Lucas olsun Songalia olsun bu tarz oyuncular Euroleague'in en iyi takımında bile rahatlıkla ve çok iyi oynayabilecek oyuncular ama takım oyuncusu olarak.Sorumluluk konusunda ciddi sıkıntılar yaşatacaklar.Ha alınırken zaten bu isimler gelip her maç 15-20 sayı atsın son dakikada topu ona atın kullansın diye alınmadılar ama gerçek şu ki Lakovic dışında topu emanet edecek,güvenilecek adam yok.Lakovic duraksayınca da insanlar ister istemez bende dahil diğer yabancılardan insiyatifi alıp birşeyler yapmasını bekliyor.
Mesela Oktay hocanın Efes zamanında,üstüne gayet iyi hücum setleri çizdiği Drew Nicholas vardı.İyi hücum setleriyle doğru atışlar atar iyi de atardı takır takır,sistem içinde zorlama vs. de yapmazdı.Nicholas örnekti,o gelsin demiyorum ama bu savunma sistemimize uyum sağlayabilecek,en azından sırıtmayacak buna benzer skorerlere yönelik çalışmalar yapabiliriz.Şu an için zor belki böyle bir hamle ama mesela önümüzdeki sezon düşünülmesi gerekir.Atıyorum Shipp/Lucas gibi aynı tip oyuncuları kullanmak yerine birbirini tamamlayan oyuncular daha mantıklı geliyor bana.Sonuçta basketbol sadece savunma ile yürümüyor.Savunmada tutup,hücumda vurman gerek.