2026-2027 Sezonu Kadro Yapılanması Ve Transferler

Ergin hoca gelse başarılı olacağına sanmam. Başaltı takımlarla başarışı olduğu dönemde piyasa oyuncu kaynıyordu. Şartlar değişti.
Sert disiplinli desen değil. Oyun içi taktik ayrıntı koçu desen değil. Eskiden scout becerisi iyiydi ama bugün için ordan ekmek çıkmıyor.

İvanoviç Şehmus Can istikrarlı Pierre iyi ama Nikolic ve Robinson ortalama fark yaratamıyorlar şimdilik. Ballo biraz ham. Setler vs zaman vermek lazım. 9 yabancıya, çıkmak gereksiz 8 den belli bir fayda alalım da önce. Can Şehmus dışında güvenilir yerli yok. Pozecco ya biraz daha süre verilmeli.

Micov ve pozzecco iki tane Avrupalı kısa alarak takımın tüm tavanını aşağı çektiler. Buğrahan ve Can’ı kullanacağın denklemde ne gerek vardı. İspanya,Yunanistan,Litvanya,Sırbistan gibi ekol ülkeler böyle bir topa girmiyor çünkü Avurupa’da iyi kısa oyuncu kalmadı. Çıkanı da genç yaşta Ncaa kapıyor. Bütün milli takımlar neredeyse abd’li gard devşirmeye başladı artık çünkü Avrupa’da da tempo yükseldi oyun bunu istiyor.
Howard ismi bile yetersiz sadece şutu olan bir kısa, senin içeriyi delecek ve tempoyu dikte edebilecek bir bir atletik kısaya da ihtiyacın var çünkü takımın koşmaya müsait. Kısaca ya çok komple bir combo guard alacaksın ki bu ne kadar mümkün ya da iki tane kısa alacaksın nikolic ve vrenzden çıkıp.

Spencer Dinwidde taniyan var mi dun teklif yapilmis...

Çayırova maçını farklı kazandığımız için herkes takımın geçen seneye oranla çehresinin tamamen değiştiğini düşünürken açıkçası müsabaka benim için hayal kırıklığıydı. Herkes mutlu mesut takılırken de limon sıkmamak için yazmadım buraya.

Yaş ortalaması 35 olan Çayırova 3 periyot bizimle kafa kafaya oynadı. Ancak rotasyonu olmadığı için benzinleri bitti ve bizim rotasyonumuz daha geniş olduğu için kazandık.

Gelin görün ki düşme adayına karşı sahamızda oynadığımız maçta 3 periyot boyunca üstünlük sağlayamadık. İnsanlar maçı burdan okumak yerine son periyotta adamların benzini bitince ortaya çıkan skor tabelası üzerinden okudu.

Daha önce de yazdım bu kısa rotasyonu ancak düşen takımlarda olur diye. Bu rotasyonun 1 kişiyle toparlanması için anca prime Larkin, Nunn falan çekmelisin diye.

Evet uzunlarda da beklentiyi karşılayamama durumu var ama uzunları kısalardan bağımsız değerlendiremezsiniz. Çünkü onların kalitesini ortaya çıkaran kısalardır. Minimum 2 üstü düzey kısa gelmezse bu takımın ilk 4'e girme ihtimali yok.

Dinwiddie sanırım yakın geçmişte epeyce adından söz ettirmişti NBA'de. Geçen sene Bayern ya da başka bir takım almıştı ama Eurolig'de pek bekleneni karşılayamadı. Belli bir sakatlık geçmişi yoksa ya da basketbolu mental olarak bırakmadıysa fark yaratabilir. Aranılan özelliklere uygun bir oyuncu.

Spencer Dinwiddie topun değerini bilen, asist oranı fena olmayan, savunması ortalama üzeri olan, üç sayılık atışlarına kesinlikle bel bağlanmaması gereken yaşıyla birlikte ayakları yavaşlayan ve delici özelliğini yitirmeye başlayan bir oyuncu. Bu arada Howard'da iki ucu keskin bıçak bize en az iki tane potaya kuvvetli giden ve hem üçlük atışlarını hem de savunmasıyla üzmeyecek oyuncu gerekiyor. Tabi bu özelliklerin hepsi ikisinde de full paket olsun demiyorum ama ikisi de savunma ve oyun kurma anlamında bizi üzmesinler. Nikolic ve Ivanovic'ten skor katkısını üst düzey beklemiyordum ama en azından daha iyi oyun kurmalarını beklerdim. Bence ilk etapta Nikolic, Ivanovic ve Robinson üçlüsünden iki tanesinden kesinlikle çıkılması gerekiyor.

Yeni bir hoca bulmamız lazım. Ergin hoca artık doymuş bir hoca ve bu takımla uğraşmak istemez. Yeni hedefleri olan eski oyunculardan birisini bulsak daha iyi olabilir. Pozeccoya vereceğimiz şansı bir Türk hocaya versek daha doğru olur bence.

