WNBA 2011 Sezonu

http://www.wnba.com/video/wnba/2011/07/07/playsofweek110707mov-1756376

Haftanın en güzel 10 hareketi:
10- Tamika Catchings vs. Phoenix
9- Lindsey Harding
8- Becky Hammon
7- Swin Cash
6- Tanisha Wright
5- Diana Taurasi'nin asistiyle Nakia Sanford'un basket faulü
4- Tina Charles, bildiğiniz pivotlardan biraz daha hareketliyim diyor.
3- Diana Taurasi ...
2- Kara Braxton, kendi sürdüğü topla rakip sahaya geçiyor ve Tamika'ya şaka yapıyor.
1- Sylvia Fowles, S. Robinson'a 'hadi evine' diyor.

Minnessota'nın Maya Moore'un 26,Seimone Augustus'un 20 sayıyla yıldızlaştığı maçta Connecticut'ı 90-67 mağlup etti.Oyuncumuz Tina Charles,6 sayı ve 8 ribaund ile oynadı,saha içi yüzdesi 13 te 3 olan oyuncumuz vasat bir performans gösterdi.

Chicago'nun Atlanta'yı 81-69 yendiği maçta ise oyuncularımızdan Epiphanny Prince 24 sayı ile maçın en skorer oyuncusu olurken;ayrıca 2 asist ve 3 top çalmayla oynadı.
Sylvia Fowles ise kendi potansiyeli göz önüne alındığında;vasat bir maç çıkarmasına rağmen 10 sayı,12 ribaund,5 blok ve 3 top çalmayla oynadı.

Özellikle Sylvia'nın Lindsay Harding'e yaptığı Vincent Jones bloğunu izlemenizi öneriyorum,şahaneydi :)

Ayrıca rakiplerimizin oyuncularından Angel McCoughtry 17sayı,8 ribaund ve 6 asist ile oynadı fakat bana kalırsa kötü bir maç çıkardı zira 6-23 gibi bir yüzdeyle oynadı,ayrıca 7 de blok yedi.

İlk yarıda çok kötü bir performans gösteren Beşiktaş'ın yeni transferi Courtney Vandersloot ise ikinci yarı harika bir oyun oynadı ve maçı 16 sayı,9 asist,3 ribaund,3 top çalmayla tamamladı.

Beşiktaş bence başlangıç adına çok iyi bir transfer yapmış,Chicago Sky'ın hemen hemen tüm maçlarını izliyorum,kendisi ligin en iyi guardlarından biri olmaya aday...

An itibariyle Wnba sayı kraliçeliğinde ilk beşte 4 Galatasaray Medical Park oyuncusu bulunuyor.

Sylvia Fowles 20.9
Diana Taurasi 19.8
Cappie Pondexter 18.5
Tina Charles 18.4
Epiphanny Prince 17.8

Ribaund kraliçeliğinde ilk üçte iki Galatasaray'lı var.

Rebekkah Brunson 11.5
Tina Charles 10.6
Sylvia Fowles 9.7

Blok kraliçeliğinde ilk beşte iki Galatasaray'lı var.

Sylvia Fowles 2.33
Jessica Davenport 2.17
Michelle Snow 1.75
Tammy-Sutton 1.67
Tina Charles 1.40

En verimli oyuncu sıralamasında ilk üçte iki Galatasaray'lı var.

Sylvia Fowles 24.5
Candace Parker 23.1
Tina Charles 21.1

Ayrıca Wnba'in en çok top çalan oyuncusu 3.08 ortalama ile Epiphanny Prince...

Bu arada ligde bu sene herkesin tanımadığı ama çok dikkat çeken birkaç isim var,seneye veya bu sene bu oyuncuları ligimizde görebilmekten inanılmaz keyif duyarım...

Danielle Adams-San Antonio-Fiziğini gören bu kızcağızın ne işi var bu sahada der ama inanılmaz bir oyuncu,üçlük çizgisinin gerisinden çok düzgün bir bileği var ve gerçekten çok kaliteli bir power forvet..

Kara Braxton-Phoenix-Eski oyuncumuz Kara,bu sene bence harika işler çıkartıyor.Hantal gözüken fiziğine rağmen çok çevik ve kıvrak..İçerde özellikle hücum anlamında çok etkili bir pivot..

Jessica Davenport-Indiana-Hem ribaundları hem de bloklarıyla pota altında caydırıcı bir güç..

Asjha Jones-Connecticut-Orta mesafede bileği çok düzgün,inanılmaz savaşçı ve faydalı bir power forvet...

Kara Lawson-Connecticut-Açıkçası benim ligde en üst seviyedeki oyuncularla beraber tutabileceğim ve o kalitede gördüğüm mükemmle bir oyuncu Kara Lawson..All around oyuncu tiplemesinin tipik bir örneği.Sahada herşeyi yapıyor,inanılmaz mücadele gücünün yanında iyi de bir şut yüzdesi var..

Michelle Snow-Chicago-O da Asjha Jones tipinde bir oyuncu..Sahaya herşeyini verebilen,inanılmaz hırslı ve orta mesafe şutu vasatın üzerinde olan değerli bir power forvet..

Sporx'in burdan kaynak belirtmeden yazı çalması bile sitemizin büyüklüğünü gösteriyor sanırım...

