• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2016/2017 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan GSbasket.Org
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:30
Kristic gitti, Emir ve Pleiss geldi. Evet simdi yeni kadro analizleri bekliyoruz forumun üstadlarindan. Bu yaz çok analiz yazılıp silindi zaten olması beklenip olmayan transferleri de hesaba katarsak. Bu noktadan sonra bir değişiklik olmaz sanırım.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yanlış anlamışsın. Pleiss'ın boyundan ve kulaç uzunluğundan bahsederken bu özelliğinin Marjanovic'ten daha iyi olduğunu söylemedim. Pleiss'i kendi özelinde değerlendirdim.

Boyuna göre ayakları çabuk, kulaç uzunluğu fazla. Bu da onun yeterli savunma yapma konusunda fiziksel donanımının uygun olduğunu gösteriyor. Geriye kalan kısım ise kendi mantalitesi. Hatta mantalitenin önemini örneklerle açıkladım. Sen Daye'yi kabul etmiyorsun. Bana sorarsan NBA ve İtalya performansları arasında savunma bakımından uçurum var. Ama bu anlaşmazlığı kısır döngüye sokmak istemiyorum.O yüzden de herkes tarafından kabul gören McCollum ve Datome örneklerini verdim.

Hatta Dixon'ı da söyleyeyim. 32 yaşına kadar Eurocup seviyesinde bile vasat bir savunmacı olan Dixon'ın geçen sene nasıl topa baskı yapan bir oyuncuya dönüştüğünü hepimiz gördük. Çünkü Dixon'ın da yeterli savunmayı yapmaması için fiziksel bir yetersizliği yoktu. Sadece ikna olması gerekiyordu. Hem takımın yürüyüşü hem de Obradovic onu bu konu da ikna etti.

Ha bir Kristic dersin, bu adamın dizleri sıkıntılı, istese de iyi savunma yapamaz dersin anlarım. Ancak Daye ve Pleiss'in fiziksel bir yetersizliği yok.Daye ve Pleiss'in Abdi İpekçi atmosferi ve Euroleauge'in heyecanıyla birlikte savunma performanslarını sırıtmayacak hatta bazı maçlarda rakibi durduracak seviyeye çekeceklerini düşünüyorum.

Bu arada bütün uzunlardan en başta istenen hatta olmazsa olmaz özellik rakibi en azından belli ölçülerde durdurabilmektir. Ancak boyun 2.20 ise bu özelliğini hücum avantajına da çevirmen, ortaya farklı bir şeyler koyman gerekir. Pleiss bu konuda dünyada belki de bir numara. Onun boyunda bu kadar iyi şut atan bir oyuncu yok. Bu da onu özel kılıyor. Hatta ayakaları da Marjanovic'e göre daha çabuk. Ondan çok daha iyi ikili oyun savunabilir. Tek yapması gereken kafaca savunmaya konsantre olması ve savunmasını belli bir seviyede tutması. Belki asla Marjanovic kadar sert bir oyuncu olamaz ancak ondan çok daha fazla aranılan bir oyuncu olabilir.

İnan kısır döngüye girmeyecektir. Aksine çatışmaya dönmeyen tartışma forumun da ufkunu açacaktır.

Öncelikle Datome örneğinin dogru olmadıgını düşünüyorum zira Avrupa menşeili bir oyuncu ve geleneği olan takımlarda oynadı Avrupa'da hep. Yani savunmaya adapte olması doğal. Daye ise tam bir streetball oyuncusu. Fizik olarak 3 numaralara savunma yapmaya oldukça müsait fakat kafa oralarda olmadı hiç, hatta dikkat ettiyseniz Teyshaun Prince'e çok benzer görüntü olarak ama onun yarısı kadar savunma yapsa keşke. 4 numara için ise çok ince olduğunu düşünüyorum.

Pleiss ise fizik olarak da yetersiz. O kadar uzun bir oyuncu ince ve yer kaplamıyorsa savunmada caydırıcı olmuyor malesef. İyi bir pivot antrenörüyle çalışıp kalınlaşmasını isterim açıkçası. Ömer Aşık'ın geçirdiği değişim buna örnek verilebilir. Bunca uzun kıtlığında Nba'de konrat bulamamasının sebebi de zaten yetersiz fiziği.

