki yıllar için kaliteli oyun kurucular,şutör guardlar yetiştirirsek yine çok sağlam oluruz.
 

Üst