2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu arada Kerem Tunçeri'yi alıyormuşuz Türk PG olarak.İki Keremde bize çok şey katacaktır ama ben bu sözde Galatasaraylıları görmek istemezdim şahsen kadroda.Oyunculuklarına lafım yok bence yerli olarak hala yaşlarına rağmen mevkilerinde en iyiler alabileceğimiz

Delaney, Kuban'la 2 yıllık 5 milyon dolara anlaşmış. OHA! Bu parayı hakedecek bir oyuncu değil bence. Alamazmışız zaten bu paragözü.

NOT: Eski mesajı silmeden böyle yazayım da okumuş olanlara ayıp olmasın. Eurohoops şimdi düzeltme yaptı. 2 yıllık toplam 2.5m dolarmış :))) 5m dolar noluyor dedim.

Geçen sezonda fenerin transferlerinden sonra ağıtlar yakılmıştı burada.FAkat içim rahat.Ergin Ataman sayesinde.Ama bu gözler de spa yı bekliyor.Hayırlısı olsun diyelim.

Üniversite'deyken alkol alıp belli bir saatten sonra kendimizi toplum polisi gibi hissetmeye başlardık. Yaptığımız rezillikleri anlatmaya gerek yok. Bırakayım hayatımın o kısmı dağınık kalsın :) İşte o zamanlardan kalan bir alışkanlık ile ortamda bir yanlış varsa (kendimce) olaya müdahale ederim hep ve bunu belirtirim. Ama onlara girmek istemiyorum artık. Ortamlar kendi yanlışlarını topluca ortaya koyup aşmalılar. Hayata geniş bakmak ile alakalı biraz da.O geniş açıyı yakalayamadığında sığlaşmaya da başlıyorsun.

Hayata marjinal bakan ama her sesten bir nefes çıktığını bilen herkesi dinlemeye çalışan biriyim. Yalnız diyecek bir şeyi olan kişi kendini dinletir. İnsanlar birilerini dinlemek için çabalamaz. Bir kişi dinleniyorsa büyük ihtimalle çok defa da dinlemiştir.

Felsefe dersi vermeyeceğim burada ama felsefeye göre "bir şey ya ölüdür ya diridir" ayrıca felsefeye göre "bir şey hem ölü hem diridir" Hayata bizim gözlerimizle bir başkasının bakması imkansız. Benim gördüğüm gülü senin gözünde görür ama benim kırmızı dediğim ile senin kırmızı dediğinin aynı olmaması da yüksektir ihtimaldir. VE bunu hiçbir zamanda bilme ihtimalimiz yok. Yani hayat değişkenlerden ibarettir. Şimdi Sen X gelse süper olur dersin ben hayır "bence" Y gelse daha iyi olur,bundan bundan sebep ama X gelirse bundan sebep iyi değil diyebilirim. Veya tam tersini sen dersin. Mİsal Ajinca için biri çok iyi demiş diğeri o yaramaz demiş bir başkası ona da yaramaz dendi ya kapatalım dükkanı demiş:) Bunların hepsi kendimize göre geliştirdiğimiz basketbol açısının ürünleri. Herkes de kendince haklıdır. Bunu zaten eleştirme hakkım yok.

Ama bazı şeyler var onu net görmek lazım. Misal Bertans'ın ücretinin bize yüksek gelmesi o kadar paramızın olmaması değil malzemeye göre istenen paranın fazla olması. 6 yabancı alacağız (7.yi dert etmeyelim şimdi) ve Bertans 7. oyuncu olarak alınacaktı. Böyle bir durumda aciliyeti yokken bizi menagerlerin kazıklamaya çalışmasına izin vermemek işin doğrusudur. Aynı kelimeleri Sofo için gündüz de ettim. Sofo'yu alamamak parasızlık göstergesi değildir. Transfer piyasasında opurtünist politikalar sıklıkla olur. İşte bunlara fırsat vermemek lazım. Toplamı 250bine mal olacak adama daha fazla vermemeliyiz

