• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2016/2017 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan GSbasket.Org
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:30
2 olağanüstü atletizm ve smac görünce ağızların açık kalması normal tabi. Çünki bizim kadromuzda zıplayan oyuncu adeti çok nadir. Ancak Honeycutt'ın da hücum yönü ne Schilb ne de Diebler ile mukayese edilemez. Tabi Diebler biraz daha özel bir konu orası ayrı.
Not : Honeycutt'ı takımda görmek isterdim.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bence sevilme sebebi smaçtan ziyade potaya yaptığı katlar, savunmadaki enerjisi, sürekli reboundları zorlayıp savaşan bir oyuncu olması. Şu yapıda schilb gitsin honeycutt gelsin diyemem çünkü bu oyun kurucular sebebiyle schilb bizim için önemli bir oyuncu haline geldi. Benim tercihim iki oyun kurucumuzdan biri daha çok zizis, sloukas, calathes tarzı pasör yapıp, schilbe olan gereksinimi azaltıp daha sonra ön alandaki atletizm eksikliğimizi kapatmak için schilb yerine honeycutt tarzı biri olurdu.

Bence sevilme sebebi smaçtan ziyade potaya yaptığı katlar, savunmadaki enerjisi, sürekli reboundları zorlayıp savaşan bir oyuncu olması. Şu yapıda schilb gitsin honeycutt gelsin diyemem çünkü bu oyun kurucular sebebiyle schilb bizim için önemli bir oyuncu haline geldi. Benim tercihim iki oyun kurucumuzdan biri daha çok zizis, sloukas, calathes tarzı pasör yapıp, schilbe olan gereksinimi azaltıp daha sonra ön alandaki atletizm eksikliğimizi kapatmak için schilb yerine honeycutt tarzı biri olurdu.

Kesinlikle en baştan böyle olması lazımdı..Zaten Honeycutt ismini yazarken sanırım kimse Diebler veya Russ isimleri yazmıyordu o açıdan hoca yanlış seçimlere gitti en başından beri (Krstic) gibi..Şimdi Schilbin bazı maçlar eline bakacağız..İşte benim endişelerim burada başlıyor ki bu sezon Eurocupda da değiliz

Abi Honeycutt'ı ben de beğendim de Schilb, Diebler gibi adamlarla Honeycutt'ı hangi açıdan kıyaslayıp bunların yerine alınmalıydı diyebiliyorsunuz? Schilb yeni guardlarımızı da gördükten sonra diyebiliriz ki, hala takımımızda topa en iyi yön veren oyuncumuz. Diebler sağlıklı kalabildiği sürece Avrupa'nın en iyi 5 ceza şutöründen biri. Emir de bilhassa top yönlendirmesi ve son anlardaki liderliğiyle en azından yurt içinde ciddi fark yaratabilecek bir adam. Evet, bu 3 adamı toplasanız Honeycutt'ın sahaya koyduğu enerji ve mücadeleyi ortaya koyamazlar ama bu adamların da yıllardır kendilerini Euroleague seviyesinde oynatan çok başka noktaları var. Şu kadroda Honeycutt'ı alsanız kesebileceğiniz en makul adam Micov olur, onu da hangi Galatasaraylı canı gönülden diler bilemiyorum. Bu Fenerbahçe'nin en mücadeleci oyuncusu, takımın en kadife elli oyuncusu Datome. Artık dünya basketbolunda bireysel savunma diye bir şey kalmadı. Bugün kadrosuna baksanız Draymond Green dışında adam akıllı savunmacısı bulunmayan Warriors, 2 senedir NBA'in en az sayı yiyen takımı. Udoh dışında savunmada sistemi ezberlememiş (Vesely'i sadece Harlem'in bir tık üstü olarak görüyorum) Fenerbahçe geçen yılın Avrupa'daki en iyi savunması. Artık takım savunmaları dünya basketbolunu sürüklüyor. Sen takımını yarı sahaya düzgün yerleştirebiliyorsan, oyuncularına da gerekli azmi aşılabiliyorsan Avrupa'da ortalama üstü bir savunmaya sahip olmaman için bir neden yok. Ergin hoca orayı kotarır mı, oyuncular gerekli sorumluluğu alırlar mı onu zaman gösterir. Ama daha sezon başlamadan 1 maçını izlediğimiz, belirli açılardan çok kısıtlı oyuncuyunun karşısında 3 tane yüksek kalibre oyuncumuzu bokta kürek saymak çok vizdansızca oluyor.

