• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2016/2017 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan GSbasket.Org
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:30
Daçka'nın bir bildiği veya güvendiği bir şey var. Blatt ile iki senelik sözleşme yaptılar, bildiğim kadarıyla oyuncuların çoğu ile aynı şekilde oldu. Yoksa niye yapsınlar? Ayrıca Blatt seneye EL'e gidemeyecek bir takımla niye anlaşsın?

Daçka parayı verdi girdi. Bence güvenceleri budur. Zaten bu yüzden EL aşağılık bir oluşum diyorum ben. Para verdiler diye diğer takımların yarışma şansını elinden aldılar.

<tbody>
[TD="class: line-content"]
[/TD]

[TD="class: line-number"][/TD]
[TD="class: line-content"]1) CSKA Moskova 37 milyon Euro
2) Real Madrid 27 milyon Euro[/TD]

[TD="class: line-content"]3) Fenerbahçe 25 milyon Euro[/TD]

[TD="class: line-content"]4) Barcelona 25 milyon Euro[/TD]

[TD="class: line-content"]5) Khimki 22 milyon Euro[/TD]

[TD="class: line-content"]6) Anadolu Efes 15 milyon Euro[/TD]

[TD="class: line-content"]7) Olympiakos 14 milyon Euro[/TD]

[TD="class: line-content"]8) Panathinaikos 13 milyon Euro[/TD]

[TD="class: line-content"]9) Milano 10,8 milyon Euro[/TD]

[TD="class: line-content"]10) Unics Kazan 10,7 milyon Euro[/TD]

[TD="class: line-content"]11) Darüşşafaka Doğuş 9 milyon Euro[/TD]

[TD="class: line-content"]12) Laboral 8,5 milyon Euro[/TD]

[TD="class: line-content"]13) Zalgiris 7,4 milyon Euro[/TD]

[TD="class: line-content"]14) Galatasaray Odeabank 6 milyon Euro[/TD]

[TD="class: line-content"]15) Kızılyıldız 5,7 milyon Euro[/TD]

</tbody>

Euroleague takımları ve Fenerbahçe ile Efes bütçe değerleri! - Hızlı Hücum | Basketbolun Nabzı

Bu site göre sondan birinciyiz :)

Buradaki sayılar geçen sene için bile bayağı yanlış yalnız.

Bazı takımların toplam bütçesi bazı takımların oyuncu bütçesi alınmış, bazılarının nesi alındığı belli değil.

Daçka semihe 2, emire 1.7, oğuza 1.2 verirken 20 kişilik kadrosunun toplam 9 olması mümkün mü.

bu sene kızılıyıldız oyuncu bütçesi 2m, zalgiris de benzer durumda.
laboral-brose-unics-milano bizim seviyemizde olan takımlar bence.(unics ve milano 1 tık yukarıda olabilir)

Bazı arkadaşlar forumda tartışma çıkarmaktan zevk mi alıyor? Transfer sezonu ve kadro yapılandırması başlığında rakip takım koluna methiyeler dizmek en hafif tabir ile iyi niyetli değildir. Hatırladığım kadarı ile Ayhan isimli bir arkadaş var forumda Fenerbahçeli olduğunu açık açık söyleyen burdaki yorumları tamamen basketbol üzerine ve iyi niyetli. Açıkçası bazı arkadaşların mesajlarını okumuyorum çünkü iyi niyetli olmayan ve forumda huzursuzluk yaratan bir tavırları var. Burası Galatasaray forumudur misafirler gelebilir ama misafirliklerini bilmelidirler.

