• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2016/2017 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan GSbasket.Org
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:30
Schilb, Micov ve Emir üçlüsünün yerine 1 tane atletik, savunmada ilk adımda geçilmeyen biri olsaydı kadroda 0/3 değil 2/3 olabilirdik.
Kadro yapılanmasında, savunma anlamına dair hiçbir şey yok. Her oyuncumuz özellikle yukarıda yazdığım 3'lü topa yere vurabilen, oyun kurabilen ve hücumu iyi olan ama savunmada defoları olan oyuncular. Kadrodaki tüm oyuncuların neredeyse hepsinin savunmada defoları olduğunu düşünürsek her maç 100'e yakın sayı yememiz normal. Hoca kadroyu kurarken hücum gücü yüksek ve ucuz olsun da ne olursa olsun diye düşünmüş galiba.

Gstv de bir eleman var kendisini tanımıyorum ama Ergin hocayı acayip eleştirdi.Helal olsun. Bir daha çıkartmazlar ekrana o da ayrı tabi :)
Buranın da adminlerinden veysi deniz baskın kendisi :)

GT-I9195 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ergin atamı eleştirmek herkesin hakkı ..bu eleştiri dozuna göre sertde olabilir zira ; bu felaket başlayan sezonun en büyük suçlusu ergin ataman .. fakat bazen kendinizi kaybediyorsunuz..özellikle ergin atamanın milli takım için kendini kovdurtmaya çalıştığını bu takımı bilerek kötü oluşturduğunu iddia eden talihsiz yorumlar gördüm .. ki hocanın bu foruma göz attığını düşünürsek baya bi ayıp ediyosunuz ..

ergin hocanın kendisiyle birebir münakaşa yaşamış birisi olarak söylüyorum ergin hoca bu şube için bir hocadan daha fazlasıdır...her koçun kötü sezonu olmuştur bu da ergin hocanın kötü sezonu olsun bu takım için ergin hocanın 1 sezon boşa harcattırma hakkı vardır kendisi daha uzun süreler takımın başında kalmalıdır..

Değil Ergin Ataman´ın, hiçkimsenin yaklaşık 10 Milyon $´a kurulan takıma bir sezonu boşa harcatma hakkı yoktur.

Bizim oyuncularımızla kapalı kontratlarımız yok mu? Bir şekilde para mı verip oyuncu göndereceğiz?

Dönüp dönüp aynı şeyleri söylüyoruz. Schilble ilgili onlarca sayfa okuduk, tartıştık. İlk transferimiz guard gibi guard olmalı iken yine sona bıraktık bla bla..

Şimdi ne olacak onu konuşmak daha doğru. Öncelikle şunu belirteyim. Kurulan en kötü savunma takımıyız. Savunmacı diyebileceğimiz sadece Tyus var takımda ki koçu iyi ikili oyun oynuyor olması daha çok cezbetmiştir :) Koç hiç ama hiç savunma odaklı düşünmüyor. Bunu deneyimledik maalesef :(
-Vasat üstü diyebileceğimiz Göksenin, Thompson
-Vasat diyebileceğimiz Sinan,Micov var.
-Vasat altı savunma yapan Emir, Dieblar, Pleiss i var diyebiliriz.
-Ama savunmanın yakınından uzağından geçmeyen oyuncu sayımız ise tam 4 bence: Dentmon, Russ, Schilbb, Daye...

Bizim takım oyunu yönlediren bir guardı olmamasına rağmen her türlü oyunu yönlendirir, her şeyi yapar ki yaptı, yapıyor şimdiye kadar. Kadroda hiç savunma yapamayan parça olmaz mı? Elbette olur ama onun çevresine doğru parçalar koymak gerekir. Daye ve Dentmon ana parçaları ile oynarken vallahi micov bile yanlış kimya oluyor. Şöyle ki o takıma en azından iki savunmacı adam koymak gerekir ki micov aklı ile oynayan oyuncu.

Geçen seneden daha kötü savunma takımıyız. Sene başı eksiklikler bütçe artmasına rağmen giderilemedi. Ama bu Ataman gitsin demekle düzelmez evet o hata yaptı lakin Ataman giderse bu takım küme düşmeye oynar bence net! Ha Hakan Üstünberk gibi biri gelse şubenin başına tek kelam etmem.

