Oyuncu beğenmeme işinde çığır açmış bulunmaktayız. İlk geldiğinde hangimiz Markoishvili'yi beğenmiştik? Giderken hepimiz arkasından ağladık. Maciulis adı çıktığında kimse beğenmedi ama Kazan'a gidince elimizden nasıl kaçırdık, beceriksiz yönetim deyip Maciulis'i kral ilan ettik. Oyuncular hakkında hemen göklere çıkartıp hemen yerin dibine sokuyoruz. Biraz daha sakin düşünüp eğrisini doğrusunu iyi tartmak gerek.
Adı geçen Micov'da Ingles'da Gelabale ve Pocius'ta iyi oyuncular. Hepsinin değişik yetenekleri ve özellikleri var. Micov, Pocius daha savaşçı karakterde oyuncular. Taraftar ve takımı sahiplendiklerinde çok iyi savunma yapabilirler aynı Marko gibi. Baktığınızda Marko'da defansif fundemantalı çok iyi bir oyuncu değil, perdelerde çok takılıp erken faul problemi yaşıyordu, hamle hataları yapıyordu. Ancak formayı sahiplendiği için terinin son damlasına savaşırdı sahada. Mücadeleyi bırakmadığı içinde iyi savunmacı diyorduk. Pocius ve Micov'da aynı tarzda isimler. O yüzden takımı sahiplenirlerse Marko'yu çok aratmaz ikiside bana göre.
Ingles daha yaratıcı bir forvet, saha görüşü ve pas yeteneği üst seviyede. Barca'da rol oyuncusuydu, Maccabi'de normal sezonda iyiydi 10 sayı 4 ribo 3 asist gibi iyi sayılabilecek istatistiklerle oynuyordu ancak top16 ile birlikte süresi ve verimi düştü. Bunun arkasını iyi araştırmak gerekli. Ancak Ingles adı geçen isimler arasında saf yetenek olarak bence hepsinden daha iyi. Hem kendine hem arkadaşlarına pozisyon yaratabiliyor. Chuck Eidson tarzı bir oyuncu.
Gelabale'i uzun süredir izlemediğim için çok yorum yapamam ama her zaman Fransa milli takımında önemli roller üstlenmiştir. Yetenekli, atletik, hem penetre yapıp hem şut atabilen bir oyuncudur oda. Adı geçen isimlerden kim gelirse gelsin Ergin hoca onlardan maksimum verimi alıcaktır buna inancım tam. Önemli olan 2-3 numara transferleri değil 1-5 numara transferleri bana göre. Takımın potansiyelini onlar belirleyecektir.
Nolursa olsun Galatasaray taraftarı olarak sahada forma için mücadele eden oyuncularımızı desteklemeliyiz son topa kadar.