Anıl Mehmet Yıldırım
Yönetici
Hazırlık maçları için bu konudan devam edersek daha iyi olur diye düşünüyorum.
Niye bu kadar yerel bir hazırlık takvimi hazırlamışız? Keşke 2-3 EL takımıyla da maçımız olsaydı.Gloria Sports Arena (Antalya)
5 Eylül – Galatasaray MCT TechnicTOFAŞ
8 Eylül – Galatasaray MCT TechnicYukatel Denizli Basket
10 Eylül – Galatasaray MCT TechnicCSKA Moskova
Çayırova Kapalı Spor Salonu (Kocaeli)
13 Eylül – Galatasaray MCT TechnicÇayırova Belediyesi
Cevat Soydaş Turnuvası, Tofaş Spor Salonu (Bursa)
18 Eylül – Galatasaray MCT TechnicTrabzonspor Basketbol
19 Eylül – Tofaş veya BursasporGalatasaray MCT Technic
Siz çok ham dedikten sonra Ballo üçüncü çeyrekte 14 sayı attıİlk yarının aksine penetre pas yerine dışarıdan paslarla besleyince fizik avantajıyla Ballo her topu icine vurdu 3. çeyrekte. Hücumda domine etti. Ama takım çeyrek başını iyi oynayıp süre geçtikçe kendi kendine karar vermeye başladı ve ceyrek sonunda yine geride bitirdik.
Ballo'nun hamlığı bir eleştiri değildi zaten aslında oyuncunun profili bu? Topu aldığı yerden içine vurmalı veya topu pota içine bırakmalı bir hücum profili var. Sırtını dönük ya da potadan uzak aldığında etkili olacak profil değil. Yoksa bir Ballo eleştirisi değildi yani. İkinci yarıdaki gibi topu oralarda eline verince zaten atar sayıları. Bunun için yetenekli, skorer, üretici kısa ve yanında şutörlerle oynamak lazım alanı açmak için.Siz çok ham dedikten sonra Ballo üçüncü çeyrekte 14 sayı attıArada eleştirin bence sizi duyuyor
Balleyi durduramadık rakip takımda. İstatistikler yoktu ama görebildiğim kadarıyla 7 üçlük attı. Eski oyuncumuz Meeks ve Ivey de etkili oldular, Denizli'de.
Ballo ikinci yarı yanılmıyorsam 16 sayı attı. Gayet etkiliydi. Şehmus kaptırdığı toplar dışında etkiliydi. Toplar çaldı, içeriye drive etti. Bildiğimiz Şehmus. Metu'yu hazır bulmadım. Çok fazla el üstü fade away deniyor, hücum seti dışında sanki. Zamanla alışır umarım. Ballo dışında Smailagic olduğunda savunmada pota altında yumuşak kalıyoruz. Ama hücumda dış şut tehdidi var kesinlikle.
Takımda kesinlikle bir atletizm eksikliği var bu savunmaya da yansıyor. İvanovic ve Robinson yerine acaba daha etkili, skorer ve atlet, oyun görüşü olan 2 tane guard olamaz mıydı diye düşündüm.
Bleijenbergh'i fazla kullanmadık. Onun oyun aklına ihtiyacımız olabilir. Pierre de çok etkisizdi. Daha etkili olacağı zamanlar gelecektir.
Buğrahan'ın etkili olduğu anlar oldu ama o da idare ediyor gibi. Can Korkmaz fazla oynamadı.
Berkan Durmaz da çok etki etmedi oyuna.
Özetle savunmada sıkıntılarımız vardı bu maçta. Karşı takımda Balley gibi bir oyuncumuz yok maalesef. Bugün Nikolic te oynamadı. sanırım bir sakatlığı var. Ya da hazır değil milli maç sonrası.
Bence acil bir skorer guard transferine ihtiyacımız var. Takımda atletizm ve yaratıcılık eksikliği gözüküyor. Yine de bunlar hazırlık maçları. Sonuçlar çok ta önemli değil. Tabi kazanmak güzel olurdu.
Ben de zaten latife yaptım. Siz ham dedikten sonra 14 sayı attı 3. çeyrekte. Zaten ben çok da ham olduğunu düşünmüyorum ama ne demek istediğinizi anladım. Freddie Gillespie'den çok daha fazla faydalı olacak bence. Onun yapamadıklarını yapıyor. Savunmaya da sertlik getiriyor. İyi bir bitirici. Fundamental konusunda haklı olabilirsiniz belki ama ikili oyunları iyi oynuyor. İyi bir pick and roll bitiricisi.Ballo'nun hamlığı bir eleştiri değildi zaten aslında oyuncunun profili bu? Topu aldığı yerden içine vurmalı veya topu pota içine bırakmalı bir hücum profili var. Sırtını dönük ya da potadan uzak aldığında etkili olacak profil değil. Yoksa bir Ballo eleştirisi değildi yani. İkinci yarıdaki gibi topu oralarda eline verince zaten atar sayıları. Bunun için yetenekli, skorer, üretici kısa ve yanında şutörlerle oynamak lazım alanı açmak için.
Katılıyorum iyi bir PnR bitiricisi olduğuna ama topu yere vurdurmadan vermek lazım topu. Direkt bitirebileceği yerde verirsek o kuvveti zor durdururlar zaten.Ben de zaten latife yaptım. Siz ham dedikten sonra 14 sayı attı 3. çeyrekte. Zaten ben çok da ham olduğunu düşünmüyorum ama ne demek istediğinizi anladım. Freddie Gillespie'den çok daha fazla faydalı olacak bence. Onun yapamadıklarını yapıyor. Savunmaya da sertlik getiriyor. İyi bir bitirici. Fundamental konusunda haklı olabilirsiniz belki ama ikili oyunları iyi oynuyor. İyi bir pick and roll bitiricisi.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.