GSbasket.Org
Admin
hiç iyi yanı yok mu bu projenin?Bu aşırı cesur bir hamle. Basketbol şubesi şirketleşir ise vergi mükellefi olur. Futbolun vergilerinden gelen bütçeler gider. Daha da kötüsü sponsorlara sağlanan amatör branşlara yapılan yatırımların vergiden düşülmesi avantajı da ortadan kalkar. Üstüne bir de bu şubenin de vergi ödemeleri çıkar. Çılgınca bir hamle olur gerçekten. Böyle bir hamleyi koltuk başına 50 euro para kazanabilen ve 12-13 bin ortalama seyirciye oyayan Anadolu Efes ve Fenerbahçe bile yapmaya kolay kolay cesaret edemez. EL de oynamalarına rağmen.
Organizasyon bunu şart koşuyordur belki ve karşılığını verebilecekleri bir ödül sistemi sunuyor olabilirler.Bu aşırı cesur bir hamle. Basketbol şubesi şirketleşir ise vergi mükellefi olur. Futbolun vergilerinden gelen bütçeler gider. Daha da kötüsü sponsorlara sağlanan amatör branşlara yapılan yatırımların vergiden düşülmesi avantajı da ortadan kalkar. Üstüne bir de bu şubenin de vergi ödemeleri çıkar. Çılgınca bir hamle olur gerçekten. Böyle bir hamleyi koltuk başına 50 euro para kazanabilen ve 12-13 bin ortalama seyirciye oyayan Anadolu Efes ve Fenerbahçe bile yapmaya kolay kolay cesaret edemez. EL de oynamalarına rağmen.
NBA Europe hele bir kurulsun da sonrasına sonra bakılır. NBA'in muhtemelen böyle bir şartı vardır ama yine de bence çok acele alınmış bir karar. Bu şirketleşme hemen gerçekleşirse NBA Europe ligi kurulana kadar erkek basketbol şubesinin tüm harcamaları bu sefer gerçekten cepten gidecek demektir. Bunun tek iyi tarafı futboldan gelen vergi ödemeleri ile diğer amatör branşlara daha fazla para aktarılması demek.Organizasyon bunu şart koşuyordur belki ve karşılığını verebilecekleri bir ödül sistemi sunuyor olabilirler.
Yıllardır bütçe ve hedef açısından neredeyse kontak kapatmış bir yerde durduk yere böyle bir girişim olacağını sanmıyorum.
Şirket olunca yaptığın her harcamayı gider olarak gösterip kârından dolayısıyla çıkacak verginden düşebiliyorsun. Ama sorun şu ki vergiden düşebilmek için önce kâr etmen gerek. Kâr etmeyince vergi çıkmaz. KDV, ÖTV vs gibi dolaylı vergiler desen bunlar ödenirken kâr zarara zaten bakılmaz. Bilemedim yani.hiç iyi yanı yok mu bu projenin?
Bakalım zamanla netleşir durum. Şu an zaten 5-8 bandından playoff yapmaya çalışan ve kıtadaki ikinci düzey kupada bir ileri iki geri vakit öldüren bir organizasyon var elde. Risk almak için müsait. Güncel durumdan daha kötü ne olabilir diye bakıyorum, o yüzden iyimserim.NBA Europe hele bir kurulsun da sonrasına sonra bakılır. NBA'in muhtemelen böyle bir şartı vardır ama yine de bence çok acele alınmış bir karar. Bu şirketleşme hemen gerçekleşirse NBA Europe ligi kurulana kadar erkek basketbol şubesinin tüm harcamaları bu sefer gerçekten cepten gidecek demektir. Bunun tek iyi tarafı futboldan gelen vergi ödemeleri ile diğer amatör branşlara daha fazla para aktarılması demek.