Genel olarak özellikle sosyal medyada çok kullandığım bir durum var. Reelde de bunu sıkça dile getiriyorum. Neredeyse 3 ayda bir de yazarım bunu ne yazık ki:( Ülke insanında "dunning kruger sendromu" diye tabir ettiğimiz hastalık var. Google'da aratırsanız görebilirsiniz demek istediğimi. İnsanın kendini iyi bilmesi önemli vasıftır. Tekrar diyorum bunun yaşla okumakla bilgiyle alakası yok. Haklı çıkmak diye çabaya girmenize de gerek yok. "Ben demiştim" demek veya haklı çıkmak sporda bir şey ifade etmez. Sporda tek haklılık kupayı kazanmaktır. E biz de o kupa mücadelesine parkede verenlerden değiliz o zaman bizim haklılığımız pek bir işe yaramıyor. Haklı çıkacağım diye yalan yanlış donelere de bu yüzden girmeye gerek yok. Haliyle ben X gelsin Y gelsin ya da X-Y ile anlaştık derim. Veya bir arkadaş/medya anlaştılar dediği için oradan yürüyüp kendimce kadro yapabilirim. Ama o bize yaramaz veya o gelmez derken asılsız söylemleri bazen bile bile, bazen kaza ile ortaya atmak bizi haklı çıkarmayacağı gibi uzun vadede de kaybederiz. Şu hayatta ne kadar yol gitsek de gittiğimiz yolun toplam yolların %1'i bile olmadığını anlamamız iyi bir adımdır.

Umarım anlamak isteyenler demek istediğimi anlamıştır. Anlamak istemeyene zaten bir şey anlatabilmek mümkün değil:)

Pocius olayı beni karamsarlığa itti açıkçası. Arroyo Pocius Erceg ve Marko dersek yabancılara E her türlü Arroyo'ya bir yedek lazım. Delici bir oyuncu lazım ikisini bir pota da eritip Combo alsak bu kez de uzun rotasyonuna Erceg dışında sadece 1 yabancı hakkımız kalıyor. Alacağımız pivot ile Hem arkası dönük oynayacağız hem atletik olacak hem şutu olacak:)) Gasol'u alacağız sanırım:)))

Ben onu alamazsak kapatalım, bu giderse kapatalım gibi tehditkar zihniyeti eleştiriyorum. Zira Furkan'ın kontratında yazan 1.3 milyon euro da bu zihniyetin ürünüdür. Spanoulis olmayacak diyorum, bunun yerine o parayı daha dengeli dağıtalım diyorum. Bir Spanoulis alıp kalanları B sınıfı oyuncu yapmak yerine 4 tane A sınıfı oyuncuyu tercih ederim.

Hep bu şekilde konuşsan ne güzel olur. Bundan önce ki yorumlarına baksan insanların senin ile neden tartışmaya girdiğini biraz daha iyi anlayacaksın. Eleştirilerini bu şekilde yapmıyorsun ki sen yok gelmez, hayal kurmayın ,söylenenler gerçek dışı gibi sert kimseyi kaale almayan yorumlar yaptığın için antipatik geliyorsun insanlara. Unutma karşında sevdiğin gönül verdiğin takımın taraftarları duruyor herhangi bir zıt durum yok yani. Düşündüğün ve savunduğun konuları iğneleyici dille yazmassan daha güzel olur ( bu benim sana tavsiyem ) sonuç olarak burada birbirimiz kırmamıza gerek yok güzel ve seviyeli şekilde takımımızı konuşalım artık.!

Arroyo-X-Pocius-Marko gayet iyi kısa rotasyonu. Tabi iyi de bir combo gelirse. Aleks Maric'in sırtı dönük oyunu ve orta mesafe şutu olduğun düşünürsek daha da iyi. Bu arada 7 yabancı hakkı var. Uzun için 2 transfer geleceğini varsayarsak sıkıntı yok > (PF&C). Erceg ligde tutunamaz, tribüne yollanır.

Pocius haberleri bana gore yaniltma degildir diye dusunuyorum.. Fbu de iyi transfer yapmis,Hickman bu sene Maccabiyi Euroleague de tasidi resmen ozelliklede o Top-8 1.macindaki Milanoyu son 2 dk da kendi becerisiyle aldi maci,sutu Bo dan daha iyi.. Bizde biran once transferlerimizi yapsak :). İyi olacak.

