• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wotws
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:52
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Şu anda yazılanları okuyunca dehşete düştüm ben eurocupta final 4 oynatan Murat Özyer'i iyi olarak bilirdim ama bunları okuyunca cidden üzüldüm.

Artık Murat Özyer sıktı. Merak ediyorum şu anda kendisi napıyor. Gerçekten oyuncuların menajerleriyle görüşüyor mu yada gelecek sene hangi salonda oynayacağımızı ayarlıyor ? Gerçekten merak ettim.

Bırakın nankörlüğü.Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe Basketbol Takımı Ülker ile birleşmeden önce neredeydi?Acaba FbÜlker'in bu transferlerinde Fenerbahçe'nin kasasından 1 lira çıkıyor mu zannediyorsunuz?Nankörlük yapmayın.Hani bizimkilerin bir tezhüratı var kupaları şirketlere bırakmayalım diye.Aysal'ın sayesinde takım o şirketlere rağmen 2 yıldır final oynuyor.Türkiye'de futbol takımı olan hiç bir kulüp Fb dahil, Aysal'ın basketbola aktardığı parayı bugüne kadar basketbola aktarmadı.Siz hala Aysal'ı eleştirin.

Bugün sponsor olmasa bile Gs'nin basketbol bütçesi 10 milyon euro olacak deniyor.Hiç düşünüyor musunuz bu para acaba kimin cebinden çıkacak diye.Sanırım burada Aysal'ı eleştirenlerin cebinden.Ya da geçen yıl sezon ortası transferlerde bütçe aşımında kullanılan para kimin cebinden çıktı sizce ?Sanırım o da burada Aysal'ı eleştirenlerin cebinden çıktı

Ne diyeyim sizlere takımın adını dünya kamuoyuna rezilliklerle duyuran Aziz Yıldırım müstehak

Son cümle hariç hepsine katılıyorum...

Bu forum basketbol konuşulmaktan çıkmış.Herkesin aklındaki tek şey transfer.Bu gelsin bu gitsin.
Yönetime giydirenler,antrenöre giydirenler,Özyer'e giydirenler...

Hiçbir zaman ayaklarınız yere basmadı ki!
Bizim sınırlı kayaklarımız olduğunu bile bile uçtunuz.
Sonuç şimdiki gibi umutsuzluk.Bırakın artık bu sohbetleri...
Galatasaray'ın olduğu her yerde umut vardır.
Bu yönetim,bu oyuncular,bu koç bugüne kadar görmediğiniz kadar güzel anlar yaşattı son 2 sezonda..
Gelecek sezon da en az bu yıl ki kadar iyi olacaklardır.

Yönetim karşıtı 2 twitter hesabına,2 spor sitesine kanacak kadar zayıfız ne yazıkki..
Önce 17 Haziran duruşunun arkasında olun.Çünkü bu sezon her şey çok daha zor..

Bu forum basketbol konuşulmaktan çıkmış.Herkesin aklındaki tek şey transfer.Bu gelsin bu gitsin.
Yönetime giydirenler,antrenöre giydirenler,Özyer'e giydirenler...

Hiçbir zaman ayaklarınız yere basmadı ki!
Bizim sınırlı kayaklarımız olduğunu bile bile uçtunuz.
Sonuç şimdiki gibi umutsuzluk.Bırakın artık bu sohbetleri...
Galatasaray'ın olduğu her yerde umut vardır.
Bu yönetim,bu oyuncular,bu koç bugüne kadar görmediğiniz kadar güzel anlar yaşattı son 2 sezonda..
Gelecek sezon da en az bu yıl ki kadar iyi olacaklardır.

Yönetim karşıtı 2 twitter hesabına,2 spor sitesine kanacak kadar zayıfız ne yazıkki..
Önce 17 Haziran duruşunun arkasında olun.Çünkü bu sezon her şey çok daha zor..

Kaynaklarımız sınırlı değil ki. 10-13 milyon euro arası bir bütçeden bahsediliyor. Gayet yeterli bir para.

Maalesef yine zorunlu bir kadro revizyonu görünüyor. Marko Paşa da gittiğine göre Erceg ve Arroyo dan başka yabancımız yok. 1-2-3-5 numaralara 3-4 yeni oyuncu alınacak.

Bakalım kimler gelecek şimdi.

Bana kalsa Erceg'i da yollarım takımdan. Çok daha ucuza, 4-5 oynayan 3 sayı çizgisi etrafından şut sokabilen oyuncu bulabiliriz.

Aynı site Manuchar Markoishvili ´nin de Moskava takımı ile anlaşma imzaladığını yazıyor.