Tartışma çıksın istemiyorum da keşke Warriors örneğini vermeseydin. Bogut-Draymond-Barnes-Klay-Curry beşinde Curry dışında üst düzey olmayan savunmacı yok. Curry bile karşısına Westbrook tarzı azmanlar gelmezse gayet iyi savunmacı. Birde yedekten gelen Igy var ki Lebron'un bile karşısında durabilen nadir adamlardan biri belkide ligdeki. Diğer yazdıklarına katılıyorum ama :)

Micov, Diebler, Emir, Pleiss, Schilb... Aynı tarz ayakları yavaş, atletik olmayan takım ile bu sene anca vasat oluruz. İmkan varken yırtıcı, güçlü 2-3 adam almak yerine bu gereksiz yola gittik. Oktay Mahmuti'yi de çok severdim, ama eline iyi bütçe de verilse bu tarz takım kurardı, bu takım Mahmuti takımı yani. Ergin Ataman doğru yaptığı şeyleri yanlış yaptı bu sene.

O kadar hazırlık maçı boşuna yapılmış. Ne kondisyon, ne uyum hiçbiri yok. Pleiss hadi geç katıldı takıma. (bence topa bakmadan hücum ve savunmada olması tam saçmalık) - Ömer Aşık gibi yetenekli, uzun ama mahallenin uzun, saf, dalga geçilen sırığı gibi takılıyor. Diebler pas alma verme konusunda tam facia.

Şu bütçeyle, Balıkesir, Uşak Sportif, Tofaş'ın bulduğu adamları bulamıyorsan bahane üretmeyeceksin.

İyi oynarsın kötü oynarsın bunlar sorun değil. Ligde final de oynayabilir umrumda değil. Ama bu kadar kırılgan, ağır ve keyif vermeyen takım olması çok rahatsız edici. Darüşşafaka'nın yarısı sertliği ve agresifliği yok şu takımın. Hatta Beşiktaş.

Bu sene Fenerbahçe ile birlikte (yazdan beri gördüğüm ve düşündüğüm) liglerin hayal kırıklığı oluruz. Doğuş zaten önümüzde yer alır, ama Beşiktaş'ı da önümüzde görmek şaşırtmaz beni şu görüntüyle.

Ataman'ın oyun sistemleri benim hiçbir zaman içime sinmedi. Ama bir gerçek var, Winner karakter ve iyi bir taktisyen her şeye rağmen. Mahmuti oyunundan keyif alsam da önemli maçlarda Mahmuti'de göremediğimiz baskıyı kaldırma ve rakip koç ve takımı strateji anlamında üstün geliyor çoğu zaman.

Umarım çok erken konuşuyorumdur. Olur da beklenen sonuç gerçekleşir de vasat bir performansla bitirirsek ligi bence Ataman'ın son senesi olmalı. Şu takımın başında Türk biri olacaksa kesinlikle içime sinen isim de Cem Akdağ olur. Bunları sezon başında hemen söylemek istemezdim, ama zamanı gelince sonradan konuşan olmak istemiyorum.

Valla bu forumun başlarında yazmıştım bizim takımda o bölge çok kalabalık falan filan denmişti ancak şu Galatasaray'a Ponitka lazımdı. Sert, karakterli,savunmacı, genç, yılmaz, özgüvenli, lider... 2-3-4 her şey oynar. Gitti Karşıyaka aldı. Alacaksın Ponitka'yı etrafında takım yapacaksın. Gelecek sene zaten ya Real'de, ya Barcelona'da.

Geçen yılda yazmıştım çok defa;biz transfere önce hocayı değiştirerek başlamalıydık.4 yıldır oturtulamayan bir sistem,transfer edilen oyuncuların yarısının işe yaramaz yada yanlış seçim olması,oynanan kaos basketbolu böyle uzar gider.İç saha avantajı olmasa bugüne kadar elde edilen başarıların hiçbiri olmazdı ama düzgün bir planlamayla çok daha büyük başarılar gelebilirdi.

Diebler,Daye,Schlibb,Russ,Dentmon,Pleiss külliyen zarar.Artık gönderemezsinde göndersen yerine kimi bulursun bu saatte.Tyus desen eh işte,olsada olur olmasada.Çok iyi bir kadro kurarsın,şampiyonluk adayısındır,7-8 dakika atletizminden faydalanmak için alırsın yoksa Alex Tyus ta bitik oyuncu,zaten çok özelliklide değildi hiçbir zaman.Tek adamakıllı transfer Predzlic bu sene.Thompson da ışık var,biraz oynaması lazım.

