WNBA 2011 Sezonu

bunları söyleyen whelan'a vasat guard demişti. kız gitti mvp oylamasında 5.(104 puan ile) oldu. senin dünyanın en iyisi dediğin augustus ise 8. (34 puan). demek istediğim lynx'in bile en önemli oyunucusu değil semione. batıdaki en iyi kadro ise açık ara minesota'daydı bu sene. (ayrıca şampiyon bu sene doğudan çıkar.)

İsterse MVP seçilsin Whalen. Oynatmayı değil sadece oynamayı düşünen bir guard benim için vasat guarddır. Asist ortalaması da insanları kandırmasın her zaman ilk tercihi şut olmuştur Whalen'ın.

Hayır teknik ekibe öyle bir soru sormadık. Şartların ne olduğunu hepimiz biliyor olsak bile, işin parke kısmına yoğunlaştık. Ceyhun hocanın oyuncu bakışına Seimone uymuyor olabilir ancak giderken saygısızlık yapmadı. Hiç bir koçun da, ekstrem olaylar olmadıkça kendi çalıştığı sporcusuna saygısızlık yapacağını düşünmüyorum.

Takım içinden kimse ‘Seimone sen ne yapıyorsun, bak maç gidiyor’ demiyor. Seimone kırılmasın, üzülmesin diye bunu söylemiyorlar. Seimone hücumla yaşayan bir oyuncu, şuta dayalı. 18 top kullanıyor maç başı, top çalıp atmıyor, içeri girip turnike atmıyor, fastbreak’te koşup atmıyor. Onun basketbol tarzı da bu, insanlar da seviyor bunu, yüzdeli attığı zaman daha çok seviyor. Bu sene çok kötü attığı zaman da oldu, ortalama attığı zaman da oldu. Ama oyuncunun sadece şutla yaşamaması lazım. Top çalıp, ribaund alıp da atması gerekiyor.

Senin için şu yalan yanlış söylemler saygısızlık değil midir giden oyuncunun ardından? Doğru olsa bile etik değil ama söylediklerinde doğruluk göremiyorum ben.

whalen maç başına 28 dakika toplam 392 şut

hammon maç başına 32 dakika toplam 593 şut

sue bird maç başına 33 dakika toplam 574 şut denemiş.

whalen'a sadece oynamayı düşünüyor demek ayıptır,yazıktır. başka sözüm yok.

whalen maç başına 28 dakika toplam 392 şut

hammon maç başına 32 dakika toplam 593 şut

sue bird maç başına 33 dakika toplam 574 şut denemiş.

whalen'a sadece oynamayı düşünüyor demek ayıptır,yazıktır. başka sözüm yok.

Bahsettiğin oyuncular takımlarının 1. skor opsiyonları.Hammon Whalen'dan 1.5 kat daha fazla şut kullanmışsa bu Whalen'in fazla şut kullandığını gösterir şut denemelerinden yola çıkarsak.

Whalen süper bir sezon geçiriyor yüzde 50ye yaklaşmıştır şut yüzdesi belki geçmiştir, zaten iyi sezon geçirmese MVP sıralamasında yeri olmazdı ama Lynx oynatan bir guard ile daha da başarılı olur bence.

hadi ben anlamıyorum bu oyundan,whalen senin dünyanın en iyisi dediğin semione'nin 8. olduğu yerde 5. oldu. bu da mı gol değil? : (

ayrıca penny bile semione'den iyidir. bu da sbt olsun.

hadi ben anlamıyorum bu oyundan, kız 5. oldu sıralamada, senin dünyanın en iyisi dediğin semione'nin 8. olduğu yerde. bu da mı gol değil? :(

ayrıca penny bile semione'den iyidir. bu da sbt olsun.

Penny olmasa Diana dünyanın en iyi kadın basketbolcusu olarak anılmazdı çoğu yerde ona katılırım ama Augustus'u yeterince izlediğini düşünmüyorum bu söyleminden sonra.

peki bi soru: penny ile augustus yer değiştirse serinin gidişatında bi değişiklik olur mu sence?