Darden da Cantu ile imzaladı Schilb yerine alınması beni mutlu edecek oyuncuydu.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Dentmon - Sinan - Goksenin - Micov - Preldzic - Daye - Tyus - Pleiss.

Hem Euroleague hemde Turkiyede kadroda olacak iskelet boyle olacak sanirim. Turkiyede Schilb ve Diebler'dan biri kadroya girer. Preldzic'in kadroya katilmasindan sonra Diebler bir adim daha onde gibi gozukuyor suan icin. 15 kisilik rotasyon fazla gibi gozukuyor ama Ege, Orhan, Can Turkiye'de her macta kadroda olacaklar, muhtemelende 10'ar dakika sure alirlar normal sezonda hedef maclar haric.

İnan kısır döngüye girmeyecektir. Aksine çatışmaya dönmeyen tartışma forumun da ufkunu açacaktır.

Öncelikle Datome örneğinin dogru olmadıgını düşünüyorum zira Avrupa menşeili bir oyuncu ve geleneği olan takımlarda oynadı Avrupa'da hep. Yani savunmaya adapte olması doğal. Daye ise tam bir streetball oyuncusu. Fizik olarak 3 numaralara savunma yapmaya oldukça müsait fakat kafa oralarda olmadı hiç, hatta dikkat ettiyseniz Teyshaun Prince'e çok benzer görüntü olarak ama onun yarısı kadar savunma yapsa keşke. 4 numara için ise çok ince olduğunu düşünüyorum.

Pleiss ise fizik olarak da yetersiz. O kadar uzun bir oyuncu ince ve yer kaplamıyorsa savunmada caydırıcı olmuyor malesef. İyi bir pivot antrenörüyle çalışıp kalınlaşmasını isterim açıkçası. Ömer Aşık'ın geçirdiği değişim buna örnek verilebilir. Bunca uzun kıtlığında Nba'de konrat bulamamasının sebebi de zaten yetersiz fiziği.

Daye'nin Avrupa'da 4 numara oynamak için fizik olarak yetersiz olduğuna kesinlikle katılmıyorum. NBA'de 3.5 olarak görülen oyuncular Avrupa'da rahatlıkla 4 olarak oynarlar. Kaldı ki D.Bertans'ın, Q. Miller'ın, V. Claver'in, V. Rudd'ın, T. Honeycut'ın 4 numarada fizik olarak ezilmediği ve önemli işler yaptığı Avrupa'da Daye hayli hayli oynar.

T. Pleiss'in cüssesini fazla küçük görüyorsun. Sanırım boyu 2.18 diye gözüne çok ince geliyor. https://www.youtube.com/watch?v=VvIkEQITwrU

Bu videoda geçen sene Pleiss'ın Sırbistan'a karşı savunma performansı var. Oldukça hırslı bir görüntü çizmiş. Hırslandığında da savunmada neler yapabileceğini göstermiş. Bir kaç mesajdır anlatmak istediğim şeyin tam karşılığı aslında bu video.

Hırslanmış, savunmaya konsantre Pleiss, hücumda Avrupa'nın en etkili ve güçlü uzunlarından Radjulica'yı defalarca kez birebirde durdurmuş. Mükemmel savunma örnekleri vermiş. Ayrıca bu videodan sonra 1 sene de NBA'e gittiğini belirteyim. Daha da kuvvetlenmiş olması muhtemel

Tibor Pleiss'ın EURO2015 'de Sırbistan maçında gösterdiği defans performansı hiç azımsanacak gibi değil , ki karşısında Raduljica var.

https://www.youtube.com/watch?v=VvIkEQITwrU

Bazı arkadaşlar Pleiss'ın soft bir oyuncu olduğunu söylüyorlar. Ancak ben bu videoda boğa gibi kuvvetli, sertlikten yılmayan bir oyuncu görüyorum.

Eminim ki Pleiss'ın soft olduğunu söyleyen arkadaşlar bu yorumu yapmadan önce defalarca kez Pleiss'ın maçını izlemişlerdir. Eminim ki onlarda Pleiss'in savunmada yumuşak kaldığı bazı videoları paylaşabilirler.

Ancak Pleiss'ın videodaki gibi konsantre olduğu zaman savunmada ne kadar güçlü olabileceği, yardım savunmalarını, pota altındaki bekçiliği ne kadar kusursuz yapabileceği görülüyor. Yani Pleiss'ın yumuşak görüntüsü fiziksel özelliklerinden değil mental yapısından.

