Yeni K.V. : Sagır Oda

Affınıza sığınarak, dizinin Kurtlar Vadisi kalitesinde olup olmadığını sormak istiyorum. Acaba tahmin ettiğim gibi amacı para kazanmak mı yoksas Kurtlar Vadisi'nin amacı misali insanlara dertlerini anlatmak mı?

amacın kurtlarvadisi-ırakta olduğu gibi sadece ve sadece para kazanmak olduğunu düşünüyorum...
şaşmaz denen adamlar osman sınav'ın mirasını en sağlam şekilde sömürüyorlar...
yeni bir konsept yaratmaya cesaret edemediler....
e tabii milyon dolarları cebe koymak varken niye riske girsinler ki...?
nefret ediyorum bu adamlardan...

WILT' Alıntı:
Affınıza sığınarak, dizinin Kurtlar Vadisi kalitesinde olup olmadığını sormak istiyorum. Acaba tahmin ettiğim gibi amacı para kazanmak mı yoksas Kurtlar Vadisi'nin amacı misali insanlara dertlerini anlatmak mı?

Kurtlar Vadisinde amaç ne zaman toplumu bilinçlendirme oldu, ne zamandan beri toplumu eğitme işi mafyaya özendirerek yapılıyor? Amaç toplumu bilinçlendirme, eğitme olsaydı çok farklı bir kurgu ile hazırlanırdı Çemberimde Gül Oya gibi. Ama Çemberimde Gül Oya popüler olamadı çünkü hazırlayanların amacı farklıydı...

Ama şunu da itiraf edeyim Kurtlar Vadisi hayatı toz pembe gören, yaşadığı ülkenin kıymetini bilmeyen birçok insanın bazı konularda bilinçlenmesini sağladı. Kıbrıs sorunu, uluslararası politika, etnik sorunlar.

Benim orada belirtmek istediğim farklıydı. Elbette tüm dizilerin öncelikli amacı paradır. Ama gelişen olaylar halkı bir çok konuda bilinçlendirdi, bu bir gerçek. Sağır Odo aynı türde mi?

WILT' Alıntı:
Benim orada belirtmek istediğim farklıydı. Elbette tüm dizilerin öncelikli amacı paradır. Ama gelişen olaylar halkı bir çok konuda bilinçlendirdi, bu bir gerçek. Sağır Odo aynı türde mi?

Sağır Oda belki çok gerekli olmasa da insanları yakın tarih hakkında bilgilendiriyor. İkinci Dünya Savaşı sırasındaki olaylar, Hitler, Nazi Almanya' sı , zulm gören Yahudiler gibi kültürel açıdan bilgilendirme amacı güdülüyor.

Tabi bütün bunlar ne kadar gerekli diye soranlarınız varsa; kişiye göre değişir diyelim ...

bu furya deli yürek ile başladı...
kurtlar vadisi'nin ortasına kadar devam etti...
bu konularda bilinçlenen birşeyler kapabilen insan çoktu...
fakat göze çarpan kısım heryerde kol gezen polatçıklar çakırcıklardı =)
sonuçta kendini bilen insanlar için yararlı dizilerdi bence...
sağır oda da aynı şekil...
bu arada "çemberimde gül oya" izlemediğim için pişman olduğum tek dizidir :S

sağır oda'da jenerikin hemen sonunda "karekterlerin geçek hayatla uzaktan yakından ilgisi yoktur...
biri hariç..."

bu biri hariç dediği aras dağlı ise o zaman aras dağlı yer altına inip kendi mi bir gizli istihbarat örgütü kuracak.yanılmıyorsam jitem'de bu şekilde kurulmuştu
ya da dizideki j15 jitem mi?ayrıca aras dağlı gerçek hayatta kimi oynuyor?ahmet cem ersever mi?,hiram abbas mı? fikirlerinizi paylaşalım

Sevgili Can Bulubay ; ben dünkü bölümü de elimden olmayan sebeplerle kacırmıs bulunmaktayım.

Gereğinin yapılmasını arz ederim ;)

8 bölüm yayınlandı bugüne kadar....
pazar günü 9. bölüm yayınlanacak...
geçen hafta izlemediysen birşey kaçırmadın demektir...
kv-ırak nedeniyle yayınlamadılar dün...
ciddiyim =)

Sağır Oda 9.Bölüm Konusu

Türkiye Bu Örgütü Tartışacak: HANÇER BİRLİĞİ
2. Dünya Savaşı'nda Nazilere katılan Müslüman Türkler'in kurduğu örgüt yıllar sonra hangi amaçla ortaya çıkacak?
Hançer Birliği, İstihbarat Daire Başkanı Enver Bey'i neden ve hangi yöntemle öldürecek?
Aras Dağlı bu cinayeti nasıl çözecek?
Sağır Oda'nın bu bölümünde, Aras Dağlı,Hançer Birliği'nin Enver Bey suikastini ve kendisine kurulan komployu çözüyor.

Pazar 22.00 Kanal D

gayet de güzel bir sahne izlemiştim kısa süre önce..
keşke yayınlasalardı...
bu zamana kadar bu denli cesur davrandılar devam ettirselerdi bari :/

Türkiye'de bulunduğum süreçte yayınlanan bölümleri bir çırpıda izledim.

Aras'ın babasının kolundan vurulduktan sonra arabada kolunu istediği gibi sağ sol yukarı aşağı indirip kaldırması dışında bir absürdlük yoktu ama bu absürdlük harbi büyüktü yalnız..

bende Sağır Oda halen çok ağır basıyor :)
kv eski kv değil ne yazık ki...
bana göre şu an piyasadaki en kaliteli dizidir Sağır Oda...
her görüşe saygı tabii ki ;)

Arkadaşlar gün geceki bölümü sabırsızlıkla beklememe rağmen bazı sahnelerinde mantık aramak imkansızdı.
Helede bomba sahnesinde , Galip Hoca lavabodan nasıl çıkıyor ve Zahit (Cüssesi) nasıl oluyorda ''tuvalet camından'' bu kadar rahatlıkla giriyor ???
Birde reyting uğruna Kurtlar Vadisi ile perşembe akşamları nasıl bir şekil alacak tam bir muamma !!!