2018-2019 Galatasaray Futbol Takımı

Maçla ilgili umutlandırabilecek tek gelişme Schalke'nin de çok kötü durumda ve oldukça da zayıf oluşu. Yine de büyük ihtimal kaybederiz. Forvet yok diye aylardır ağlıyoruz ama ne bütçemiz Schalke'den kötü ne de daha tecrübesiz bir takımız. Beğenmediğimiz Eren bile Schalke tarzı takımlarda oynuyordu gelmeden önce. Ama işte bazı hocalar var, iyi bir takımı varsa pivot santrforu olmasa da güzel futbol izletebiliyor, doldur boşalt dışında da taktik biliyor.
 
Her maçtan bir ders çıkarmak gerekiyor. Bu maçtan çıkarılacak dersler de çok fazla. Umarım artık hoca ve oyuncular aşırı özgüvenin getirdiği laubali futbolun diyetini ödemeli. Muslera sezon başından beri inanılmaz hatalar yapıyor. Bu kaçıncı hatası sayamıyoruz artık. Ya penaltı yaptırıyor, ya çıkıp çıkmama arasında tereddütte kalıp sonunda gol yiyor. Bir kalecinin en büyük sıkıntısı tereddütte kalmaktır. Topa çıkarsın veya çıkmazsın ikisinin de kendine göre olumlu yönleri var ama tereddütte kalmanın hiçbir olumlu yönü yoktur ve mutlaka kalende o golü görürsün. Artık bu hataları görmek istemiyoruz. Lütfen kararlarını gözden geçirsin. Çünkü bundan sonraki maçlarda en büyük kurtarıcılarımızdan biri kendisi olacak.

Bugün Schalke deplasmanı var. İnşallah yenilmeden döneceğiz buraya. Rakibimiz son haftalarda biraz olsun toparlandı gibi. İşimiz zor ancak 2013'teki gibi bir oyunla kazanabiliriz.

Lan çok değil daha öğlen yazdım bu mesajı. İsmi Muslera yerine Mustafa olsa çoktan yollanmıştı. Yıllık 4 milyon euro alıyor bu arkadaş tarihe not düşülsün. Her maç kritik hata yapmak zorunda mısın?
 
2-0 oldu kapadım maçı. Bu kadar basit hata yapan takım yoktur dünyada. En iyisi 3. olup UEFA'ya katılmak. İlk 2 olsak bile sonraki turda elerler zaten bizi. Avrupa Ligi'ne katılırsak en azından devre arasında yapılacak transferlerle yarı final falan görme şansımız var.
 
Şimdi biz şükür mü edelim napalım böyle gruba düştüğümüz için, Liverpool, PSG ayarında biri gruba denk gelmediği için. Faciadan dönmüşüz.
 
Forvet yok Gary,Henry ve Sinan ile bu kadar son zamanlarda takım formsuz bunlarla anca bu kadar hele şu yediğimiz ikinci gol...
 
Basket tayfayı dinleselerdi şu an başımızda çok daha farklı bir başkan vardı ve en azından şu gruptan çıkardık. Net tarihin en kolay CL grubu. Artık UEFA'da mücadele edip ligden de kopacağımıza grupta 4. Olup direk lige döneriz inşallah en azından seneye bir daha şansımızı deneriz. Gerçi bu gruptan çıkamadıkysak 10 sene daha gruptan çıkamayız.
 
Basket tayfayı dinleselerdi şu an başımızda çok daha farklı bir başkan vardı ve en azından şu gruptan çıkardık. Net tarihin en kolay CL grubu. Artık UEFA'da mücadele edip ligden de kopacağımıza grupta 4. Olup direk lige döneriz inşallah en azından seneye bir daha şansımızı deneriz. Gerçi bu gruptan çıkamadıkysak 10 sene daha gruptan çıkamayız.
Katılmıyorum. Ozan Korkut da başkan olsaydı bu tablodan farklı bir durum olmazdı çünkü Uefa men verecek korkusuyla doğru düzgün transfer bile yapamadık. Kaldı ki Mustafa Cengiz devlet ve hükümet politikalarını iyi yönetti şu ana kadar. Her şey sportif başarı değil. Aysal mesela sportif başarıda iyiydi ama devletle arası kötü olduğu için ekonomik yönden sıkıntı çekti ve neticede gitmek zorunda kaldı. Mustafa Cengiz bence çapsız bir adam değil sadece yönetimi kötü. Yeni bir seçim yapıp yeni bir yönetimle güven tazelemesi lazım. Yoksa sonları iyi değil.
 
ŞL'deki tamam mı devam mı maçımıza çıkıyoruz. Maç öncesi, maç sonrası, başkandan hocasına herkes ligdeki derbi olaylarını konuşuyor. Böyle bir ortamda takımdan Schalke maçına konsantre olmasını bekliyoruz. Netice ortada...
 