Asla başarı odaklı bakmadım hayata, Galatasarayı izlemek onu düşünmek her zaman sevinç kaynağı benim için ama iyi takım görmeyi isteriz. Ama şurda yazarken de argo kullanmaya, küfretmeye, hakaret etmeye lüzum yok. Herkes üzülüyo ama şu üzüntü 0-3den kaynaklanmasa, kötü basketboldan kaynaklansa keşke. Lakin forumu az çok biliyoruz eğer şimdi şansa 2-3 olsa idi bu kadar hakaret vs olmazdı.

Eğer oyuncu değişikliği yapacaksak vasat üstü savunması olan bir guarda ve atletik İYİ SAVUNMACI bir kısaya ihtiyaç var ki takımın balansı sağlansın. Yoksa devrilmeye hazır kamyon gibiyiz. İbb ve tedden 80-90 sayı yeriz bu halde. Yani Carlosu çok sevmeme rağmen bizi kurtaramaz. Defansı iyi biri gerek!
Saygılar herkese...

Arroyo geleceğine Gordon gelsin.Savunma yaparız bari.

Şu başlıkta yazılanları hergün yarım saat ayırarak okusa Ergin Ataman ve ekibi ne fikirler ve ne oyuncular bulabilir aslında. Başarının sırrı ve anahtarı bu sayfalardaki yazılarda bence.
Gelelim benim fikirlerime.
Gitmesi gerekenler 4 oyuncu Russ, Diebler, Schilb ve Pleis veya Thoompson. 3 kısa ve 1 uzun. Yerine ise tam bir 1 numara PG, 2 ve 3 oynayabilen sert ve atletik swingman, en son olarak Patrick Young Lasme ve Tyus gibi uzun hareketli ve temastan kaçmayan fakat bu oyunculardan biraz daha uzun sert bir 4 veya 5 veya 4-5 numara oynayan.
Bunlar sene başından beri bu formda yazıldı hatta yazılmaya devam ediliyor.

Gelelim gerçeklere

Maliyet, euroleage ve Türkiye ligi lisans durumlarına istinaden;
2 oyuncu alınmalı bunlarda yukarıda yazdığım kısa oyuncu tipleri. Uzunlar ile sene sonuna kadar devam.
Kısalardan 2 veya 3 oyuncu ile yollar ayrılmalı
Russ, Diebler, Schilb. Artık seçim Ataman ve yönetimin

Ama cidden bu duruma üzülüyorum, keşke takım biraz daha sıkı ve sert atletik kurulsaydı, her maç son topa kadar parkede mücadele ile rakipleri döve döve kazansaydık.

Hala hiçbirşey birmiş değil. Ataman biraz konsantre olup oyuncular silkelensin ve gerekli 2 yeni oyuncu takviyesi ile farklı bir yerlere gelebiliriz. Ayrıca Lütfen Arroyo ya hayır, başka bir oyuncu olmalı, hem yaş 37 hemde kötü anılar bırakarak giden (son zamanından bahsediyorum) geri gelmesin

Seni affetmeyeceğim Lasme..

Ama diğer yandan da sen kalsaydın Ataman Tyus'ı almaz, savunma özürlü bir uzun alırdı diye de düşünmeden edemiyorum.

Alırdı sanki Tyus varken Birchi istemişti sonuçta ;)

Şu anda 3-4 oyuncu gönderip o kadar da alma ihtimalimiz yoktur, zaten çoğu oyuncunun kontratı kapalı zaten. En azindan şimdilik 1veya 2 oyuncu gönderip topa baskı yapabilen kısa oyuncu almalıyız.. Hatta Diebler in menajeri Misko, koç yakın dostu misko ile olayı rahatça çözebilir. Brandon Paul, Jamon gordon kim gelirse tavım ben..

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Piyasadaki boş oyunculari görünce içim parçalanıyor... Johnny o'bryant, Jarnell Stokes, Okaro white, Brandon Paul, Toney Douglas, Jakari sampson, Maurice Ndour, Tony Wroten( sakat olabilir) .....

Piyasadaki boş oyunculari görünce içim parçalanıyor... Johnny o'bryant, Jarnell Stokes, Okaro white, Brandon Paul, Toney Douglas, Jakari sampson, Maurice Ndour, Tony Wroten( sakat olabilir) .....