Augustus ve Diana da iyi bir ikili olur bence ama Diana düşüşe geçer o bir gerçek. Lynx'in sistemi ise epey bozulur. Pho'nın işine gelir yine de bu hamle.

Çünkü Lynx gerçek bir takım ve Augustus takım oyununa yatkın çok önemli bir yıldız. Phoenix ise daha bağımsız, Penny ve Diananın eline bakan bir takım.

Takım içinden kimse ‘Seimone sen ne yapıyorsun, bak maç gidiyor’ demiyor. Seimone kırılmasın, üzülmesin diye bunu söylemiyorlar. Seimone hücumla yaşayan bir oyuncu, şuta dayalı. 18 top kullanıyor maç başı, top çalıp atmıyor, içeri girip turnike atmıyor, fastbreak’te koşup atmıyor. Onun basketbol tarzı da bu, insanlar da seviyor bunu, yüzdeli attığı zaman daha çok seviyor. Bu sene çok kötü attığı zaman da oldu, ortalama attığı zaman da oldu. Ama oyuncunun sadece şutla yaşamaması lazım. Top çalıp, ribaund alıp da atması gerekiyor.

Senin için şu yalan yanlış söylemler saygısızlık değil midir giden oyuncunun ardından? Doğru olsa bile etik değil ama söylediklerinde doğruluk göremiyorum ben.

Seimone'u ben de çok seviyordum ama söyledikleri yalan mı? Gayet profesyonel şekilde eleştirmiş,ne hakaret ne de saygısızlık içeren bir şey yok..Üstelik söylemiş onun tarzı da bu diye..Kafasındaki basketbolcu profiline uygun şekilde eleştirmiş,katılırsın ya da katılmazsın ama ortada saygısızlık yok..

Benim çok sevdiğim ve gitmesine üzüldüğüm bi oyuncuydu Seimone ama demek ki Ceyhun hocanın basketbol anlayışına uygun biri değilmiş..

''Taurasi'nin yüzünden Augustus gitti, bundan sonra kan davalımızdır, Taurasi.''

Düşünce tarzı bu sanırım. Başka türlü açıklanamaz yoksa Seimone ''tokadı attı'', ''çok pis koyar'' lafları falan. Ama unutulan bir durum var, Taurasi artık bu takımın oyuncusu ve sevsek de sevmesek de dünyanın sayılı kadın basketbolcularından biri, belki de birincisi. Olayı kan davasına döndürüp, kin tutmaya ne gerek var, onu da anlamıyorum.

Ben açık açık konuşayım, kadın basketbolu ile çok ilgili biri değilim. Forumda ara sıra okurum, rast gelirsem WNBA maçlarını belki izlerim, bizim maçlardan da takip etmeye çalışırım. Ama dediğim gibi çok ilgili, kadın basketbolunu bilen biri değilim. Bir kaç sene öncesine kadar bu da yoktu. Benim ilgimi arttıran isim de Işıl Alben falan değil, Seimone Augustus idi. Sırf Augustus için maça gittiğim de oldu. Takımdan önce Augustus'a dikkat olduğum çok oldu, ayrı bir sempati, ayrı bir sevgi var, Augustus'a karşı. Onun bu sene bizde olmayacağını duyunca çok da üzüldüm. Zira Augustus'un yeri benim adıma çok farklıdır, herkesten fazla severim onu. Yani Işıl gitse, Augustus'un olmamasından daha fazla üzülmezdim.

Tüm bunların yanında şunu da söylemem lazım, ben kadın basketboluna çok yakın biri olmasam da giden Augustus olsa bile, gelen kişi de Taurasi. Ayıp etmiyor muyuz diye, oturup bir düşünmek lazım. Augustus'u çok sevsek de, gelecek sene bizim formamızı giyecek olan Taurasi'ye kin tutmak, ''Seimone sağlam tokatladı'' falan demek, doğru mudur, bunu oturup düşünmek lazım. Augustus'un gidişine duyulan üzüntü, Taurasi'den mi çıkarılıyor? Ama olmuyor yani, bu beni rahatsız ediyor.

