• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2015-2016 Sezonu Transfer Haberleri ve Kadro Yapılanmamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ünal Aysal için Galatasaray başkanının bu kadar rahat yalan söylememesi gerektiğini söylüyorsunuz. Dursun Özbek'in 3 ayda atmadığı yalan kalmadı. Hala da atıyor.Abdurrahim Albayrak ve Ali Dürüst küstürüldü diyorsunuz. Son kazanılan şampiyonlukta Dursun Özbek sahnedeyken Ali ve Abdurrahman bey neredeydiler ? Herhalde Ünal Aysal sahneye çıkmalarının önüne geçti. Bildiklerinizi teferruatlı bir şekilde yazmışısınız ama anlamadığınız nokta şu:

Hiçbir Galatasaray başkanı, sütten çıkmış ak kaşık değil, hepsinin idari hataları oldu.Zaten bu idari hatalar sonucunda kulübün borcu yüzlerce milyon doları buldu. Ama en azından Aysal ve Süren gibi başkanlar bu borcu oluştururken sportif karşılıklarını da aldılar. Aysal döneminde elli tane oyuncu transfer edildiyse kazanılan sportif başarılarla da gelirler de arttı. En azından borç yapıldıysa diğerleri gibi haybeye yapmadılar.

Finansal fair play olayına hiç takılmayın, aşılayacak bir sorun değil. Siz Sow'un ya da Atınç'ın gerçekten o paralara transfer olduğunu mu düşünüyorsunuz ? İkili ilişkilerinizi kullanarak bulursunuz bir kulüp başkanı, gözden çıkardığınız bir oyuncuyu oraya gönderirsiniz. Sonra cebinizden o transferin parasını kulübe aktarırsınız. Böylece kulübe legal para girişi olur. Size gelen sponsorlarla görüşürsünüz, adamlar 5 veriyorsa cebinizden de 5 koyar anlaşmayı 10 yapar, yine kulübe giren para miktarını artırırsınız. Hiç olmadı gidersiniz storlara, elde kalan ürünleri satın alırsınız. Aysal gibi biri için ffp aşılmayacak bir sorun değildi.Yeterli desteği görse kılıfına uydurur, bu sorunu aşardı.

Bir tarafta Moratti ile iş yemeği yiyip 5 dakikada Sneijder'i bağlayan Aysal, diğer tarafta Dursun Özbek. Galatasaray'ı bitik halden alıp basketbolda tarihi başarılara imza atan, futbolda yeniden marka haline getiren Aysal'a bu kadar eleştiri yapıp Dursun Özbek'i daha az eleştiriyorsunuz ya size diyecek kelam bulamıyorum

Burak kardesim,

Benim Dursun Ozbek basarili dedigimi veya basarili buldugumu nerden cikardin. Idari anlamda yaptigi bazi dogru isler olmasi disinda Dursun Ozbek hala ne kadar buyuk bir camianin baskani oldugunun farkinda deil, yada o vizyona sahip deil. Ornegin odeabank yapilan sponsorluk anlasmasinini daha once tarihin en buyuk anlasmasi diye lanse etmeye calismasi bile hangi klubun baskani oldugunun farkinda olmadiginin net bir kaniti. Bu arada turkiye' nin su anda icinde bulundugu bilinmezlik sarmalinda bence cok iyi bir rakam ama bu sekilde lanse edilmesi tamamen is bilmezlik. Futbolda kirdigi camlari saymaya gerek yok.

Aysal ile ilgili senin ve baska arkadaslarin fikirlerine saygi duyarim, ama katilmam mumkun deil. Benim bu konuda fikrim sabittir, bu adam ortada elle tutulur hic bir neden yokken klubu sahipsiz birakip kacip gitmistir. Giderkende arkasinda hem idari hemde mali anlamda bir yikim birakmistir. Basketbolda 1.5 milyon usd sponsoru zar zor bulmusken 8 milyon dolarlik takim kurdurmus, futbol da prandelli yi bile bes farkli takim alicam hepsini sana baglicam diye keklemis, atsan atilmaz satsan satilmaz bi dunya futbolcuyu takima doldurmus ve bi anda hadi bana eyvallah deyip cekip gitmistir. Cok pardon ama ben bunu kabul edemem. Daha once hicbir Galatasaray Baskani sezon basladiginda klubu sahipsiz birakip hicbir neden yokken kacmamistir. O yuzden Dursun Ozbek veya Adnan Polat veya diger nice baskanlar, hatalar beceriksizlikler turlu turlu sacmaliklar yapmislardi, ama hicbiri kluplerini yari yolda birakip hadi bana eyvallah dememislerdir.

Financial fair play de cok ciddi bir konudur, ve bizim gibi spk ya acik sirketlerde olmayan gelirler yazmak cok tehlikleli sularda yuz,ek demekdir. Kendi isim dolasiysiyla hakim oldugum bir konudur o yuzden bu kadar yuksek meblaglar uzerinden spekulasyon yapmak yada oyle cok kolay meseleler deildir.

Neyse konuyu bu baslik altinda tartismak hem gereksiz hemde baslik ile alakasiz. Daha fazla yazacagin veya benim dusuncelrimle alakali elestirin veya katildigin noktalar varsa ozelden yada uygun bir baslik varsa onun uzerinden tartisalim.

Her başkanın bir katkısı olmuştur. Hataları da olmuştur. Galatasaray kulübünün borcu uzun zamandır var; Ancak 3 aylık yönetim veya bazı arkadaşlara göre 9 aylık yönetime bu kadar yüklenmek bana göre yanlıştır. İyi projeler üretildiğini biliyorum. İnş gerçekleşir. Bu yönetime bıraz zaman vermek gerektiğine inanıyorum.

Siz öncelikle bu forumda bir yorumcumusunuz ? yada bu çapsız yalanlarıyla kendisinden önce yine yalan söylemiş Ü.Aysal'ı bile sollayıp meşhur olmuş D.Özbek yönetiminin ajanımısınız merak ettim,sizin bu uçuk yorumlarınızı görünce kendisini daha önceden eleştirdiğim Kaan Horuzoğlu'na haksızlık etmişim kendisinden özür diliyorum,en azından bu kadar fanatiklik yaparken Ü.Aysal,D.Yarsuvat ve D.Özbek yönetimlerinin aslında belli merkezden yani arka plandaki asıl kan emicilerin kukla olarak yönettiği parmaklarında oynattığı piyon olarak kullandıklarını anlamanız gerekirdi ama bunu bile anlayamazken körü körüne Özbek'in diğer ikisinden ( Aysal,Yarsuvat ) sağlammış gibi ön plana çıkarmanız bile skandaldır.

Üsttede yazdım tekrar edeyim bu üçüde Liseli olarak geçinip aslında kulübe esas zarar verenlerin kuklasıdır,yani birbirlerinden tek farkı Aysal'ın kulübün mali dinamiklerine darbe vurmasına rağmen karşılığını az çok almıştır bu nedenle kendisini başkan olarak seçen aynı kan emici Liseli tayfa bunu bile çekememişler mali yönden zarar verdiği için değil gelen başarılar olduğu için kendisini dışlamışlardır ama kesinlikle bu başarılar ona bağlanmamalı çünkü kadın takımımızın EL şampiyonluğuna bile inanmadığı için kongre gününü EL final maçının olduğu güne ayarlamışlar,yani hangisini savunsanız veya hangisini eleştirseniz öteki biraz masumlaşır o nedenle al birini vur ötekine yok birbirlerinden farkı.

Sonuç olarak D.Özbek tarihin en kötü başkanıdır ve alenen söylediği yalanlarla seçilmiş sadece görüşme aşamasında olan süreci ortada olmayan sponsorluk anlaşmasını kesinmiş gibide süsleyip hepimize yutturup kandıran kişidir birde utanmadan H.Hamzaoğlunu kullanıp hep birlikte fırsat buldukça taraftara çatması ve eleştirmeside ayrı bir skandaldır sizin bunları göz ardı edip hararetle savunmanızı kabül etmiyorum.

Unal Aysal siyah da degildi beyaz da. Cok ciddi hatalari da oldu onemli basarilari da. Yani illa "Unal Aysal muhtesem bir baskandi" ya da "Unal Aysal kulubu mahvetti" gibi uc yorumlara gerek yok... Dogrulari ve yanlislari vardi.

Ama mevcut yonetim hakikatten facia diyebiliriz. Yanlislari dogrularinin yaninda ezici ustunluge sahip maalesef. Baskan secilmeden once "Galatasaray'in maddi durumu hic de anlatildigi gibi kotu degil" diyen adam secildikten sonra Sabri, Jem ve Bilal'e milyonlari dokuyor ve ardindan UEFA kriterlerinden bahsedebiliyor mesela. Bakkal ciraginin yapmayacagi hatalar yapiyor.

Su an bizim en buyuk sansimiz Ergin Ataman ve Ekrem Memnun. Masallah diyeyim her ikisine de :)

Hani kadın takımı EL'de şampiyon olurken hiç bir yöneticisinin yanında olmadığı başkan mı? (finale çıkınca büyük zahmet göstererek Lütfü Arıboğan gitmişti).
Kadın takımı başarısı ve Ünal aysal yönetimi yanyana gelince ürperiyorum..

"'Beni maç seyretmem için değil , güzel maç seyrettirmem için başkan seçtiler" demiş Ünal Aysal. Euroleague şampiyonu olurken güzel maç seyrettiyseniz adam görevini yapmış.

Aysal en azından büyük düşünüyordu. Ergin Ataman Ekrem Memnun Fatih Terim gibi adamları o getirdi. Başarı için ne gerekiyorsa yaptı ve 2 sene fbye hayatı zehir etti

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Aysal tek başına yapmadı bu başarıları arkasında yıldızlar takımı gibi yönetici ekibi vardı. Aysal ne zaman herşeyi tek başına yapayım çabasına girdi ondan sonra herşeyi berbat etti. Bayan basketbol takımını nasıl kapatırız küçültürüz mantığıyla hareket etti son 2 3 senedeki her yönetim. Onun için ordaki başarıyı sadece Ekrem Memnuna yazarım ben. Bir de son olarak şunu belirticem. Hajrovic Salih Dursun Pandev Ontivero Oğuzhan Umut Gündoğan Veysel Sarı K.Günter.. Burdaki hangi oyuncu hangi başarıya hizmet etti. Bilen bir arkadaş anlatabilir mi? Burda 60 70 milyonluk servet yatıyor da. Sayıları çoğaltabilirsiniz. Bunun yanında hajrovici kim önermiş mesela aranızda mutlaka bilenler vardır? Bu işin en görünen kısmı. Başarıları da oldukça fazla,Sneijder Drogba şampiyonluklar falan bunlar için de helal olsun çok başarılıydı diyorum. Ama bunları görmezden geleceğimiz anlamına gelmez. Aynı zamanda bu bizi Dursun Özbek savunucusu da yapmaz

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Siz öncelikle bu forumda bir yorumcumusunuz ? yada bu çapsız yalanlarıyla kendisinden önce yine yalan söylemiş Ü.Aysal'ı bile sollayıp meşhur olmuş D.Özbek yönetiminin ajanımısınız merak ettim,sizin bu uçuk yorumlarınızı görünce kendisini daha önceden eleştirdiğim Kaan Horuzoğlu'na haksızlık etmişim kendisinden özür diliyorum,en azından bu kadar fanatiklik yaparken Ü.Aysal,D.Yarsuvat ve D.Özbek yönetimlerinin aslında belli merkezden yani arka plandaki asıl kan emicilerin kukla olarak yönettiği parmaklarında oynattığı piyon olarak kullandıklarını anlamanız gerekirdi ama bunu bile anlayamazken körü körüne Özbek'in diğer ikisinden ( Aysal,Yarsuvat ) sağlammış gibi ön plana çıkarmanız bile skandaldır.

Üsttede yazdım tekrar edeyim bu üçüde Liseli olarak geçinip aslında kulübe esas zarar verenlerin kuklasıdır,yani birbirlerinden tek farkı Aysal'ın kulübün mali dinamiklerine darbe vurmasına rağmen karşılığını az çok almıştır bu nedenle kendisini başkan olarak seçen aynı kan emici Liseli tayfa bunu bile çekememişler mali yönden zarar verdiği için değil gelen başarılar olduğu için kendisini dışlamışlardır ama kesinlikle bu başarılar ona bağlanmamalı çünkü kadın takımımızın EL şampiyonluğuna bile inanmadığı için kongre gününü EL final maçının olduğu güne ayarlamışlar,yani hangisini savunsanız veya hangisini eleştirseniz öteki biraz masumlaşır o nedenle al birini vur ötekine yok birbirlerinden farkı.

Sonuç olarak D.Özbek tarihin en kötü başkanıdır ve alenen söylediği yalanlarla seçilmiş sadece görüşme aşamasında olan süreci ortada olmayan sponsorluk anlaşmasını kesinmiş gibide süsleyip hepimize yutturup kandıran kişidir birde utanmadan H.Hamzaoğlunu kullanıp hep birlikte fırsat buldukça taraftara çatması ve eleştirmeside ayrı bir skandaldır sizin bunları göz ardı edip hararetle savunmanızı kabül etmiyorum.

Ben kimsenin ajanı değilim. Peki siz birilerin ajanı olabilirmi siniz. D. Özbek sana göre en kötü başkanı olabilir. Ben bu düşüncene katılmak mecburiyetin de değilim. Geçmiş başkanların yaptıkları hataları niye dikkate almıyorsun. Milyon usd hatalar.

Aysal tek başına yapmadı bu başarıları arkasında yıldızlar takımı gibi yönetici ekibi vardı. Aysal ne zaman herşeyi tek başına yapayım çabasına girdi ondan sonra herşeyi berbat etti. Bayan basketbol takımını nasıl kapatırız küçültürüz mantığıyla hareket etti son 2 3 senedeki her yönetim. Onun için ordaki başarıyı sadece Ekrem Memnuna yazarım ben. Bir de son olarak şunu belirticem. Hajrovic Salih Dursun Pandev Ontivero Oğuzhan Umut Gündoğan Veysel Sarı K.Günter.. Burdaki hangi oyuncu hangi başarıya hizmet etti. Bilen bir arkadaş anlatabilir mi? Burda 60 70 milyonluk servet yatıyor da. Sayıları çoğaltabilirsiniz. Bunun yanında hajrovici kim önermiş mesela aranızda mutlaka bilenler vardır? Bu işin en görünen kısmı. Başarıları da oldukça fazla,Sneijder Drogba şampiyonluklar falan bunlar için de helal olsun çok başarılıydı diyorum. Ama bunları görmezden geleceğimiz anlamına gelmez. Aynı zamanda bu bizi Dursun Özbek savunucusu da yapmaz

Hayroviç'i, Burdisso'yu 3-4 satır yazıp; kazanılan şampiyonlukları, başarıları, Drogba'yı, Sneijder'ı 1 satır zar zor yazıyorsanız konuşacak bir şey kalmamış demektir. Daha doğrusu benim gözümde sizi art niyetli yapar.

Yönetici ekibi önemli, teknik ekip önemli, oyuncular önemli. Bunları bir araya getirip yöneten Aysal'ın katkısı önemsiz. Buna nasıl inanıp yazıyorsunuz anlamak mümkün değil. Bayan basket takımını kapatıyordu az daha ama Euroleague şampiyonu oldu, ligde de şampiyon. Aysal'ın tek başına başarıları almadığını doğru şekilde yazıp; bu şubedeki başarıyı tek başına Ekrem Hoca'nın kazandığını yazarak kendi kendinize çeliştiniz zaten.

60-70 milyonluk serveti bir anlatın da bilelim. O devre arası 19 milyon euroya yakın para harcandı. Şu an Telles'den gelen para 10 milyon euroya yakın. Ki yazdığınız diğer oyunculardan da bir miktar bonservis geldi, bazıları bu forma altında oynuyor hala. Durum şu, siz Ünal Aysal'a en güçlü olduğu yerden saldırıyorsunuz; transferler, şampiyonluklar. Bunlar artık sıradan, bunlar demode, yeni bahaneler üretin.

Tartışma konu başlığının dışına çıkması bir tarafa basketbolun dahi dışına çıkmadı mı ?Ana teması basketbol olan sitenin basketbol kadro yapılanması başlığında futbol tartışılıyor ? Daha da doğrusu futbol üzerinden şahıslar tartışılıyor

60 70 milyon tlden bahsediyorum. Hangisi bonservis getirmiş kulübe. Yıllık ücretlerini saymadım bile. Ben tellesi saymadım dikkat ederseniz hatta Dzemailiyi Tarıkı bile saymadım orda durum farklı olduğu için.Aysal ın katkısı önemsiz demedim Ünal Aysal çok başarısız veya başarılı da demedim.Bayan basketbolda kim nasıl başarılı olmuş kadroyu kim kurmuş falan bunları da tek tek açmayalım isterseniz. He kaldı ki orada bile 2 3 senelik bir dönemden bahsediyorum ben,topyekün Aysal döneminden bahsetmiyorum içinde Yarsuvat da var. Şunu da belirteyim ben o yönetimi Aysal biraraya getirmedi,her zaman olduğu gibi tepeden inme oluşturuldu o yönetim. Aysalın başarılarını 1 sayfa da yazabilirim lakin konumuz Aysalın yaptığı yanlış işler ve hatalar olduğu için kısa kestim. Aysal düşmanı veya Aysalın başarılarını görmeyen takdir etmeyen biri de değilim. Aysal konusunda art niyetli hiç değilim tekrar başkan olsa gelse gene mutlu olurum. Yalnız bunlar bunları eleştiremeyeceğimiz anlamına gelmez. Neyse iyi günler konu uzadıkça uzuyor

Bu başlık altında yapılan manasız münazaralara bakın! Başka bir form başlığı altında yapsanızda, bu merak uyandıran sahifenin konusuyla taalluk eden paylaşımlarını okumaktan mahrum kalmasak.

1. Aysal dönemi ile 2. Aysal dönemi arasında gece ile gündüz gibi fark var. Diğer taraftan Özbek dönemi güneş hiç doğmayacakmış gibi bir görüntü veriyor.

Bu başlık altında yapılan manasız münazaralara bakın! Başka bir form başlığı altında yapsanızda, bu merak uyandıran sahifenin konusuyla taalluk eden paylaşımlarını okumaktan mahrum kalmasak.

Mesajı okuyunca Dede Efendi'nin hortladığını sandım ((:

Transfer isterken bütçe denklemini düşünmek çok önemli. Bu sene Galatasaray ödeme sıkıntısı yaşamamalı.

Transfer Dönemi Başlığı yine çok ilgi gördü , artık transfer sezonunun hemen hemen bitişiyle hazırlık maçlarına ve takıma yöneldik. Cem Şentürk ve Kutay Çamcı çok ilgi gösterdi , çok emek verdi yaz boyu. Abiler sizlere özel teşekkür ediyorum , olaylara farklı açılardan yaklaştınız birçok kez.

Arkadaşlar sizden ricam GSBASKET için oyuncu havuzu oluşturabilmek adına yıl içinde http://gsbasket.org/forum/basketbol-dunyasi/101919-oyuncu-havuzu.html başlığını aktif kullanmanız. Bu başlığı doğru biçimde kullanırsak elimizde ciddi veri oluşur , çok daha planlı , kaliteli yorumlar yapmış oluruz diğer yaz sezonunda. Burayı bir depo olarak düşünün , herhangi bir oyuncu mu gördünüz sallayın depoya. Daha sonra bir ara isterseniz beğendiğiniz yönünü yazarsınız. Maç izlerken " ulan ne oyuncuymuş bu ya" veya " bu çocukta iş var " gibi içinizden yaptığımız yorumların dışarı yansıması olsun " OYUNCU HAVUZU" başlığı. Şimdiden teşekkür ediyorum.

Green hala ortada yok. Maclara cikmiyo. Acaba yerine birini baksak daha iyi olmaz mi?
Önceki senelerde sakatlitan cok cektik umarim ayni seyleri yasamayiz. Erceg hala bosta hic istemesemde takima renk katar gibi. Bu arada bence 7. Yabanciyi kesinlikle dis savunmasi iyi ikili oyun oynayabilen bir kisa ile doldurmaliyiz.
Ama herseyden önemlisi BÜTÇE BÜTÇE BÜTÇE...

Green hala ortada yok. Maclara cikmiyo. Acaba yerine birini baksak daha iyi olmaz mi?
Önceki senelerde sakatlitan cok cektik umarim ayni seyleri yasamayiz. Erceg hala bosta hic istemesemde takima renk katar gibi. Bu arada bence 7. Yabanciyi kesinlikle dis savunmasi iyi ikili oyun oynayabilen bir kisa ile doldurmaliyiz.
Ama herseyden önemlisi BÜTÇE BÜTÇE BÜTÇE...

Green maçlara çıkacak yakın zamanda , orada sıkıntı yok. 7.yabancı yıl içine artık , kendimizi tarttıktan sonra kısa(guard/combo guard) veya 4 bakabiliriz.

Erceg için Kızılyıldız ismi geçmeye başladı ki bu yıllık ücreti büyük olasılıkla 300-350 bin Euro bandına kadar düştü anlamına geliyor hani en fazla 400 bin olsun maddi anlamda ulaşılabilir düzeylere geldi yani aslında muhtemelen bir süredir öyle idi ya da öyle olabileceği bir süredir öngörülüyordu.Sonuç olarak Ercegle uzatmaya çalışmamamızda tek sebep maddi değil belki hoca bir şekilde onu da çizdi.

Erceg için Kızılyıldız ismi geçmeye başladı ki bu yıllık ücreti büyük olasılıkla 300-350 bin Euro bandına kadar düştü anlamına geliyor hani en fazla 400 bin olsun maddi anlamda ulaşılabilir düzeylere geldi yani aslında muhtemelen bir süredir öyle idi ya da öyle olabileceği bir süredir öngörülüyordu.Sonuç olarak Ercegle uzatmaya çalışmamamızda tek sebep maddi değil belki hoca bir şekilde onu da çizdi.

Eğer öyleyse sakat Green'i gönderip yerine alsak iyi olacak. Adam 1,5 ay önce sakattı. Tedavisi 10 gün falandı. Adam hala oynayamıyor. Domercant ve Jawai gibi iki örnek önümüzdeyken hiç risk almayalım.

Erceg in katacağı tek renk siyah olur.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Erceg hâlâ takım bulamamış ortalarda dolanıyorsa "hemen biz alalım" diye değil, "bu adamı niye kimse almıyor" diye düşünmek lazım. Uzak olsun.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri