WNBA 2011 Sezonu

ha bi de şu var,Minnesota'yı buralara getiren Augustus filan değildir,Augustus olaganüstü hiçbirşey yapmamıştır,her maç 18-19 sayı civarlarında gitmiştir,Augustus tek başına 45 sayı falan atarsa o zaman şapka çıkarılır.

Minnesota'yı buralara getiren Maya Moore'dur,T. McWilliams-Franklin'dir,Rebekka Brunson'dur,Lindsay Whalendir,Wiggins'tir bu parçalar olmasaydı Augustus tek maçına hiçbirşey yapamazdı,bu kadar kaliteli 5 oyuncu diğer hiçbir takımda yok çünkü.

Evet Seimone'a saygı ama lütfen abarmayalım arkadaşlar öyle tokatlamıştır bilmemne hoş değil.

Arca, Teknik Ekip Augustusu yollarken sadece sayıyı düşünür başka bişey yapmaz gibi birşeyler söylememiş miydi? Bu Augustusa yapılan en büyük hakaret değil midir?

Ayrıca Diana için de bir saygısızlığım yok 30 sayı fark atmış Lynx, bu da çok ağır bir tokattır. Daha Galatasaray için hiçbir şey yapmamış ve metristeki adamın çalışmalarıyla doping cezasından kurtulmuş bir oyuncuyu da kabullenesim gelmiyor. Açıkçası uzatmaya gerek yok çünkü ağır birşey de demedim Dianaya.

Ama şampiyonluklara göre dünyanın en iyisi diyorsak işte bu tartışılır. Taurasi devamlı iyi kadrolarda bulunmuş biriyken, Augustus sadece bu sene iyi bir kadroyla oynadı ve şampiyonluğa gidiyor. Ayrıca bence hala Phonex'in kadrosu daha iyi ama gerek sezon içi gerek dün gece yerlerde sürünüyorlar. Augustus gitti Diana geldi winner geldi sonunda nidaları atanlar seneye de Diana gitti hele şükür Seimone gibi bir winner geliyor der mi acaba merak ediyorum.

her maç 18-19 atacağına bir maç çıksın tek başına 45 atsın o zaman daha iyi öyle mi? ilginçmiş bu.

yahu geçin bunları,söylenenleri nerenizden anlıyorsunuz arkadaşım,madem dünyada bir numaraydı şuana kadar hangi WNBA takımını tek başına şampiyon yaptı,işkembeden sallamayın,Minnesotadaki diğer 5 kaliteli oyuncuyu gözleriniz görmüyor heralde bak yukarıda yazdım bir daha yazayım Maya Moore,T. McWilliams-Franklin,Rebekka Brunson,Lindsay Whalen,Wiggins, Minnesotayı bunlar buraya kadara getirdi Seimone değil yani tek başına o değil.

öyle lafı nerenden anlıyosun falan diye ayar vermeye girmeyelim hiç de augustus hiçbir şey yapmadı yanındaki parçalar iyi olmasa buraya gelemezdi takım falan çok saçma olmuş.. herhalde parçalar iyi olacak ki bütün olarak şampiyonluğa yürüyebilesin.. augustusu yerin dibine sokmanın mantığı yok, her maç 18-19 attı hiçbir maç 45 atıp maç almadı ki demeni eleştirdim ben sadece.. üslup değiştirmeyi gerektircek bir durum yok..

ha bi de şu var,Minnesota'yı buralara getiren Augustus filan değildir,Augustus olaganüstü hiçbirşey yapmamıştır,her maç 18-19 sayı civarlarında gitmiştir,Augustus tek başına 45 sayı falan atarsa o zaman şapka çıkarılır.

Minnesota'yı buralara getiren Maya Moore'dur,T. McWilliams-Franklin'dir,Rebekka Brunson'dur,Lindsay Whalendir,Wiggins'tir bu parçalar olmasaydı Augustus tek maçına hiçbirşey yapamazdı,bu kadar kaliteli 5 oyuncu diğer hiçbir takımda yok çünkü.