Ben Augustus'u, Taurasi'ye tercih ederim. Çünkü bir geçmiş, bir sevgi, bir bağ var. Augustus'u istemeyen teknik ekibi de sonuna kadar sorgularım ama asla Taurasi'ye kin tutmam, kötü olsun istemem. Giden Augustus, gelen ise basketboldan çakmayan biriymiş gibi davranmam. Gelen kişi Taurasi yahu!

Seimone'u ben de çok seviyordum ama söyledikleri yalan mı? Gayet profesyonel şekilde eleştirmiş,ne hakaret ne de saygısızlık içeren bir şey yok..Üstelik söylemiş onun tarzı da bu diye..Kafasındaki basketbolcu profiline uygun şekilde eleştirmiş,katılırsın ya da katılmazsın ama ortada saygısızlık yok..

Benim çok sevdiğim ve gitmesine üzüldüğüm bi oyuncuydu Seimone ama demek ki Ceyhun hocanın basketbol anlayışına uygun biri değilmiş..

Seimone sadece şut atmayı düşünen biri demek mücadele etmiyor demek fast break'e çıkmıyor demek yalanın önde gidenidir.Angel'a Kaptırdıkları ribaundlar yüzünden yenildik demek saygısızlıktır. Angel'ı başkası tutsaydı o zaman ki Angel'a kaptırdığı ribaundlar 2'yi geçmez. Zamanında bu söyleminden sonra bakmıştım daha doğrusu aramıştım o pozisyonları. Bu da ayrı bir yalanı. WNBA sezonunda ribound ve top çalmada Diananın önünde Seimone, şut yüzdesi bakımından da önde zaten o ayrı, mücadele etmeden top kucağına düşüyorsa Augustusun bilemiyorum. Ayrıca playoffta da Augustus 4 ribaund 3.8 asist ortalaması yakalarken Diana 3.3 ribaund 1.8 asist ortalaması tutturmuş yani yan istatistiklerde de Augustus yapıyor demekki birşeyler.Oyuncuyu göndermeye karar verdiysen taraftara kötülemene gerek yok, hoca bunu anlamalıydı.

Hoca bunu söylüyor ama Harokovaya faul çalmasaydı hakemler o açıklamalarda Augustusu övecekti, yerden göğe koyacaktı. İşin yakıştıramadığım noktalarından biri de bu.

''Taurasi'nin yüzünden Augustus gitti, bundan sonra kan davalımızdır, Taurasi.''

Düşünce tarzı bu sanırım. Başka türlü açıklanamaz yoksa Seimone ''tokadı attı'', ''çok pis koyar'' lafları falan. Ama unutulan bir durum var, Taurasi artık bu takımın oyuncusu ve sevsek de sevmesek de dünyanın sayılı kadın basketbolcularından biri, belki de birincisi. Olayı kan davasına döndürüp, kin tutmaya ne gerek var, onu da anlamıyorum.

Ben açık açık konuşayım, kadın basketbolu ile çok ilgili biri değilim. Forumda ara sıra okurum, rast gelirsem WNBA maçlarını belki izlerim, bizim maçlardan da takip etmeye çalışırım. Ama dediğim gibi çok ilgili, kadın basketbolunu bilen biri değilim. Bir kaç sene öncesine kadar bu da yoktu. Benim ilgimi arttıran isim de Işıl Alben falan değil, Seimone Augustus idi. Sırf Augustus için maça gittiğim de oldu. Takımdan önce Augustus'a dikkat olduğum çok oldu, ayrı bir sempati, ayrı bir sevgi var, Augustus'a karşı. Onun bu sene bizde olmayacağını duyunca çok da üzüldüm. Zira Augustus'un yeri benim adıma çok farklıdır, herkesten fazla severim onu. Yani Işıl gitse, Augustus'un olmamasından daha fazla üzülmezdim.