Burada Ergin hocaya düşen Pleiss'i yukardaki videoda görüldüğü gibi konsantre tutabilmek. Euroleague'de iddialı bir kadro kurmamız ve İpekçi'deki muhteşem ambians hocanın işini motivasyon konusunda rahatlatacaktır

http://www.eurobasket2015.org/en/co...ason_2015.roundID_9322.gameID_9323-B-5-2.html

Bu da videodaki maçın istatistikleri. Pleiss, Radjulica'yı ezmiş

http://www.eurobasket2015.org/en/co...son_2015.roundID_9322.gameID_9323-B-14-5.html

Bu da aynı turnuvada Gasol'a karşı gösterdiği performans. Hiç de fena görünmüyor. Gasol'un turnuvayı 25 sayı ortalamayla bitirdiğini söyliyeyim bu arada

[video=youtube;dqCRM82rigg]https://www.youtube.com/watch?v=dqCRM82rigg[/video]

Tibor vs marjanovic

Tibor avrupa icin soft bir oyuncu kesinlikle degil. Inceligi nedeniyle bu tur yorumları fersu gibi bir iki maç izlemekle kendisini nimetten sayanlar yapıyor genelde. Malum basketbol yazarı çok az. Az sayıda olunca mecburen okunuyor. Kalın olsa su an zaten Nba de hemen her takımda ilk 5 başlar. Benzer seyler Daye icinde gecerli aslında. Nba ile avrupadaki savunma düzeyini kiyaslarsaniz yanılırsınız...
Herkesin atladığı konu avruapada savunma takımla yapılır. Bireysel savunmanin cokda espirisi yok. Aslinda nba de de benzerlikler mevcut ama orada daha çok hattı müdafa var. Mesela Ron Artest belki Nba'in gelmiş geçmiş en iyi savunmacisiydi ama New York da iken takımı nba in en cok sayı yiyen takimiydi. Bu onun savunmasini asla kotu yapmadi. Avrupada ise tum alani beraber savunursun. Efesin savunma olarak efsane oldugu donemlerde takimdaki elit savunmaci sayisi emin olun gecen seneki Efesten daha azdi. Gecen seneki Efeste iki elit savunmacı dunston ve tyus yan yana oynadigi kac macta pota kevgire döndü hatırlamıyorum. Üstelik granger, birkan gibi usta dış savunucularda varken...
Bizde su an birbirini savunmada çok iyi tamamlayacak parçalar var. Tek ihtiyaç zaman...

Tibor avrupa icin soft bir oyuncu kesinlikle degil. Inceligi nedeniyle bu tur yorumları fersu gibi bir iki maç izlemekle kendisini nimetten sayanlar yapıyor genelde. Malum basketbol yazarı çok az. Az sayıda olunca mecburen okunuyor. Kalın olsa su an zaten Nba de hemen her takımda ilk 5 başlar. Benzer seyler Daye icinde gecerli aslında. Nba ile avrupadaki savunma düzeyini kiyaslarsaniz yanılırsınız...
Herkesin atladığı konu avruapada savunma takımla yapılır. Bireysel savunmanin cokda espirisi yok. Aslinda nba de de benzerlikler mevcut ama orada daha çok hattı müdafa var. Mesela Ron Artest belki Nba'in gelmiş geçmiş en iyi savunmacisiydi ama New York da iken takımı nba in en cok sayı yiyen takimiydi. Bu onun savunmasini asla kotu yapmadi. Avrupada ise tum alani beraber savunursun. Efesin savunma olarak efsane oldugu donemlerde takimdaki elit savunmaci sayisi emin olun gecen seneki Efesten daha azdi. Gecen seneki Efeste iki elit savunmacı dunston ve tyus yan yana oynadigi kac macta pota kevgire döndü hatırlamıyorum. Üstelik granger, birkan gibi usta dış savunucularda varken...
Bizde su an birbirini savunmada çok iyi tamamlayacak parçalar var. Tek ihtiyaç zaman...