E5603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Benim.
Burası yeri olmadığı için (konuyla alakasız bir başlık, adminler gerekli görürlerde bu mesajı silerlerse haklıdırlar, ayrıca bir Fenerbahçelinin karışması konuyu yanlış yerlere getirebilir) çok istesemde birşey yazmadım ama hazır adım da geçmişken fırsatı kullanayım dedim.
Bence bahsi geçen arkadaş trol değil, ifade tarzını dışarıda tutarsak çok mantıksız da değildi yazdıkları, özellikle de son zamanlarda, en azından bir fikir ortaya koyuyordu. Ama daha önceden oluşturduğu izlenimle birçok kişi tarafından da hoş karşılanmıyordu. Herkes üstüne gitmeye başladı (ki kimse için haksız diyemem) ve bu noktaya geldi. Bazen herkesin haklı olması olayları çözmüyor malesef bu hayatta, taraflardan birisi daha hoş görülü olsaydı olay buralara gelmezdi bence.
Mutlaka takip edeniniz vardır, başka forumlara da üyeyim ve oralarda da yazıyorum. Hatta fanatik (aslında bu kelimenin anlamıda tartışılır, koyu Fenerbahçe taraftarıyım ama Galatasaray yada başka bir takımın koyu bir düşmanı değilim sadece) olmadığım için Fenerbahçeli olup olmadığıma karar vermek için diğer insanlara bile danışıldı :)

Obradovic / Ergin Ataman konusu çok tartışılıyor. Bizim başımızda olsun istemem ama Ergin Atamanın ama bu, onun en kariyerli yerli hoca olduğunu, avrupanın üst düzey hocalarından bir olduğunu inkar etmemi gerektirmiyor.

Burada şikeciler falan yazılması tabiki hoşuma gitmiyor, bu tartışmalara girmek de istemiyorum. İnsan babasını bile kırabiliyorken internet ortamında gereksiz bir gerginliğe gerek yok. Sadece herkesi objektif ve sağduyulu olmaya davet ediyorum. Unutmayın ki siz (ben, hepimiz) ne derseniz karşınızdakininde bir lafı oluyor illa. Bunlar sonuçta kimsenin kazanamayacağı tartışmalar. Hataların altında art niyet aramayı bıraksak bir süre sonra bunların hepsi zaten zamanla yok olup gidecek.

Asıl konuya yönelik 1-2 şey de yazayımda adminlere silmemek için biraz sebep vereyim.

Kadro olarak oldukça dengeli bir kadrosu oldu Galatasarayın bu sene. Eğer yeni ismlerden beklenen katkı gelirse başarılı bir sezon geçirmemesi için hiçbir sebep yok. Kadroyu f4, f8 gibi yüksek hedeflerle beğenmemek haksızlık. Zaten kısıtlı bir oyuncu pazarı ve yüksek talep var. Eldeki bütçeyle gayet iyi oldu kadro.

Bence eksiler olarak Lasme ile başlamak lazım, yeni transferlerin birisi savunmada, diğeri ise hücumda doldurabilir yerini.
Maccollum da burada fazla beğenilmese de ciddi katkı veriyordu, biz Goudelock ları seyrettiğimiz için farklı bir gözle bakmış olabiliriz, Maccollum un alamasa bile ribaundlara girmesi, ortadaki topları toplaması savunmaya büyük katkı sağlıyordu, ya rakibin hucum ribaundunu almasını zorlaştırıp hucumu sete çevirmelerine sebep oluyordu yada net bir ribaund alarak fastbreak e gitmelerini engelliyordu.
Yeni transferlerden de Diebler ın kritik maçlarda ne kadar katkı verebileceğinden şüpheliyim. O işin avrupada en iyilerinden olan Carroll, f8 de çaresiz kalmıştı bize karşı, ki içiriye de daha iyi girebileni Deibler ın. Bence net şutör yerine daha fazlasını yapabilen birisi daha iyi olurdu, avrupada özellikle son aylarda pek fazla rahat şut bulabileceğini sanmıyorum.
Bir diğer sıkıntı da yerlilerde, ama bu ortak sayılır.

En büyük artısı ise net bir oyun kurucu almış olmanız, bu Shilb in de, Sinanın da performansını yükseltecek bence.

