WNBA 2011 Sezonu

maya moore çok abartmışlar..ahım şahım bir oyuncu değil bana göre..ki ben yıllardan beri nba ve wnba takip eden bi insan olarak maya moore beğenmiş bi insan değilim..

Doğu Konferansı:
Indiana 6-3 (3 Galibiyet)
Connecticut 4-3 (2 Mağlubiyet)
Chicago 4-4 (1 Mağlubiyet)
New York 4-4 (2 Galibiyet)
Washington 2-5 (1 Galibiyet)
Atlanta 2-7 (2 Mağlubiyet)

Batı Konferansı:
San Antonio 6-1 (2 Galibiyet)
Seattle 4-2 (2 Galibiyet)
Minnesota 5-3 (2 Mağlubiyet)
Los Angeles 4-3 (2 Mağlubiyet)
Phoenix 4-3 (4 Galibiyet)
Tulsa 1-8 (3 Mağlubiyet)

Parantez içindeki rakamlar takımların son serileri, fazla bir şey yazmaya gerek bırakmıyor. Çıkışta olan takımları görebiliyoruz bu rakamlardan. Konferanslarında ilk 4'e girenler playoff yapacaklar, hatırlatalım onu da.

Batı konferansının önemli takımlarından oynayan iki büyük yıldızdan sakatlık haberleri geldi. Candace Parker 6, Lauren Jackson ise 3 hafta civarında forma giyemeyecekler. Tüm WNBA izleyecileri için kötü olsa da bu haberler en çok LA Sparks ve Seattle Storm'u üzüyor. Sparks'tan çok büyük beklentiler yoktu da zaten, son şampiyon Seattle bu senenin de en güçlü takımı olarak gözüküyordu fakat LJ'in ritm bulamaması Seattle'ı da geçtiğimiz seneki gücünden uzak tutuyor. Şu ilk 3 haftalık performanslara göre şampiyonluğu koruyamayacaklar gibi bir izlenim oluşturdular. Finalin kaybeden ayağı Atlanta ise daha da kötü durumda. Sancho Avrupa Şampiyonası'na gitti (gelmez olaydı), Angel da sezon başında bir sakatlık geçirdi ve çok bocalıyor. Zeka lazım biraz Atlanta'ya.

Maya Moore'un, Seimone'nin takımı Lynx'e bir katkısı var ama katkı beklenen o büyük başlangıç gelmeyince Lynx'te bu aralar üst üste maçlar kaybetti. Sky da Vandersloot'un takıma ve ilk 5'e, Prince'nin de geçen seneden beri hakettiği ilk 5'e girmesiyle artık daha iyi bir takım oldu. Ama sadece kendine göre 'daha iyi', Sylvia'yı daha iyi buluyor ve kullanıyorlar ama ortaya bir ispat koyabilmiş değiller henüz. SA Silver Stars ligin en iyi takımı konumunda. Becky harika başladı ve devam ediyor, Sophia çok iyi başladı ama şimdi biraz daha durağan, Jia Perkins'ten çok ciddi katkı alıyorlar. Asıl en önemlisi ligin en iyi çaylağı konumundaki Danielle Adams çok iyi işlere imza atıyor. O iri ötesi fiziğine rağmen yağdırdığı üçlükleri inanılmaz gerçekten. Lige harika bir giriş yaptı Adams.

Diana'nın takımında -Diana tam 1 yıldır, kendi standartında formsuz bence- işler düzelmeye başladı. En büyük pay kuşkusuz Penny Taylor'ın, harika oynuyor. Bir harika oynayan da Katie Douglas. Indiana Fever'ı Tamika'yla beraber doğunun zirvesine taşıdılar, iyi gidiyorlar. Kim bilir belki 2009'un rövanşına çıkarlar bu sene Phoenix ile finallerde.