10m euroyu Ergin Ataman gibi bu seviyelerin koçu olmayan ve her transfer döneminde hata üstüne hata yapan birine denetimsiz verirsen,sonuçta böyle saçma sapan bir takım ortaya çıkar.

Diebler,Daye,Schlibb,Russ,Dentmon,Pleiss külliyen zarar.Artık gönderemezsinde göndersen yerine kimi bulursun bu saatte.Tyus desen eh işte,olsada olur olmasada.Çok iyi bir kadro kurarsın,şampiyonluk adayısındır,7-8 dakika atletizminden faydalanmak için alırsın yoksa Alex Tyus ta bitik oyuncu,zaten çok özelliklide değildi hiçbir zaman.Tek adamakıllı transfer Predzlic bu sene.Thompson da ışık var,biraz oynaması lazım.

10m euroyu Ergin Ataman gibi bu seviyelerin koçu olmayan ve her transfer döneminde hata üstüne hata yapan birine denetimsiz verirsen,sonuçta böyle saçma sapan bir takım ortaya çıkar.
Şaka mı bu? Daye nasıl külliyen zarar oluyor, kendisine hiç pozisyon hazırlamayan Dieblere nasıl sallıyorsunuz? Tyusa gelmiyorum bile. Adam dün aslanlar gibi mücadele etti çok da iyiydi. Herhalde 5de 5 üç sayı falan atmalıydı. Garip yorumlar

Bu sezon başı 11 oyuncu transfer edilmiş, Galatasaray taraftarının 90%'ının takımdan gitsin dediği Blake Schilb Euroelague'in açılışı olan CSKA maçında 20 dakika sahada kalmış, takıma transfer edilen iki point guard Russ ve Dentmon ise toplam 22 dakika oynamış...

Kafalar çok karışık, roller belli değil, düzenler hiç belli değil... Ergin Ataman bence yukarıdaki altı çizili iki satırı dikkatli okuyup bu işi nasıl toparlarım diye çok kafa yormalı, çünkü kadroyu tamamen kendisi kurdu.

Şaka mı bu? Daye nasıl külliyen zarar oluyor, kendisine hiç pozisyon hazırlamayan Dieblere nasıl sallıyorsunuz? Tyusa gelmiyorum bile. Adam dün aslanlar gibi mücadele etti çok da iyiydi. Herhalde 5de 5 üç sayı falan atmalıydı. Garip yorumlar
Ne özelliği var Daye'nin.Fiziken kuvvetli mi,savunma yapmayı biliyor mu,iyi bir reboundçu mu,yoksa iç dış oynayan müthiş bir skorer mi?Ne özelliği var,şu ana kadar görünen sonderece cılız ve sıradan bir oyuncu.Bir miktar eli düzgün gibi duruyor da ondada nasıl pozisyon bulacak ta atacak,yavaş yavaş.
Diebler ada pozisyon yaratıp boş üçlük attıracağız öyle mi.Bütün maç 3 tane 3 lük atacak diye bekleyeceğiz.Eee o zaman ondan çok daha az kazanacak işi sadece boş şut bulduğunda sokacak bir dünya oyuncu var,onları alsaydık.Boş üçlük atmaktan başka ne defansta nede ofansta hiçbir özelliği olmayan bir adam Diebler.EL seviyesinin oyuncusu değil,ona EL de boş üçlüğü biraz zor attırırlar.Basketbol çok değişti,bu tür statik oynayan adamların devri geçeli 10 yıla yakın oluyor.
Tyus'ın da nasıl takımlarda faydalı olacağını yazmıştım zaten,bizdede bu kötü kadroda mücadelesiyle göze batar biraz.

Takımda guard yok. İkinci uzun yok. Üstüne bir de savunmada duracakları yerleri bilmiyordu oyuncular. Yani organizasyonel bir eksiklik de var.

Birbirini hiç tanımayan , daha önce görmemiş, özellikleri hakkında bilgileri olmayan beş kişiyi koy sahaya bu takımdan daha kötü organize olamazlar. Allah aşkına koca sezon öncesi kampların da ne yaptınız siz ?