Evet bugün maç var 2 tane ama bizimkiler bugün oynamadan geçiyorlar..Saat 10 da Washington-Seattle,saat gece 3'te ise San Antonio-Los Angeles maçı var...

Yarın ise bizimkiler sahneye çıkacak..

Saatler ilk kez böyle verilmiş,yüzde yüz emin değilim fakat anladığım kadarıyla yarın maçlar baya erken başlayacak...Program şöyle:

Saat 19 00 TR saati:Atlanta-New York
Saat 19 30 TR saati:Tulsa-Chicago(Sylvia ve Epiphanny)
Saat 20 00 TR saati:phoenix-Minnesota(Diana ve Seimone kapışıyor)Mükemmel bir maç olacağının şimdiden garantisini verebilirim..
Saat 20 00 TR saati:Connecticut-Indiana(Tina ve Tamika kapışıyor)Bir müthiş mücadele de burada bekliyorum..

Chicago:72 Tulsa:54

Sylvia Fowles-21 sayı,13 ribaund,2 blok,2 top çalma
Epiphanny Prince-11 sayı,6 asist,4 ribaund,5 top çalma

Connecticut:78 Indiana:90

Tina Charles-15 sayı,11 ribaund,2 blok,2 top çalma

Minnesota:105 Phoenix:112

Diana Taurasi-27 sayı,8 asist,2 ribaund,1 top çalma
Penny Taylor-19 sayı,8 asist,8 ribaund,1 top çalma
Seimone Augustus-22 sayı,4 ribaund,3 asist

Bu arada tüm maçları elimden geldiğince aynı saatte olduklarından azar azar izlemeye çalıştım.Sylvia ve Epiphanny yine çok iyi bir maç çıkardılar,özellikle P herşeyi yaptı,maçın yıldızıydı.

Tina Charles performansı bi kenara durgun bir gün geçirdi.

Taurasi ise sahanın yıldızıydı Penny Taylor ile birlikte..Penny son çeyreğe kadar sahada yoktu fakat son çeyrekte o da sazı eline aldı ve son 4-5 dakikaya 11 sayı geride girdikleri maçı 5 sayı farkla kazandılar.DeWanna Bonner da maçın kilit oyuncularından birisiydi..

Valla Lindsay Whalen kaybettirdi maçı Lynx'e. Taurasi her maç nasıl çaktırmadan 25 sayı atıyor Kobe gibi valla. :)

whalen ve seimone ortaklaşa verdiler ellerindeki maçı, çok kritik bir top kaybı ve açık alan faulu, bitti iş orada.

Formu hakkında konuşmak için Taurasi nin sayılarını baz alsak mı acaba bilemiyorum, Phoenix Mercury set hucumundan sayı atmıyor atamıyor nerdeyse, havasından mıdır suyundan mıdır artık bu Phoenix in acaip tempo. Lynx koçu tempoyu düşürse koparacaktı maçı, batırdı.

Sylvia ve Tina çekişiyordu East Center için,Tina başlayacakmış bence biraz haksızlık olmuş Sylvia'ya,zira bu sene Syl şu ana kadar açık ara en dominant oyuncu..Ayrıca Angel de şu ana kadar ki formuyla hiç hak etmiyor bence ilk beşi.Tabii bu işin için de popülarite-karizma vs.gibi etkenler de var..

Bu arada tam kadrolar neden yok,onu anlayamadım ya da açıklandı da ben mi göremedim?

Haftanın en güzel hareketlerinde Taurasi'nin voleybol-hentbol karışımı pas asisti bir numarada,ayrıca ilk onda bir hareketi daha var :)

http://www.wnba.com/video/wnba/2011/07/14/20110714wnbapowdesktopmov-1761780

Sylvia ve Tina çekişiyordu East Center için,Tina başlayacakmış bence biraz haksızlık olmuş Sylvia'ya,zira bu sene Syl şu ana kadar açık ara en dominant oyuncu..Ayrıca Angel de şu ana kadar ki formuyla hiç hak etmiyor bence ilk beşi.Tabii bu işin için de popülarite-karizma vs.gibi etkenler de var..

Bu arada tam kadrolar neden yok,onu anlayamadım ya da açıklandı da ben mi göremedim?

İlk önce ilk 5'ler açıklanıyor, bu işin birde juri kısmı var. Takımlarda yer alacak diğer 14 oyuncuya hem oylar hem de otoritelerin değerlendirilmesi sonucu karar veriliyor. Önümüzdeki günlerde full kadro açıklanır.

Şuraya da yazsaydınız ya kadroları :)

Doğu Takımı:
Cappie Pondexter (NY Liberty - 20.226 oy)
Katie Douglas (Indiana Fever - 18.598 oy)
Tamika Catchings (Indiana Fever - 32.706 oy)
Angel McCoughtry (Atlanta Dream - 14.310 oy)
Tina Charles (Connecticut Sun - 17.205 oy)

Batı Takımı:
Sue Bird (Seattle Storm - 25.077 oy)
Diana Taurasi (Phoenix Mercury - 22.406 oy)
Maya Moore (Minnesota Lynx - 21.379 oy)
Swin Cash (Seattle Storm - 22.406 oy)
Candace Parker (LA Sparks - 19.376 oy)

Bu da benim oylarımdı şu gün olsa Maya, Angel ve Vandersloot'a oy vermem zaten, oldukça yaklaşmışız :) Özellikle Batı'da.