• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wotws
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:52
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mbakwe Brose Basket ile imzalamis...Bir alternatif daha gitti.

Gelebale ve Pocius'un geçen seneki oyuncularımıza nazaran daha fazla katkı vermesi hepimizce kabul görüyor fakat kimse garantisini veremez. Üzüldüğüm nokta Ergin hocanın kendi istediği kadroyu kuramaması hep kurtarıcı olarak görülmesi küçük bir başarısızlıkta eleştirilerin ardı arkası kesilmemesi.

Mali problemlerin elimizi bu tarz oyunculara götürmesi normal fakat her sene fener ve efesin kurduğu kadroları görüpte iç getirmemek elde değil.

Basketbolun takım oyunu olduğu gerçeğini hatırlıyorum ve bayan ve erkek şubelerimizdeki sessizliğin artık bitmesini diliyorum .

Bence şimdiden Arroyo'yu yedekleyebilecek bir yıldız isim almalıyız. Arroyo her ne kadar büyük bir yıldız olsada yaşı 36 oldu, Ergin hoca yine onu 30 dk ortalama ile oynatırsa hem sakatlanma riskini artırırız hemde yeterli verimi alamayız.

Ense karartmak için bence henüz erken. Şu yazdığım rotasyon olursa yine iyi olur diye düşünüyorum. Her türlü geçen sezondan daha iyi oluruz.

Carlos Arroyo / Jacop Pullen
Pocius
Marko / Gelebale
Erceg
Vougioukas / Dorsey - Lawal

Yazdığım rotasyonda 9 yabancı var. Aralarından seçim yaparak 6 veya 7 yabancıya indirebiliriz.

Arroyo-Pullen-Ender(Barış)
Pocius-Sinan
Markoishvili-Cenk-Gelabale(Bertans/Machiulis)
Erceg-Kerem
Furkan-Vougioukas(Maric)

İsmi geçen oyuncularla şöyle bir kadro çıkıyor karşımıza.Bence bu oyuncu havuzundan transferler yapılacak.
3 numarada ilk tercihim tecrübesi ve yetenekleriyle Gelabale, ikinci tercihim genç, potansiyelli ve şutör olmasından dolayı Bertans, 3. tercihim ise takıma kolay adapte olacağını düşündüğüm Machiulis olur.
5 numarada iki oyuncu da arkası dönük oynayabiliyor ama ilk tercihim Vougioukas olur çünkü çok iyi bir sezon geçirdi.Maric de gelse hayır demem.Bu yıl bir önceki sene kadar etkili olamasa da Ergin Hoca rahatlıkla faydalanır ondan.
Fiyat bakımından uygun, mütevazi ve potansiyelli bir kadro bu.İyi bir takım kimyası oluşturulursa f-8 hatta f-4 görürüz.
"Galatasaray katıldığı her kupada şampiyonluğa oynar" arabeskliği size hayal kırıklığına uğratır.
Ben takımın Euroleague'de oynayacak olmasından dolayı heyecanlıyım ve nasıl bir kadro kurulursa kurulsun desteğe hazırım.Bu mücadeleyi verebilecek bir takımın kurulacağına da inanıyorum.
Dün de söyledim; şu anda "Euroleague'de kalıcı olma" eşiğindeyiz.Bu eşiği geçmek çok zor, bu eşiği geçerken Euroleague şampiyonu olmak çok daha zor.İmkansız değil ama ÇOK ZOR.
Sahada 12 oyuncu ve takımın başında Ergin Ataman olacak.Sabırlı olun ve Euroleague'e motive edin kendinizi.

Pocius-Maciulis-Gelabele-Maric-Voguikas bunların hiçbiri kötü transferler olmaz, hatta iyi transferler. Yalnız Guard konusu çok önemli bence. Arroyo'yu ikinci plana itmese bile en azından onla süreleri eşit paylaşabilecek, onun yokluğunda takımı yönetebilecek bir isme ihtiyacımız var. Ayrıca bu sene Arroyo'nun son senesi, bütçemiz konusunda tartışmalar olsa da en önemli transfer bu olacağı için paraya kıyıp o gittikten sonra da takımın lideri olabilecek bir isim getirmeliyiz. O yüzden Jacob Pullen tarzı isimlere pek sıcak bakmıyorum.

Bizim ilk önce Arroyo´yu yedeklemekten çok rahatlatacak oyuncuya ihtiyacımız var. Malum ki geçen yıl en çok bunun sıkıntısını çektik. Bu yönde alabileceğimiz isimler Haynes, Jerrels, Dentmon, Rowland zor gibi görülse de Arroyo faktöründen Barea, Many, Harris, Mccollum gibi isimlere yönelebiliriz. Malum Barea hariç pahalı transferler değiller. Gelabele ve Pocius geleceği haberlerine herkesin aksine sevindim. Zaten geçen yıl Hairston ve Domercant´tan aldığımız katkı sıfıra yakındı. Pocius top 16 ´da gayet güzel oynadı gerek bizim maçlar gerek Kuban maçı vs. Gelabele çok iyi bir rol oyuncusu. Ergin Hoca bu seviye isimlerden maksimum katkı almayı sever. Örneğin Hawkins en iyi sezonlarını Ergin Hoca zamanında yaşadı. Pivot olarak görüşüm ise Sende, Arroyo gibi beyin varsa taş adam olsa pota altında rahat skor yapabilir. Arroyo her ne kadar sonlarda düşse de Eurolegue rüya gibi oynadı. Ben birçok kişinin aksine sırtı dönük oyunu olan pivot yerine (Maric Vougiokas John Braynt) daha artırılabilir, Dorsey, Lawal tarzı blok kovalayan daha iyi pick and roll oynayabilecek uzun istiyorum. Malum Avrupa´da hem birebiri kuvvetli hem savunması iyi uzun yok. Zaten Bonsu düşmeden önce inanılmaz güzel alley ooplar izliyorduk ve Dorsey´i ve yahut Lawal´ı alırsak Eurolegue Top 10 da sürekli Arroyo ile alley ooplarını izleriz. Neyse bekleyip göreceğiz, ben çok da karamsar değilim.