Ne özelliği var Daye'nin.Fiziken kuvvetli mi,savunma yapmayı biliyor mu,iyi bir reboundçu mu,yoksa iç dış oynayan müthiş bir skorer mi?Ne özelliği var,şu ana kadar görünen sonderece cılız ve sıradan bir oyuncu.Bir miktar eli düzgün gibi duruyor da ondada nasıl pozisyon bulacak ta atacak,yavaş yavaş.
Diebler ada pozisyon yaratıp boş üçlük attıracağız öyle mi.Bütün maç 3 tane 3 lük atacak diye bekleyeceğiz.Eee o zaman ondan çok daha az kazanacak işi sadece boş şut bulduğunda sokacak bir dünya oyuncu var,onları alsaydık.Boş üçlük atmaktan başka ne defansta nede ofansta hiçbir özelliği olmayan bir adam Diebler.EL seviyesinin oyuncusu değil,ona EL de boş üçlüğü biraz zor attırırlar.Basketbol çok değişti,bu tür statik oynayan adamların devri geçeli 10 yıla yakın oluyor.
Tyus'ın da nasıl takımlarda faydalı olacağını yazmıştım zaten,bizdede bu kötü kadroda mücadelesiyle göze batar biraz.

Daye ve Tyus konusundaki görüşlerinize katılmıyorum. Takımda zaten iş yapabilecek birkaç kişi var. Daye ve Tyus ta onlardan biri. Tamam Daye belki biraz zayıf olabilir savunmada da çok etkili değildi ama dün savunmada takımda kim etkiliydi ki? Hem Daye'in post up hücumlarını ve üçlüklerini ilerleyen haftalarda kullanacağımızı düşünüyorum. Daye ve Tyus takımda ayakta kalan nadir oyunculardan 2 siydi. Takım deseniz topluca dökülüyorduk ama ön plana çıkan bir kaç oyuncumuz da vardı. Bunlar Sinan, Emir, Daye ve Tyus.

Takımızda hali hazırda hiçbir düzen yok..Hoca nedense işleri tersten yapmayı seviyor..Bir düzen kurup ona göre oyuncular bulmak yerine, aldığı oyuncuların tarzına göre sistemi belirlemeye çalışıyor..Bence en büyük sorunu da burada yaşıyoruz..Sonra oyuncular istediği reaksiyonu veremeyince bu sonuçlar ortaya çıkıyor..

Şu kadro düzeninde Lebron James olsa basketbola tövbe eder ve bırakır..Bu nedenle takımı eleştirirken Tyus, Daye Sinan Emir gibi oyuncuları ayrı tutmak lazım..Bu oyuncuların yanlarını iyi dolduramadık maalesef..Tabi ki kötü oynadıklarında eleştiri olacaktır ama şuan kötü bile oynayamıyorlar çünkü sistem yok..Herkes bir başına kimin kimi tuttuğu belli değil..

Zamanla bunlar daha yerine oturacaktır ama geçen senede bazı bölümlerde de bunları yaşamıştık (deplasmanlarda özellikle)..Şunu da belirtmek isterim eğer bir düzen oluşacaksa önümüzdeki günlerde, yapı taşları bu oyuncular tarafından konulacaktır!! Bunları yapacak adamlar Schilb, Diebler veya Russ falan olmayacak..

Daye ve Tyus konusundaki görüşlerinize katılmıyorum. Takımda zaten iş yapabilecek birkaç kişi var. Daye ve Tyus ta onlardan biri. Tamam Daye belki biraz zayıf olabilir savunmada da çok etkili değildi ama dün savunmada takımda kim etkiliydi ki? Hem Daye'in post up hücumlarını ve üçlüklerini ilerleyen haftalarda kullanacağımızı düşünüyorum. Daye ve Tyus takımda ayakta kalan nadir oyunculardan 2 siydi. Takım deseniz topluca dökülüyorduk ama ön plana çıkan bir kaç oyuncumuz da vardı. Bunlar Sinan, Emir, Daye ve Tyus.
Saygı duyarım,tabiiki katılmayabilirsiniz,sonuçta kişisel fikrim bu benim.30 yıldan fazladır bu sporu ve takımı takip ederim,kendimce oluşturduğum oyun algımla bu şekilde düşünüyorum.

Hadi bakalım Schlibb ve Thomson'a lig lisansı çıkmış. Dentmon da gidiyormuş diye söylenti var.

Schilb ve Thompson'a lig lisansı çıkartılmış sezon içi ilk kaos "is coming"

Bu sezon sonu ayrılık hem Ataman hem de bizim için en hayırlısı olacak galiba..

Geri