Bence geçen seneki eurocup ı unutup yeniden motive olmak lazım, underdog derler ya, öyle girmek avantaj olur. Bu senek, en zayıf takımlar geçen senekien güçlü takımlardan daha güçlü olacak, (Maccabi ve Armani Milano örneği vermeyin, onlar bile ciddi takviyeler yaptılar). Hiçbir takımı küçümsememek lazım. Eğer ciddi bir sakatlık yada 2-3 sene önceki gibi ödeme sıkıntısı olmazsa ben galatasarayı f8 bandında görüyorum, Russ ve Daye beklenen seviyede çıkar ve Krstic de eskisi gibi oynayabilirse Kuban yada Laboral in yaptıklarını yapmamak içinbir engel göremiyorum. Ama olmadı diye de takımı yerin dibine batırmaya gerek yok.

Takıma karşı bir iki konuda negatif yaklaşımım vardı fakat genel olarak güveniyorum. Guard olarak geçen seneye göre seviye atladık.

En çok güvendiğim transferler:
1- Jon Diebler
2- Dentmon
3- Russ
4- Daye

Krstic için biraz olumsuz bakıyordum ama havalimanında görünce bi kanım ısındı kardeşimsin Krstic :)

Bana inanılmaz bir enerji geldi hele Russ'u görünce iyice içim kıpır kıpır oldu. Varsın F4 olmasın varsın ligde şampiyon olmayalım ama bu sene çok daha skorer çok daha mücadeleci bir takım olacağız.

Takıma karşı bir iki konuda negatif yaklaşımım vardı fakat genel olarak güveniyorum. Guard olarak geçen seneye göre seviye atladık.

En çok güvendiğim transferler:
1- Jon Diebler
2- Dentmon
3- Russ
4- Daye

Krstic için biraz olumsuz bakıyordum ama havalimanında görünce bi kanım ısındı kardeşimsin Krstic :)

Bana inanılmaz bir enerji geldi hele Russ'u görünce iyice içim kıpır kıpır oldu. Varsın F4 olmasın varsın ligde şampiyon olmayalım ama bu sene çok daha skorer çok daha mücadeleci bir takım olacağız.

Katılıyorum izlerken keyif alabileceğimiz bir takım olsun, yensin yenilsin umurumda değil.

Takım olalım, geçen sene ki gibi aile gibi olalım takım içinde yeterli. Ki bu sene de böyle olacak gibi hissediyorum. Takımın abisi de Krstic olur.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ben bu yıl F4 ün yapılacağı ülke seçiminin bizim performansımızla direkt bağlantısı olduğunu düşünüyorum bizim f4 yapıp şikeciler in yapamadığı bir yıl leolursa ki Umarım öyle olur F4 başka bir ülkede tam tersi durumda ise İstanbul da olacaktır kesinlikle en azından bu yıl şikeciler in ülkerin salonunda f4 yapmaması adına ölümüne mücadele etmeliyiz bu yıl bunu başarabilirsek seneye yönetim bütçeyi mecbur en azından bu seviyede tutar ayrıca seneye şikeciler bu bütçeleri zor karşılar diye düşünüyorum başınızı ağrıttım kusura bakmayın son olarak sadece bu yıl özelinde yönetimin emrah başsan transferi hariç tüm hamlelerini tebrik ediyorum .

Ben bu yıl F4 ün yapılacağı ülke seçiminin bizim performansımızla direkt bağlantısı olduğunu düşünüyorum bizim f4 yapıp şikeciler in yapamadığı bir yıl leolursa ki Umarım öyle olur F4 başka bir ülkede tam tersi durumda ise İstanbul da olacaktır kesinlikle en azından bu yıl şikeciler in ülkerin salonunda f4 yapmaması adına ölümüne mücadele etmeliyiz bu yıl bunu başarabilirsek seneye yönetim bütçeyi mecbur en azından bu seviyede tutar ayrıca seneye şikeciler bu bütçeleri zor karşılar diye düşünüyorum başınızı ağrıttım kusura bakmayın son olarak sadece bu yıl özelinde yönetimin emrah başsan transferi hariç tüm hamlelerini tebrik ediyorum .
Yani sonuçta Fbülker'in F4 yapıp yapmaması bizim elimizde değil, organizasyon İstanbul'a verilse dahi. Sonuçta 30 maçı sadece onlarla oynamıyoruz.Biz adımlarımızı hedef hedef atmalıyız.