Evet Seimone'a saygı ama lütfen abarmayalım arkadaşlar öyle tokatlamıştır bilmemne hoş değil.

Lynx en kötü benche sahip takımdır belki de playofflardaki takımlar içinde. Wiggins dışında vasat üstü oyuncuları yok. Ama Phonex'in ilk 5'inde Penny ile Dupree gibi Dianaya tamamlayıcı çok iyi isimler var. En iyi 6. kadın ödülünü alan Bonner da var kadroda. Kadro olarak üstün basan Phoenix bence.

yahu geçin bunları,söylenenleri nerenizden anlıyorsunuz arkadaşım,madem dünyada bir numaraydı şuana kadar hangi WNBA takımını tek başına şampiyon yaptı,işkembeden sallamayın,Minnesotadaki diğer 5 kaliteli oyuncuyu gözleriniz görmüyor heralde bak yukarıda yazdım bir daha yazayım Maya Moore,T. McWilliams-Franklin,Rebekka Brunson,Lindsay Whalen,Wiggins, Minnesotayı bunlar buraya kadara getirdi Seimone değil yani tek başına o değil.

Taurasi hangi takımı tek başına şampiyon yaptı bir açıklar mısın? Aylardır söylenen deli saçması bir söylemdir bu.

o zaman artık şunu kavramanızın zamanı gelmiştir,biri eski oyuncumuzdur diğeride artık bizim için oynayacaktır yeni oyuncumuzdur,2 side çok değerlidir,Seimone'nu cok sevenler odalarına büyük boy posterlerini yapıştırsınlar,Twitterdanda seni cok seviyoruz mesajları yollamaya devam etsinler,ama öyle tokatlamıştır,silkelemiştirlere gerek yok.

o zaman artık şunu kavramanızın zamanı gelmiştir,biri eski oyuncumuzdur diğeride artık bizim için oynayacaktır yeni oyuncumuzdur,2 side çok değerlidir,Seimone'nu cok sevenler odalarına büyük boy posterlerini yapıştırsınlar,Twitterdanda seni cok seviyoruz mesajları yollamaya devam etsinler,ama öyle tokatlamıştır,silkelemiştirlere gerek yok.

28 sayılık bir fark var ortada kocaman bir tokattır bu. O zaman Seimone'lu Lynx'den Diana'lı Mercury'ye ağır tokat diyeyim.

Berkan, Seimone gönderilirken, bu konu hakkında demeç veren sadece Ceyhun Yıldızoğlu'dur. Teknik ekibin bu konu hakkındaki düşünceleri en son bizimle yaptıkları söyleşi de yer almakta. Ceyhun Yıldızoğlu'nun da Seimone sadece sayıyı düşünüyor diye bir açıklaması yok. Sayı potansiyelinin yanında, oyunun diğer yönlerine daha az katkıda bulunuyor dedi. Koç gozüyle bakıyor ve bütün bir sene onunla beraberdi. Katılır veya katılmazsınız, ben keza tam anlamıyla katılmıyorum ama saygı duymak zorundayız. Bu takımın Avrupa'da kazandığı kupada çok büyük bir paya sahip olan ve sayısız emeği bulunan Seimone'ye kimse bir saygısızlık yapmamıştır, yapmaz da zaten.

Birinci söylediğin ile ikinci söylediğin farklı. Seimone'den Diana'ya tokattan, 30 sayı fark attı Lynx, bu büyük tokata geldik. Ayrıca sahanın en skoreri ismi olan, takımında kendisine yardımcı bir isim çıkmayan Diana'nın tokat yediğini asla düşünmüyorum. Tokatı yiyen Taylor, Dupree ve diğerleridir.

Doping ve Aziz Yıldırım konusuna girmek istemiyorum, orada yaşananlar ortada, hiç kurcalamaya gerek yok.

