Öncelikle takımdaki önemli yerlilerin mutlaka kadroda tutulması gerektiğini düşünüyorum. Bu isimler Ender Arslan, Sinan Güler, Cenk Akyol, Furkan Aldemir. Bu isimlerin yanına Türk olarak Barış Ermiş ve Kerem Gönlüm'ün de eklenmesini istiyorum. Etti mi 6 oyuncu ? Türkiye ligi için gayet yeterli.
Yabancı olarak Carlos, Manuchar, Erceg'in takımda tutulacağı, diğerlerinin gönderileceği konuşuluyor. Mantıklısı da bu zaten.
Gelelim transferlere... Spanoulis, Arroyo'yla birlikte "ego savaşına" girmediği sürece, ikisi bizi Final Four'a taşır. Geçen sene takımdaki en büyük sıkıntımız Arroyo durduğunda takımın durmasıydı, bu yüzden ki Arroyo kimi zaman 30-35 dakika ortalamalarla oynadı. 35-36 yaşındaki bir oyuncu için bu süre çok fazla (Kobe Bryant hariç).
Ama kafamda soru işareti var. Spanoulis ve Arroyo, 1-2 numarayı paylaşacak, peki savunmamız nasıl olacak ?? ( Bu burada dursun )
Bu iki yıldız oyuncuların yanına uzun olarak atletik pivot tercih edilmelidir. Neden mi ? Zaten takımda top kullanacak yeterince isim oluyor (Carlos, Spanoulis, Erceg, Markoishvilli), ikili oyunlarla rakip pota altında etkili olabilecek oyuncu bulmalıyız. Birkaç isim de söyliyeyim; Derrick Brown (4-5 oynar), Gany Lawal (4-5 oynar), Marcus Slaughter, Joey Dorsey ve Bryant Dunston. Bu 5 isimden biri mutlaka alınmalı diye düşünüyorum. Bana kalırsa da Derrick Brown ve Joey Dorsey alınmalı. Böylece 4-5 numarayı harika bir şekilde donatmış oluruz. Bkz: 4 numara: Erceg-Kerem-Derrick Brown 5 numara: Furkan Aldemir-Joey Dorsey.
Tekrar kısalara dönecek olursak, Gordon takımdan gidiyormuş yerine mutlaka onun kadar komple 2 numara olmasa da takviye yapmamız şart. Bu isim de Zoran Dragic veya FB almazsa Bogdan Bogdanovic olabilir.
Toparlayacak olursak; 6 yerli oyuncunun yanında, 3'de yabancı oyuncumuz var. Spanoulis, Bogdanovic, Derrick Brown, Joey Dorsey ile birlikte toplamda 14 oyuncuyla kapatmış oluruz.