Umudumuz Tükeniyor-Sabrımız Taşıyor...

ya bu takım idmanlarda ne çalışıor.. gidemiorum işler var.. adlığım duyumlar açık söyleyeyim "mahalle maçı" yapıorlar." . koşu ve şut çalışması -maç.. eğer bunlar doğruysa H.ü re cephe alan lar giderek artmakta zaten.. şubede bile varsa iş kötü. bu konular hep takım kötüyken çıkar biliyorum. ama kan ağlayan içimzden çıkıyor bu düşünceler. istemezmiydil işlk beşte olalım. istemezm,iydik salona giderken 3 saat önceden gidelim ..
 
Banvit maci oncesi floryadaydim.Baska bir sey icin gitmisken idmana rastladim erkeklerin.
Inanin bana o idmana mahalle maci diyebilecek tek bir kisi olamaz.

Bazi sorunlar hallolsada hersey iyi olsa keske.
 
Ama 20 saat once belli olan bir ceza sonrasi takimin seti neden yok diye elestiri sence mantiklimi?

İyi de ben sadece bu maç için söylemedim bunu. 2 senedir dilimizde tüy bitti bıktık usandık aynı şeyleri yazmaktan. 2 senedir bu takımın doğru düzgün seti yok.
 
o zaman tek şey Hlil Üner istenmior abi belli oluyor herşey.. şube içinde . sene başında birisini yollamış bir antrenör.. keremmi bilmiorum hatırlamıorum ismini.. H.Ü yollattırdı denior.. antrenörün ismini unuttum.
 
Murat görüşlerini ve çabalarını bildiğim için çok fazla yüklenmek istemiyorum...Ama madem taşlar dökülüyor şu sorulara cevap veririsen sevinirim:

1. İtü 9 kişi oynadı biz 6.5 kişi demişsin. Acaba katic-gökhan-berkan üçlüsü gerçekten oynadı mı?? Banktan en fazla destek aldıkları oyuncu 5 sayıyla levent türknas...
2. 20 saat kala kadrosu değişen bir takımdan set beklemek ne kadar mantıklı demişsin...Peki bir takımın sene ortasında gelen bir oyuncunun eline top değmeyecek şekilde hazırlanmış bir seti olmaması ne kadar mantıklı. 1. skor opsiyonun sahada, 2. skro opsiyonun sahada ve hatta 3. skor opsiyonun da sahada ama senin bunlara göre çizilmiş bir tane setin yok 4. skor opsiyonun ve de 15-20 dk oynayan bir yedek oyuncun sahada olmadığ için...Bu mu mantık?

Tamam yahu ben mantıksızım...
 
Burak'ın bu takıma dahil olması Allah'ın lütfuydu. Gelmeyle birlikte de epey katkı yaptı. Ya KSK'den ayrılmasaydı noolacaktı ? Olmadığı zamana isyan etmek yerine olduğu zamanlara şükretmek lazım.

Gökhan TV'den yayınlanan en güçlü rakip Efes maçında bile çok az oynatıldı,yaptığı iş 3 sayı 1 asist. Ülker maç sonu verilerinde adının sonunda (-) işareti var. Çok önemli bir adamdı da en zorlu maçlarda niye ortada yok? Ya da çok önemli bir adam değil.

Bu malubiyetin izahı yok. İzah etmeye çalışıldığı vakit de Burak-Gökhan eksikliği sağlam dayanak değil.
 
sevgili gordon. seni,n ne kadar halil ünere karşı oldunu bilirim. uzun zamandır yazıoruz. askerlik araya girdi ve geri gelincede yaznmaya devam ediorum. ilk defa sana hak veriorum. ne desem bilmiorum. en çok destek verenlerdendim bu takıma. yenilioruz diye değil. yenildik çok zamnında zaten. ama bu durmlar. ilgisizlik insanı bezdirior.. sıkıntım bu. taktik maktik hikaye ya. çık oyna . gerisşi boş.
 
onurcukkk' Alıntı:
o zaman tek şey Hlil Üner istenmior abi belli oluyor herşey.. şube içinde . sene başında birisini yollamış bir antrenör.. keremmi bilmiorum hatırlamıorum ismini.. H.Ü yollattırdı denior.. antrenörün ismini unuttum.

onur yardımcı antrenörüzü kemal akif bursali idi.
ama nedense takımın formalarının cıgılerıne her turlu şeyini kadar konustugumuz bu konuyu buralarda hiç değinmedik.
boyle birisinin varlıgından habermiz mı yoktu yoksa işimize gelen konuları mı konusucaz. birisi söylesin lütfen.
 