Tüm bunların yanında şunu da söylemem lazım, ben kadın basketboluna çok yakın biri olmasam da giden Augustus olsa bile, gelen kişi de Taurasi. Ayıp etmiyor muyuz diye, oturup bir düşünmek lazım. Augustus'u çok sevsek de, gelecek sene bizim formamızı giyecek olan Taurasi'ye kin tutmak, ''Seimone sağlam tokatladı'' falan demek, doğru mudur, bunu oturup düşünmek lazım. Augustus'un gidişine duyulan üzüntü, Taurasi'den mi çıkarılıyor? Ama olmuyor yani, bu beni rahatsız ediyor.

Ben Augustus'u, Taurasi'ye tercih ederim. Çünkü bir geçmiş, bir sevgi, bir bağ var. Augustus'u istemeyen teknik ekibi de sonuna kadar sorgularım ama asla Taurasi'ye kin tutmam, kötü olsun istemem. Giden Augustus, gelen ise basketboldan çakmayan biriymiş gibi davranmam. Gelen kişi Taurasi yahu!

Sorun şu ki Taurasi ilahlaştırıldı. Dünyanın en iyisi önüne geleni tek başına yener, gerçek bir winnerdır falan denip duruldu. Taurasi kariyeri boyunca yıldızlarla oynadı, şampiyonluk kovaladı takımları. Bu durum sanki Diana eşi benzeri yokmuş gibi yansıtıldı. 2 senedir WNBA izliyorum Augustustan farklı yaptığı çok şey göremiyorum. Takım oyununa yatkınlığı, sağlığını tekrar kazanıp fit olmasından ve şutuna güvenmemden dolayı Augustusun takımda daha yararlı olacağını düşünüyordum.

Sezon içinde karşılıklı defalarca oynadılar ve çoğunda Augustus'un takımı Lynx kazandı. O maçları izleyenler de görürler Augustusun sadece sayı atmayı düşünmediğini. Esas tepki hocayadır tabiki ama Taurasi'ye de sempati duyacağımı hiç sanmıyorum.

Seimone sadece şut atmayı düşünen biri demek mücadele etmiyor demek fast break'e çıkmıyor demek yalanın önde gidenidir.Angel'a Kaptırdıkları ribaundlar yüzünden yenildik demek saygısızlıktır. Angel'ı başkası tutsaydı o zaman ki Angel'a kaptırdığı ribaundlar 2'yi geçmez. Zamanında bu söyleminden sonra bakmıştım daha doğrusu aramıştım o pozisyonları. Bu da ayrı bir yalanı. Oyuncuyu göndermeye karar verdiysen taraftara kötülemene gerek yok, hoca bunu anlamalıydı.

Hoca bunu söylüyor ama Harokovaya faul çalmasaydı hakemler o açıklamalarda Augustusu övecekti, yerden göğe koyacaktı. İşin yakıştıramadığım noktalarından biri de bu.

Bi kere sen yazmadığın kısımları şimdi burda yazıp eleştiriyosun bu birinci yanlışın..Angel ile kısımları yazmadın,ben o konuda yorum yapmadım,kabul etmişim gibi zor durumda bırakıyosun beni.

İkinci olarak fast break'e kısa bi oyuncu için çok az çıkıyodu evet bu da doğru..Herşeyi yazıldığı gibi %100 aynı mı anlıyosun Berkan? Kısa oyuncu için içeri fazla yüklenen,çok fazla ribaunt için uğraşan bi oyuncu değildi,ama bunlar mücadeleden kaçtığı için değildi..Oyun yapısı bu,her oyuncu oyunun her alanında dominant olacak diye bir kaide yok..

Mücadeleden kaçan oyuncu en çok el yakan topları sorumluluk alıp atmazdı..Bu konuda ne kadar yürekli olduğunu herkes biliyor,Ceyhun hoca da biliyor..Kaç kere bize maç kazandırdı bu şekilde..İlla son şutla kazandırması gerekmiyo,maç içindeki kritik topları kastediyorum..