Nasıl değil ya bu adam zaten NBA'de neredeyse hiç oynamadı hep D League'deydi.Avrupa'daki oyununa göre yorumluyor herkes.Bir de kalın olsa NBA'de her takımda 5 başlar cümlesi çok iddialı olmuş.
Net yumuşak oyuncu,teması pek sevmez hem hücumda hem savunmada.

Nba'ye giden oyuncuların kalınlaşması çok zor değil eğer kalınlaştığında her takımda ilk beş potansiyeli olduğunu düşünseler serbest bırakılmazdı.Şu oyunculara olmayan özellikleri var gibi göstermek ve olduğundan daha iyi olduğunu göstermek iyi bir şey değil.Aynısını Krstic içinde yaptınız.Sonra sezon içinde oyunculara sövüp hoca ne yapsın diyeceksiniz.

Darden 200K ya imzalamış üzüldüm valla.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Smith-McCollum
Green-Sinan-Göksenin
Micov-Emir
Daye-Honeycutt-Ege
Birch-Pleiss
Şu takımı hayal edip yakın cigaraları şu takım EL yarı finali yapacak güçte olurdu

Parkede bazen cok uzun kalacagiz rakiplere karsi buda bazi dakikalarda ekstra avantajlar getircektir

Emir-Sinan(Göksenin,Diebler)-Micov-Daye-Pleiss 5'lisi müthiş avantaj sağlayan bir 5 olur. Hücumda uzun ve her işi yapacak bir 5.
Savunma işini nasıl halleder Ergin Hoca bilmiyorum ama hallederse o zaman bizi kimse tutamaz.
Ahh Schilb yerine Honeycutt ya da Dj Straw olsaydı.
Eksiksiz müthiş bir takım olurduk.
Ya herro olacağız ya da merro...

By Murat Köse /info@eurohoops.net

New Orleans Pelicans ile minimum ücretli sözleşme imzalayan Lance Stephenson’ın, kulüpten sadece 100 bin dolarlık alacağının garanti altında olduğu ortaya çıktı.

Serbest oyuncu piyasasında bu yaz birçok isim ceplerini doldururken Lance Stephenson için işler pek iyi gitmedi.The Vertical’dan Adrian Wojnarowski’nin verdiği habere göre,Pelicans ile 1.22 milyon dolar değerinde minimum kontrat imzalayan basketbolcuya bu tutarın sadece yaklaşık yüzde 10’u garanti olarak ödenecek.

İki yıl önce beş yıllık 44 milyon dolar değerindeki sözleşme teklifini reddeden ve geçen sezon yıllık 9 milyon dolar ücretle oynayan 26 yaşındaki guard, bu sezon sadece 100 bin dolar garanti ücret karşılığında oynayacak.

Kadrosunda garanti ücrete tabii sözleşmeleri bulunan 15 oyuncu bulunduran Pelicans’ta, Tyreke Evans ve Jrue Holiday’in özellikle sezon öncesi kampında yer alamayacak olması nedeniyle Stephenson’a ihtiyaç duyuluyor. Ancak NBA’de yedinci sezonunu geçirecek oyuncu, teknik heyeti etkileyemezse serbest bırakılması çok da zor olmayacak.

Geçen sezon Los Angeles Clippers ve Memphis Grizzlies formalarıyla 69 maça çıkan ve 8.3 sayı, 3.2 ribaund, 1.9 asist ortalamaları tutturan Stephenson, instagram hesabı üzerinden paylaştığı bir fotoğrafta şu notu düştü:

“Para için değil bu oyuna olan aşkım için oynuyorum. Basketbol hayattır.”

Uğraşsak ikna olurmuş sanki :D

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ya arkadaşlar efes-bjk maçını izliyorum. transfer döneminde bizim kadrolara yazılan honeycut ve deshuan thomas bu kadar vasat altı oyuncular mı, yoksa ben başka birilerini mi izliyorum.

ya arkadaşlar efes-bjk maçını izliyorum. transfer döneminde bizim kadrolara yazılan honeycut ve deshuan thomas bu kadar vasat altı oyuncular mı, yoksa ben başka birilerini mi izliyorum.

Efes kazandı ama bu sene onların senesi olmayacak gibi duruyor. Dediğiniz gibi Thomas ve Honeycut'ın pek bir katkısı olmuyor. Perasoviç'in büyüsü bir yere kadar olacak. Bu sene lig ve eurolig maratonu çetin. Efes'in şansı zor.

Geri