WNBA 2011 Sezonu

Önder Bey ben şunu eklemek istiyorum...Taurasinin cezası kalktığı anda burada neler okumuştuk...

Örnek...

İşte Aziz Yıldırım kaldırttı...Bunlar her zaman bu işi yapıyor vs.vs...Sonra anlaşamadılar bizde elimizi çabuk tuttuk aldık..Bize gelmeden önce buradan 1 kişi gösteren AKLANDI diyen...Hepimiz bende dahil dedikki AZİZ bastırdı kaldırttı...Meğersem öyle değilmiş kazın ayağı...

Benim içim almıyor bu olayı ha destek veririm ama içim almıyor ne yazıkkı...Burada yazılanları o gun okumuş ve şok olmştum hala da devam ediyor..

Şunuda belirtmek isterim Taurasi son 2 sezondur wnba de en skorer ama yuzdeleri hep düşmüş...Augustusun ise hep yukseliyor...Hee birde unutmadan Bu sene Finallerin Mvp Sİ Olursa şaşırmam...Zaten ya Angel olacak yada Simone...

Bu sezon çekişmeli geçecek...Hem EL de hemde Ligde...Güzel maçlar izleriz umarım...

3 periyot çok güzel ve çekişmeli oldu maç oldu. Uykum olmasına rağmen bırakamadım. Angel gerçekten çok iyi oyuncu ama maçın final periyodunda baskıyı kaldıramadı ve anlamsız atışlar, top kayıpları yaptı. Bir final maçında bir çeyrekte atılan en çok sayı rekorunu kırdı bu arada, sanırım 19. 3. periyot tek başına oynadı.

Gönlümüz tabi ki Mone' dan yana, 22s. 7a 5r ile Rebeca Brunson ile maça damgasını vurdu. O müthiş cross-overi ve el üstünden şutlarını özlemişim prensesin. Dolu salonla çok iyi gaza gelme huyu devam ediyor :)

Gönlüm ve mantığım Minnesota diyor, umarım yanılmam..

Taurasi Augustus'tan net olarak daha iyi bir oyuncudur..Oyunun özellikle savunma,ribaunt ve asist tarafında Augustus'la kıyaslananamaz..Ondan çok öndedir.
Duygusallığa yer yok..Dopingçi diyenler sırf Fener'de oynuyor diye o yaftayı yakıştırdılar ve hala inananlar var..Bu çok tuhaf.

WNBA'de Yılın Takımı
Tamika Catchings 187 oy -Forvet-
Angel McCoughtry 172 oy -Forvet-
Diana Taurasi 168 oy -Guard-
Tina Charles 166 oy -Pivot-
Lindsay Whalen 164 oy -Guard-

İkinci Beş:
Sylvia Fowles 150 oy -Pivot-
Sue Bird 123 oy -Guard-
Cappie Pondexter 94 oy -Guard-
Seimone Augustus 69 oy -Forvet-
Penny Taylor 62 oy -Forvet-

Seimone tırnaklarıyla kazıyarak, maçı kazandırdı bugün. 36 sayı-8 ribaund-3 asist ile maçı çekip aldı, arkadaşlarından destek alamadığı şu günde. 36 sayısı, Angel'ın bugünkü 38 sayısı olmasa şu anda WNBA sayı rekoru olacaktı ki Angel rekorunu geliştirdi bu gece.

Seri 2-0'a geldi, artık maçlar Atlanta'nın evinde ama sırtları da duvarda. Bir adım kaldı Lynx şampiyonluğuna.

Bazıları ona yakın eleştirtmiyorlar fakat Ceyhun Hoca'yı ve oynattığı oyunu oldum olası sevmedim. Çünkü belli bir plan ve sistemi yok. Alternatif planı yok. Simone konusunda ise gün gelir devran döner diyorum.

Maçı hakemler çok iyi dağıttı son çeyrekte..
56 faul düdüğü çalmışlar..33'ü Minnesota lehine..
Tam 46 faul atışı kullandı Minnesota..

Augustus ve Hakemler Angel'ı yendi...

Müthiş maçlar oluyor gerçekten. Uykunuzdan fedakarlık edip izleyin bence. Angel - Mone düellosu Türkiye' den sonra orada da devam ediyor. Şu ana kadar daha olgun ve takımına faydalı oyunuyla Mone önde. Buradan şampiyonluğu da vereceklerine sanmıyoruım. Nihayet senelerdir hakettiği ödülü alacak inşallah Seimone.

Müthiş maçlar oluyor gerçekten. Uykunuzdan fedakarlık edip izleyin bence. Angel - Mone düellosu Türkiye' den sonra orada da devam ediyor. Şu ana kadar daha olgun ve takımına faydalı oyunuyla Mone önde. Buradan şampiyonluğu da vereceklerine sanmıyoruım. Nihayet senelerdir hakettiği ödülü alacak inşallah Seimone.

