Savunma konusunda Pocius'ta Aradori'de Micov'da pozisyonunu iyi savunan oyuncular. Zaten çok risk alarak savunma yaptıran bir koç değil Ergin Ataman sıkıntı çekeceğimizi düşünmüyorum kısa savunmasında. Sinan ve comboyla(Nolan) da rakibin özel oyuncuları savunabiliriz. Spanoulis , S.Rodriguez , Navarro , Bogdan gibi...
Uzun savunmasına gelince genelde sırtı dönük oynayan teknik pivotlar biraz yumuşak kalabiliyor.Burada ercih edeceğimiz uzun savunması iyi ve sırtı dönük olursa harika olur. Mesela Esteban'ın geldiğini farzedelim Erceg-Esteban ın yan yana olduğu 20 dakika olur.Çok ciddi sıkıntı çekmeyiz ama görünen kadrodaki tek soru işaretimiz şimdilik bu olur gibi.
Ben hep Erceg haricinde şutu olan 4 numara olması gerektiğini söyledim(Erceg'in devamlılık problemi) , geçen sene Macvan'ın da işin içinde olduğu maçlarda muazzam performans gösterdik o yüzden Bertans 'a çok sevinmiştim.Micov'un zaman zaman 4numarada göstereceği performans o yüzden önemli bence.
Uzun konusunda Pleiss ve Lampe değil anladığım kadarıyla o isim. Heyecanlandıracak biri denildiğine göre acaba NBA pazarından mı bakıyoruz diye düşünüyorum.Çünkü Avrupa'da şu anda aradığımız tipte Tomic,Krstic,Pleiss falan heyecanlandırır.