2019-2020 Hazırlık Dönemi

Erkek Basketbol takımımız, 11-15 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan Gloria Cup hazırlık turnuvasına katılacak.

Turnuvaya katılacak takımlar

🔵Anadolu Efes
🔴 CSKA Moskova
⚫Zalgiris Kaunas
⚪TOFAŞ
🔴Teksüt Bandırma

(via@YenilmezArmadaa)
 
Erkek Basketbol takımımızın 2019/2020 sezonu Lig fikstürü belli oldu.

✈️ Türk Telekom
🏠 Bahçeşehir Koleji
🏠 Beşiktaş Sompo Sigorta
✈️ Afyon Belediye
🏠 Fenerbahçe Beko
✈️ TOFAŞ
🏠 Darüşşafaka Tekfen
✈️ Pınar Karşıyaka
🏠 Ormanspor
🚌 Anadolu Efes
🏠 Teksüt Bandırma
🚌 AÜ Büyükçekmece
🏠 Bursaspor
🚌 İstanbul BBSK
🏠 Gaziantep Basketbol

#YenilmezArmada #BSL

(via@YenilmezArmadaa)
 
Galatasaray Doğa Sigorta Erkek Basketbol Takımımızın yeni sezona hazırlık çalışmaları kapsamında gerçekleştireceği yaz kampının detayları belli oldu.

Takımımız İstanbul’daki ilk toplanmasını 15 Ağustos Perşembe günü Florya Metin Oktay Tesisleri’nde yapacak. 21 Ağustos’a kadar çalışmalarını İstanbul’da sürdürecek ekibimiz 21 Ağustos Çarşamba günü yurt dışı kampı için İtalya’nın Bormio komününe hareket edecek. 31 Ağustos’a kadar çalışmalarını İtalya’da sürdürecek Galatasaray Doğa Sigorta burada 24 Ağustos’ta Monaco, 28 Ağustos’ta Pallacanestro Varese ve 30 Ağustos’ta Lugano Basket ile olmak üzere üç hazırlık maçı oynayacak.

Takımımız 31 Ağustos’ta İstanbul’a dönecek. 2 Eylül Pazartesi günü Darüşşafaka Tekfen ile İstanbul’da bir hazırlık karşılaşması gerçekleştirilecek. Takımımız 5-6-7 Eylül tarihlerinde Demir İnşaat Büyükçekmece’nin düzenlediği Lake Cup’a katılacak. Galatasaray Doğa Sigorta 5 Eylül Perşembe günü Büyükçekmece ile, 7 Eylül Cuma günü ise Pınar Karşıyaka ile karşı karşıya gelecek.

Takımımız 11 Eylül Çarşamba günü Gloria Cup için Antalya’ya hareket edecek. B grubunda Anadolu Efes ve Zalgiris Kaunas ile eşleşen Galatasaray Doğa Sigorta, 12 Eylül Perşembe günü saat 20:00’da Zalgiris Kaunas ile karşılaşacak. 13 Eylül Cuma günü saat 20:00’da ise rakibimiz Anadolu Efes olacak. Sıralamalara bağlı olarak A ve B grubu takımları turnuvanın son günü olan 15 Eylül Pazar günü birbirleriyle eşleşecek ve turnuvayı tamamlayacaklar. Turnuvadaki tüm maçlar TRT Spor ekranlarından canlı yayınlanacak.

Gloria Cup’ın ardından İstanbul’a dönecek takımımız 18-21 Eylül tarihlerinde Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek TÜBAD Turnuvası’na katılacak. Turnuvaya Beşiktaş Sompo Sigorta, Türk Telekom ve Teksüt Bandırma da katılacak. Turnuvanın maç takvimi daha sonra belli olacak. Bu turnuvanın ardından Galatasaray Doğa Sigorta, Basketbol Süper Ligi’nin ilk haftasında oynayacağı Türk Telekom maçının hazırlıklarını İstanbul’da sürdürecek.
 
Galatasaray Doğa Sigorta Erkek Basketbol takımımız 2019/20 sezonunun ilk takım idmanını bugün Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleştirdi.

Gerçekleştirilen idmana milli takımlarında bulunan oyuncularımız Ege Arar, Yiğit Arslan ve Tai Webster ile birlikte takıma ilerleyen günlerde katılacak Göksenin Köksal, Aaron Harrison ve Greg Whittington katılmadı.
 

Ekli dosyalar

  • IMG_20190815_194440.jpg
    IMG_20190815_194440.jpg
    227 KB · Görüntüleme: 13
  • IMG_20190815_194433.jpg
    IMG_20190815_194433.jpg
    178.6 KB · Görüntüleme: 12
  • IMG_20190815_194435.jpg
    IMG_20190815_194435.jpg
    184.8 KB · Görüntüleme: 15
  • IMG_20190815_194610.jpg
    IMG_20190815_194610.jpg
    227.5 KB · Görüntüleme: 14
Galatasaray Doğa Sigorta Erkek Basketbol takımımız 2019/20 sezonunun ilk takım idmanını bugün Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleştirdi.

Gerçekleştirilen idmana milli takımlarında bulunan oyuncularımız Ege Arar, Yiğit Arslan ve Tai Webster ile birlikte takıma ilerleyen günlerde katılacak Göksenin Köksal, Aaron Harrison ve Greg Whittington katılmadı.

Givova mı ? Hummel mı ? hangisini giyiyoruz.
 
2019 – 2020 sezonu hazırlıkları kapsamında yarın İtalya’ya uçacak olan Galatasaray Doğa Sigorta Erkek Basketbol Takımımız, çalışmalarına bugün Florya Metin Oktay Tesisleri’nde yaptığı antrenman ile devam etti. Antrenman sonrasında Başantrenörümüz Ertuğrul Erdoğan, Kaptanımız Göksenin Köksal, oyuncumuz Aaron Harrison ve yeni transferimiz Greg Whittington, Galatasaray Televizyonu’na açıklamalarda bulundu.