Sylvia Fowles: 34.9 dakika; 22.4 sayı-8.9 ribaund-0.8 asist-1.8 top çalma-2.1 blok
Diana Taurasi; 32.6 dakika; 20.3 sayı-4.1 ribaund-2.6 asist-0.9 top çalma-1.0 blok
Tina Charles; 32.9 dakika; 19.4 sayı-9.3 ribaund-0.9 asist-0.9 top çalma-1.6 blok
Epiphanny Prince; 35.1 dakika; 17.1 sayı-2.5 ribaund-4.4 asist-2.9 top çalma-0.8 blok

San Antonio
Minnesota
Phoenix

Takımları batıdan çıkar 4. takım Seattle olur bence büyük bir ihtimal.Los A. Sparks bu sene kalamaz gibime geliyor playoff lara.
Indiana
Connecticut
Chicago
New York

doğudan bu 4 takım çıkar gibime geliyor. Tabiii inşallahhh MİNNESOTAAAAAAAA LYNXXXX :D

14/5 ile 15 sayı 1 ribaunt 1 asist Taurasi,21/11 ile 22 sayı 23 ribaunt Tina,8/5 ile 16 sayı 12 ribaunt Fowles,14/6 ile 19 sayı 4 asist 4 top çalma Prince.

Arkadaşlar dikkat ettiniz mi hiç ?
WNBA sitesindeki MVP sıralamasının ilk üçü;
Fowles, Taurisi, Charles'dan oluşuyor...
Bu üçünün ortak özelliği ne acaba ? :)

Onu bunu bilmem de hem kendisine duyulan saygı bakımından,hem gösterdiği üst düzey performans bakımından Sylvia Fowles bence eğer bir de takımını bir yerlere taşıyabilirse bence dünyanın en iyi oyuncusu olma yolunda çok hızlı adımlarla ilerleyecek.Taurasi de bir düşüş olduğu ortada.

Mercury:97 - Sky:84

E.Prince: 19 sayı-2 ribaund-6 asist-1 top çalma-2 top kaybı
S.Fowles: 12 sayı-5 ribaund-1 asist-3 top çalma-3 top kaybı-1 blok
D.Taurasi: 24 sayı-3 ribaund-6 asist-3 top çalma-3 top kaybı

Başım ağrıdı maçı izlerken, en uzun hücum 8 saniye sürdü maç boyunca. 44 tane top kaybı mı olur yahu? Yazık gerçekten, WNBA'den ne alıyorlarsa onu da verelim yorulmasın bu kızlar boşu boşuna.

Üç oyuncumuz da çok iyi başladılar maça, Diana çok zor şutlar soktu, Prince da öyle. Her ikisi de içeriyi de iyi beslediler. Sylvia da pota altında çok etkiliydi ama 3 faul alınca kenarda uzun süre beklemek durumunda kaldı. Sadece onların yüzünden izlemek zorunda kaldığım bir maç oldu. Daha fazla diyecek bir şey yok hemen unutmak istiyorum bu maçı.

Tina Charles'tan double-double

Galatasaray'ın yeni transferi istikrarını devam ettirerek Seattle Storm galibiyetine imzasını attı.

Galatasaray’ın transfer ettiği Tina Charles 20 sayı, 10 ribaundla double-double yaptı ve takımı Connecticut Sun’ın, son şampiyon Seattle Storm’u 75-70 yenmesinde en büyük pay sahibi oldu.

Seattle’da ise Swin Cash 25 sayılık, 9 ribaundluk performansı ile direnç gösterdi.

