2019-2020 Hazırlık Dönemi

Göksenin 2 yıl daha bizimle...

Yanlış ifade ettim. Bu oyuncuların bize zararı var. Faydası yok. Bir gram yol kat edemiyorlar. Özellikle Ege Arar. Hiç kendini geliştiremedi. Göksenin'in 2 yıllık sözleşmesi olduğunu biliyorum ama ben gereksiz top sürmeleriyle ve gereksiz şutlarıyla takıma zarar verdiğini düşünüyorum. pas yeteneği ve ball handlingi çok sınırlı. Sadece boş kaldığında şut atmalı. Mümkünse top sürmemeli. Sadece kaptan diye Göksenin bence kayırılmamalı. her maçta Ege ve Gökseninin hatalarını gözlemliyorum. Sadece bu 2 oyuncuyu suçlamak istemiyorum ama görünen köy de kılavuz istemez.
 
Yani her maç sonunda aynı şeyleri yazmaktan çok sıkıldım ben ama kör göze parmak sokar misali yapılan hatalara karşı cidden sinirim bozuluyor. Lazeric madem maçı oraya getirmiş hala uzatmada oyuna sokup üstüne sportmenlik dışı faul almasına sebep oluyorsan sen de bi dön bak kendine bi zahmet. Tamam seviyoruz gerçekten işini yapmaya çalışıyorsun hocam farkındayım ama Galatasaray'ın önceliği oyuncuyu kazanmak değil önceliği kazanma alışkanlığı yakalamaktır. Oyuncu bizimle büyüyecekse başımızın üstünde yeri var ama ısrarla aynı şeyi yapıyorsa ya çeki düzen versin diye uyaracaksınız ya da yapılacak şey belli.

Burda gerçekten kendimi yırttım Göksenin yerine Erkan alınmalı diye. Aradaki atletizm ve oyun olgunluğu farkını maçı izleyenler görmüştür zaten. 23 yaşında geçen yılı alt ligde oynayan oyuncu bile Galatasaray kaptanından daha iyi karar mekanizmasına sahipse birileri kendini sorgulasın bi zahmet.

Kapanmanın eşiğinden dönen, üstüne 4 yabancılı takım seni bir haftada 2 kez yeniyorsa bi zahmet siz de dönüp bakacaksınız kendinize. Maç izlemediği yerde Auguste'nin bilmem kaç verimlilik puanı var diye savunanların şu maçı da tekrar izlemesini tavsiye ediyorum. Gerçekten bu kadar sahada dönen işlerden anlamayan, ne olup bittiğinin farkında olmayan. Sayı atmak dışında başka bi şey düşünmeyen bir adam görmedim ben. Son yıllarda bu kadar yetenek fakiri 1 ve 5 numara ben cidden görmedim.

Dedik ki bu takım forvet savunamıyor. Kısa forveti yok. Ne oldu rakibin 2 tane kısa forveti çıktı 40 sayı attı. Üstelik bu kısa forvetler yerli oyuncu. Yani iki yıldır sezona 1-3-4 numarasız başlayıp allaha emanet gidiyoruz. 7 yabancı var, yine arada kalmış oyunculardan takım kurup bir yerlere gitmeye çalışıyoruz. Hoca kenarda bi şeylere isyan ediyorsun görüyorum. Ama isyan ettiğin şeyleri yapmaya devam edersen daha çok isyan edersin.
 
Daha önce de dediğim gibi kuş gibi bütçesinin 5'te 1'ini veren bir şubede geleceğe umutla bakmak mümkün değil. Sen Fenerbahçe misin ki 30 milyon kadar bütçenin 30'da 1'ini takımın maskotuna vermeyi göze alıyorsun? Şu jenerasyonda pozisyonunda Göksenin'den iyi 20 tane yerli oyuncu vardır, neymiş sırf maaşlar ödenmeyince takımı pohpohluyor diye takımda tutulmuş. E Caner'i de aynı nedenle tuttuk dediniz ki Türk basketbolunun taş çatlasın vasat oyuncularından Caner bile oturmuş takıma Göksenin'den daha çok katkı verir. Hadi Ege'nin yaşı ufak diyoruz, Göksenin 10 yıldır bu takımda oynuyor herif gelişeceğine her yıl oyununu geriye götürdü. Tam kontratı bitmişken ve bütçeden kötü bir oyuncu için ciddi bir maaş kesilecekken yeniden 2 yıllık okkalı bir sözleşme verdik. Hiç paran yoksa şu şubeyle ''ilgilenen'' adam ne zaman hedef koysa başarılı kadrolar kuran Karşıyaka, Banvit, Tofaş gibi bir basketbol aklını kazandırır şubeye. Ama bizim bir yönetici kendini fotoğraflara shoplama derdinde, öteki sadece futbol takımının peşinde olunca gelebileceğin nokta da 2000 kişiye yılda 30 maç oynamaktan ileri gidemiyor.