Dinwidie bence oldukça kötü durumdaydı. Zaten çok da fazla kalmadı ama temelde onun tarz oyuncu lazım. Dinwidie'nin basketbolu bırakmamış hali lazım tarz olarak. Basketbol Dinwidie'yi bırakmış gibi duruyordu ama gelirse bakacağız tabi daha detaylı son durumuna

Cole Anthony, Avustralya’da takılıyormuş. Orada ne işi var anlamadım ama kontratında çıkış maddesi varsa 1 dakika düşünmem

Ergin Ataman'ın bir süre daha planları dahilinde olduğumuzu zannetmiyorum. Koç, Avrupa basketbolunun zirvesindeyken de gelmemeli bence. Sanırım NBA hedefleri de vardı. O yüzden boşuna Ergin Ataman hayallerine kapılmanızı çok tavsiye etmem, hayalkırıklığına uğramayın. Koçun önü bu kadar açık ve prime dönemlerini yaşıyorken BCL kulvarına gelmemesi lazım zaten.
Erdal Bey'in yukarıda yazdığı gibi takımı sistem dahilinde oynatıp maksimum verimi alacak koç alternatifleri vardı zaten.

Atlet kadro kurmak da yeterli değil. Maccabi yıllar yılı piyasanın en iyi koşan ve sıçrayan oyuncularını alıyor ama netice bomboş. Efes de 6-7 sene önce Honeycutt, Brown, Dunston, Weems gibi atletizm şampiyonlarıyla sıfır çekmişti.
Ergin Ataman'ın Galatasarayı reddetmek gibi bir lüksü olduğunu düşünmüyorum. Bir Eurolig takımıyla anlaşmadan gidersek bence anlaşırız. Fakat gereksiz yere beklersek bir Eurolig takımı hatta belki Beşiktaş bile takımın başına getirmek isteyebilir.

Ergin Ataman'ın Galatasarayı reddetmek gibi bir lüksü olduğunu düşünmüyorum. Bir Eurolig takımıyla anlaşmadan gidersek bence anlaşırız. Fakat gereksiz yere beklersek bir Eurolig takımı hatta belki Beşiktaş bile takımın başına getirmek isteyebilir.
Şimdilik geriye döneceğini zannetmiyorum. Hele hele Beşiktaş'ın başına geçme ihtimalini hiç görmüyorum. Türkiye Liginde bir sonraki macerası muhakkak Galatasaray olacaktır. Bunun için erken olduğunu, koçun daha Avrupa ve NBA basketbolunda gidecek başarılı yolların olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden dedim insanlar hayaller kurup, dillendirip kendilerini şartlıyorlar geleceğine. Hayalkırıklığı yaşayacaklar boşa.

Son birkaç senedir bir yapılanma , bir hedef koysak ve amaç Eurolig olsa; en azından şu hesaba katılmayan BJK'nin bile yaptığını yapabilsek, yine şansımız artardı ama şu saçmalıklar arasında koçun kendini yakacağını zannetmiyorum. Bu yüzden şu aşamada gelmesini de istemem şahsen. Kariyerine kupalar eklemeye devam etsin.

Şimdilik geriye döneceğini zannetmiyorum. Hele hele Beşiktaş'ın başına geçme ihtimalini hiç görmüyorum. Türkiye Liginde bir sonraki macerası muhakkak Galatasaray olacaktır. Bunun için erken olduğunu, koçun daha Avrupa ve NBA basketbolunda gidecek başarılı yolların olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden dedim insanlar hayaller kurup, dillendirip kendilerini şartlıyorlar geleceğine. Hayalkırıklığı yaşayacaklar boşa.

Son birkaç senedir bir yapılanma , bir hedef koysak ve amaç Eurolig olsa; en azından şu hesaba katılmayan BJK'nin bile yaptığını yapabilsek, yine şansımız artardı ama şu saçmalıklar arasında koçun kendini yakacağını zannetmiyorum. Bu yüzden şu aşamada gelmesini de istemem şahsen. Kariyerine kupalar eklemeye devam etsin.
Fatih Altaylı diyor ki programında Galatasaray sizi iyi ki kovdu kupalar kazandınız yoksa Galatasaray’da sürünüyor olacaktınız onlara teşekkür ettiniz mi sizi kovdukları için.

Ergin hocam da ben Galatasaray’da sürünmezdim diye cevap veriyor. Ergin hoca iyi bir galatasaraylı.. camiası çağırırsa gelecektir ve geldikten sonra hedef ligde şampiyonluk ve eurolig olmalı. Galatasaray makas değiştirmeli. Yoksa her sene bcl oynayacaksan zaten olmaz

Fatih Altaylı diyor ki programında Galatasaray sizi iyi ki kovdu kupalar kazandınız yoksa Galatasaray’da sürünüyor olacaktınız onlara teşekkür ettiniz mi sizi kovdukları için.

Ergin hocam da ben Galatasaray’da sürünmezdim diye cevap veriyor. Ergin hoca iyi bir galatasaraylı.. camiası çağırırsa gelecektir ve geldikten sonra hedef ligde şampiyonluk ve eurolig olmalı. Galatasaray makas değiştirmeli. Yoksa her sene bcl oynayacaksan zaten olmaz
İnşallah gelir ve inşallah geldiğinde de tekrardan iki taraflı bir uçuşa geçeriz.

Geri