Para bircok oyuncu icin cok seydir ama bazi oyuncular,biraz az para karsiliginda bazi degerleri secebilirler.Hepimizin goz ardi etmemesi gereken bir gercege parmak basmak istiyorum.Galatasaray taraftarinin ozellikle Euroleague'de yaratmis oldugu atmosfer sayesinde,takimimiz bircok oyuncunun imrendigi ve keske boyle bir salonda ve boyle bir seyirci onunde oynasam dedigi bir olusuma imza atmistir.
Euroleague'de 4 sezon icerisinde 3.maceramiza cikacagiz ve bunlarin 2 sini de ozellikle butce-basari terazisini cok iyi atlatmis ve uzerine her sene adim adim koyan bir takim olarak ilerliyoruz.Cok acik goruluyor ki;artik Galatasaray,Euroleague Final 8 inin gediklisi ve Final 4'un da kocuyla olsun,taraftariyla olsun,kemiklesen ve her sene sil bastan degismeyen kadrosuyla olsun onemli adaylarindan biri olacaktir.
Ahmet Comert zamanlarinda hangimiz bir yabanci oyuncunun 2 sene ust uste takimda kaldigini hatirliyor.Her sene yeni oyuncularla sil bastan,yapilanma tasasi olmadan kadrolar kurulurdu ama hala bazi eksik noktalar olsa da(ozellikle menajer baglaminda) takim iyi yonetilmeye baslandi.Bu baglamda ben karalar baglamanin yersiz oldugunu dusunuyorum.
Bu sene ozelindeki fikirlerime gelecek olursam;
Arroyo,Cenk,Markoishvili,Sinan,Furkan,Erceg kalacagini dusundugum oyuncular.Bu noktada 1 adet saf guard,1 combo guard,1 adet 2-3 oynayabilen saf bir sutor,Kerem Gonlum,bir adet center ve bir adet 4-5 oynayabilecek bir atlet uzunun gereksinimlerimiz oldugunu dusunuyorum.
Eger medyada gectigi gibi Gordon'dan vazgectiysek ki Domercant,Jawai,Hairston,Bonsu derken bircok kontrattan 0 zararla cikmis oluyoruz.Bu bile basli basina bir butce yaratacaktir.Bu kadar dogru bir ivmeyle giden bir takimin,ozellikle de bu sene yapilan haksizliklarin sonrasinda ben baskan tarafindan durdurulacagi ihtimalini cok sacma buluyorum;aksine yatirimimiz artacaktir.Son iki senede beklenmedik sakatliklar butce acigi olustursa da;takim elde ettigi basarilarla zarari asagilara,prestiji yukarilara cekti.
Simdi henuz aciklanmadigi icin iki turlu olusabilecek butceler isinda gonlumden gecen iki kadroyu yazmak istiyorum.
Birincisi daha dusuk butceyle kurulabilecek bir takim :
Arroyo-Aaron Jackson-Baris Ermis
Hickman-Sinan
Cenk-Marko
Kerem Gonlum-Derrick Brown-Erceg
Furkan Aldemir-Zaza Pachulia
Bu ise eger butcemiz bahsedildigi gibi olacaksa kurulabilecek bir kadro :
Arroyo-Spanoulis-Baris Ermis
Sinan-Hickman
Cenk-Marko
Erceg-Kerem Gonlum-Nocioni
Furkan-Zaza Pachulia
Kadrolarimda cogunlugun aksine Ender ve Langford'u eklemedim.Ender'in artik miladini doldurdugunu dusunuyorum.Ben kendi adima bir mac 20 atip,3 mac 0 asitle maci tamamlayan ve savunmada takimi hep eksik birakan bir guardi acikcasi istemiyorum.Onun yerine 0 sayi atsin ama her mac ucuncu guard olsa bile 10 dakikada 3 asist garantisi olan,savunmasi olan bir Baris olsun istiyorum.
Langford'a gelince ise Turk kontenjaninda oynayamayacaksa;bence piyasada ondan cok daha iyi adamlar mevcut.Misal Hickman da en az onun kadar sutordur,delicidir,savunmasi gayet iyidir(ki Langford'un en buyuk defosu)arti ribaund sezgisi sahanedir,sorumluluk alir.
Herkes gibi ben de Spanoulis'i isterim,herseyden once bu bir vizyon transferi olur ama ozellikle Arroyo'da kalmisken;bence Zaza Pachulia transferi daha onemli.Bu sene en buyuk sikintiyi iceriyi size olarak doldurabilecek ve oyun sikistigi anlarda post up ile sutorlerimize gerekli alanlari saglayabilecek bir uzun eksikliginden dolayi yasadik.Zaza bunlarin hepsini yapabilecek bir oyuncu,herseyden onemlisi Turk olarak oynayacak olmasi dengeleri kolaylikla degistirecektir.
Umarim ikinciye benzer,savasan bir kadro kurulur ve herkese haddini bildiririz.