Hicbirsey toz pembe degil.Ama elestiri dogru zamanda dogru sekilde yapilmali.
Bazi seyler isteniceksede en yanlis zaman bu zamandir.Bunu gostermeye calisiyorum.
Anliyana.
 
yazmayacağım diyorum dayanamıyorum.

geçen sene içinde yanlıştı geçen sezon sonu yanlıştı sezon başı yanlıştı ilk yarı ortası yanlıştı ilk yarı sonu yanlıştı ikinci yarı başı yanlıştı şimdi ikinci yarı ortası yine yanlış.

açık açık desene istediğiniz şey takım küme düşmeden yanlış kardeşim düşerse biz de isteriz.
 
forumu günü gününe takip eden ama çok az mesaj atan biri olarak herşeyden önce şunu söylemek istiyorum:erkek basketbol takımımız, geçen sene olduğu gibi şu anda da ligin tartışmasız en kötü basketbolunu oynayan takım,hatta o derece kötü oynuyoruz ki insanın seyrederken içi sıkılıyor, daralıyor. oynadığımız oyun yüzünden inanın basketbol sevgim köreldi. bunun en önemli sebebi, sevgili Arda'yla Ankara'ya geldiğinde konuştuğumuzda ona söylediğim gibi Halil Üner'in kötü coaching'i.TBL'deki şu anda bana göre en çapsız hoca Halil Üner'dir ve onunla hiçbir hedefe varabilmemiz mümkün değil bence. yoksa kadro olarak hiç de yabana atılmayacak bir kadroya sahibiz ve 3 oyuncunun yokluğu (bir parça Burak dışında) İTÜ yenilgisinin mazereti olamaz. ben Ankara'da olduğum için sadece buradaki maçlarımızı izleyebiliyorum ama İstanbul'da olan ve maçlara sürekli giden sizlere tanrı sabırlar ihsan eylesin demekten başka birşey gelmiyor içimden. vah benim Galatasaray'ım ve nerdesin Erman Kunter !!! herkese sevgiler...
 
Ben de şu 6.5 kişiyle oynama işini anlayamadım?

Ha derseniz ki bunlar adam mı,kaç dakika oynadılar?Ben de diğer saydığınız isimler(Burak dışında) zamanında kaç dakika oynayıp ne yapmışlar diye sorarım o zaman?
 
eğer ki yenilgilere şöyle ya da böyle bir bahane bulursak o zaman Galatasaray olduğumuz tartışılır.Bir noktadan sonra hep aynı lafları duymak işin büyüsünü bozuyor.yönetim ve Halil Üner sadece başarı istiyoruz artık!
 
Ya arkadaşlar, bazılarının yazdıklarına filan bakıyorum da, hakikaten içimden geldi. Arkadaşlar bir iki hücum, savunma seti filan çizseler ya da anlatsalar da takım da uygulasa biz de, play-out oynamasak...
Evet, bu sezon play-out var, daha önce tartışılmış da söyleyeyim dedim... Bakınız, yokluğunu aradığımız Burak, bir önceki maçta kaçta kaç üçlük sokmuş, bir öğrenmek lazım... Neden mi attıp durmuş, eh Ülker karşısında içerden oynaması mümkün değil de ondan...
Beyler ve bayanlar, merdivenden kayanlar, arada basketbola bakanlar... Bu takım kötü, bu takım için amiyane tabiri ile ancak ne kadar ekmek o kadar köfte denir, aman düşmesinler diye topluca dua edilir.
Bu arada o Serdar keşke bizde olsaydı, o Reha Öz de keşke biz de olsaydı... Harun'u konuşmak abes adam ligin sayı kralı evet herkese yürüye yürüye en az 20 filan atıyor... 37 filan ama tutana aşkolsun... Basketbola bu kadar uzak kalmayın e mi yorumlarken...
 
Birşey daha var, taraftarın sabrı taşıyorsa maça gelecek... Uzaktan kolay, her maç tribün bomboş sağdan soldan saysan 20 kişi öp başına koy... Fenerbahçe bayan takımının maçında bile daha çok adam var bağırıp çağıran ok!
 