Smith ve Debleri gönderip Douglas alınabilir aslında.

Smith ve Debleri gönderip Douglas alınabilir aslında.
Sorun oyuncu getirmek değil, sorun oyuncu göndermek. Tibor, Schilb, Russ, ve Schilb e verilen para yaklaşık 2.7m$. Bu 4 oyuncunun yerine Toney Douglas, Brandon Paul ve Maurice Ndour u alabilirsin...
Toney- Dentmon
Sinan - Paul- Göks
Micov- Emir
Daye- Ndour
Tyus- Deon....
Ligde Final( hatta şampiyonluk) ve F4 sürpriz olmaz...

Evet şuan da en çok sıkıştığımız nokta oyuncu göndermek..Çoğu oyuncunun kontratı kapalı vaziyette!! Yine ve yeniden sezon başına geliyoruz hoca..Her yol sana çıkıyor!! Neden Wanamaker tarzında garanti bir oyuncuya gitmedin de sakat Krstic'e daldın ah be hoca ah..Şu hataları başka koç yapsa çoktan gitmişti..

Wanamaker/Larkin/Toney- Dentmon- Can
Zisis/F.Causeur/B.Paul- Sinan- Göksenin
Honeycutt- Micov- Emir
Daye- Shengelia/V.Rudd/Ndour- Orhan
Tyus- Bargnani/H.Sims/Parakhouski- Ege

Şu tarza yakın alternatifli bir kadro oluşturmamız gerekirdi..

Israrla gereksiz rotasyon yapıp duruyor Ergin Ataman dünkü maçta bomboş bir 20 dk geçiren Diebler yerine Göksenin oynasa çok daha faydalı olurdu bence Dieblerı geri plana atmalıyız ve Göksenin-Emire daha fazla süre vermeliyiz EL maratonunda Schilb Micovun back-upı olmalı Dentmon ise takımın lideri olmaya başlamalı belli bir şablon oturtmadan başarı gelmeyecek artık daha kemikleşmiş bir ekip gerekiyor bu kadar fazla bilinmeyen olursa daha çok mağlubiyet olacaktır,Dentmon-Sinan-Göksenin 1-2 pozisyonlarını bu 3 oyuncu ile geçmeliyiz Russ out Micov-Schilb-Emir-Daye ile 3-4 pozisyonlarını geçmeliyiz Diebler out Tyus-Pleiss ile Centerı geçmeliyiz Deon ise bu ikiliye ters gelebilecek uzunlara karşı çözüm olabilir.Geçen yıl 8 kişilik rotasyonu az buluyorduk ama bu senekide aşırıya kaçmış hali 12 oyuncu ile maçı geçmek bence lüks 9-10 oyuncu en idealidir.

İşin en üzücü tarafı yaklaşık 2 milyon para verdiğimiz Russ-Schilib-Diebler üçlüsü yerine daha az para harcayıp DJ Strawberry-Jamon Gordon hamlelerini yapsaydık şuan en az 2 galibiyetimiz vardı.

Aynen öyle kardeşim. Bu dediğin tercihler yapılsaydı hem çok daha iyi savunma yapan bir kısa rotasyonu olurdu, hem de daha organize bir takım çıkardı ortaya. Üstelik takımın toplam maliyeti 1 milyon dolar daha düşerdi. Bu iki oyuncuya ben de bir ekleme yapayım: O da Beşiktaş'ın isteyip alamadığı, Bayern Münih'e giden uzun Devin Booker'ı da Pleiss'in yerine almak lazımdı. Hem Pleiss'den daha ucuz, hem de çok büyük çıkış yapacak atletik, sert bir adam. GS isteseydi rahat alırdı Euroleague dolayısıyla...

