Mazhar Ozsoy' Alıntı:
[quote="Doğan Sağlam":17pc2tlj]Hiç katılmıyorum bu düşünceye.Stoper oynayan biri sağ bek falan oynayamaz.Bir kez iki mevkiinin istediği yetenekler çok farklıdır.Durağan bir bölgede yarini kaybetmemek üzerine kurulmuş bir oyun anlayışı vardır stoperde sağ begde ise çizgi üzerinde git gel yaparken stoperlerin huzurunu bozmayacak şekilde yer tutma zorunluluğu vardır.Stoper oynayan bir oyuncunun teknik kapasitesi ve oyun bilgisi çok üst düzeyde değilse bu mevkiiyi kaldırabilmesi mümkün değildir.
Zira ben Stam,Nesta,Maldini,Cannavaro,Alpay,Bülent Korkmaz'un ne sağ bek oynadıklarını gördüm nede orada oynayabilecek ışık verdiklerini.Bu onların kumaşı ile alakalı dersen sana bişi demem ama ben olayın çok alakasız olduğunu biliyorum.
Maldini'nin sol bek, Cannavaro ve Nesta'nın sag bek, Puyol'un sag bek oynadığını görmediysen futbol bilginin bu konularda yorum yapmaya yeterli olmadığını söylerim. Rio Ferdinand, Carragher'ı vs saymıyorum. Capone, fatih Akyel. Say say bitmez. Bulent Korkmaz'da alt yapıdan ilk çıktığı dönemlerde zaman zaman sag bek oynamıştır. Vedat İnceefe'de oyle...
Sag(sol) bek oynadılar derken cafu gibi bindire bindire oynamadılar. Ama defansif anlamda hic sırıtmadılar. Sag bek'te defans yapmak için gerçektende teknik bir oyuncu olmana gerek yoktur. Ortalama hıza sahip, pozisyon bilgisi olan bir oyuncu sag bekte cok rahat oynayabilir. Bunu defansta futbol oynamış herhangi bir kişi cok rahat bilebilir.
Ali Turan kanattan hızla auta cikan adamı teknigi zayıf olduğu icin mi indirdi?[/quote:17pc2tlj]
Valla ben aşamadan sonra kimseyle futbol bilgimi yarıştırmıcam tabiki.Senin bek anlayışınla benimki farklı.Ali Turan'dan beklenenlerde farklı.Kaldıki kanat adamı ile bire bir kalmak,hızın yeterli değilse tam bir işkencedir.Bu hangi stoperi getirirsen getir aynıdır.
Aynı şekilde Ali orada adamı heyecanı ve o pozisyondaki bilgi eksikliğinden indirdi yere.Zira Sabri'nin ilk sağ beke geçtiği zamanlarıda hatırlarsak ne kadar saçma salak penaltılar yaptırdı görürsün.Bekte oynamak başlı başına değişik bir iştir.Ve illa her stoper bunu becerecek diye bir kaide yok.
Ali burada stoper olarak alındı ozaman stoper olarak şans tanınmalı.Yok aynı şekilde bir performans koyarsa ozaman hakkaten durum onun için vahim.Ancak her stoper bekte oynayabilir söylemi içler acısıdır bence.
Kayseri'de sağ bek oynarken ondan beklenen ile burada beklenen bir değil tekrar söylüyorum.