Aynen öyle normalde ben bu maçları pek keyifli bulmam ama dün gece hadi oturup izleyeyim dedim,tabi Mone hatrına :)

Mone'u çoğumuz biliyor tanıyor zaten ama dün bi başkaydı sanki..Sorumluluk alışı,liderlik etmesi,takım arkadaşlarını ateşlemesi...Olmayan özellikler değildi ama dün bunlar bi başkaydı işte..Gerçekten süper oynadı ve söke söke maçı aldı..Bizden gidişine bir kez daha üzüldüm..Ne olurdu sanki Taurasi ile beraber takımımızda olsaydı :)

11-14 FG ile oynadığı da eksik kalmasın. Ayrıca takımının en çok ribaund alan ismi. :)
Hafta içi o saatte maç izlemek kötü oluyor ama Seimone için değiyor tabi. Hiç yanıltmadı bu sene sağolsun. :)

Arca böyle yaparak konuyu daha da uzattığının farkına varmalısın. Ceyhun hocayı eleştirenlere 2 hafta ceza verilirse insanlar böyle düşünür tabiki. O yüzden yazık falan değil. Hocayla iyi olman gerekmez, onu tanıman ve muhabbetinin olması bile olaya objektif bakmasını engeller insanın. Eleştirilcek o kadar şey varken sert bir eleştiriye karşı hemen 14 gün ceza verilirse herkes sansür uygulandığını düşünür.

Görkem Savcu'ya katılıyorum ve forumun çoğu da bunu biliyor zaten. Tartışmak birşeyi değiştirmeyecek sözde kalıyor çünkü. Objektifiz diyorsunuz ama maalesef öyle olmuyor hareketleriniz.

Dunku mac icin birseyler soylemek gerekirse Minnesota'nın hakkını yemek istemem ama rezalet bir hakem yonetimi vardı.Cok komik ve en ufak temas olmadıgı halde cogu Minnesota lehine bircok duduk caldılar.Mac ilk macın kopyası gibiydi ilk macta da berabere iken 10-0 lık bir seri yemisti Atlanta dun de yine 4. ceyrekte macı verdi.Minnesota kesinlikle daha iyi takım guc dengesi olarak belki cok asırı bir fark yok ama Minnesota'nın guardı takımı cok daha iyi yonetiyor ve cok guclu bir oyuncu darbeye ragmen basket faul alıyor.Atlanta ne oynuyor anlamak mumkun degil adeta bir kos kos basketbolu var topu alan atıyor bir set,paslasma,bostayi oyuncuyu bulma vs yok 1'e 3 giderken bile pas yok ve bu cabuk atıslar onlara cok pahalıya patlıor direkt potalarında sayı goruyorlar.İzi Castro'ya 2 mactır felaket sinir oldum koc olsam oyuna almak istemem bu kadar bencil ve takıma zararlı oynanmaz.Angel icin sanırım hicbir zaman cozemeyecegim bir ouncu olacak bizdeyken de tek basına 3 kisinin arasına dalan bir oyuncu mucadelesi,korkusuzca iceriyi dusunmesi guzel ama nerde zorlanmayacıgnı bilmesi lazım oyununa aklını katması lazım yoksa gercekten mucadelesine yazık oluyor.Atlanta'nın sampiyon olmasını istiyorum ama ortada sistemi olan bir takım goremiyorum daha ilk saniyeden topu alan fırlatma derdinde ustune de hakemler rezalet gercekten alın terine yazık ediyorlar.

Arca böyle yaparak konuyu daha da uzattığının farkına varmalısın. Ceyhun hocayı eleştirenlere 2 hafta ceza verilirse insanlar böyle düşünür tabiki. O yüzden yazık falan değil. Hocayla iyi olman gerekmez, onu tanıman ve muhabbetinin olması bile olaya objektif bakmasını engeller insanın. Eleştirilcek o kadar şey varken sert bir eleştiriye karşı hemen 14 gün ceza verilirse herkes sansür uygulandığını düşünür.

Görkem Savcu'ya katılıyorum ve forumun çoğu da bunu biliyor zaten. Tartışmak birşeyi değiştirmeyecek sözde kalıyor çünkü. Objektifiz diyorsunuz ama maalesef öyle olmuyor hareketleriniz.

Berkan sen de bu tarz yazıların aslı/astarı olmadığından dolayı cevap verilmediğinde bizim o duruma düştüğümüzün farkına varmalısın. Sen aldığın cezayı, Ceyhun hocayı -yalnızca- basketbol doğruları üzerinden eleştirip, ceza aldığını düşünüyorsan sana bir şey diyemem zaten, gerek yok. Hocayla ne aram iyi, ne onu tanıyorum ne de muhabbetim var, bunun da altını çok net çiziyorum. Benim olaya objektif bakışımı o bile engelemez, ki ben kaç kere eleştirdim koçu. Aynı şeyleri tekrarlayıp söylüyorsunuz, bıkkınlık geldi artık.