şu satırları hepimiz defalarca okumuşuzdur zaten ama hatırlatmakta yarar gördüm,unutanlar var belliki;

DİANA TAURASİ

Dünyanın en iyi kadın basketbolcusu olarak gösterilmektedir.2004 yılında ABD Kadınlar Profesyonel Basketbol Ligi (WNBA) takımlarından Phoenix Mercury tarafından draft edildi. WNBA’de ilk 3 maçında 20 sayıyı aşan ilk oyuncu olmayı başaran Taurasi 2004 yılında yılın çaylağı ödülüne layık görüldü. Aynı yıl Atina'da düzenlenen Yaz Olimpiyatları'nda altın madalya kazanan ABD ulusal takımında yer aldı.[1] Taurasi Pekin'de düzenlenen 2008 Yaz Olimpiyatları'nda da aynı başarıyı tekrarladı.[2] Bu başarılı kadroda, Türk takımlarının formasını giyen Cappie Pondexter, Seimone Augustus, Tamika Catchings ve Sylvia Fowles da yer aldı.

Diana TaurasiWNBA'deki ilk sezonunda yılın kadrosuna ve All Star takımına seçilmeyi başaran Diana Taurasi, bir maçta 47 sayı atan ve lig rekorunu egale eden, bir sezonda attığı 860 sayıyla Katie Smith'e ait olan rekoru ele geçiren, WNBA’de 2000 sayıya ulaşan en genç ikinci oyuncu oldu.[3]

Taurasi, 2007 ve 2009 yıllarında WNBA şampiyonluğu yaşadı. 2006, 2008 ve 2009 sezonlarında WNBA’in sayı kraliçesi olan 28 yaşındaki oyuncu 2009’da normal sezon ve finallerin en değerli oyuncusu seçildi.

Taurasi, 2005-06 sezonunda Dinamo Moskova'da oynayarak Avrupa basketboluna adım attı. 2007 yılında Spartak Moskova takımına geçen başarılı sporcu bu forma altında 2007, 2008 ve 2009 yıllarında Euroleague şampiyonluğu sevincini yaşadı.

Bu forma altında birçok bireysel başarıya da ulaşan Taurasi 12 Mayıs 2010 günü son dört sezondur Euroleague çeyrek finali oynayan ve 2010-11 sezonunda final-four hedefleyen Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı'na transfer oldu.Bu takımdaki doping skandalının ardından aklandı ve Fenerbahçenin ezeli rakibi Galatasaray Medical Park'a transfer oldu.[4]

2010 yazında ise WNBA'de formasını giydiği Phoenix Mercury takımının şampiyonluğa ulaşmasında 23,9'luk sayı ortalamasıyla büyük pay sahibi oldu.[5]

Ömer Bey, tek basina sampiyon yapti mi Diana yapmadi mi? Yapti diyorsaniz konusacak birseyimiz yok zaten ama yapmadi hep yaninda birer ikiser yildiz vardi.

Arca, aksama o konusmalari birdaha okuyacagim ama Ceyhun Hocanin demecleri Augustusa saygisizlik derecesindeydi diye hatirliyorum. Merak ediyorum Horakovaya faul calinmasa suan Augustus takimin basinda olur muydu diye? Belki teknik ekibe sormussunuzdur bunu.

Hayır teknik ekibe öyle bir soru sormadık. Şartların ne olduğunu hepimiz biliyor olsak bile, işin parke kısmına yoğunlaştık. Ceyhun hocanın oyuncu bakışına Seimone uymuyor olabilir ancak giderken saygısızlık yapmadı. Hiç bir koçun da, ekstrem olaylar olmadıkça kendi çalıştığı sporcusuna saygısızlık yapacağını düşünmüyorum.

hatırlatmak gibi olmasında o tokatlanan bu sene bizim takım için oynayacak,mücadele edecek;diğeri ise artık yok bunu kabullenseniz iyi olacak artık,diğer yorumdaki vatandaşta demişki çok rahat kazandık ne zaman Minnesota'lı oldunuz be paşam:)

WNBA'de 2 senedir Lynx'i tutuyorum PAŞAM, bir sorun mu var? Senden izin mi almamiz gerekiyordu yoksa?