Muslera Fener maçından sonra bir tane daha fahiş hata yaptı, Rodrigues de boşu kaçırınca maç koptu. Oynanan kötü futbol ve mağlubiyetten daha çok Fatih Hoca'nın ilk yarıdaki oyunu beğenmesi beni üzdü. Hocam, dün iyi dediğin ilk yarıda bir Rodrigues, yarım Onyekuru, yarım da Sinan pozisyonu var. Bu bizim alıştığımız iyi oyun değil.

Rakip ya da grup çok iyi değil, kabul. Ama biz de kendimiz yüksekte görmemeliyiz. Değişikliklerimiz Ömer Bayram, Selçuk ve Muğdat. Bunlar Şampiyonlar Ligi seviyesinden çok uzak. Buna rağmen geri kalan Porto ve Lokomotif maçlarından 3 puan alarak hem puan hem de bolca euro toplayıp, Şampiyonlar Ligi'ni kapatmak iyi olur. Dünkü sonuçtan sonra seneye de Şampiyonlar Ligi'nde olmak için lige daha çok konsantre olmalıyız.

Selçuk İnan gibi fizik olarak sürekli giden bir oyuncunun yerine altyapıdan birileri oynamalı. Değişimi buradan başlatalım.
 
Son düzenleme:
Teknik direktörümüz Fatih Terim, 2-0’lik FC Schalke 04 maçı sonrası yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Fatih Terim’in ifadeleri şu şekildeydi:

“İlk yarı Şampiyonlar Ligi’ne uygun oynadık. Şampiyonlar Ligi’nde en az böyle oynanıyor. Son haftalarda 3-4 maça baktığımda bu kadar entresan golleri kaçıran biziz ama acayip golleri yiyen de biziz. Hiç alakası yokken maça golle başladık. Sonradan dengeledik. Rakibe zaman zaman baskı yapıp iyi bir pas oyunu da ortaya koyduk ama ilk yarıda sıkıştırdığımızda bulduğumuz birkaç pozisyonu da değerlendiremedik. İkinci yarı 2-0’dan sonra kırıldık, kırılgan bir takım olduk. Sadece bu değil, oyunu da bıraktık. Dolayısıyla FC Schalke 04’ü tebrik ediyorum.”

“Şampiyonlar Ligi’nde bu kadroları kurabilmek için idaresiyle, ekonomisiyle, tekniğiyle her şeyiyle ciddi planlama yapmak lazım. Buralar artık bu işin en son noktaları. Tabii, bunu daha detaylı konuşacağız. Ali Sami Yen’de oynarken gibi bize burada bu havayı yaratan gurbetçilerimize, Galatasaraylı kardeşlerimize sonsuz teşekkür ediyorum. Onlar adına üzüldüm. Çünkü genel olarak biz burada galibiyetlere alışkınız. İlk yarı belki ama ikinci yarı kazanacak özellikle golden sonra skoru değiştirecek bir oyun oynamadık.”

“Kıran kırana bir maç olacak. Futbolda her şey var tabii ama UEFA’yı kazanabilmek için Lokomotiv Moskova’ya yenilmememiz kafi. Onun için de o atmosfer içerisinde, o düşünceyle oynayacağız. Seyircilerimizle, camialarımızla kurduğumuz hayallerimiz her zaman devam edecek. Ona göre daha organize olacağız. UEFA’nın bize vereceği izin veya vermeyeceği ceza ile birlikte daha iyi işler yapabileceğiz. Ama buralarda olmak istediğimiz bir gerçek.”
 
Napoli milyarlık PSG’yi ezerken, Roma, Madridli gruptan lider çıkarlar, Ajax eski günlerine dönmüşken bizim uğraştığımız şeylere bak. Bi şöyle keyif almak haram oldu.
 
Basimizda Hoca olmayinca kazanmak aklimiza geldi :) kazanmak guzel. Hele hele boyle bir ortamda dusman catlatir bu galibiyet. Tebrikler Tebrikler Tebrikler.

Fatih Hoca 5 mac cezaliydi 5 mac Galibiyet yazalim pesinen :)
 
3-5-2 veye 5-3-2 nasil yorumlarsiniz farketmez ama 4-2-3-1den farkli bi taktik görmek hosuma gitti.

Ozan Kabak, Maicon, Serdar arkada cok saglam durdu. Bu sistemde Selcuk yerine Fernando Reges girerse kolay kolay gol yemeyiz.
 
Yaklaşık 1 aydır kazanamadığımız için ve son olaylardan sonra takımın reaksiyon verip kazanacağımızı biliyordum ancak bu kadar rahat kazanacağımızı tahmin etmemiştim.

Takım sakatlıklardan ve cezalılardan o kadar eksik ki dün 18 kişilik kadroyu bile dolduramadan çıktık maça. Hocayı bu sezon özelinde sürekli eleştirdim ancak dün takımı 3-5-2 ile çıkarması takdiri topladı. Schalke maçlarından ders alındığı bariz belli. Tabii biraz da keyif ve tercihten değil mecburi olarak taktik değişiklikler oluyor.

Şimdi önümüzde uzun bir milli maç arası var. Umarım Fernando ve Nagatomo biraz olsun iyileşir bu dönemde.
 

Üst