Futbol takımı da göz göre göre dibe vururken "Şimdi destek zamanı, teknik direktör eleştirilmesin, sonsuz kredi, vs." dendi durdu taraftar forumlarında. Evet doğru, şimdi destek zamanı. Ama şimdi Galatasaray'a destek zamanı, Halil Üner'e değil. Açık söyleyeyim, Halil Üner'e başta en çok karşı çıkanlardan biri olmama karşın, kendisi bizde görev yaptığı süre boyunca bazı konularda düşüncelerimi değiştirdi. Bazı maçları çok basit, oyuncuların kafasını karıştırmayacak taktiklerle çevirdiği oldu, bu yüzden koçluk konusunda Ergin Ataman ve benzeri şabloncu adamlara üstün de tutarım kendisini (bunu söyledim de daha önce). Hatta sahada küfretmesinden de rahatsız olmuyorum, Pota progmramına çıkıp NBA'e lafları geçirdiğinde de çok takdir ettim. Ama kendisinin konsantrasyon kaybı yüzünden kaybettiğimiz maçların haddi hesabı yok. Ve dikkat ediyorum, son maçlarda konsantrasyonu tamamen yitip gitmiş gibi. Zaten takım dalgalı performans gösteriyor iki senedir maçlarda, bir de kendisi maçı alacak hamleleri yapamayınca, üstüne de sürekli bahane uydurunca artık desteklenecek hali kalmıyor. Takım sürünüyor, dibe vuruyor, biz hala biri iki maç daha sabredip etmemeyi tartışıyoruz. Takım sahaya değil üç oyuncusu eksik, koçsuz çıksa bu sezonkinden kötü oynayabilir mi ya?

Ayrıca bazı tutarsızlıklar akıl alır gibi değil. Sen ödeme yapamıyorsun oyunculara, sonra da gidip devre arasında yabancı getiriyorsun. Burak bu kulübün çocuğu, onunki transfer sayılmaz. Ama yabancı getirmek neyin nesi? Böyle bir samimiyetsizlik karşısında niye oynasın artık o parasını alamayan oyuncular? Zamanında Beşiktaş tek yabancı ve 6 oyunculuk rotasyonuyla Efes'e kafa tutmadı mı? Niye biz benzer yolu seçmedik de iki senedir yabancıları harmanlayıp durduk? Hadi hepsini geçtim, içeride kalın uzuna ihtiyaç varken, yine ince, zıplayan ve de sorunlarıyla nam yapmış bir 4 numara aldık.

Deniyor ki İTÜ Damirbahçe'yi de yenmiş. Karşılaştırın Fener ve bizdeki oyuncuları. Mrsiç dışında yabancıları istikrarsız. Diğerleri de zaman zaman parlamış, şimdi de Aydın Örs'ün yönetiminde oyun kurucunun eline baka baka körelmeye mahkum adamlar. Aziz Yıldırım'ın federasyona desteği ve Mrsiç olmasa Fener'in gözde büyütülecek bir tarafı yok.

Bana kalırsa artık beyaz mendilleri sallama zamanıdır Halil Hoca için. Alınmaca yok. Performansı ortada. Mesele bir İTÜ maçı değildir. Mesele iki sezonun hepimizin önünde duran bilançosudur. Galatasaray'ı çalıştıracak ve playoff'a bile taşıyacak bir sürü koç da bulunur, kimsenin şüphesi olmasın.
 
itslikethat' Alıntı:
Birşey daha var, taraftarın sabrı taşıyorsa maça gelecek... Uzaktan kolay, her maç tribün bomboş sağdan soldan saysan 20 kişi öp başına koy... Fenerbahçe bayan takımının maçında bile daha çok adam var bağırıp çağıran ok!

en dogru noktayı görmüşsün valla
uzaktan atıp tutmak kolay
her mac en az 1000 kişi geldiğinde ahmet cömert gibi bi salonda nası bi atmosfer olusturulur?
halil hoca da eleştirilir oyuncular da eleştirilir çünkü ortada bi başarısızlık var ama takım başarısız diye takımı yalnız bırakan taraftar hiç mi kendini suclu görmez, hiç mi burdan kendine pay çıkarmaz?
 