Ligin skor liderliği sıralamasında ilk üçü oyuncularımız paylaşıyor. Chicago Sky forması giyen Slyvia Fowles 20,7 sayı ortalamasıyla ilk sırada yer alırken, Phoenix Mercury'den Diana Taurasi 20,1 sayı ortalamasıyla ikinci ve Connecticut Sun için oynayan Tina Charles 19,8 sayı ortalamasıyla üçüncü sıradaki yerlerini koruyorlar. Bunun yanında Chicago Sky'dan Epiphanny Prince de 17,5 sayı ortalamasıyla ilk 10 içersinde kendine yer buluyor. Ribaund liderliği sıralamasında Tina Charles 10,9 ortalamayla ikinci, top çalma liderliği sıralamasında Epiphanny Prince 2,80 ortalamayla birinci durumda. Sylvia Fowles da verimlilik liderliği sıralamasında maç başına 23,4 puan ile en üstte konumlanıyor.

WNBA'de Çarşamba sabaha karşı TSİ 03.00'da Epiphanny Prince ve Sylvia Fowles’ın formasını giydiği Chicago Sky, Washington Mystics'i evinde konuk edecek. Diana Taurasi'nin takımı Phoenix Mercury ise aynı gece TSİ 04.00'da Los Angeles Sparks'ı ağırlayacak.
...............

Oyuncularımızın üst düzey performansı devam ediyor, maşallah diyelim de nazarımız değmesin. Onların bu performanslarının hatrına bu sene Wnba maçlarını daha çok takip etmeye çalışıyorum ama şu molaların süresi insanı hayattan soğutuyor. Molalar yüzünden her iki takımı da tutarak maç izler oldum. Biri sayı attımı hemen diğeride atsın, seri olmasın, mola alınmasın istiyorum ama kurtuluş olmuyor malesef .

Arkadaşlar bu arada Wnba All-Star organizasyonu için son 9 gün oylamada.Lütfen herkes her gün bir kere oylama yapsın,oyuncularımızı ilk beş başlatalım.Gerçi East Center da ya Sylvia ya Tina 5 başlayabilecek.Prince de bana kalırsa bu sene All-Star olmayı hak ediyor.

http://www.wnba.com/allstar/2011/asb/daily.html?cid=

Üye olmanız yeterli..

Bu arada dünkü hem Phoenix-Chicago hem de Connecticut-Seattle maçlarını izleme fırsatı buldum ve diyebilirim ki;dünyanın açık ara en iyi iki uzunu seneye takımımızda olacak.Ben Sylvia ve Tina'yı aynı anda kullanabileceğimizi de düşünüyorum yeri geldiğinde,çünkü Tina bir dört numaradan beklenecek her şeyi yapıyor,pas sezileri gayet iyi,orta mesafe şutu oldukça iyi,penetresi var,kısacası komple bir oyuncu..Fowles ise bana göre dünyanın en iyisi şuanda..Ayrıca pota altında ikisinin de yarattığı ribaund tehdidi bir kenara Fenerbahçe'yi bu iki oyuncunun inanılmaz fast break e çıkışlarıyla vuracağımızı da görebiliyorum,özellikle Tina herkesten önce hücuma koşuyor,herkesten önce savunmaya geliyor..Zaten maçı yorumlayan bayan her maçta Tina'yı öve öve bitiremiyor..
Bir parantez de Prince'e açmak gerekirse;ben açıkçası bu kadar iyi olabileceğini beklemiyordum.Kendi şutunu kendi yaratabilen,inanılmaz bir yüzdeyle şut sokan,asist özelliği gayet iyi tam bir combo-guard...
Önemli olan sahada nasıl bu oyunculara görev dağılımı vereceğimiz,nasıl homojen bir yapı oluşturacağımız..Biz kendi yapımızı oturttuktan sonra,karşı yakanın ne yaptığı hiç de önemli değil açıkçası..