Sezon ortasındaki sakatlılarda bütçeyi aşıp Ataman'ın istediklerini karşılayan kimdi?Açıklarsan sevinirim.Kaldı ki Ataman bile teşekkür etti yönetime.Bu sene sponsor olmazsa bile bütçe 10 milyon euronun altında olmayacak diyen kim?(kaldı ki eurolegue'de bir çok takım bu paranın altında bütçeyle oynuyor)

Yahu şu bizim erkek ve bayan basketbol takımı bu yönetimden önce neredeydi, nasıl başarıları vardı bir anlatın da bilelim.Gören de diyecek Aysal dan önce başkan Fiorentino Perezdi.Aysal gidince de Enrico Cerezo gelecek muhtemelen

Ünal Aysal'dan önce Erkek ve Kadın baskette neredeydik demek kulübün tarihini bilmemektir.

Özhan Canaydın'ın sırf Özhan Abi'dir diye bıkana ve yorulana kadar Galatasaray'ın başında tutanları sormak lazım. Kızlar bu yönetimden önce Eurocup kazandı. F4 oynadı. Erkeklerde haklısınız lakin efes ve fülker'in saçmalamaları da işe yaradı.

Biraz sakin olun arkadaşlar, hepimiz sinirli ve üzgünüz ama biraz sakin olup beklemekte fayda var.

1- Cska, Marko yu isterse alır, eğer aynı parayı versek de yine oyuncu Cska da oynamak istemesi kadar mantıklı birşey olamaz. Eğer marko takımda kalırsa %90 fiyat arttırmak için menejerlerin ayak oyunları olduğunu görürüz. Yok koç istedi diye marko takımda kalacakmış lafı hiç inandırıcı değil. Ne oyuncuya Cska kadar para verebiliriz ne de onlar kadar büyük hedefler koyabiliriz. Lafın özü Cska gerçekten isterse alır.

2- Başkan verdiği demeçlerle yaptığı işler arasında dağlar kadar uçurum var. Ustalık dönemine gelene kadar daha pişmesi lazım. Küçülmeye niyetin varsa çık acıkça söyle çok güçlü kadro kuracağız diye millete gaz verme. Eğer güçlü bir kadro kuracaksan bütçeni ona göre belirle ve açıkla.

3- Furkan olayında fb imza atarsa şubeyi kapatın diyenler şimdi o parayı nasıl verdiniz diye hesap soruyor.Olay Murat Özyer in kafasına kabak patladı. O günlerde iki kelimede bir furkan yazanlar şimdi nerede ? Marko yada furkan gibi saçma sapan bir anlaşma yapılacaksa bırakın gitsin. Furkan ilk 5 e bile kimse yazamıyorken, bu baskılar yüzünden Furkan ı avrupa nın en yüksek para alan pivotları listesine soktunuz. Bugün Furkan yerine Mutlu Demir ve Sertaç bile yedek 5 numara olabilir, rotasyonda 10 dk katkı sağlayacak nasıl olsa hemde 4 de 1 parasına.

4- Çok fantastik ama obra eski yardımcısına sen markoya çengel at, nasıl olsa gs bırakmaz diye ricada bulunmuş olabilir. Furkan olayı gibi. Cska nın 3 numaraya ihtiyacıda yokken aslında mantıklı gibi görünüyor :

5- Sakin olup beklemek lazım. Sene başı transferi ile şampiyon belirlense idi efes in eline su dökemeyiz. Eğer elit 1 numara transfer ederlerse şampiyonluğun en büyük favorisi olurlar. Drapper ve planinic ile olmaz o iş.

Ünal Aysal'dan önce Erkek ve Kadın baskette neredeydik demek kulübün tarihini bilmemektir.

Özhan Canaydın'ın sırf Özhan Abi'dir diye bıkana ve yorulana kadar Galatasaray'ın başında tutanları sormak lazım. Kızlar bu yönetimden önce Eurocup kazandı. F4 oynadı. Erkeklerde haklısınız lakin efes ve fülker'in saçmalamaları da işe yaradı.

Galatasaray tarihini iyi biliyorum.Zaten erkek basketbolda öyle ya da böyle zirve yaptığımızı siz de kabul etmişsiniz. Bayan basketbolda da 13 senedir şampiyon olamıyorduk.Bu sene şampiyon olduk.Eurocup şampiyonluğundan bahsetmişisiniz, euroleague şampiyonluğu yanında deve de kulak kalır.Kayseri Kaski iki yıl üst üste final oynadı, kıl payı kaybetti eurcup'ı.Fenerbahçe falan eurocup oynasa muhtemelen her sene alır, keza biz de.İki kupa arasında ciddi fark var.Bu sene önce paranın satın alabileceği en iyi takım olan ev sahibi Ekaterinburg'u sonra da ezeli rakibimiz Fb'yi finalde yenerek tartışmasız tarihimizin en büyük başarıya imza attık.

Ben yönetime küçüldü diye kızmam. Mali sebeplerden zorunlu bir hal almıştır anlarım. Ama bunu yapış biçimine fena halde takığım. Bu kadar mı iş bilmez olunur arkadaş.