Başantrenörümüz Ertuğrul Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

“Yarın İtalya’nın Bormio şehrine gideceğiz kamp için, orada 10 günlük bir kampımız olacak. 3 tane hazırlık maçı yapacağız, özellikle Monaco ile oynayacağımız maç çok erken bir maç olacak. Tam kadro değiliz elbette ama önemli olan bu dönemde geçen sene iyi yaptığımız şeyleri devam ettirip, eksik yaptıklarımızı düzelterek sistemi biraz daha oturtmak. Bu maçlarda esas amacımız sistemin işleyen, işlemeyen yerlerini görmek. Şu anda üç tane oyuncumuz milli takım kamplarında. Tai Webster, Yeni Zelanda Milli Takımı’nda. Yiğit Arslan ve Ege Arar da A Milli Takım ile beraberler. Onların katılımı biraz geç olacak. Altıncı yabancı transferi için uğraşıyoruz. Onunla alakalı çalışmalarımız devam ediyor. Şu ana kadar bize uyan, bizim arzu ettiğimiz oyuncuların başka tekliflere yönelmesi nedeniyle biraz ağırdan alıyoruz ama kadronun büyük bir kısmını bir arada tuttuğumuz için avantajımız da var diye düşünüyorum. Dolayısıyla bu kamptaki amacımız daha çok geçen seneki sistem üzerinden geçebilmek. Bizim için asıl önemli olan İstanbul’da oynayacağımız TÜBAD turnuvası. Orada tam kadroya yakın bir kadroyla oynayacağız. Benim ümidim geçen sezon yaptığımız acemi başlangıcın bu sene tekrar edilmemesi ve hem EuroCup’a hem de Türkiye Ligi’ne daha hızlı girmek. Zorlu bir fikstür var önümüzde, arka arkaya deplasmanların ve içeride zor maçların olduğu bir maç programımız var. Ümit ediyorum ki yine üstüne koyarak, maç maç düşünerek üstesinden geleceğiz.”

Kaptanımız Göksenin Köksal şunları söyledi:

“Hazırlık dönemine başladık, inşallah hepimiz için güzel bir kamp dönemi geçer. Yarın İtalya’ya gideceğiz, orada hazırlık maçları oynayacağız. Ondan sonra hazırlık kampına devam edeceğiz. İnşallah hepimiz için güzel bir hazırlık dönemi olur ve lig ile EuroCup’a en güzel şekilde hazırlanırız.”

Aaron Harrison ise şunları söyledi:

“Tabii ki çok heyecanlıyım. Bu sene biraz daha avantajlı olacağız çünkü geçen seneden bir çok oyuncuyu tuttuk ve birlikte mücadele edeceğiz. Benim amacım bu takımın lideri olmak ve elimden gelen her şeyi takım için yapmak.”

Yeni transferimiz Greg Whittington ise şunları söyledi:

“Şu ana kadar hem İstanbul hem de Galatasaray bana çok iyi davranıyor. Buraya geldiğimden beri çok mutluyum. Hem kulüp hem takım arkadaşlarım hem de staff bana çok yardımcı oldu. Bu konuda çok mutluyum.

Bu benim için kariyerimdeki yeni bir meydan okuma. Yeni bir sayfa açıyorum ve bu meydan okumayı sahiplenmek için elimden geleni yapacağım. Koç benden ne istiyorsa onu yaparak takımıma yardımcı olmak istiyorum.”
 
🏀 SAYI DAĞILIMI:
Harrison 13
Auguste 10
Göksenin 8
Whittington 6
Ayberk Olmaz 6
Can Korkmaz 4
Nadir Keloğlu 4
Utku Tuğsal 3,
Emir Gökalp 2
Serkan Aydın 1
Serhat Tüzinoğlu 1

(via@YenilmezArmadaa)
 
Takımımızda milli takımlarında bulunan Tai Webster, Yiğit Arslan, Ege Arar ile birlikte hafif sakatlığı bulunan Greg Whittington da kadroda yer almadı.
 
Darüşşafaka ile hazırlık maçımız varmış.
Galatasaray Basketbol resmi sitesi uyuyor.
Daçka Twitter adresinden açıklaması ile gördüm bende.
İlk yarı 37-32 Daçka üstünlüğü ile geçti.
 
65-57 kaybettik.
Yine çok düşük sayıda kaldık.

🏀 SAYI DAĞILIMI:
Zach Auguste - 27
Aaron Harrison - 13
Ayberk Olmaz - 5
Emir Gökalp - 4
Göksenin Köksal - 3
Can Korkmaz - 3
Nadir Keloğlu - 2

(via@YenilmezArmadaa)
 
Son düzenleme:
Pınar Karşıyaka ile hazırlık maçımız var.
3.periyot sonucu 75-64 öndeyiz.
Lazeric ve Moore de takımda...
 
Son düzenleme:
Maci salonda izleme sansim oldu. Moore ve Greg ozellikle Moore hem savunmada hem hucumda cok sey vaadediyor. Oyun gorusu 4-5 oyunlarinin yaninda savunmada da epey caliskan bir oyuncu. Lazeric'in aradigimiz adam olmadigini dusunuyorum hem on alan savunmasinda iyi durumda degil hem de aradigimiz yari sahada takimi kontrol edecek oyuncu degil. Savunmada yer yer iyi isler yaptik hazirlik maci olmasindan dolayi sert bir mac olmadi. Goksenin yine koca maci hicbir sey yapmadan gecirdi.
 

Üst