Geçtiğimiz yıl ana kadro ile biz f4 oynardık. Şu f8 serisi ve Fulker ile final serisinden sonra buna daha çok inandım. neredeyse 0 katkı aldığımız Malik ve Bonsu'ya rağmen kapıdan döndük. Gordon ve Jawai ile f4 hayal değildi. Neyse eğrisi doğrusuna denk geldi böyle oldu. bütçe bütçe diye dövünüp duruyoruz da asıl sinir bozucu olan belirsizlik. bazen öyle radikal bir karar alırsın ki hiç ummadık bir sonuç çıkar. ama bu kararlar risklidir. ancak bütçe kaygın varsa bunu yapmakdan da çekinmemek gerek.
Bunun için de,
1) Gordon'un sağlık durumu ne?
2) Jawai'nin sağlık durumu ne?
3) Kerem Gönlüm ve Cenk'in kontratı ne oldu?
Şimdi herkes aman sakatlık kabusu vs. diye başlayacak. Sakatlık illa ki kronik olmaz. Gordon'un dizinin üzerine biri düşünce sakatlandı. Jawai konusunda bir netlik yok. Hayati tehlike var mı? yıllarca üst düzey oynadı. Rusya'da İspanya'da oynadı. Bugüne kadar bu şekilde bir sorunu gündeme gelmemişti. Yine Marko'da pozisyon gereği sakatlandı Ersin de öyle.
Söyleyeceğim şu. Sezona sağlam fakat formsuz şu kadro ile başlarsak;
Arroyo, Ender ve/veya Kerem/Barış
Jamont, Pociuş
Kalırsa Marko kalmazsa sert ve savunma yönü yukarıda sadece ceza şutu sokacak biri (Maciulis çok iyi olur) Cenk
Erceg, Kerem Gönlüm
Jawai, Furkan.
Bu kadro son derece formsuz bir sezon girişi yapsa dahi 7-8 haftada form tutacaktır. Bu süreci kapatabilecek kadar tecrübeli ve skor atacak bir takımımız var aslında. Carlos ve Erceg bir süre bu süreci idare edebilir. zaten Euroleage'de grupta ilk 4 yapmamız çok zor olmayacaktır. Ancak bu adamlar form tutarsa o zaman yine hem şampiyonluğun hem de f4'ün en kuvvetli adaylarından oluruz.
Şimdi ya tutarsa yazdığım için eleştiriler gelecektir. ancak baştan da söyledim. bütçe sınırlıysa ya tutarsa denemekten de zarar gelmez. Ben hala Jamont ve Jawai'nin ken pozisyonarında Avrup'daki en özel oyuncular olduğunu düşünüyorum.