Çok enteresan bir bakış açısı. Öncelikle vergi desteği dediğiniz şeyin ne kadar süreceğini bilmiyoruz. Kulüpler futboldan harcadığım verginin geri ödemesi bu branşlara gidiyor diye yatırım yapmamalı zaten. Futboldaki harcamayı kısarsan bütçeyi artıramazsın zaten. Ayrıca Efes zaten bir şirket takımı neden böyle bi şey yapsın? Bu şubeyi aş yaptığında muhtemelen paralı biri şubenin yönetimini alacaktır. Vergi konusu ise bence öyle olmayabilir. Ben iktisat ve ekonomi alanında pek bilgi sahibi biri değilim. Bunun dışında gs ile ekonomik bağının da komple kopacağını zaten düşünmüyorumBu aşırı cesur bir hamle. Basketbol şubesi şirketleşir ise vergi mükellefi olur. Futbolun vergilerinden gelen bütçeler gider. Daha da kötüsü sponsorlara sağlanan amatör branşlara yapılan yatırımların vergiden düşülmesi avantajı da ortadan kalkar. Üstüne bir de bu şubenin de vergi ödemeleri çıkar. Çılgınca bir hamle olur gerçekten. Böyle bir hamleyi koltuk başına 50 euro para kazanabilen ve 12-13 bin ortalama seyirciye oyayan Anadolu Efes ve Fenerbahçe bile yapmaya kolay kolay cesaret edemez. EL de oynamalarına rağmen.
Enteresan olabilir ama reel bir bakış açısı. Türkiye'de futbol olmasa amatör sporların yarısı gider. Geriye sadece devlete vergi vermektense bu vergileri reklama harcamanın en kolay yolu olan amatör spor kulüpleri kuran şirketler ve belediyeler kalır.Çok enteresan bir bakış açısı. Öncelikle vergi desteği dediğiniz şeyin ne kadar süreceğini bilmiyoruz. Kulüpler futboldan harcadığım verginin geri ödemesi bu branşlara gidiyor diye yatırım yapmamalı zaten. Futboldaki harcamayı kısarsan bütçeyi artıramazsın zaten. Ayrıca Efes zaten bir şirket takımı neden böyle bi şey yapsın? Bu şubeyi aş yaptığında muhtemelen paralı biri şubenin yönetimini alacaktır. Vergi konusu ise bence öyle olmayabilir. Ben iktisat ve ekonomi alanında pek bilgi sahibi biri değilim. Bunun dışında gs ile ekonomik bağının da komple kopacağını zaten düşünmüyorum![]()
Bu branş amatörken sponsor firmaların sponsorluk ödemeleri vergilerinden düşüyordu. Artık düşmeyecek. Bundan sonra sponsor bulmak iki kat daha zor olacaktır. Zira sponsor olacak firma hem vergisini ödeyecek hem de sponsorluk gideri harcayacak. Bir de BCL için. Fazla iyimsersiniz.Ben bu resmileştiği an bir çok sponsorluk haberlerinin geleceğini .....
Türkiye’de futbol var zaten futbolun önemi başka bir konu. Eğer bir kulüp gerekli çalışmaları yaptıysa ve şirketleştirecekse bir şubesini yatırımcılarını da ayarlamıştır diye düşünüyorum. Dediğim gibi gs basketbol aş kurulursa vergi kısımları nasıl işler devlet bu konuda nasıl bir yol izler bilmiyorum. Basketbol A.ş yine futbol a.şye de borçlanabilir tıpkı derneğin futbol AŞ’ye borçlandığı gibi.(finansman konusunda gerçekten zor durumda kalınırsa yani). O noktada mutlaka bazı düzenlemeler yapılacaktır. Keşke kadın voleybolunu da zengin bir iş adamımıza versek ve orada da aş kurulsaEnteresan olabilir ama reel bir bakış açısı. Türkiye'de futbol olmasa amatör sporların yarısı gider. Geriye sadece devlete vergi vermektense bu vergileri reklama harcamanın en kolay yolu olan amatör spor kulüpleri kuran şirketler ve belediyeler kalır.