Bazı arkadaşlar forumda tartışma çıkarmaktan zevk mi alıyor? Transfer sezonu ve kadro yapılandırması başlığında rakip takım koluna methiyeler dizmek en hafif tabir ile iyi niyetli değildir. Hatırladığım kadarı ile Ayhan isimli bir arkadaş var forumda Fenerbahçeli olduğunu açık açık söyleyen burdaki yorumları tamamen basketbol üzerine ve iyi niyetli. Açıkçası bazı arkadaşların mesajlarını okumuyorum çünkü iyi niyetli olmayan ve forumda huzursuzluk yaratan bir tavırları var. Burası Galatasaray forumudur misafirler gelebilir ama misafirliklerini bilmelidirler.
E5603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Benim.
Burası yeri olmadığı için (konuyla alakasız bir başlık, adminler gerekli görürlerde bu mesajı silerlerse haklıdırlar, ayrıca bir Fenerbahçelinin karışması konuyu yanlış yerlere getirebilir) çok istesemde birşey yazmadım ama hazır adım da geçmişken fırsatı kullanayım dedim.
Bence bahsi geçen arkadaş trol değil, ifade tarzını dışarıda tutarsak çok mantıksız da değildi yazdıkları, özellikle de son zamanlarda, en azından bir fikir ortaya koyuyordu. Ama daha önceden oluşturduğu izlenimle birçok kişi tarafından da hoş karşılanmıyordu. Herkes üstüne gitmeye başladı (ki kimse için haksız diyemem) ve bu noktaya geldi. Bazen herkesin haklı olması olayları çözmüyor malesef bu hayatta, taraflardan birisi daha hoş görülü olsaydı olay buralara gelmezdi bence.
Mutlaka takip edeniniz vardır, başka forumlara da üyeyim ve oralarda da yazıyorum. Hatta fanatik (aslında bu kelimenin anlamıda tartışılır, koyu Fenerbahçe taraftarıyım ama Galatasaray yada başka bir takımın koyu bir düşmanı değilim sadece) olmadığım için Fenerbahçeli olup olmadığıma karar vermek için diğer insanlara bile danışıldı
Obradovic / Ergin Ataman konusu çok tartışılıyor. Bizim başımızda olsun istemem ama Ergin Atamanın ama bu, onun en kariyerli yerli hoca olduğunu, avrupanın üst düzey hocalarından bir olduğunu inkar etmemi gerektirmiyor.
Burada şikeciler falan yazılması tabiki hoşuma gitmiyor, bu tartışmalara girmek de istemiyorum. İnsan babasını bile kırabiliyorken internet ortamında gereksiz bir gerginliğe gerek yok. Sadece herkesi objektif ve sağduyulu olmaya davet ediyorum. Unutmayın ki siz (ben, hepimiz) ne derseniz karşınızdakininde bir lafı oluyor illa. Bunlar sonuçta kimsenin kazanamayacağı tartışmalar. Hataların altında art niyet aramayı bıraksak bir süre sonra bunların hepsi zaten zamanla yok olup gidecek.
Asıl konuya yönelik 1-2 şey de yazayımda adminlere silmemek için biraz sebep vereyim.
Kadro olarak oldukça dengeli bir kadrosu oldu Galatasarayın bu sene. Eğer yeni ismlerden beklenen katkı gelirse başarılı bir sezon geçirmemesi için hiçbir sebep yok. Kadroyu f4, f8 gibi yüksek hedeflerle beğenmemek haksızlık. Zaten kısıtlı bir oyuncu pazarı ve yüksek talep var. Eldeki bütçeyle gayet iyi oldu kadro.
Bence eksiler olarak Lasme ile başlamak lazım, yeni transferlerin birisi savunmada, diğeri ise hücumda doldurabilir yerini.
Maccollum da burada fazla beğenilmese de ciddi katkı veriyordu, biz Goudelock ları seyrettiğimiz için farklı bir gözle bakmış olabiliriz, Maccollum un alamasa bile ribaundlara girmesi, ortadaki topları toplaması savunmaya büyük katkı sağlıyordu, ya rakibin hucum ribaundunu almasını zorlaştırıp hucumu sete çevirmelerine sebep oluyordu yada net bir ribaund alarak fastbreak e gitmelerini engelliyordu.
Yeni transferlerden de Diebler ın kritik maçlarda ne kadar katkı verebileceğinden şüpheliyim. O işin avrupada en iyilerinden olan Carroll, f8 de çaresiz kalmıştı bize karşı, ki içiriye de daha iyi girebileni Deibler ın. Bence net şutör yerine daha fazlasını yapabilen birisi daha iyi olurdu, avrupada özellikle son aylarda pek fazla rahat şut bulabileceğini sanmıyorum.
Bir diğer sıkıntı da yerlilerde, ama bu ortak sayılır.
En büyük artısı ise net bir oyun kurucu almış olmanız, bu Shilb in de, Sinanın da performansını yükseltecek bence.
Bence geçen seneki eurocup ı unutup yeniden motive olmak lazım, underdog derler ya, öyle girmek avantaj olur. Bu senek, en zayıf takımlar geçen senekien güçlü takımlardan daha güçlü olacak, (Maccabi ve Armani Milano örneği vermeyin, onlar bile ciddi takviyeler yaptılar). Hiçbir takımı küçümsememek lazım. Eğer ciddi bir sakatlık yada 2-3 sene önceki gibi ödeme sıkıntısı olmazsa ben galatasarayı f8 bandında görüyorum, Russ ve Daye beklenen seviyede çıkar ve Krstic de eskisi gibi oynayabilirse Kuban yada Laboral in yaptıklarını yapmamak içinbir engel göremiyorum. Ama olmadı diye de takımı yerin dibine batırmaya gerek yok.