İyi de. Spanoulis ile nasıl anlaşıldı. Sözde geçen sene de çok yakın dendi. Adam ben GS ile görüşmedim dedi. Yalan mı söylüyor? :)

Yazmayayım dedim ama duramadım.Ergin hoca ntv sporda geçen sene Spanoulis Oly'den ayrılmasaydı kesin bizdeydi demedi mi ? İnsanları eleştirmek için komik duruma düşüyorsun.Şu forumda birçok kişi senden benim gibi rahatsız.Mevzu bütçe veya spanoulisin gelmesi değil.Burda senin yaşının iki katından fazla olan,bu kulüpte aktif görev yapmış,cebinden para harcamış adamlara yalancı ithamında bulunuyorsun.Abiler burda duyum paylaşıyor dalga geçer gibi konuşuyorsun.Herkes görüşlerini söylemekte özgür evet spanın geleceğine ihtimal vermeyebilirsin,bütçe az olabilir vs. diyebilirsin buna kimsenin laf demek haddi değil ancak sen de duyum paylaşan arkadaşlara/abilere yalancı ithamında bulunacak hadde sahip değilsin.

İki'de bir aynı şeyleri yazma. Bir kere yazdın mı anlıyoruz fikrini. Futbol örneğin çok saçma. Sen TD'ye yıllık 5-6 verirsin gelir ama adam kuracağı kadro için çok fazla bütçe ister. Sorunda burda zaten. Spanoulis transferi buyout 2 yıllık ücret 2.5 sana 4-5 patlar. Futbol'da TD'ye istediği parayı verince iş bitti mi sanıyorsun ?

Duman olmayan yerden ateş çıkmaz derler. Kolay iş değil adamlar bas bas yazıyorlar. Spanoulis tamam iş OLY'de diye. Şuanda Bodrum'dalar (basında yazdı). Olur olmaz bilemem. Sen realistsen bende var olan bilgiler üzerinden realistlik yapıyorum.

cidden duman olmayan yerden ateş çıkmıyor mu? :)

Ülker'i boşverin Efes' e bakın bu sene. Ülker kuduruyor şu an. 4-1, 4-2 bekliyorlardı 7. maça kalınca bir de biz o maça çıkmayınca kafayı yediler. =D

Sadece Gordon sağlam olsa o seri 7. maça bile kalmazdı.

Ergin Hoca'ya güvenim tam. Aliağa'dan fark da yese güvenim tam. Yaptıkları ortada.

Yalnız bir konuda sabırsızım. Spa'yı sakalından tutun getirin. :)

Pocius iyi bir oyuncu, gelirse bize yararlı olacaktır. Euroleague tecrübesi de olumlu. Bu seneyi de Zalgiriste gayet iyi geçirdi. Açıkcası iyi savunmacı, vasatın üstü bir şutör ve penetreci. Bence Jamont Gordon'un yerine "cuk" oturur (sağlam Gordon'ı tercih ederdim ama sağlam dönebilecek mi acaba ? )... Hiçde öyle burun kıvrılacak bir transfer değil.

Sofo olmadı, adaylardan Maric'in bize gelmesini isterim açıkcası. Pana'dan sonra kayboldu, bizde kendini bulur. Jatvokas ise 1 senelik bir çözüm olur, Ndong gibi....

Acaba Spa gelmezse bence Avrupa'nın en iyi üç guardından biri olan Kalnietis'in gelme şansı var mı acaba ? Forumda hiç adı geçmiyor ama....

PG olarak Kerem Tunçeri gelsin, Arroyuyu 10 dakika dinlendirsin yeter. Bizde başlamıştı, perdeyi bizde kapatsın...

Bu arada karşıyaka çaktırmadan küçülüyor hala anlamadınız mı ? Barışın Obradovic ile sorunları vardı onu ayrı tutuyorum ancak İlkan mesela bizden kaçarken Piangini sevgisine falan kaçmadı, euroleague de onun için çok önemli değildi, 2 sene sonra NBA'e gitmeyi hedefliyordu, ancak dolgun bir ücret karşılığında Avrupa'da paramı kazanayım, NBA'in sağı solu belli olmaz dedi. Hakettiğini de buldu...Seneye Torku .konya, ardından 2. ligde adını duyarız artık...

Kleiza öyle kolay vazgeçilecek bir isim değil, ona kimse 3,3 M vermez o ayrı, ancak şu an anlaşsa anlaşsa 1,5'a ancak bir klüple anlaşır. İsteseydi FB ilede anlaşırdı - FB onu düşünmedi bile. Yerine gelecek oyuncu asla onun ayarında olmayacaktır. Hickman sistem takımları için iyi bir oyuncu ama Bo 2 gömlek üstündü. Bo'yu da para için takımda tutmadılar. FBye en uygun isim olacak Teodosic'i alamadılar, oysa parayı bassalardı alırlardı, bakınız Efes - Krstic. Bogdanovic dediler, CSKA isteyince geri adım attılar...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...