Dentmon, Jamon, Can
Sinan, Strawberry, Göksenin
Micov, Preldzic, Orhan
Daye, Thompson, Ege
Tyus, Devin Booker

Şu kadro hem daha ucuz, hem Euroleague için çok daha ideal. Ama, Ergin Ataman 5 senedir Galatasaray'ın başında dengeli kadro bir kez olsun kuramadı. Onun için her sezon kendi kurduğu kadrolara yapboz gibi sürekli yeni ekleme yapmaya çalışıyor. Baştan hata yaparsan tabi sürekli arayışa girersin!.. Bu takımın zaten dış savunma özürü var, Euroleague'in en fazla sayı yiyen takımı, dış oyuncular sürekli Galatasaray'a karşı yıldız oluyor ama, sen gidiyorsun savunmada 0 etkisi gösteren hem de daha yaşlanmış 3-4 aydır belkide hiç sağlam antrenman yapmayan Arroyo'yu gelsin beni kurtarsın diyorsun. Tek bir guard hamlesi yapılacak olsa bu takımın problemini Arroyo mu daha fazla çözer, yoksa Jamon Gordon mu herkes kendisine sorsun bu soruyu. 90% kişi Jamon der savunmda katacağı dirençten dolayı ancak, Ataman'a sorsan ben yıldız oyuncuyu savunma yaptırırım diyor, sonuç Euroelague'in en fazla sayı yiyen takımı Galatasaray. Yani özetle burada bir mentalite sorunu var. Ataman'ın basketbol anlayışı, antrene yaklaşımı, maç içi çözüm üretme kapasitesi maalesef Galatasaray'ın Euroleague'de beklentilerini artık karşılamıyor.

Nasıl ki bütçeler büyüdükçe, hedefler büyükdükçe zamanında Murat Özyer bu camiaya yetmemeye başladıysa, nasıl ki, aynı şekilde Oktay Mahmuti yetmemeye başladıysa; şimdi de Ergin Ataman yetmiyor. Fenerbahçe Ülker yıllarca aynı büyük paraları harcadı, ne oyuncular getirdi sonuç hüsrandı. Neden çünkü komutanları yeteri değildi. En sonunda bu işin profesörünü getirdiler, bak her sene F4 yapmya başladılar, bütün Avrupa şampiyonluk favorilerinden gösteriyor artık. Komutanın yeterli değil, asker ne yapsın... Bu iş bu kadar basit.

Boşta olan üst düzey koçlar:

Jonas Kazlauskas
Svetislav Pesic
Aito Garcia Reneses
Pini Gershon
Bozidar Maljkovic
Sergio Scariolo

Boşta olan diğer koçlar:

Pepu Hernandez
Sasa Obradovic

Başlığı '' 2016/2017 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanamaması'' olarak değiştirsek daha sağlıklı sanki.

2010 yılından bu yana üst düzey basketbol oynadığımız ve 2011 ile birlikte EL arenasında boy gösterdiğimiz düşünülürse ve başarılı olduğumuz sezonlara bakılırsa dünyaları yeniden keşfetmeye gerek kalmazdı aslında.
Aslında sadece geçen sezon şablon dışına çıktık ve onun özgüveni ile kadro kimyası bu şekilde oldu belki de.
Atletik bekçi uzunlarımız varken başarılı olduk (N'dong, Bonsu, Lasme). Bu sene bu noktada sıkıntımız yok.
Savunmacı 4 hatırlamıyorum (Shumpert, Rancik, Songaila, Savovic, Erceg). Bu noktada da aslında bu sene iyiyiz bile diyebilirim.
Şutör noktasında da (Lakovic, Arroyo) gibi sezonlara bakıldığında iyi noktadayız.

Başarılı olduğumuz sezonlara bakıldığında eksik olan kısımlar ise;
*Atletik bir combo guard (Gordon'lar) eksik, aslında geçen sene Mccollum bu tanıma uymasa da ekstra özellikleri sayesinde bu eksikliği hissettirmesi ama bizim kadro kimyamızda bu tarz biri olmalıydı.
*Ve pis işleri yapacak, istatistik kağıdına yansımayan noktalardaki katkıyı sağlayacak adam (Shipp, Marko, Hairston) de eksik. Belki de bu sene en önemli eksiğimiz bu noktada.
Yine organizatör ve lider özellikleri olan PG ile (Tutku, Arroyo) iyi işler yaptık, bu sene bu noktada da eksiğiz ama Sinan, Dentmon ikilisi bu açığı kapatırlar gibi.

Bu noktada sene başı planlamada her ne kadar kendisini sevsem ve forumdakilerin aksine beğensem de Schilb ile Diebler ve Russ'un bize uymayacağı açıktı. Yerine alınabilecek 2 oyuncu tarzı ise * tanımına uyan oyuncular olmalıydı. Şu saatten sonra bütçeyi de hesaba katarsak ne kadar mümkün bilmiyorum.