Ceyhun Yildizoglu Seimone in yetersiz oldugunu abartilacak bir oyuncu olmadigini soylemisti.Bu paralari veriyorsak Dianayi almaliydik demisti.Ben Angelayi alirdim daha uygun fiata demisti.Ve bunu gecen sezon basinda soylemisti.Sezon biter yollariniz ayrilir ve bir daha ayni takimda kesismeyi dusunmezseniz o zaman bile soylenecek sozler degil bunlar ama bizim kocumuz bu sozleri gecen sezon basi soylemisti.Bu sezon basi cark etti Dianayi istemedi kocumuz.Gecen sezon basi kocumuz Seimone hakkinda bunlari soylediginde kocumuzun bu sitedeki avukatlari Cem Akdaginda Seimone i begenmedigi tezini ortaya koyarak kocu savunmuslardi.Seimone i Eurocup seviyesinde oyuncu olarak tanimlamislardi.O zaman Seimone i nasil savunuyorsam su andada Dianayi savunuyorum.Ve Diana gibi bir oyuncunun gereken saygiyi gormesini rica ediyorum.Seimone i cok seviyoruz ama Dianada bizim oyuncumuz ve destege onun cok daha fazla ihtiyaci var.Cunku basketbolumuzun kurtlari onu yemek icin firsat kovaliyor su anda.O firsati federasyondaki ve medyadaki kurtlara vermeyelim.

Seimone'nin yeri başkadır belki ama bize karşı herhangi bir olumsuz davranışı olmamış Taurasi'ye de atıp tutmayı doğru bulmuyorum. Artık bizim oyuncumuz Taurasi. Ne yani, maçlarda çıkıp yuhalayacak mıyız? Taurasi coşacaksa, taraftarla coşacak. Biz profesyonel olmazsak, takımdan başarı beklememiz hayal olur.

Kadro olarak üstün basan Phoenix bence.

Sağlıklı bir Augustus dünyanın en iyisidir.

bunları söyleyen whelan'a vasat guard demişti. kız gitti mvp oylamasında 5.(104 puan ile) oldu. senin dünyanın en iyisi dediğin augustus ise 8. (34 puan). demek istediğim lynx'in bile en önemli oyunucusu değil semione. batıdaki en iyi kadro ise açık ara minesota'daydı bu sene. (ayrıca şampiyon bu sene doğudan çıkar.)

Kadın 22 sayı atmış isabet yüzdesi de fena değil ama sanarsınız ki 15de 2 isabetle oynamış takım arkadaşları Dupree,Taylor ve Bonner çok iyi oynamış Taurasi yüzünden maçı kaybetmişler. Phoneix kadrosu Minnesota'dan daha iyi diyen kafalar bile var hepsini geçtim, yahu Phoneix kadrosu madem çok iyiydi niye Taurasi dışındaki 1 kişi bile katkı veremedi doğru dürüst? Phoneix böyle garip takımdır işte bazı maçlar fark yiyebilir sistemleri ile alakalı bu durum. Seattle karşısında da ilk maç büyük fark yediler sonra seriyi kazandılar, iç sahada yeneceklerdir Minnesota'yı iş de 3.maça kalacaktır muhtemelen. İç ve dış sahada çok ayrı performansları var, sistemleri sebebiyle de bazı maçlar 20 fark yiyip aynı rakibi daha sonra ise 20 farkla yenebilecek bir takım tıpkı Nba şubelerindeki Phoneix gibi. O zaman Miami ezdi Orlando'yu ama Bosh Howard'ı ezdi diyelim sizin mantıkla.