BSL 11. Hafta | Galatasaray: 84 - 74 Fenerbahçe Beko

Tarih: 23.11.2019
Saat: 15:15
Yer: Sinan Erdem Spor Salonu

Ligde dörtte dört ile ilerleyen takımımız, ligde namağlup giden ve birinciliğini koruyan Fenerbahçe ile karşılaşıyor. Fenerbahçe, bu ligin en güçlü takımı ve şampiyonluğun en büyük favorisi. Bir senenin ardından maç seyircili oynanacak. Ne olursa olsun bir derbi maçına çıkıyoruz. Bu yüzden Galatasaraylıyım diyen herkes salonda olmalı. Fenerbahçe'n,n bu hafta iki tane Euroleague maçı oynaması ve üstüne full çeken bir salonda insanın aklına neden galibiyet olmasın soruları geliyor.

http://www.biletix.com/etkinlik/VAQ41/TURKIYE/tr

Ayrıca kulüptende güzel bir sosyal etkinlik mesajı geldi. Maç öncesinde GSStore stantlarından 10 liraya atkı, bere ve eldiven satılacak. Bu satılan eşyalar takım maç başlamadan yarım saat önce parkeye çıktığında sahaya atılacak ve bu atılanlar köy okullarına gönderilecek. Gerçekten çok hoş bir proje. İlla GSStore'dan alınmasına da gerek yok. Evinizde fazla kullanmadığınız bu tip eşyalar da iş görecektir. Tabi GSStore'dan aldığınızda kulübe de katkısı olacaktır.
 
Kulübün sosyal etkinlik mesajı çok iyiymiş. 10 lira bir şey değil. Maça giden istanbullu arkadaşlar eminim gereğini yerine getirir.

Maça dönelim.

Ne yaparız açıkçası hiçbir fikrim yok. Fark yeriz desem olmayacak. Hiç belli olmaz. Geçen sene seyircisizdi bu sene seyirci illa işin içinde olacak. Tek beklentim, biraz nerede oynadıklarının farkında olmaları. Sakarya BŞB gibi bir takımda değil de her ne kadar eski gücünden eksik bile olsa Galatasaray Basketbol takımında oynadıklarının farkına varsınlar. Son topa kadar mücadele etsinler. Zaten mücadele edersen yenilsen bile başın dik olur. Fb'nin EL'deki maçlarını izliyorum ve güçlü olan kadar zayıf yönleri de var. İyi hazırlanır ve savunmada sert olursak maça tutunuruz. Onların defansla başlayan hücum basketboluna sekte vurmalıyız. Savunmaları kötü olunca bu hücumlarına da yansıyor.

Garip bir umut var içimde umarım boşa çıkmaz bu umudum. Maçın gelmesini hem istiyorum hem hiç istemiyorum. Oyunculardan biraz ışık görsem umutlu olacağım. Bakalım maç günü ısınırken yüzlerine bakınca anlarım ne yapacağımızı.
 
4. defa yeni ismiyle mucadele edecek Fenerbahce son donemde.
Biz ise son 10 senede oldugu gibi uzaktan bakip hayiflanmaya devam edecegiz.
Mac sonu biz sizi, siz Fenerbahce'yi tebrik edersiniz sevgili yonetim.
 
Sezonun en önemli maçı tüm oyuncuların ekstra motivasyonla oynaması şart bu maç Arapovic kesinlikle kadroda olmalı kadro dışı kalan isim Kloubucar olmalı.Zach Auguste'yi özel olarak motive edersek çok özel bir performans ortaya koyacağını düşünüyorum Harisson ve Auguste'nin performansları maçın nasıl gideceğini doğrudan etkiler sahaya 5 kişi çıkıyorsa iki takımda her ne olursa olsun şansımız vardır hem de biz Galatasaraysak neler başardık daha önce bir yenisi neden olmasın ?
 
Maç sonu tepki vermek asıl olması gereken değil mi ? Çocukların konsantrasyonunu bozmaya ne gerek var ? Zaten zor maç hedeften şaşmamalıyız. Yönetime maç sonucu ne olursa olsun gidenler zaten ağzına geleni desin.
 
Hey gidi hey ! Eskiden Fenerbahçe ile maçımızın olacağı zaman, biletler tükendi haberi gelirdi. Burada da elinde fazla bileti olan diye mesajlar girilirdi. Aklıma o günler gelince insan gerçekten üzülüyor. Ciddi anlamda taraftarı şubeden soğuttular. Bir de üstüne Sinan Erdem'in soğukluğu eklenince iyice soğudu taraftar. Asırlık kulüp kendine salon yapamıyor. Başka da diyecek söz yok. Çok şey yazılır ama zaten sıkça dile getirildi.

Eskiden de kadro kaliteleri bizden üstündü ama taraftarla maçı alırdık. Şimdi o sinerji yok. Olası bir galibiyet büyük sükse yaratır. Maçın içinde kalalım yeter. Başka da bir beklentim yok. Takımımıza başarılar diliyorum.
 
Maç sonu tepki vermek asıl olması gereken değil mi ? Çocukların konsantrasyonunu bozmaya ne gerek var ? Zaten zor maç hedeften şaşmamalıyız. Yönetime maç sonucu ne olursa olsun gidenler zaten ağzına geleni desin.