Türkiye Ligi'nde zorlu maçlarda Tina-Fowles-Prince-Taurasi kullanılmalıdır..İlk beşimiz de Işıl-Prince-Taurasi-Bahar-Fowles olmalı..Bu durumda oyuncuları birebir karşılaştırıp Birsel-Penny-Angel-Nevriye-Matovic başlangıç beşlisine göre avantajları ve dezavantajları olduğunu görebiliriz.Örneğin Angel ve Penny size larıyla Prince ve Taurasi'ye üstünlük sağlayabilir fakat bu kadro yapısı ki muhtemelen böyle başlayacaklar hep onlara ball handling konusunda sıkıntılar yaşatacaktır,bizim yaptığımız double team lerle top kayıpları çok fazlalaşacaktır diye düşünüyorum,ayrıca hücumda bizim oyuncularımızın sürat özelliklerini kullanabileceklerini düşünüyorum.Bu beşi zaman zaman Işıl-Tuğba-Taurasi-Tina-Fowles a çevirip hücumda içerde inanılmaz bir üstünlük de sağlayabiliriz ama bu biraz da Tina ve Fowles ın uyumları ile ilgili.Fakat bu beşte de Tuğba zayıf karnımız gibi gözüküyor.Bir diğer dönebileceğimi beş te Prince-Taurasi-Şaziye-Bahar-Tina(Fowles) beşi,aslında Şaziye şu şampiyonada gösterdiği performansın onda birini gösterse bu beş en homojen beş gibi duruyor bence..Bir de Prince olmadan nasıl bir beş koyabiliriz sahaya onu düşünelim.O da Işıl-Taurasi-Alba-Bahar-Fowles şeklince oluyor,Tina da kenardaki 4.yabancımız oluyor..aslına bakacak olursanız en mantıklı kadro bu gibi duruyor fakat ben sadece Işıl la bu işin olabileceğine inanmıyorum o yüzden sıkıştığımız anlarda kendi skor üretebilecek ve Taurasi'ye double teamler gelmesini önleyecek Prince'i her zaman kullanmak isterim.

Bunlar kağıt üzerindeki beyin jimnastikleri,ama kadro kalitesi olarak kağıt üzerinde çok güçlüyüz,onların Türk oyuncu üstünlüğünü,yabancılarımızın arasındaki kalite farkıyla bence kapatıyor ve hatta çok daha üste geçiyoruz..Mantık olarak Nevriye-Matovic-Nevlin ve Tamane'nin herhangi biri veya ikisinin Tina ve Fowles ikilisiyle baş etme imkanı yok,hatta geçen sene Nevriye ve Matovic beraberce Fowles ile baş edemediler.Umarım Ceyhun Hoca elindeki bu malzemeyi en iyi şekilde kullanabilir...

çok iyi bir takımımız war ama birsel ve nevriyeyi alaydık o zaman gerçekten yenilmez armada olurduk..en azından nevriyeyi alabilsek tina yada fowles ile birlikte oynarlardı.birsel de olsa olur ama ben birselin işini takımımızda yapacak çok adam war oldugunu düşünüyorum.bu sene olmasa bile seneye nevriye ve birseli kesinlikle almalıyız.

Taurasi&Taylor'un takımı 100 sayıyı geçti

. periyodda 22 sayılık farkla oyunu kopartan Phoenix'te Taurasi 20 sayı, 7 asistle, Taylor 16 sayı, 4 ribaundla katkı verdi.

Phoenix Mercury üçüncü çeyrekteki 37-15’lik üstünlüğü ile Los Anegeles Sparks’ı 101-82 yendi.

Diana Taurasi 20 sayı, 7 asist, Candice Dupree 20 ve Penny Taylor’ın 16 sayı ile oynadığı Phoenix sadece 1 serbest atış kaçırdı: 25/26

Tina, Doğu Konferansında Ayın Oyuncusu oldu.

Ben de diyordum bu kızı niye aldık; Syl, Alba, Diana hepsi MVP, Tina o seviyede değil... :)

Prince Albadan iyi oyuncu demistim inanilmaz tepki cekmistim.Tepkileri yine goze alarak gorusumu soyluyorum Tinada Fowlestan iyi oyuncu.Bu tamamen benim kisisel kanaatimdir katilmayanlar icin simdiden soyleyim tartismaya girmeyecem.