Geçtiğimiz yıl ana kadro ile biz f4 oynardık. Şu f8 serisi ve Fulker ile final serisinden sonra buna daha çok inandım. neredeyse 0 katkı aldığımız Malik ve Bonsu'ya rağmen kapıdan döndük. Gordon ve Jawai ile f4 hayal değildi. Neyse eğrisi doğrusuna denk geldi böyle oldu. bütçe bütçe diye dövünüp duruyoruz da asıl sinir bozucu olan belirsizlik. bazen öyle radikal bir karar alırsın ki hiç ummadık bir sonuç çıkar. ama bu kararlar risklidir. ancak bütçe kaygın varsa bunu yapmakdan da çekinmemek gerek.
Bunun için de,
1) Gordon'un sağlık durumu ne?
2) Jawai'nin sağlık durumu ne?
3) Kerem Gönlüm ve Cenk'in kontratı ne oldu?

Şimdi herkes aman sakatlık kabusu vs. diye başlayacak. Sakatlık illa ki kronik olmaz. Gordon'un dizinin üzerine biri düşünce sakatlandı. Jawai konusunda bir netlik yok. Hayati tehlike var mı? yıllarca üst düzey oynadı. Rusya'da İspanya'da oynadı. Bugüne kadar bu şekilde bir sorunu gündeme gelmemişti. Yine Marko'da pozisyon gereği sakatlandı Ersin de öyle.
Söyleyeceğim şu. Sezona sağlam fakat formsuz şu kadro ile başlarsak;

Arroyo, Ender ve/veya Kerem/Barış
Jamont, Pociuş
Kalırsa Marko kalmazsa sert ve savunma yönü yukarıda sadece ceza şutu sokacak biri (Maciulis çok iyi olur) Cenk
Erceg, Kerem Gönlüm
Jawai, Furkan.

Bu kadro son derece formsuz bir sezon girişi yapsa dahi 7-8 haftada form tutacaktır. Bu süreci kapatabilecek kadar tecrübeli ve skor atacak bir takımımız var aslında. Carlos ve Erceg bir süre bu süreci idare edebilir. zaten Euroleage'de grupta ilk 4 yapmamız çok zor olmayacaktır. Ancak bu adamlar form tutarsa o zaman yine hem şampiyonluğun hem de f4'ün en kuvvetli adaylarından oluruz.

Şimdi ya tutarsa yazdığım için eleştiriler gelecektir. ancak baştan da söyledim. bütçe sınırlıysa ya tutarsa denemekten de zarar gelmez. Ben hala Jamont ve Jawai'nin ken pozisyonarında Avrup'daki en özel oyuncular olduğunu düşünüyorum.

İyi bir haber vereyim. Şu an, daha iyi bir rakam verebilecek bir sponsor ile görüşülüyormuş. Bu arada sahaya çıkmamamızdan sonra sponsor olacak firmaların kulağı çekildiği söylentisi vardı uzun zamandır. Yani o anlamda da bir zorluk yaşanıyor. GS'lı işadamı veya GSYİAD sponsor olmayı düşünmez tabii:) Şu an görüşülen sponsor ile işler olursa beklenti karşılanmış olur. Öyle fazla beklenmeden bugün yarın belli olur bu durum.

Markoishvili takimda kaliyor. Guzel bir haber bizim icin.

Marko gider veya kalır, çok fazla büyültücek bir olay değil.
2 yıl önce Jamon Gordon gittiğinde içimden dedimki kim gelirse gelsin, onun kadar yürekten oynayamaz, bize onun kadar katkı sağlayamaz. Yerine Jamont Gordon geldi, Jamon Gordon'un JAmont varken takımda esamaseni bile okumadım.
Marko ile 1 Mio EUR'ya anlaşılacaksa net söyleyim, gitsin. O kadar etmez. O paraya çok daha iyisini buluruz. Ayrıca eminim CSKA 1 Mio veriyorsa bizden Marko daha fazla istemiştirki bunuda normal karşılarım... Marko yeri dolmayacak biri değil. Eğer giderse bu kadarda abartmaya gerek yok... Bu arada Marko'nun takım içni oyununu bende çok beğeniyorum, dipnot olarak ekleyeyim...

Bazı arkadaşlar ileti yazarken Türkçemize özen göstermemekte ısrar ediyor...

Beklentimiz anlatım bozukluklarını irdeleyen, edebi cümleler vs. değil. Yazmaktan bile rahatsız olduğum; cümleye büyük harfle başlamak ve özel isimlerin ilk harfini büyük yazmak gibi genel kurallara özen gösterilsin.

Sizlerin fikirlerinizin değerli olduğu kadar bizim de zamanımız değerli. Artık saatlerce uğraşıp tek tek iletileri düzenlemek yerine iletileri silmeyi tercih edeceğimizi ifade etmek isterim.

Çok ilginç, dün Carlon Brown Oly'de diye çıktı ancak bugün Bamberg 1m dolar teklif yapmış ve en yüksek teklifmiş. Rota değişebilir.

Sponsor Pegasus değil anladığımız kadarıyla. Peki kim bu sponsor? Nedir necidir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri