Birincisi Ünal Aysal'ın gitmesinin en önemli sebebi Galatasaray'ın başındaki İnan Kıraç ve liseli tayfasıdır. Adamın arkasında camiadan kimse durmadı. Aysal'da bırakınca haliyle kaçtı dendi.
İkncsi Aysal'dan önceki 25 yılda, şampiyonluk ya da Euroleague'de final eight vardı da ben mi hatırlamıyorum? Bayanlar Euroleague şampiyonluğu var mıydı, belki ben bilmiyorumdur
Peki hep Aysal'ın sonrası konuşuşuyor da Aysal'ın öncesi neydi? Adnan Polat döneminde futbol takımı ligde hangi noktadaydı? Aysal gelişiyle birlikte, son 30 yılın en kötü Galatasaray'ı bir anda ayağa kalktı.Polat'ın çöp dolu takımı baştan aşağı yenilendi, takım üst üste 2 şampiyonluk aldı, şampiyonlar liginde çeyrek final oynadı, dünya yıldızları takıma geldi.Hala da futbol takımında 2-3 tane yıldız kaldıysa onlar da Aysal'ın transferi.
Basketbolda da Mahmuti'yi gönderip Ataman'ı getirdi ki bu hamlenin ekmeğini hala yiyoruz. Bu arada basketbol için ''şanlı tarihimiz'' ifadesi gerçeklikten uzak, populist bir ifadedir.25 yılda 1 kez şampiyon olmuşsun ( o da Aysal dönemi ), Euroleague'de 3 kere oynamışsın, ne şanlısı ne tarihi
Ya arkadaslar, lutfen bu serhat ulueren tarzi yaklasimlarla olmayan seyleri varmis sanmayin. Simdi ben hem genel kurul uyesiyim hem sizin tabirinizle liseliyim. Ha bu arada Unal Aysal'da liseli unutmadan soyliyeyim.
Ilk olarak bu is Inan Kirac'a kalsa o Aysal'in devam etmesini isterdi ve bunun icin herseyi yapti. Hatta amaci Aysali kendisinden sonra vakif baskani yapmakti. Unal Aysal'in kacma hikayeside divan toplantisinda iki tane pinpon yasli abimiz hafif dozlu elestri yapinca bunu firsat bilip hadi bana eyvallah demesidir. Ama esasen kacma nedeni financial fair play konusundan dolayi oldugunu klube yakin herkes biliyor.
Unal Aysal'in ilk donemi guclu bir yonetim kurulu vardi. O yonetimde Ali Durust bastirmasaydi Fatih Terim yerine Martin Jol veya Gerets'i getirmek istiyordu. O ikisi ile ne yapardik muallakta kalan bir durum. Dahan sonra ilk secilmis olan guclu yonetim ve Terimin de dogru yonlendirilmesi ile iki sene ust uste sampiyonluk geldi. Sampiyonlar liginde ceyrek finalde bu basarilari taclandirdi.
Iste esas hikaye bu noktada basladi, cunku o ilk yonetimde Aysal istedigi gibi at kosturamiyordu. Ilk olarak Abdurrahim Albayrak'i ikinci sampiyonlukta sahaya cikartirmadi. Daha sonra bi anda baskin secim karari alip Ali Durust, Adnan Ozturk gibi guclu isimleri saf disi birakip sadece kendi sozunun gececegi gucsuz bir yonetim kurdu. Bu noktada bu plani ve baskin secimi yukarda bahsettigin bir kisim liseli tayfa ile yapti. O yk ya bakinca zaten kim olduklarini bulursun.
Neyse uzatmadan o bir bucuk senelik donemde futbol takimina bir suru ne idugu belirsiz adam alindi. Isim isim bunlari saymanin alemi yok zaten hepimiz biliyoruz. Bu sezon basi kadrodaki topcu sayisi 46 idi. Hajrovic rezaleti yasandi, kimin nesi oldugu bilinmeyen bir avukat kadin klubu dolandirdi. Sonra alman falan derken birileri bir anda Prandelliyi iteledi bize ve ordan da su anda 5 milyon euro klube zarar yazildi. Yani soyle bi ufak ornek vereyim gecen gun ogrendigim; Umut Gundogan diye bir futbolcu aliniyor buca dan ve bu adamin menajerine tam 600 bin tl vermeyi kabul ediyor klup o zaman.
Simdi bu adam haciz gonderiyor klube alacaklariyla ilgili.
Diger idari rezaletler de girla tabi. Ortalama maaslarin net 5000 bin tl olmasi. Nerdeyse her calisanin altinda lease edilmis bir araba olmasi. Bilanco bile okuyamayan, tek aseti karisinin o donem iktidara yakin gozuken bir akil insan olmasi olan bir kisinin cok yuksek bir maasla CEO olmasi. Ve esas olarak Gs Store da yasanan rezaletler kayip formalar ve yolsuzluklar.
Basketbola gelince; gecen sene yasanan rezaletin bas sorumlusu o takim kurulurken buna ok veren sonra da hadi bana eyvallah deyip kacip giden Aysal'dir. Bakin burda birebir yasanmis bir olayi aktaricam, Aysal basketbol takimlarina Galatasaray Adasinda veda yemegi veriyor ve orda diyor ki: arkadaslar gitmeden butun alacsklarinizi odiyecegim ayrica Erkek Takimina bir Kiz Takimina ise cifte sampiyonluk primini verecegim; diye soz veriyor. Tabi bu sozu tutuyormu hayir. Zaten devaminda sezon boyinca yasananlar ortada. Unal Aysal yalan soyler bu beni irgalamaz ama Galatasaray baskani bu kadar rahat yalan soyleyemez.
Ben mali genel kurulda Aysal'i ibra etmedim. Cunku mali olarak butcede olusmus olan acik onun ve o donem ki yonetiminin sucuydu ve bunu klup deil onlarin ustlenmesi gerekiyordu. Ama gene yukarda bahsi gecen bir kisim liseli tayfa kurtardi beyfediyi ve bu mali yuk gene oldugu gibi Klubun ustune bindi.
Biliyorum cok uzattim ama bu konu acilinca dayanamiyorum, cunku hepimiz Galatasaray liyiz, taraftar olarak takimlarmizin basarili olmasini istiyoruz. Ama bazi degerler basaridan once gelmeli. Ayrica temel dogru atilmaz ise gunluk basarilar daha buyuk cokusleri tetikleyebiliyor. Bana gore Unal Aysal Galatasaray uzerinden kendi reklamini yapmis ve klubun en zor zamaninda sanki hic bir sorumlulugu ve yukumlulugu yokmus gibi kacip gitmistir. Bu kacisi esnasinda da muhtesem bir tiyatro oynamis ve sanki istenmedigi algisi yaratip kendini aklamaya calismistir. O gunleri hatirlayinca, beyfendinin ayagina gitmeyen kalmamisti, ama kendisinin plani coktan yaptigi ve nedenlerinin ne oldugu su anda cok daha rahat anlasiliyor.
Bu basligin konusu olmadigini biliyorum ama bazi seyleri aciklamak istedim. Basinizi agrittiysam affola, bir daha da bu konuda herhangi bir sey yazmayacagimi belirtirim.
Sent from my iPhone using Tapatalk