Bununla birlikte ligimiz listesinden alabileceğimiz oyuncuları derliyorum, birçok lig maçını izleme fırsatı buldum geçen sene.
PG - Rowland- Chris Warren (bence ikinci oyuncu kurucu olarak denenebilir, hızı ve patlayıcılığı ile çeşitlilik katabilir) - Calloway (Euroleague tecrübesi olan, saha görüşü iyi, saoğukkanlı bir oyuncu)
SG - Meija - Lofton (bütçemiz daralırsa falan uygun fiyata yedinci yabancı olabilir şutör olarak)
SF- Holland (sene başında yeni Hawkins olabilir demiştim ama inanılmaz düşüşe geçti, yine de sayı-pas-asist-savaşçılık özelliği olan komple bir oyuncu denenebilir)- Manny Harris
PF- Chuck Davis-Dragicevic (sırtı dönük oyunu, orta mesafesi var, fena ribaundçu değil ve iyi bir pasör)- Jajuan Johnson (iyi bir atlet ve bitirici, geçen sene Beşiktaşta harcandı bence o da denenebilir)- Shurna (hocanın sevdiği tarzda bir PF fiyatı uygunsa yedinci yabancı olarak denenebilir)- Mc Cauley
C- Lasme- Veremeenko (Maric tarzı bir oyuncu bence hücuma çeşitlilik katar ve Sofo gelecekse ondan daha fazla katkı vereceği kesin yarı parasına)- Vidmar (eğer devşirme sayılıyorsa ve başka devşirme alınmayacaksa kadroda yararlı olabilir pota altına sertlik ve kalıp katmak açısından)- Stephenson (İBB'ye kıl olduğum için çok fazla izlemedim açıkçası ama atlet ve iyi ribaund çeken, genç bir oyuncu)
Kadromuz bence bir asist ve liderlik özellikleri olan ve gerektiğinde sorumluluk alıp skor atabilecek oyun kurucu ile delici, hızlı yedek oyun kurucu. 2 numarada Sinan'ı düşünürsek yanına net şutör. 3 numarada Micov'u düşünürsek Emir ile ilgili girişimimiz olmazsa bence Serhat denenebilir ya da 1 ya da 2'ye yedek yabancı almazsak buraya potaya giden, atletik bir isim. 4 Numarada ise evet üçlüğü ve orta mesafesi olan fakat kesinlikle potaya da gidebilen, ikili oyunu da olan biri. 5 numaraya ise çemberi savunabilen aynı zamanda iyi bir bitirici almamız gerekiyor. Bununla birlikte 4 ve 5 oynayabilen, alacağımız ilk beş oyuncularını yedekleyebilecek (onların özelliklerine göre) biri gerekiyor örneğin Green ile Mavrokefalidis olursa daha atletik Young tarzı biri. Green ile Holman olursa Dragicevic tarzı biri olmalı.