2026-2027 Sezonu Kadro Yapılanması Ve Transferler

Valencia aldi bizde kiraladık, profil olarak kagit uzerinde cok dogru is gözükmekte...
Gillespie'nin sayi atani bence biraz daha güçlüsü.
Bencede Gillespie’nin upgrade edilmiş hali gibi oyuncuyu bilmiyorum ama tam aradığımız profil gibi duruyor

2.14 boyunda
Atletik
Güçlü
Uzun zaman sonra 2.10 üstü uzunumuz var
Gözleri bağlı oynasada yeter bana 😊

Metu ve Alen'in arkasına onu tamamlayacak çok iyi bir 5 numaramız var.
Sırada elit kısa skorer hamlesi kaldı.

Bu sene kombine almak farz oldu.

Bu kulüpte gerçekten şöyle bir şey var Basketbol iyiyse futbol kötü, futbol iyiyse basketbol kötü oluyor.

BENİM SORMAK İSTEİDĞİM 2 ŞEY VAR;
1. BU SENEKİ AKDROYA ACABA KISA OALRKA KİMİ BEKLEMELİYİZ, ARROYO ETKİSİ YAPABİLECEK BİR KISA OYUNCU TÜM KADROYU TAMAMLAYACAK GİBİ GELİYOR BANA.
2. BU SENE SİNAN ERDEMDE OYNAYACAĞZ GALİBA VE KOMİBİNELER NE ZAMAN SATIŞA ÇIKAR ACABA?

UZUZN BİR ZMANDAN SONRA (ERGİN ATAMANIN AYRILDIĞINDNA BU YANA DİYEİBLİRİM) İLK KEZ SEZONA MANTIKLI DOĞRU HAMLELERLE BAŞLIYORUZ

BU SENE HEM VOLEYBOL HEM DE BASKETBOLDA İNANAILMAZ İYİYİZ ERKEK VOLEYBOL TKAIMINA DA EFE MANDIRACI GELDİ.

Dyshawn Pierre - Jerome Robinson

Chimezie Metu - Vrenz Bleijenbergh - Berkan Durmaz

Oumar Ballo - Alen Smailagic

Pierre sağlıklı olursa 3 4 5 rotasyonu inanılmaz güzel oldu.
Ama 1 ve 2 rotasyonu için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim.
3 4 5 rotasyonu Real Madrid, kısa rotasyonu Mardinspor oldu.

Ballo'yu tanımıyordum, tabi biz transfer edince twitterdaki herkesin Cantu maçlarını takip eden Ballo uzmanı olduklarını farkettim, o da ayrı konu. Ama videolardan gördüğüm kadarıyla ekmek bandığımız M.Sissokko'dan çok da aşağıda bir profil değil.

Boyalı alanda baya yer kaplıyor. Neredeyse Shaq gibi bir görüntüsü var. Baby Shaq lakabını verebiliriz kendisine. Fazlasıyla caydırıcı ve ürkütücü. Bu fizikte oyuncularda pek görmediğimiz şekilde gayet kullanışlı bir post up'ı da var.

Benim için en önemli parametrelerden birisi parkede ne kadar kalabileceğiydi. Malum bizdeki tek caydırıcı uzun kendisi olacak ve bu tarz uzunlar faul problemine girmeye baya meyilli olurlar. Ortalama 25 dakika sahada kalmış ki bence gayet iyi.

Negatif verebileceğim konulardan birisi serbest atış yüzdesi diğeri de kısaların karşısında nasıl kaldığı. Videolarda kısa savunmasını göremedim ama bu kütledeki genç bir uzunun switch savunmasında kısa karşısında etkili kalabilmesi pek kolay değil.

Netice olarak bakarsak bazı Euroleague takımlarını dahi kıskandırabilecek çeşitlilikte bir uzun rotasyonuna sahibiz. Nikolic ve İvanovic'i görünce gerçekten üzülüyorum

Mert Çetinkaya ve Özgün Önver'in eli değdiği her anlamda belli oldu. Güzel iş çıkardılar. İyi bir guard transferiyle salonda ve ekran başında keyifle izleyebileceğimiz bir takım olacağını umuyorum.Burada hocaya da büyük iş düşüyor. Basketbolda heyecanlanmayı özlemişiz. Yıllardır burayı takip ederim. İlk kez yazıyorum.

Ballo'nun ismi medyaya düşmeden transferi gerçekleşti. Kısa oyuncumuzu da aynı şekilde bekliyorum. Sanki EuroLeague oyuncusu olmayacak. NBA ya da Gelişim liginden bekliyorum.

Ballo'nun ismi medyaya düşmeden transferi gerçekleşti. Kısa oyuncumuzu da aynı şekilde bekliyorum. Sanki EuroLeague oyuncusu olmayacak. NBA ya da Gelişim liginden bekliyorum.
Nba ya da çin'den gelecek tavanı çok yüksek bir skorere daha sıcağım. Eurolegue oyuncusu diye saçma bir adam almamak lazım.

Ne kadar bütçe kaldığını bilsek de ona göre oyuncu düşünsek iyi olurdu aslında. Açıkçası 1 milyon bandında gelip de kısa rotasyonunun çehresini değiştirecek pek oyuncu yok. En fazla D-League, Avustralya, Çin havuzundan zar atılır.

Ama diyorlarsa ki 2 milyon civarına çıkabiliriz, Cameron Payne düşünürüz mesela. Bu arada öyle bir paramızın kaldığını da düşünmüyorum. Şehmus, Metu, Smailiagic gibi önemli isimler aldık ama burda max alan 1.1 falan alıyor yani. Kaldı ki Robinson'la da 400-500 civarı uzattık.

Ne kadar bütçe kaldığını bilsek de ona göre oyuncu düşünsek iyi olurdu aslında. Açıkçası 1 milyon bandında gelip de kısa rotasyonunun çehresini değiştirecek pek oyuncu yok. En fazla D-League, Avustralya, Çin havuzundan zar atılır.

Ama diyorlarsa ki 2 milyon civarına çıkabiliriz, Cameron Payne düşünürüz mesela. Bu arada öyle bir paramızın kaldığını da düşünmüyorum. Şehmus, Metu, Smailiagic gibi önemli isimler aldık ama burda max alan 1.1 falan alıyor yani. Kaldı ki Robinson'la da 400-500 civarı uzattık.
1 milyon az para değil. 1 milyonluk oyuncu bir şeyler değiştirmeli ki doğru yerden alırsan değiştirir de.
Malachi flynn geçen sene 1 milyona geldi bahçeşehire..
Nba ve g league pazarından gelecek oyuncu için 1 milyon gayet iyi para ama gidip euroleague etiketli oyuncu alırsan doğru oyuncuyu bulamayabilirsin.
mac mcclung girona ile imzalamış. gleague'de 29.5 sayı ortalaması var mesela.

Çin ligindeki oyunculara şöyle bir göz gezdirdim. Brandon Goodwin, Lindel Wigginton, Edmond Sumner ve Josh Cristopher dikkatimi çekti.
Bu isimler arasında özellikle Edmond Sumner bence çok iyi bir tercih olur.
Gleague'de ve Nba'den kesilenlerde de iyi oyuncular vardır. iyi araştırdılarsa fark yaratacak bir oyuncu bulabilirler.

Geri