Adams-Markovic
Sinan-Strawberry-Göksenin
Micov-Emir
Moerman-Honeycutt
Tyus-Birch
Şu kadroyla harika işler yapardık Deon-Pleiss-Daye parasına Moerman-Birch,Diebler-Schilb parasına Honeycutt ve Strawberry,Russ-Dentmon fiyatına Adams ve Markovic burdaki tek zor transfer Birch Moerman bile zor sayılmazdı gereken yapılsa.

Yaklaşık 20 sayfadır sıkılmadan okuyorum . Zevkliydi çünkü 90's Chicago'dan Markoviç'e Lebron'dan Kazlauskas'a kadar basketbol adına çok fazla şey vardı .

Birkaç değinmek istediğim nokta var ,konu itibariyle bu başlıktan ayrılabilecek . En basitinden o Chicago'da üçgen hücum denilen bir sistem vardı , oyuncuların özelliklerinin benzemesi yetmez bu konuda . Bizim de bir hücum sistemi oturtmamız lazım ki bu sistem birden ve sıfırdan farklı sayıda hücum planı içermeli . Şu an takımda benim gözlemlediğim bir sistem yok . Diğeri ise Lebron mevzusu ki kendisini özel yapan sebeplerden biri zaten bu . Herhangi bir PG'den daha iyi bir saha görüşü olması ve mükemmel pasörlüğü . Yıllar boyu eskimemesi ve üstün atletizmini de dahil ediyoruz . Pasör forvet deyince Lebron çok uçuk bir örnek olmuş .

Galatasaray'a dönersek ; ben sene başında hocaya güveniyordum şahsen . Şu takımın hücum potansiyelinin 1/3'ü bile sahaya yansımıyor bana kalırsa . Hep aynı setler , yanlış guard seçimleri . En basitinden Pleiss var Diebler var , set çizemiyoruz . Yapılan kadrodan sonrada demiştim bireysel bazlı değil takım savunmasını oturtmamız lazım . Lakin hoca savunma üzerine hiç çalışmamış . Teker teker sorunları sayarsak zaten anlamsız olur . Oyuncu grubunda suç aramıyorum ben . Oyuncu grubunu kuran kim ? Koç . Yöneten kim ? Yine koç . O zaman problem coachingde .

Öncelikle Ataman bu seneye hiç çalışmamış . Geçen seneden sonra bu seneye güvenerek girmiştim ama ne kadar derslerimden çalıp basketbol izlemeye verdiysem hepsinden pişmanlıkla çıkardı koç . Yanlış kadro mühendisliği bir yana elimizdeki kadroyu düzgün kullanamıyoruz . Avrupa'nın top3 şutöründen biri var , adama pozisyon hazırlamıyoruz . 2.21 lik dev var , kendisine uygun oynanmış oyun yok . Russ Smith kötü diyoruz , gerçekten kötü ancak kaç kere adam değiştirip uzun kısa eşleşmesinden adam gibi iso oynamasına izin verdik ? 0 . Hala daha Sinan PG Allah aşkına . Tribünde dursun diye mi aldık Dentmon'u ? Bunca hata varken neden hala daha Schlib ısrarı ? Uygun beş arama adı altında yapılan saçma rotasyonlar ? Ya ortada varlığından söz edemeyeceğimiz savunma ? Şuraya bakarsak en kolay iş istifa gerçekten . Hocanın artık takımı bir kenara bırakması ve kendinde hata araması lazım . Kendisi bu seviyenin koçu değil demek saçma bence . Fakat bilinen basket doğrularına karşı bu tavrı gerçekten üzücü . Bu durumda kalmasının bir anlamı yok . Kendisinin hala daha kredisi var ancak bu şekilde değil .

Ataman şu kafayla takımı yönetecek biri değil . Bunu üzülerek söylüyoruz hepimiz . Kim yararlı olacaksa o gelsin . Keşke Ataman hatalarından vazgeçse , onla devam etsek lakin yeni koç adayları öne atılıyorsa ben yabancı olmasını ve tecrübeli olmasını isterim . Gönlümden geçen isim Jonas Kazlauskas . Fakat kim gelir , ne olacak gerçekten tahmin etmek zor . Şu Fenerbahçe maçı düzelme dönemine de sokabilir , istifayıda getirebilir .

Geri