Birincisi kimin basketbolu ne kadar bildiği,ya da kimin basketbolu ne kadar seyrettiği kablo veya telefon üzerinden yorumlanamaz.Ancak sorulara yanıt verilebilir sanırım:

1.Bu takımın kadrosu altında yer aldığı kaç takımın kadrosundan iyidir?Kısaca sormak gerekirse TBL'ndeki takımları sezon başı sıralama yapsanız Galatasaray'ı nereye koyarsınız?Ligde bu denli iyi yabancılara,nispeten tecrübeli ve kalbur üstü Türk oyunculara sahip kaç takım vardır?"Bu takım kötü" diyenler lütfen açsınlar basketbol sitelerini ve tüm lig takımlarının kadrolarına bir baksınlar.

2.Bizim işimiz elimize taktik tahtası alıp set çizmek değil.Bu işi para alıp oraya "koç" olarak çıkanlar yapacaklar.Yapamazlarsa da(Bu söylediğim bir maç için değil toplam 2 sezon boyunca devam etmektedir) "hasbelkader" basketbolu seyreden ve "nacizane" bilgilere sahip olan bizler de eleştirme hakkını kullanırız.Burada "siz set çizin" denileceğine bu basketbolu "en iyi" bilen arkadaşlar bu sezon boyunca hangi maçta çizilmiş bir set oynadığımızı yazabilir mi?

3.Her maç 30 ve üstü üçlük atan bir takım nasıl maç kazanabilir?(Burası NBA değil Avrupa,dikkat edelim)Bu şekilde kazanılan maçların hepsi şutların bir şekilde isabetli olduğu maçlardır.Şansın ve oyuncuların iyi gününde olmalarından dolayı alınan galibiyetlerdir.Bunun dışında bu takımın herhangi bir hücum varyasyonu yaptığını ya da çalıştığını gösterir bir veri var mıdır?

4.Hadi hücum yapamıyoruz diyelim,peki bu takımın savunma karakteri var mıdır?Her maç 80 sayı yiyen bir takım maç kazanabilir mi?Savunma yapılacağına dair bir umut ışığı var mıdır takımda?

5.İki senedir yaptığı onca maçta 10 küsür galibiyet alan bir koç hala ne akla hizmet savunulur?Oyuncular suçlu,yönetim suçlu,taraftar suçlu Halil Hoca kahraman.Aman ne güzel iş...

6.Bu yazılan görüşler spesifik değil(Misal Ülker maçı ya da İTÜ maçı) genel Halil Üner dönemi için yazılmıştır.Bu dönem içinde takımda en ufak bir ilerleme ya da Halil Hoca'nın takıma kattığı en ufak belirleyici bir özellik var mıdır?
 
Biraz da olaya olumlu yönden bakalım.Geçen sezon başlı başına faciaydı.Cihad Şahin dışında hiçbir kazancımız yoktu.Tamamen çile ve ıstıraptı.Kısacası boşluk.Bu yıl ise kadromuza oranla yeterli yere gelemesek de 3 tane çok iyi yabancı kazandık.Yaz liginde başarılı olamayıp Türkiye'ye dönerlerse bizde kalmaları çok zor.Ayrıca bir de İsmet Hacıoğlu var.Her ne olursa olsun 2 sene içinde as point guardımız olacak.Ayrıca yine talihsiz bir olay yaşasa da yuvasına geri dönen Burak Sezgin var.Bir de çoğu zaman bekleneni yapamasa da en azından Tekelspor'daki performansıyla bizi umutlandıran Gökhan Üçoklar var.Toz pembe bir tablo çizmeye çalıştım.Artık olaylara o kadar olumsuz bakıyoruz ki nasıl olsa webdeyiz diye bütün sinirimizi burada çıkıyoruz.Orim Cam maçında Orim Cam'ın 50 kişilik bir taraftar grubu vardı.Bizim maça çıkarken durumları 0-13'tü.Ama adamlarda bir umut ve zevk sezdim.Orim Camla Galatasaray asla kıyaslanamaz ama olayı tamamen olumsuz görmeyelim.Biraz zevk almaya gayret edelim.Bu yazı çok toz pembe oldu ama bazı olumlu şeyleri de hatırlamamız gerekiyor. :shock:
 

Üst