• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2015-2016 Sezonu Transfer Haberleri ve Kadro Yapılanmamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Rakeem Sanders mi Schillb mi

Çok farklı tip forvetler birisi patlayıcı atletik daha hızlı daha güçlü diğeri bu alanlarda daha geri ama saha görüşü ve oyun bilgisi daha üst düzey ayrıca sanırım daha iyi bir şutör bizim için Atamanın sistemine Schilb daha sanırım en azından doğru oyun kurucuyu bulamıyacağımızı düşünürsek oyunu kurma işini takıma yayıcaz tek bir komutan olmayacak komutan yardımcıları olacak..

Çok farklı tip forvetler birisi patlayıcı atletik daha hızlı daha güçlü diğeri bu alanlarda daha geri ama saha görüşü ve oyun bilgisi daha üst düzey ayrıca sanırım daha iyi bir şutör bizim için Atamanın sistemine Schilb daha sanırım en azından doğru oyun kurucuyu bulamıyacağımızı düşünürsek oyunu kurma işini takıma yayıcaz tek bir komutan olmayacak komutan yardımcıları olacak..

Keşke 2 sini aynı anda alabilsek İmkanısz gibi

Eğer combo almazsak maç içindeki ana planlarımızdan biri de Sinan-Schilb-Vlado-Green-Sofo beşi olacak gibi görünüyor. Enteresan bir sezon bizi bekliyor. :)

Kadro da 201 boyunda iki kısa forvet varken ne vereceği belli olmayan İzzeti ve genç Egeyi bir kenara bırakırsak tek uzun forvet olarak 3.5'dan 4 gibi duran Greenin kadroda olması ne kadar mantıklı emin değilim Davisi tercih ederim

4'e Joe Alexander'i alaydik iyiydi ama Green'e de hayir demem tabi. Bes icin Schilb gibi hic bahsedilmeyen surpriz bir isim de ortaya cikabilir belki.

Kafamı kurcalayan olaylardan biri Sinan'ın guard oynadığı bölümlerde tempo yapmak zorunda kalacağız. Ve o sırada Sofo sahada olacak.

Resmi açıklama gelmeden hiçbir habere inanmam artık ..Her kafadan farklı bir ses çıkıyor:...Mesela, sportando, menajer bazlı çalışan bir site..Türk duyumcuların adını verdiği kişilerin hiçbiri orada çıkmadı..Orada adı çıkan Schilb burada adı bile geçmedi...Garip bir durum bekleyip göreceğiz artık...
Schilb'i herkes tanıyordur zaten...Avrupa için oldukça komple bir oyuncu..Tek eksiği istikrarsız , Fantasy League'de takımıma aldığım zamanda, almadığım zamanda pişman eden bir oyuncu :)

Sofo neden be koç şu takıntılardan kurtulsan ne kadar da güzel olur

Kafamı kurcalayan olaylardan biri Sinan'ın guard oynadığı bölümlerde tempo yapmak zorunda kalacağız. Ve o sırada Sofo sahada olacak.

Furkancım ben 2 numara tek başına Sinan'a emanet edilsin razıyım ama Sinan'ın PG'a alternatif olması içime sinmiyor..Sakatlığı var , formsuzluğu var...En sağlama alınması gereken pozisyon PG bence...Uzunlara bir ayar yapıyorsun bir şekilde ama Arroyo gittikten sonrasını gördük geçen sene...

Furkancım ben 2 numara tek başına Sinan'a emanet edilsin razıyım ama Sinan'ın PG'a alternatif olması içime sinmiyor..Sakatlığı var , formsuzluğu var...En sağlama alınması gereken pozisyon PG bence...Uzunlara bir ayar yapıyorsun bir şekilde ama Arroyo gittikten sonrasını gördük geçen sene...

10-12 dk sağlam katkı verebilecek bir Kerem Tunçeri'yi düşünüyorum ister istemez. Sinan'ı 1'de benim de göresim yok pek. Kendi oyununu baltalıyor.

Arkadaşlar schilb de micov da bana kalırsa 2 numara için çok uygun isimler değil.daha önce de yazmıştım. Micov varken 3 oynayabilecek bir oyuncu gereksiz olabilir. Tabi ben geçen seneki kadroya ek olarak sinan ı göksenin in, micov u da bayağı konuşulduğu için Serhat ın yedekleyeceğini düşünmüştüm. (Sanırım bu transfer muallak) Yani kısaca 3 oynayabilecek bir yabancı hariç diğer her bölgeye yabancı oyuncu beklerken bu beni şaşırttı açıkçası.

