WNBA 2011 Sezonu

Seattle Storm:74 - Minnesota Lynx:81
Lynx, son şampiyona karşı enerji patlaması yaşayarak gücünü göstermiş. İlk beşin tamamının çift hanelere ulaştığı maçta Brunson 22 sayı-14 ribaund, Whalen 13 sayı-10 asist ile double-double yaparken, Seimone 17 sayı-4 ribaund-1 asist, Taj 10 sayı, Maya da 14 sayı ile tamamladılar maçı. Her iki takım da benchten çok kısıtlı katkı alırken Seattle'nin Big Three'sinden LJ 9 sayı-7 ribaund ile kendi seviyesine göre kötü bir maç çıkarmış. Sue Bird'in 24 sayı, Swin Cash'in de 18 sayı-7 ribaund-5 asistlik katkıları yeterli olmamış.

Günün diğer maçında, Washington uzatma sonucunda Atlanta deplasmanından galibiyet çıkarırken, ilk maçta forma giymeyen Angel McCoughtry bu maçta 3 dakika saha kalmış. Currie ve Beard'ın sakatlıkları sürüyor Washington'da da.

Connecticut Sun 73-78 Chicago Sky

Sylvia Fowles 23 sayı 13 ribaund 1 asist 1 top çalma 3 blok
Tina Charles 8 sayı 4 ribaund 1 asist 1 top çalma 5 blok

Fowles 2.yarıda çok etkili oynadı ve Chicago'ya ilk alibiyetini getirdi. Chicago'da ilk yarıda Vandersloot çok etkili oynadı, 4/4 3'lük ile bitirdi maçı. 18 sayı 5 asisti var, iyi oyuncu olacak gibi.

Bugün 3 maç var WNBA'de.

02.00 İndiana Fever - New York Liberty

02.00 Chicago Sky - Washington Mystics

03.00 Atlanta Dream - San Antonio Silver Stars

Yanlışım varsa mazur görün ama Seimone'dan fazlası ribaund çekmesi ve asist yapması olduğu için transfer edilen Diana Taurasi'nin 2 ribaund 2 asist ortalaması mı var, yoksa ben mi yanlış bakıyorum?

Washington:77 - Chicago:84
Sylvia; 8/12 saha içi, 7/8 faul isabetiyle 23 sayı-3 ribaund-1 asist-1 top çalma-1 top kaybı-2 blok

Chicago tamamını önde götürdüğü ve bir ara farkı 18'e kadar çıkardığı maçta, Ajavon'un iyi performans göstermesiyle biraz sıkıntı yaşasa da 3. maçından 2. galibiyetini çıkardı. Vandersloot'un ilk beşe girmesi ve bugün Prince (20 sayı-5 asist) ile Kraayeveld'in (6/7 üçlük -kariyer rekoru-) de katkılarıyla iki günde iki galibiyet alıp iyi bir hava yakaladılar.

New York:80 - Indiana:86
Bu iki takım dün de Indiana'da karşılaşmış, maçı New York kazanmıştı son hücumda Tamika isabeti bulamayınca. Dün 18 sayıdan geri gelip, son topta kaybeden Fever, dünün kopyası maçta 14 sayıdan geri dönüp maçı kazanmasını bildi. Tamika 19 sayıyla takımının en skorer oyuncusu olurken, bir diğer eski oyuncumuz K.Douglas da 17 sayı ile tamamladı maçı. Katie dün de 27 sayı ile maçı çok istemişti fakat kazandıramamıştı. Katie o kadar sıcakken son topu Tamika'ya vermek de iyi bir tercih olmadı Fever için.

Bugünün düne göre en farklı yanı çaylak Jeanette Pohlen'in 4/4 üçlük performansı ile 14 sayı bırakmasıydı rakip potaya. Draft öncesi bayağı övmüştüm Jeanette'yi, WNBA'deki 3. maçında beklediğim performansı gösterdi. Daha erken tabii ki ama January'den süreler çalması Fever'ın hayrına olacaktır.

Connecticut:90 - Tulsa:79
Tina Charles: 8/14 saha içi, 3/4 serbest atış isabetiyle; 19 sayı-8 ribaund-1 asist-2 top çalma-5 top kaybı

Connecticut Sun'ın Washington Mystics'i 79-71 mağlup ettiği maçta Tina Charles, 26 sayı-10 ribaund-1 asist-1 blok ile oynadı ve maçın en skorer ismi oldu.

Dün tam izleyemedim şimdi tekrar baktım da baya orta mesafe şutu da sokmuş Tina. 35 dakika sahada kalıp; 11/17 saha içi, 4-4 serbest atış isabetiyle oynamış.

Dün takım arkadaşı Renee Montgomery de iyi bir oyun çıkardı. İki tane mucize üçlüğü var, ondan ziyade topu hiç tutmadan sürekli Tina'yı arıyor içeride. Kolejde UConn olsun, iki senedir Connecticut Sun birlikteliğinden olsun üst düzey bir uyum içerisinde Tina ile. Driplingi kesmiyor, hızlı, delici, uzunlarla oynamayı iyi biliyor... Eğer Avrupa pasaportu olsaydı Galatasaray'ın kaçırmaması gereken bir oyuncu olurdu ama kıta dışı kontenjanı için (ince bir çizgiyle) henüz yeterli değil bence.