Seimone'u benim gibi çok sevebilirsin,oyun tarzını Taurasi'den ya da herhangi başka X kişisinden daha iyi bulabilirsin,karakter olarak daha çok beğenebilirsin ya da oyuna etkisinin yine herhangi X kişisinden daha fazla olduğu düşünebilirsin ama Ceyhun hocanın söyledikleri de doğru..Ben Seimone'u çok seven,bizim takıma çok yakıştıran,oyun stilini tüm bu kabul ettiklerime rağmen çok seven biri olarak söylüyorum..

Ceyhun hocanın söylediklerini de nasıl anlamak istersen öyle anlarsın..Sen biraz önyargılı davranıyosun bence o söyleşiye..

Bunların dışında Taurasi'ye bol bol laf söyleyen ya da tam tersi sürekli daha iyi olduğunu savunanlar var..O konuda söyleyeceklerim de şunlar..Dünyanın en iyisi midir değil midir bilemem,aynı şekilde Seimone ile de kıyaslanabilir,hangisi daha iyidir tartışılır..Ama tartışmasız bir şey var ki o da kalitesi..Dediğim gibi Seimone'dan daha iyi olmadığını bile farzetsek aldığımız oyuncu ikinci ligden ya da vasat bi yabancı da değil..Birilerini eleştirirken hakkını vermeyi unutuyosunuz,birini överken illa diğerini ... ... sokmaya gerek yok..

Bi de Taurasi'nin doping olayı ile ilgili laf giydirmeye çalışanlar var..Valla şu kadarını söleyeyim,ben doping haberleri çıktığında hiç ortalığa atlamadım al işte dopingli falan diye,aynı şekilde bugün Fenerbahçe'nin genel olaylarında da..Kimsenin savunucusu değilim,hele ezeli rakibimin hiç değil.Ama böyle durumlarda % 1 bile ihtimal varsa tersini düşünürüm hep,ya suçlu değilse..

O yüzden benim içim Taurasi'yi destekleme konusunda çok rahat..Gelir oynar,umarım Seimone kadar kendini de sevdirir..Bu forma altında emek veren herkes benim için değerlidir..Çok büyük yanlışlar(bana göre) yapmadığı sürece de öyle kalmaya devam eder..

Ceyhun Hoca'ya duyulan kızgınlık, Augustus'a duyulan sevgi ve gidişinin yarattığı üzgünlüğün cezasını Taurasi'ye kesmeye çalışıyorsunuz, bunun da anlaşılacak bir tarafı yok.

Ön yargılardan arınmak gerekir, sevilmese de saygı duyulması gerekir. Hiç biri olmuyorsa da bu formayı giyeceği için, parçalının hatrına susmak gerekir.

Bu tavırlar oldukça ben Taurasi'ye daha da ısınıyorum aslında, ve çok sevdiğim Augustus'un aracılığıyla Taurasi'ye laf sokma çabalarından da çok ama çok hoşnutsuzum.

Taurasi ye saygısızlık yapılmasın, dünyanın açıkara en iyisi olduğuna katılmasam da en iyilerinden biri. Ufak bilgi WNBA de UCONN koleji ve koçu Geno Auriemma etkisi çok fazladır (ki kendisi usa milli takım koçu aynı zamanda, moore u kolej oyuncu iken milli takıma alan da o) oradan mezunlar medyada hep pohpohlanır, çoğu da hakediyor gerçi çok iyi oyuncular. SueBird,Taurasi, Moore, Tina vb leri. netice itibariyle Taurasi Moore gibilerin kafandan bir marketing avantajları var.