Maç sonu dediğin 2-3 dakikalık zaman dilimi. Yönetici tayfası zaten sonlara farklı girilirse anında tüyerler. Maç esnasında köküne kadar duymaları gerek o tepkiyi. Maç sonu olayını hiç anlamadım zaten, skora göre davranmak gibi geliyor. Sonuçtan bağımsız bir durum var yapısal idari sorunlar var. Ayrıca ben oyuncu olsam " Saldır Galatasaray " tezahüratı yerine " Yönetim takıma sahip çık " tezahüratını duymayı tercih ederdim.
 
Maç sonu dediğin 2-3 dakikalık zaman dilimi. Yönetici tayfası zaten sonlara farklı girilirse anında tüyerler. Maç esnasında köküne kadar duymaları gerek o tepkiyi. Maç sonu olayını hiç anlamadım zaten, skora göre davranmak gibi geliyor. Sonuçtan bağımsız bir durum var yapısal idari sorunlar var. Ayrıca ben oyuncu olsam " Saldır Galatasaray " tezahüratı yerine " Yönetim takıma sahip çık " tezahüratını duymayı tercih ederdim.

Yönetim takıma sahip çık gibi bir tezahüratın sıkıntısı yok ki zaten. Tepki verilecek diye çocukların dikkatini dağıtmaktan bahsettim. Skora göre davranma gibi olmasın diye ben orada maç sonucu ne olursa olsun dedim. Gerekirse 20 sayı farkla yenelim ama gene yönetime sesimizi çıkaralım.
 
Saat 19.05'te twitter'da derbi ateşini yakacağız. Twitter kullanan üyelerimiz maç sonucu, takımın durumu veya yönetim sorunlarını bir kenara bırakıp muhakkak destek versinler.
 
Salon konusu sıkıntı hem de çok büyük sıkıntı, Abdi İpekçi atmosferinin oluşması o salonda imkânsız. İpekçi tribün açısından bütünlük arz ediyordu, burası parça parça ! Gerçekten insan üzülüyor şubenin durumuna, derbi var ve en ufak bir umut ışığı yok. Fb ise yıllardır yaptığı gibi yatırıma ve gelişmeye devam ediyor. Yine yeni bir sponsor ile devam ediyorlar. Şu an form düzeyleri çok yüksek ve çok kaliteli basketbol oynuyorlar. Ben sonuç ne olursa olsun Arma için maça gideceğim fakat şubenin bir an önce yönetim bazında düzelmesi gerekiyor. Yıllardır biz yazıyoruz konuşuyoruz ama değişen bir şey olmuyor. Maça gelirsek salonun dolu olmasından ziyade boğucu bir atmosfer oluşturmamız lazım yalnız onu bile yapabilecekmişiz durmuyor. İnşAllah ben yanılırım ve dolu bir salonda direnerek maçı kazanabiliriz. Çok çok zor ama imkânsız değil !
 
Enseyi hic karartmaya gerek yok biz degil onlar dusunsun. Cska -Real - Pana - Barca ve digerlerini siradan gecirip bu maci kaybetmek istemeyeceklerdir. Strest bizde degil onlarda :)

Ben ne yenilmez takimlar gordum. Kazanmayi cok isterim. En kotu ihtimal cok mucadeleci bir oyun sergileyelim ona da kabulum.
 
Son düzenleme:
Büyük ihtimalle 20 sayı farklan yeniliriz ve Erdoğan maç sonu "hedef maçımız değildi, tuttuğum takım olan Fb'yi tebrik ederim, önümüzdeki maçlara bakacağız" diyecektir.
 
Dünyanın en kötü takımı ile bile çıksak dolu salondaki Galatasaray taraftarı ile her zaman umudum olur. Lütfen herkes maça gelsin.
 
Yarın maçı kazanırız dememe engel olan sadece 2 etmen var. Birincisi yönetim ikincisi de Ertuğrul Erdoğan. Oyuncularımızdan Harrison ve Kaptan Göksenin Köksal ile görüştüm. Herkesin morali yerinde, hazırlığı tamam. İnşallah sahada Galatasaray'a yakışan bir mücadele göstereceğiz. Maça gelmek çok önemli arkadaşlar. Maçın saati de müsait, salonda müsait. Muhakkak maça gelmek gerekli.
 
Sanırım bir 12-13 bin kisiyi bulur seyirci. Ilk yari feneri 37-38'de tutabilirsek kazanma şansımız olur ama başka türlü gerçekten zor.
 
Bu maçı kafamda oynuyorum ama bir türlü kazanamıyoruz ya. Hayalimde bile yenemiyoruz şunları. Bu maçı kazanmak için 2014'teki Ekaterinburg maçı gibi ne attıysak girmesi lazım. Fb inanılmaz formda ve bizden daha bütçeli bir takım olmanın getirdiği kadro avantajına sahipler. Geçen sezonki maçı hatırlayın adamlar paf takımla bizi yenmişlerdi. Eskiden 5-6 kişiyle bile tokatlardık bunları ama o İpekçi momentumu gidince kazanamıyoruz artık.
 

Üst