Rakeem Christmas'ı sanırım ilk ben yazdım buralara. SOnra March madness sonrası ismail şenol yazmıştı diye hatırlıyorum drafta doğru. Atletik patlayıcı bir adam olmasından dolayı videolarda ilgi çekti ve aranızda popüler bir adam oldu. Bu sene iyi bir sezon geçirdi buna hemfikirim ancak kesinlikle dalgalı bir sezon geçirdi. Bunda takımının etkisi de çoktu ; ki zaten march madnessta olamamayı başardılar bu sezon :D
Bu arada yazdığın adam ile kulübün ilgilendiğinin iddia edilmesi güzel birşey . Drafttan sonra Pat Young diye gezinirken bu tadı almıştım ama direkt sezon başı hedefi olması çok güzel bi durum lan :D Belki ilgilenmemizle gram alakam yok ama hayalini kurduğum kafama yatan bir senaryoyu yaşama ihtimalimiz var.
Rakeem dalabilen , maçı unutan bir oyuncu. Bazı zamanlar lisenin bahçesinde basket oynarken hoşlandığı kızın sahanın yanından geçtiğini görüyormuşcasına bırakıyor kendini. Bunda takımının sıfır istikrara sahip olmasının payı elbet var ama bu büyük bir problem. Atletizm olarak kimseden eksik kalmaz ve bükülebilecek kadar akla da sahip bir adam. Yani öğretirsen öğrenir. Ancak Pat kadar çabuk alışması zor olur. Çünkü Pat Florida'da Donovan gibi bir adamla ultra sistemli bir takımda orta direk rolündeydi ve bu rolde müthiş bir adaptasyon yaşamıştı. Rakeem ise Syracuse'ta çok sallantılı bir sezon geçirdi.
Rakeem Pat'e göre hücumda daha yetenekli bir adam. Şutu istikrarsız ancak bunda şutuna güvenememesinin payı var. Tutturduğu anda atmaya devam ediyor. İstikrara dökebilecek potansiyeli var. Erwin Dudley ilk geldiğinde ne kadar şut sokuyordu hatırlayın bi Telekom'da. Alçak postta çok iyi bir üretimi var çünkü baya atletik. Patlayıcılığı hücumda , savunmasına göre çok daha fazla. Asla bir çember bekçisi değil fakat çemberi koruyamayan bir uzun da değil. 2 sene önceki dudley ile güzel bi ikili olabilirlerdi bence.
Bir de şurayı okuyan eden varsa nolur şu Dwight Powell ile ilgilenin. Dallas zaten tutmaya çok da gönüllü değil. ADamın tek eksiği şut seçebilmek. 2.10 boyunda şut atabilen , ortalama atletizmi olan ve en önemlisi de standart bir ayak hızı olan bir 4 numaradan bahsediyorum. Harangody'nin iyi 4 numaralardan olduğu bir yerde Powell ultra elit bir 4 numaradır. Keşke imkan olsaydı da Young - Powell olsaydı . Hayallerimdeki ikili olur kendileri :)

Bu arada Schilb kadar deplasmanda sinen bir adam görmedim ben. Uçak fobisi mi var yoksa potaya alışma sorunu mu var bilmiyorum ama Kızılyıldızda her deplasmanı sıkıntıydı adamın. Son senesini bilmiyorum. Fransa ligi basketbolunu izleyecek kadar asosyal değilim henüz :D

Dwight Powell konusunda %100 hemfikirim. Summer League 'de favori 4 numaram Powell. Normalde şutör özelliği çok ön planda ama Summer League'de 1/6 , 2/8 , 3/7 ile attı yay gerisinden. Ben tüm maçlarını izleyemedim ama izlediğim maçlarda adam benden kalite fışkırıyor diye bas bas bağırıyordu.Biraz önce sonuçlanan maçta da 17 sayı 9 ribaund 5 asist yapmış. 4 numara mevzularına pek girmedim yani hoca o işi buralardan halleder diye düşündüm,hala da öyle düşünüyorum.Savunma hücum dengesi gayet iyi , oldukça komple. Veysi ben daha ileri gideyim Avrupa'ya adım atarsa ertesi yıl banko malum dev bütçeli 7-8 takımdan birinde olur.

Dwight Powell konusunda %100 hemfikirim. Summer League 'de favori 4 numaram Powell. Normalde şutör özelliği çok ön planda ama Summer League'de 1/6 , 2/8 , 3/7 ile attı yay gerisinden. Ben tüm maçlarını izleyemedim ama izlediğim maçlarda adam benden kalite fışkırıyor diye bas bas bağırıyordu.Biraz önce sonuçlanan maçta da 17 sayı 9 ribaund 5 asist yapmış. 4 numara mevzularına pek girmedim yani hoca o işi buralardan halleder diye düşündüm,hala da öyle düşünüyorum.Savunma hücum dengesi gayet iyi , oldukça komple. Veysi ben daha ileri gideyim Avrupa'ya adım atarsa ertesi yıl banko malum dev bütçeli 7-8 takımdan birinde olur.

Calebb Green'den daha çok tercih edeceğim birisi olur.
Ergin Hoca'nin peşinde olduğunu çok düşünmüyorum.
Hatta izlememistir bile belki.
Ama bu sene bize geldi diyelim.
Seneye onu takımda tutmak çok zor olacak.

Duyumcular 0 sportando 1 mı oldu şimdi

Geçende yazdım Eyüp Abiyi severim ama 3 sezondur terse yatırıyor :)

Mardy Collins aradığımız özelliklerde bir oyun kurucu.Deliciliği , oyun görüşü , atletizminin yanı sıra güçlü fiziğini savunma ve hücumda iyi kullanıyor.1.98 boyuyla eşleşme problemi yaratabilir.En önemli eksiği dış atışları olarak göze çarpıyor.Bunuda yanına Dentmon gibi bir oyuncuyu alarak kapatabiliriz.

Bize sağlam 5 tane zenci lazım.

Blake Schilb olursa bence güzel hamle olur. Micov+Schilb ile büyük fizik avantajı sağlarız ancak forumda herkesin istediği koş koş oyunundan da uzaklaşırız bu hamle ile. Micov veya Schilb 2 numaraya kaydığında ayak çabukluğu ve hız olarak sıkıntı yaşarlar. Bu yüzden de takımı koşturmak yerine Ergin hocanın 2 sene önce Arroyo ile uzmanlaştığı bize top8 yaptıran yarı sahada, yavaş tempolu set oyununa döneriz. Micov ve Schilb yeri geldiğinde Sinan 2-3 numaralardan topu döndürerek hücuma genişlik katarlar. Bu oyuncuların doğru alan paylaşımı ile oynadığı tepe pick and rolleri hücumunun ana opsiyonu olur. Ayrıca Schilb ve Micov'un sırtı dönük oyunları da set hücumunda tıkanan anlarda emniyet valfi olabilir. Bu sayede tempo yapmamızı engelleyen Sofoklis'in ağırlığını da engellemiş oluruz. Tabi bu sistemin işlemesi için özellikle -transferi olursa-Caleb Green'in 4 numaradan mutlaka yüzdeli şut sokup alanı açması gerekir. Ayrıca iyi devrilen ve pota altında topu aldığında bitirebilen bir uzuna da ihtiyacımız var. Bu sayede guarda yüklenen sorumluluğuda bir nebze olsun 2-3 numaralara itmiş oluyoruz. İstediğimiz guard transferini yapamamış olmamızın hasarını bir şekilde de olsa minimize etmiş oluruz Schilb hamlesi ile. Oyunu 2-3 numaralardan kurmanın uygulaması zordur ancak başarıyla uygulandığında ise savunulması ve tahmin edilmesi zor bir takım oluruz. Çünkü ana rotasyonda ki 1-4 arası herkes topu yere vurup rakip savunmanın dengesini bozabilir. Pick and roll ve sonrasında yapılan bolca cutlar boş şut veya pozisyon bulmamızı sağlar.

Tabi ki 2 sene önce bu sistemin başarılı olmasında ki en büyük etken Arroyo gibi çok iyi bir guardımızın olmasıydı ancak sadece onun eline bakıyor olmamızda bizim savunulmamızı kolaylaştırıyordu. Bu sene topa yön verecek en az 3-4 oyuncumuzun olması bu sistemi daha başarılı uygulamamızı sağlar bana kalırsa.

Pg Dentmon(rowland) -Şafak Sg- Sinan -Seth(Sanders) -Göksenin Sf- Micov- Schilb Pf-Caleb- Izzet-Ege C-Sofo-Semih sofonun yerine atletik bir isimde olabilir Pivot pozisyonunda Rakeemde olabilir Bu kadro süper olur eurocuptada ligdede formda olursak uçurur

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri