Bu arada dünkü hem Phoenix-Chicago hem de Connecticut-Seattle maçlarını izleme fırsatı buldum ve diyebilirim ki;dünyanın açık ara en iyi iki uzunu seneye takımımızda olacak.Ben Sylvia ve Tina'yı aynı anda kullanabileceğimizi de düşünüyorum yeri geldiğinde,çünkü Tina bir dört numaradan beklenecek her şeyi yapıyor,pas sezileri gayet iyi,orta mesafe şutu oldukça iyi,penetresi var,kısacası komple bir oyuncu..Fowles ise bana göre dünyanın en iyisi şuanda..Ayrıca pota altında ikisinin de yarattığı ribaund tehdidi bir kenara Fenerbahçe'yi bu iki oyuncunun inanılmaz fast break e çıkışlarıyla vuracağımızı da görebiliyorum,özellikle Tina herkesten önce hücuma koşuyor,herkesten önce savunmaya geliyor..Zaten maçı yorumlayan bayan her maçta Tina'yı öve öve bitiremiyor..
Bir parantez de Prince'e açmak gerekirse;ben açıkçası bu kadar iyi olabileceğini beklemiyordum.Kendi şutunu kendi yaratabilen,inanılmaz bir yüzdeyle şut sokan,asist özelliği gayet iyi tam bir combo-guard...
Önemli olan sahada nasıl bu oyunculara görev dağılımı vereceğimiz,nasıl homojen bir yapı oluşturacağımız..Biz kendi yapımızı oturttuktan sonra,karşı yakanın ne yaptığı hiç de önemli değil açıkçası..
Türkiye Ligi'nde zorlu maçlarda Tina-Fowles-Prince-Taurasi kullanılmalıdır..İlk beşimiz de Işıl-Prince-Taurasi-Bahar-Fowles olmalı..Bu durumda oyuncuları birebir karşılaştırıp Birsel-Penny-Angel-Nevriye-Matovic başlangıç beşlisine göre avantajları ve dezavantajları olduğunu görebiliriz.Örneğin Angel ve Penny size larıyla Prince ve Taurasi'ye üstünlük sağlayabilir fakat bu kadro yapısı ki muhtemelen böyle başlayacaklar hep onlara ball handling konusunda sıkıntılar yaşatacaktır,bizim yaptığımız double team lerle top kayıpları çok fazlalaşacaktır diye düşünüyorum,ayrıca hücumda bizim oyuncularımızın sürat özelliklerini kullanabileceklerini düşünüyorum.Bu beşi zaman zaman Işıl-Tuğba-Taurasi-Tina-Fowles a çevirip hücumda içerde inanılmaz bir üstünlük de sağlayabiliriz ama bu biraz da Tina ve Fowles ın uyumları ile ilgili.Fakat bu beşte de Tuğba zayıf karnımız gibi gözüküyor.Bir diğer dönebileceğimi beş te Prince-Taurasi-Şaziye-Bahar-Tina(Fowles) beşi,aslında Şaziye şu şampiyonada gösterdiği performansın onda birini gösterse bu beş en homojen beş gibi duruyor bence..Bir de Prince olmadan nasıl bir beş koyabiliriz sahaya onu düşünelim.O da Işıl-Taurasi-Alba-Bahar-Fowles şeklince oluyor,Tina da kenardaki 4.yabancımız oluyor..aslına bakacak olursanız en mantıklı kadro bu gibi duruyor fakat ben sadece Işıl la bu işin olabileceğine inanmıyorum o yüzden sıkıştığımız anlarda kendi skor üretebilecek ve Taurasi'ye double teamler gelmesini önleyecek Prince'i her zaman kullanmak isterim.
Bunlar kağıt üzerindeki beyin jimnastikleri,ama kadro kalitesi olarak kağıt üzerinde çok güçlüyüz,onların Türk oyuncu üstünlüğünü,yabancılarımızın arasındaki kalite farkıyla bence kapatıyor ve hatta çok daha üste geçiyoruz..Mantık olarak Nevriye-Matovic-Nevlin ve Tamane'nin herhangi biri veya ikisinin Tina ve Fowles ikilisiyle baş etme imkanı yok,hatta geçen sene Nevriye ve Matovic beraberce Fowles ile baş edemediler.Umarım Ceyhun Hoca elindeki bu malzemeyi en iyi şekilde kullanabilir...