Eleştirdiğimiz bazı noktalar bulunsa da geçen seneye nazaran bu sezon oldukça heyecan verici bir kadromuz oldu. Özellikle oyunun hücum kısmında çok potansiyelli bir takım olacağımızı düşünüyorum. Transferlerden beklediğimiz verimi alır, kimyayı da yakalarsak kolay kolay maç kaybetmeyen bir takıma dönüşebiliriz. Şu an bu oyuncuları bir arada seyretmek için sabırsızlanmayan Galatasaray taraftarı yoktur bence. Yolumuz açık olsun. Her kulvarda sonuna kadar gideriz umarım. En önemlisi sakatlıktan ve maddi problemlerden uzak bir sezon olsun. Gerisini Ataman halleder zaten.

Kutay bey f7 ile olan maçlarımızdan bahsetmiyorum onlar f4 yapamazsa asla f4 istanbul da olmaz seneye de bu bütçe de yatırım yapamazlar bunu demek istedim

fdsfsdfsdf.jpgrtjrtjrtjrtj.jpg

fotoğraflara baktıkça çocuk gibi heyecanlanıyorum, başlasın artık.

Bugunde Tyus ve Thompson takima katilmislar.

Dentmon ve Schilb harici tam kadroyuz suan.

İlk hazırlık maçımız ne zaman?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sonuçlardan bağımsız olarak çok keyifli bir takım olucağımızı düşünüyorum. Abdi İpekçi de eğer cehenemi atmosferi yaratırsak tulum bile çıkarabiliriz. Bütçe doğrultusunda tabiki kadronun eksik tarafları var, sezon içinde zaten sıkça bahsi geçicektir, işte bu noktada taraftar olarak devreye girmek gerek. Geçen sene 12 bin kişi takımla nasıl bütün olduysa, bu senede aynı atmosferi yaratmak gerek. O yüzden kombine alalım aldıralım. Tabi bu beceriksiz yönetim hala açıklama yapamadı ama bunlarada baskı yapalım çeşitli yollardan.

Geçen sene kendime göre bir başarı eşiği belirlemiştim. Eurocup da çeyrek final ve ligde yarı final olması gereken hedeflerdi ve bunların aşağısını başarısızlık olarak görüyodum. Eurocup da kupayı alarak olağanüstü bir başarı yakaladık. Lig de ise yarıfinal de pilimiz bitti ama genede hedeflenen ilk 3 içinde bitirdik sezonu.

Bu sene eurolegue de ilk 8 bence bizim için esas hedef, tabiki hocanın iddiası ve hedefi yüksek tutması doğru ama ilk 8 yapmak benim için başarılı bir sezon demek. F8 sonrası ise herşey mümkün. Geçen sene kim derdi loko ve laboral f4 yapacak diye? Az kaldı laboral finalde yapıyordu.

Takım beni heycanlandırıyor bence güzel bir sezon geçiricez. Hazır futbol takımının avrupada olmamasıda bu sene basketbola yoğunlaşmak için ekstra bir fırsat.

Şahsen cska maçını heyecanla bekliyorum. İnanıyorum ki son şampiyona sezonun ilk yenilgisini tatırma zevkini salonda canlı yaşıcam.

İnanmak başarmanın yarısıdır, biz hocaya ve takıma inanalım, salonu full yapalım, konbinemizi alalım, inanıyorum ki takım da bize gereken tepkiyi sahada vericektir

Yeni sezon inşallah hepimiz için gene güzel anılar içerir, yine unutulmazlar arasına girer.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Deon Thompson'ın kilo fazlası falan kalmamış. Gayet fit görünüyor. İnanılmaz mutlu etti beni.

Beni sadece işin savunma tarafı endişelendiriyor, hucum potasniyelimiz çok iyi.. Sert takımlara karşı hucum edemedigimizde aynı serlikle karşılık vermek gerekecek..

Hazırlık maçlarının yayınlanması ile ilgil bilgisi olan varsa paylaşmasını rica ederim.

Oyuncularımızın her birinin yıllık maaşları ne kadar ?

Geri