Genç Kadın Takımı (2011-2012 Sezonu)

Bu ilk Fener maçında forma giyer mi bilmiyorum ama Cora da bu yaş grubunda kullanılacak. Takımımıza ciddi katkı yapmasını bekliyoruz, ayrıca yazın Yıldız Milli Takım forması giyen Nurcan Başaran da burada oynayacak artık sanırım. Net kadroları ve daha geniş bilgileri en kısa zamanda bu başlığa ekleyeceğiz.
 
Genç takimimiz Fenerbahce'ye 90-57 maglup oldu. Hulya ve Olcay rakibimiz adina etkili olurken, bizde de Nurcan direnç gösteren isim oldu. Kalabalik bir grupla izledik, eve geçince ekleyeceklerimiz olacak. Yildiz agirlikli bir kadroyla oynadigimizi belirtelim.
 
Maçın ilk bölümünde şu x numara yıldız takımında da oynamıyordu diye birbirimize sorup durduk,sonradan öğrendik ki yıldız ağırlıklı bir kadroyla mücadele ediyormuşuz.Zaten neden olduğunu anlayamasam da her yaş kategorisinde oyuncularımız Fenerbahçeli oyunculardan ortalama 10 cm kısa oluyor,bir de yaş olarak da daha küçük oyuncularla oynadığımızda size farkı iyice kendini gösterdi.İlk çeyrekte koptu maç ama 2. yarı daha iyi mücadele ettik.Oyunu hızlandırdığımızda kafa kafaya oynayabildik.Geçen haftaki yıldız takımının maçına gidenlerin beğendiği Gamze bugün de hızı ve saha görüşüyle dikkat çekti.
 
Furkan'ın da yazdığı gibi size farkı yine etken oldu. Ben salona girdiğimde maç kopmuştu. İkinci çeyrekten itibaren rölantide oynanan bir maçta oyuncular için yorum yapmak zor.

Yenilmek hiç dert değil; ama altyapı milli takımları düzeyinde iki yıldır az oyuncu çıkarmamız üzücü. Bugünün genç takımının temeli 6-7 yıl öncesinden atılıyor. O dönemler yapılan taramalar mı başarılı olamadı yoksa başka sebepler mi var bilemiyorum. Umarım, bir iki yıl içinde daha fazla milli oyuncu çıkarırız.
 
Benim gözlemlediğim bir nokta var Sarp ve Furkan'ın yorumlarıya paralel.

Biz genelde küçük takım kadrosuyla başladığımız yolda pek değişikliğe gitmiyoruz.Oyuncu aslında potansiyelini yıldız takım senesinde belli ediyor.Biz bu yıldız takım senesinde yollarımızı bir oyuncu ile ayırdığımızda alt kategori takımından takviye yapıyoruz sanırım.Ama adamlar ülke çapında yaptıkları taramalarla buldukları oyuncularla dolduruyor buraları.Genç takıma baktığımda Gamze ve Nurcan'ı görüyorum.Bu fikir çıkıyor bende.Adamların Gamze ve Nurcan'ın küçük oynadığı sene takımları Türkiye şampiyonasında klasman maçı oynadı.Diğer sene Fahriyeleri getirdiler.Bunu önce de yazmıştım.Politikamız farklı.

Ama şunuda belirtmek lazım Yıldız takımlı oynamak gençler ligini çok mantıklı geldi bana.Bilmiyorum sezon başı takım eksik olduğundan da bu oyuncular oynuyor olabilir.
Ama 0 95-96 jenarasyonu takım gayet yetenekli.İlk sefer Gamze,İdil ve Nurcan'ın adını koyabilirim ortaya.Bu senelerini sert geçirip diğer seneyi hedef sene olarak geçirebilirler.
Sonuç olarak küçük takımla beraber bahsediyorduk sürekli ama onlarda yavaştan önümüzde ki sene A takımı zorlamalılar..
 
Sarp; Nurcan&İlayda var :)

Küçük takım, belki kolay bir rakiple oynadı ama izlediğim ilk maçlar sonrası en büyük hayal kırıklığı Genç Takımımız oldu, Yıldız Takım'dan takviyeler sadece bizde yoktu, onu da belirtmek gerekiyor. Biraz boş kalmış gibi genç takım -benim bildiğim- 4 önemli oyuncusundan ayrıldıktan sonra (Balım, İlayda, Özge ve Gözde). Ayşe Cora bu takımda oynayacak ama fayda sağlar mı bilmiyorum. Çünkü Ayşe bugün 20 sayı atıp kafa kafaya oynamamızı sağlasa, abartıp 30 atıp maçı kazandırsa ne derece bir faydası olur diğer gençlere bu soru işareti çünkü.

Geçen Yıldızlar maçında bahsettiğimiz Başak bugün dahi sahada ciddi bir size farkı yarattı, tabii Hülya da. Hülya her şekilde sayı bulup direncimizi kırdı. Şu maçtan sonra çıkardığım tek olumlu not Yıldız Takımımızın iyi oyunculara sahip olduğu ve iddialı olduğu idi. Gamze de bugün forma giydi, yıldız takım seviyesindeki kadar etkin değildi ama aklı başında bir oyun kurucu gibi gayet güzel asistler yaptı arkadaşlarına oyuna girer girmez. Bugün kendi yaş grubunda bir kez daha sahaya çıkacak, daha net gösterebilecek yeteneklerini.

Bugün üst üste olumlu hareketler yapan 11 numaramızın kim olduğunu bizzat annesine sormamız ve 11 numaramızın da Nurcan olması güzel bir tesadüf oldu. Herhangi bir -olumlu- ön yargı olmadan farkını hissettirdi çünkü. Eğer Nurcan'ın yaşı Yıldız Takım için hala yeterliyse, o yaş grubunda kullanılmasıyla şampiyonluk adayı olabilecek bir jenerasyonumuz var. Tabii bunu ilk Fener maçlarından sonra söylüyorum, Yıldız Takım derli toplu görünürken, Genç Takım böyle bir ışık vermedi.

Edit: Bu oyuncuları yıllar önceden izleyen Coach ile aynı minvalde şeyler söylememiz sevindirdi beni :)
 
Coach ve Aras katılır mı bilmiyorum; ama size meselesinin çok ciddi bir sıkıntısı var. Oyuncular kendi mevkiileri yerine daha uzun ve sizelı oyuncuları savunmak zorunda kaldıkları mevkiilerde oynamak zorunda kalabilirler ki bu da oyuncunun gelişimi açısından sıkıntılı olabilir. Bahsettiğimin skorla alakası yok, cut offenseli hareketli savunmalı bir sistemle de iş yapılabilir zaten.

Kısacası, 94lülerin oynadığı gençler kategorisine gelene kadarki duruma bakarsak 90lı Yasemen Saylar'dan beri bir boşluk oluşmuş durumda. Bu da bizim ölçeğimizde yatırım yapan bir takım için hoş değil. Böyle bir boşluk derken A takıma çıkan oyuncudan ziyade, altyapıdayken "x gelecek vaat ediyor, prospect oyuncu"gibi ifadelerin bir oyuncu için basketbol kamuoyu ve bizler tarafından telaffuz edilmesini göz önüne alıyorum. Yoksa, altyapıdan A takıma çıkış bambaşka ve genelde 3 büyüklerde sonu hüsranla biten bir süreç. Bir altyapı organizasyonunu da A takıma katkı veren oyuncu sayısıyla değerlendirmekten ziyade bahsettiğim kriterle eleştirmenin daha doğru olacağı kanaatindeyim.
 
Sarp benim gözlemlediğim kadarıyla Pick and Roll ve penetre ağırlıklı hucum organizasyonuyla bu sıkıntıyı bir nebze olsun çözüyorduk.Ama oyuncu elbette yıpranıp oyun içinde zaman zaman isyanları da oynayabiliyordu.Savunmayı zaten hareketli ve rakibi bozan bir sistem içinde yapmazsak hiç bir şansımız kalmıyordu.Bunu da kötü yapmıyorduk.

İyi yapıyoruz diyorumda,işte bir yerden sonra adımını daha büyük atan oyuncu diğerini geçiyor,daha uzun olan ribaundu diğerini bırakmıyor.Oyuncunun yıpranmasınıda göz önüne aldığımızda yüzde yüz haklı çıkıyorsun.
 
Betül Kalfalı ve Gizem Sezer'i alıcı gözle izle bakalım bro.Ben ikisinide beğeniyorum.
Bu arada bilmeyenler için İÜSK maçları tam bir derbi havasında geçiyor,zevkli maç olacaktır tavsiye ederiz.
 
Gizem A takımla beraber Kayseri'ye gitti ama ileride iyi yerlere geleceğini sanmam ribaundlarda etkili o kadar yani fazlası yok gerek Ümit Milli takımda gerek Gsstore Cup'ta izledik beğenmedik.

Betül oynayacak sanırım o gitmemiş Kayseri'ye o oynar ve etkili olur bugün fiziği de gerçekten iyi pozisyonu için.

Gelmenizi tavsiye ederiz güzel maç olacak.
 
Gizem A takımla beraber Kayseri'ye gitti ama ileride iyi yerlere geleceğini sanmam ribaundlarda etkili o kadar yani fazlası yok gerek Ümit Milli takımda gerek Gsstore Cup'ta izledik beğenmedik.

Betül oynayacak sanırım o gitmemiş Kayseri'ye o oynar ve etkili olur bugün fiziği de gerçekten iyi pozisyonu için.

Gelmenizi tavsiye ederiz güzel maç olacak.

Kayseri'den donduk birader. :) Ancak takimimiz Ankara'ya geldi. :)
 
2 hazırlık kupası var İstanbul Uni Ankara'da oynuyormuş evet:) Cumbaba finalini izlemişlerdi salonda ordan Kayseri'deki turnuvada sandım takımı keza Kayseri'de de turnuva var şu an:)
 
Galatasaray 75 - 78 İstanbul Universitesi

Gizem Uca-> 6'da 2 isabetle 4 sayı, 5 ribaund, 3 asist,3 top çalma ve 6 top kaybı.

Öykü Öcal-> 2'de 1 isabetle 3 sayı, 1 ribaund, 1 asist ve 1 top kaybı.

İdil Türk-> 1 şut kullanıp sayı üretemedi 1 ribaundu var zaten çok az süre aldı.

Beste Saruhanoğlu -> 2 şut kullandı sayısı yok, 3 ribaund, 1 asist, 2 top kaybı.

Yağmur Bul -> Bugün pek süre almadı 2 şut kullandı isabeti yok 1 de top kaybı var aslında takımın önemli isimlerinden birisi.

Cansu Zaim -> Süre almadı

Gamze Dülegöz -> 3'de 2 isabetle 4 sayısı var, ayrıca 3 ribaund, 5 asist, 1 top çalma ve 1 top kaybı diğer istatistikleri.

Nurcan Başaran -> 12'de 5 2'lik, 2'de 1 3lük, 4'de 3 serbest atış yüzdesiyle oynayıp 16 sayı üretti. Ayrıca 9 ribaundu, 1 top çalma ve 2 top kaybı var.

Gizem Kumandanoğlu -> 6'da 3 saha içi isabeti, 2'de 1 serbest atış yüzdesiyle 7 sayıyla oynarken 3 ribaund, 6 asist, 5 top çalma ve 4 top kaybı var.

Merve Alkış -> 13'de 7 2'lik isabeti, 11'de 6 3'lük isabeti, 5'de 3 serbest atış yüzdesiyle 35 sayı atarken, 5 ribaund, 3 asist, 2 top çalma ve 4 top kaybı var.

Esra Güler -> Süre almadı.

Ecenur Tilmaç -> 5'de 3 saha içi isabetiyle 6 sayısı var, 7 ribaund ve 3 top kaybı var bunların yanında.

Takımın pota altındaki sıkıntısı bu maçta da ortaya çıktı, uzun yok ne yazık ki normalde 4 numarada oynayabilecek Ecenur'u 5 numara oynatıyor koç onun dışında Beste'yi orada deniyor ama boy olarak kısa kalıyor Beste. 2.yarının büyük bölümünde 5 numarada ise mecburen Nurcan oynadı. Oyuncuların aileleri de şikayetçi bu durumdan, parasını verelim takım uzun alsın dediler o derece şikayetçiler...

Kendi tuttuğumuz istatistikler olduğu için ufak hatalar olabilir.
 
Ellerine sağlık Tanju, çok iyi iş çıkarmışsın. Merve iyi istatistikler üretmiş, onun özelinde yorumun nedir? Kağıt üzerinde epey etkileyici gözüküyor.
 
İçeriyi sürekli zorladı çok etkileyici 2-3 top bitirdi o delicilikle, şut tekniği de çok iyi dışarıdan attığı şutların hepsi rahat girdi ve doğru seçilmiş şutlardı onu çok aradık rakip alan savunması denediğinde, kaçan şutlardan da 2 tanesine filan girdi dedim ben havadayken epey düzgün yani şutu. Aras daha ayrıntılı yazar oyuncularla ilgili, ben daha çok istatistikle ilgileniyordum çünkü maç da epey hızlıydı:)

Bu arada ilk yarının sonunda Betül Kalfalı inanılmaz bir 3'lük soktu orta sahadan, bu kategoride nadir olacak bir durum o kadar uzaktan. İstanbul'da zaten en etkili oyuncu oydu doğal olarak.
 
Valla Tanju iyi iş çıkarmışsın koça falanda verseydin bu istatistikleri :) . o değil Nurcan pek dikkat çekmedi demişti Aras ama çaktırmadan kız yapmış gene bişiler.
 
Tanju'nun eline sağlık öncelikle.

Maç Merve ile Betül'ün düellosu şeklinde geçti, Merve'nin 35, Betül'ün de 25 sayısı vardı ama Betül gerçekten inanılmaz şutları soktu. Diana Taurasi izlese kıskanırdı gerçekten bu iki genç oyuncunun yaptıklarını. Merve istatistikte görüldüğü üzere yayın gerisinden çok temiz şut attı ama turnikelerdeki bitiriciliği de etkileyiciydi.

Şamil'in dediğine gelirsek; Nurcan'dan daha belirleyici bir rol oynamasını beklediğim için öyle dedim, yoksa double-double'ın kıyısından 1 ribaund ile döndü.

Gizem Kumandanoğlu da takımın iyi oyuncularındandı. Göze batan başka bir performans olmadı takımımızda ne yazık ki, ama sahada oynanan oyun çok keyifliydi. Ciddi bir maç izledik. İstanbul Üniversitesi'ne de tebrikler bu arada.
 

Üst