Gelecek hedefi hedefi olan hiçbir takımın as oyuncusu Tai, Lazeric, Auguste, Göksenin gibi adamlar olamaz. Bu oyuncuların ilk 5'in değişilmezi olacağı ortamda da kimse Galatasaray taraftarından iyi niyet bekleyemez. Genel kurulda bu amatör şubeler sportif AŞ'den arındırılıp şirketlendirilsin teklifini reddedenlerden bu reddi fırsat bilip şubeye ilgi alakayı iyice kesen ''yönetici''lere kadar herkesin payı var bu tabloda. O adamlar yol alana kadar da bu şubeyle ilgili dert edinme, mazeret dinleme, hedef gösterme gibi konulardan elimi eteğimi çekeceğim.
 
Bugün saat 20:00'de Beşiktaş'la oynayıp, hazırlık sezonunu kapatıyoruz. Telekom ve Trento deplasmanlarıyla başlıyor hem kupa hem lig serüveni. Takımın hedefine dair bir fikrim yok. Umarım en iyisi olur.
 
Bugün saat 20:00'de Beşiktaş'la oynayıp, hazırlık sezonunu kapatıyoruz. Telekom ve Trento deplasmanlarıyla başlıyor hem kupa hem lig serüveni. Takımın hedefine dair bir fikrim yok. Umarım en iyisi olur.
Bir hedef var mı sence ? Yoksa günü kurtaralım yeter, bir de içerde fener galibiyeti alırsak tamamdır mı diyorlar ?
 
Yapılan hiçbir şey ortada hedef olduğunu göstermiyor maalesef. 1 yıllık kontratlar, 2 yıldır bir tane genç oyuncu transfer edilmemesi, evliya çelebi gibi her sene ülke değiştiren yabancı oyuncular. Hatır gönülle yapılan sözleşmeler.
 
Yapılan hiçbir şey ortada hedef olduğunu göstermiyor maalesef. 1 yıllık kontratlar, 2 yıldır bir tane genç oyuncu transfer edilmemesi, evliya çelebi gibi her sene ülke değiştiren yabancı oyuncular. Hatır gönülle yapılan sözleşmeler.

Ben iki yıldır transfer edilecek veya altyapıdan çıkarılacak oyuncuları geçtim şu takımda yıllardır Ege dışında bir uzun oyuncu çıkmazmı yada Göksenin dışında kısa oyuncu çıkmaz mı?
 
Göksenin gerçekten maçta saç baş yolduruyor. İlk çeyrek 4 tane üçlük denedi. İkinci çeyrek te az önce saçma bir top kaybı yaptı.
 
Egeyi anlamak mümkün değil. İçerden çok kolay bir atış kaçırdı aynı pozisyonda gidip faul yaptı. Faul hakkımız dolmuştu 2 atış yedik. Sonraki hücumda da perdeleme yaparken bir hücum faul daha yaptı. Çıldırmamak elde değil.
 
Bugünün yıldızı Ayberk Olmaz oldu.

Ayberkin son 3 saniye kala attığı basketle maçı 68-67 önde bitiriyoruz.
 
Son düzenleme:
Muhtemelen Göksenindir. bugun ya 1/5 ya da 1/6 üçlük attı.

1/8 :) Sadece ilk çeyrek 1/6’ydı. Yine hücumda ne yapacağını bilmeyen rezil kepaze bir takım izledik. Webster de teşrif etmiş üstüne 2/9 ile. Turnuvanın 2 maçında 10 sayı atamayan Djurusic 10’u ilk 5 dakikada %100 ile 18 attı. Lazeric Jones yine 40 saniye kala 14 saniyelik hücumu iso oynadı. Yani bu sabote etmek değilse ısrarla neden son toplarda oyunda olup ısrarla aynı şey yaptırılıyor bu adama ben cidden anlamıyorum.
 

Üst