O zaman da yazdık, Seimone ye resmen Eurocup seviyesi oyuncu denildi 1 i eski 2 koçumuz tarafından. Yazık. Sakatlığı atlatma sürecine bakıp onun tarzı budur dersen demekki sen bu oyuncunun sağlıklı halinden haberin yok. Şimdi sağlıklı ve kilo atmış Seimone 'nin rebound top çalma vb istatistiklerine ve defansına bakıp allah allah tarzını değiştirmiş demesinler bi zahmet.

Harokova aldi topu evine goturdu kac adim atti sayamadik bizim kocumuz en ufak tepki vermedi.Federasyonun basketbol yorumculari dahi konuyu aciklayamadi bayan basketbolunda olur boyle seyler diye gecistirdiler.Tamikaya oyle fauller calindiki calarken iclerinden guluyordu hakemler.Kocumuz yine seyirci kaldi.Matovic Fowlesi resmen dovdu.Federasyonun basketbol yorumculari Fowles cok guclu oldugundan hakemler ona yapilan faulleri hissetmiyor gibi sacma yorumlarla konuyu ortbas etmeye calistilar.Kocumuz ne yapti yine seyirci kaldi.Resmen hakemler tarafindan katliama ugratildigimiz bir seri yasadik kocumuz Fener haketti diye beyanat verdi Hurriyet gazetesine.Iddianame aciklaninca bayan serisindeki katliamda aciga cikacak buna eminim.Ama bu katliami bizler gorurken yoneticimiz Hakan Ustunberkten ve Ceyhun Yildizoglundan yukselmesi gereken cigligin bir tek Isildan yukseldigini gormek gelecek icin bizi endiselendiriyor.Bu isler Isilin omuzlarina birakilmayacak kadar buyuk mucadele gerektiren isler.

Harokova aldi topu evine goturdu kac adim atti sayamadik bizim kocumuz en ufak tepki vermedi.Federasyonun basketbol yorumculari dahi konuyu aciklayamadi bayan basketbolunda olur boyle seyler diye gecistirdiler.Tamikaya oyle fauller calindiki calarken iclerinden guluyordu hakemler.Kocumuz yine seyirci kaldi.Matovic Fowlesi resmen dovdu.Federasyonun basketbol yorumculari Fowles cok guclu oldugundan hakemler ona yapilan faulleri hissetmiyor gibi sacma yorumlarla konuyu ortbas etmeye calistilar.Kocumuz ne yapti yine seyirci kaldi.Resmen hakemler tarafindan katliama ugratildigimiz bir seri yasadik kocumuz Fener haketti diye beyanat verdi Hurriyet gazetesine.Iddianame aciklaninca bayan serisindeki katliamda aciga cikacak buna eminim.Ama bu katliami bizler gorurken yoneticimiz Hakan Ustunberkten ve Ceyhun Yildizoglundan yukselmesi gereken cigligin bir tek Isildan yukseldigini gormek gelecek icin bizi endiselendiriyor.Bu isler Isilin omuzlarina birakilmayacak kadar buyuk mucadele gerektiren isler.

Abi o çok başka konu,yeri de burası değil bence ama dediklerinde tamamen haklısın..

Ceyhun Hoca'ya duyulan kızgınlık, Augustus'a duyulan sevgi ve gidişinin yarattığı üzgünlüğün cezasını Taurasi'ye kesmeye çalışıyorsunuz, bunun da anlaşılacak bir tarafı yok.

Ön yargılardan arınmak gerekir, sevilmese de saygı duyulması gerekir. Hiç biri olmuyorsa da bu formayı giyeceği için, parçalının hatrına susmak gerekir.

Bu tavırlar oldukça ben Taurasi'ye daha da ısınıyorum aslında, ve çok sevdiğim Augustus'un aracılığıyla Taurasi'ye laf sokma çabalarından da çok ama çok hoşnutsuzum.

Parçalı giyiyor diye hiç bir oyuncuya ısınmak zorunda değilim yada susacak değilim. O zaman kimse Hakan Balta'ya da birşey demesin. Parçalının hatrına susalım.

Daha fazla uzamaması gerek bence. Herkese göre kendi düşüncesi en mantıklı.