WNBA 2011 Sezonu

Tina - Slyvia ikilisi kadın basketbolunun en dominant ikilisi olabilir sarı kırmızılı forma altında. İkisi de sezona çok iyi başladılar.

Phoenix Indiana'yı kendi sahasında uzatma sonucunda 93-89 yenerken Taurasi 32 sayı, 5 ribaund ile oynadı. İlk yarıda hücumda pek ritim tutturamasa da özellikle normal sürenin son dakikalarında sazı eline aldı ve onun toparlanmasıyla birlikte takımda geriden gelip maçı kazanmayı bildi. Bu arada 0-3 başlayan Phoenix'in de bu ilk galibiyeti oldu.

Diana Taurasi'miz yine yakmış potaları..: 32 sayı
Gereğinden fazla bencil oluşu sıkıntı yaratabilir bu sene. Alba Torrens'in eline top değmezse hücumlarımızda şaşırmayacağım.

Tamika yine en önemli hücumda turnike kaçırdı :) Ama Dianadan daha iyi bir görüntü çizdi bana

12 üçlük kullanması pek akılalacak durum değil ama takım içinde sıkntı yaratacakdır..çünkü Tina olsun Sylvia olsun Alba olsun. bunlar direk sayıya oyuncular oldugu için Diana ya bu kadar sut attracaklarını sanmıyorum ama bu sene sayı rekorları kırabiliriz

Gereğinden fazla bencil oluşu sıkıntı yaratabilir bu sene. Alba Torrens'in eline top değmezse hücumlarımızda şaşırmayacağım.

Tamika yine en önemli hücumda turnike kaçırdı :) Ama Dianadan daha iyi bir görüntü çizdi bana

Diana bencil değildir yahu. Anladığım kadarıyla 0-3 başlayan takımını, takımın yıldızı olarak kendi kurtarmak istedi ve gereğinden fazla şut attı bu maç. En kritik anlarda da kimseye bakmadan attı topları. Takımının ilk galibiyetinde takımın yıldızı olarak bu kadar şut kullanmasını hoş görebiliyorum, bu kaybetmeyi sevmeyen yapısından kaynaklanıyor bence. Diana Taurasi top paylaşımında sorun yapacak, sistemi bozacak son oyuncudur, kaygılanmayın.

Bu arada bir uyarı:

Sparks-Seattle maçı yüksek derecede Tina Thompson dudağı içerir. Aman dikkat. :)

Şaka bi' yana, Sparks hücumda harika bir yüzdeyle oynuyor ve henüz Candace Parker devreye girmiş değil. Candace Parker'ı bir gün GS forması altında izleyebilirsem o gün ölebilirim, evet.

Minnesota'nın 5-1 ile sezona başlamasını gayet doğal karşılamak lazım. Moore - Mone ikilisini yakaladığı uyum, Whalen - Taj ikilisinin sürekli katkısı ve benchten çok iyi olmasa da gelen katkı, Minnesota'yı öne çıkaran unsurlar. Geçen sene de iyi bir takımlardı ancak sadece Seimone üzerinden yürümek, sakatlıktan yeni çıkmış bir oyuncuya gereğinden fazla yük bindirmek elbette takımın iyi yolda yürüyememesine neden olmuştu. Bu sene büyük bir şaşa ile lige adım atan Moore ile daha rahatlayan Seimone, müthiş katkı veriyor takımına. Ancak benim bütün bu isimlerde en çok belirleyici faktörü oynayacağını düşündüğüm isim, Lindsay Whalen. Takımın dümeninde bulunan ve 2 senedir oyununu yükseğe taşıyan Whalen, takımın şampiyonluk yolundaki rotasını belli edecek isim bana göre. Bu akşam da Atlanta'yı mağlup ederlerken gösterdiği gayet iyi oyun vardı. Onun bu iyi oyunu, Moore & Mone ikilisi üzerindeki baskıyı da azaltıyor doğal olarak.

Seattle Sue Bird'in benchte olduğu dakikalarda öyle iğrenç hücum ediyor ki, birazdan "TBL'de olsalar playoff yapamazlar eheh" geyiğine gireceğim.

Tina Charles Doğu Konferansı'nda Haftanın Oyuncusu seçildi.

Bu hafta 2/2 yaptılar, 2 maçta da double-double yaptı Tina, dün 31 sayıyla kariyer rekorunu kırdı. Hem de Sylvia karşısında.

bu sene kötü diyebileceğimiz bir oyuncu almadık zaten..ama karsıyakanın ezikleri hala olurmu tutarmı derdindeler yeni transferleri hakkında

San Antonio'nun çaylağı çok acayip, vücudunun her tarafından yağ fışkırıyor resmen. Bol bol hamburger, patatesle peslenen obez ergen kızlar gibi ama şu ana kadar herşeyi yaptı. Fade away attı, üçlük attı, hareketli kısaya bounce pas attı. Vay maşallah, fiziğe bak, oyuna bak.