Mbakwe'yi de kaptırdık.. Bu belirsizlik beni öldürüyor ! - Hangi belirsizlik ? durumundayız ne yazık ki.

Her sene aynı muhabbet... Her sene ''oyuncu bitti, ne biçim yönetim'' deniyor ama transfer sezonu sonunda herkes mutlu.. O yüzden sabredin biraz, ben de istiyorum hemen olsun diye ama sabredicez yapacak birşey yok. Ergin Ataman gibi bi adam çerez adamlarla yola çıkacak değil, aldıracak mutlaka sağlam adamları.

Kerem Tunçeri'nin yerine Barış düşünülse nasıl olur? Semih neden hiç düşünülmedi acaba bence sağlam bi Semih en az bu saydığımız yabancılar kadar oynar.

Arroyo-Pullen-Barış(Kerem-Ender)
Pocius-Sinan
Marko-Cenk-Gelebale
Erceg-Kerem
Furkan-Vougioukas(Semih)

Şu anda Efesin ve ya Ülkerin transferlerine iç geçirsek de guard pozisyonlarında ciddi eksikleri var oyuna yön verecek oyuncu sıkıntıları var. Ve bu kadro gene top 8 ve ligde final oynar.

Kerem Tunçeri'nin yerine Barış düşünülse nasıl olur? Semih neden hiç düşünülmedi acaba bence sağlam bi Semih en az bu saydığımız yabancılar kadar oynar.

Arroyo-Pullen-Barış(Kerem-Ender)
Pocius-Sinan
Marko-Cenk-Gelebale
Erceg-Kerem
Furkan-Vougioukas(Semih)

Şu anda Efesin ve ya Ülkerin transferlerine iç geçirsek de guard pozisyonlarında ciddi eksikleri var oyuna yön verecek oyuncu sıkıntıları var. Ve bu kadro gene top 8 ve ligde final oynar.

Fatihh yapma lütfen. Bizim yaşımız malum, kalp riski var, tansiyon riski var... Semih gelip bizi vaktinden önce gelip diğer tarafa postalar :) Doğukan'a şans verelim daha iyi...
Diğer görüşüne katılıyorum...

Semih kumda oynasın

Fatihh yapma lütfen. Bizim yaşımız malum, kalp riski var, tansiyon riski var... Semih gelip bizi vaktinden önce gelip diğer tarafa postalar :) Doğukan'a şans verelim daha iyi...
Diğer görüşüne katılıyorum...

Abi dememde sıkıntı yoktur umarım saygıymdan dolayı abi demek isterim. Tamam abi bazı sıkıntıları olabilir :) ama Ergin Ataman adam edemez miydi sizce?

Semih, Fener'le anlaştı hamdolsun

Ian Vougouikas açıkçası doğruysa iyi bir transfer olur. Avrupa piyasasındaki en underrated oyunculardan bir tanesidir. Süreklilik problemi vardır, atletizmi kötüdür, ribaund sıkıntısı yaşar. Ancak çok iyi bir fundemantali vardır. Post oyunu oldukça iyidir. Pota altında iyi yer tutar ve iyi bitiricidir. Orta mesafe şut atar. Ortalama bir post savunması vardır. Adı geçen Sofoklis, Maric, Javtokas ve John Bryant'tan daha iyi bir oyuncudur ancak bildiğim kadarıyla 1 milyon euroluk bir kontratı vardı oralara çıkabilir miyiz ücret olarak bilmiyorum. Alınırsa oldukça verim verebilir

Vogiuokas ve Pullen iddialarının kaynağı ne? Ciddi mi?

Pullen kacırılmamalı kesinlikle.

Pullenin Barcada aldığı yıllık ücret ne kadar acaba

Gecen sezon sponsor + yonetim butcesi sene basinda 12-14 milyon bandindaydi. Bu sezon yonetim 10 milyon butce belirledi deniyor. Gecen sezon LH bize ne kadar veriyordu bilen var mi?

Benim bildigim 6 milyon civari bir para aliyorduk. Yine boyle bir sponsor bulursak 15 - 17 arasi bir butce yapar. Bir an once sponsor isi halolsada isimize baksak.

Bana gore yonetim her ihtimale karsi alternatif hazirliyor, sponsor isi halledilirse daha iyi isimlere yonelecegiz.

Ya artık 1 kişi resmi olarak açıklansın da ismi önemli değil benim için .İyi kötü biri açıklansın da en azından şubede boş vermişliğin olmadığını anlamış olalım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri