7DAYS Eurocup 7. Hafta | Ewe Baskets Oldenburg 79-72 Galatasaray Doğa Sigorta

13.11.2019 Çarşamba
22:00
Grosse EWE Arena

Eurocup 7.haftada rakibimiz Almanya'dan Ewe Baskets. Ewe Baskets'in grupta 3 galibiyet ve 3 mağlubiyeti var. Arka ve Trento ile galibiyet ve mağlubiyet sayıları eşit. Onlar adına gruptan çıkmak hatta ilk ikiye girmek adına önemli bir fırsat. Bizim ise 4 galibiyet 2 mağlubiyetimiz var. Geçen hafta aldığımız Trento mağlubiyeti ile liderliği hatta ilk iki şansımızı biraz zora soktuk. Bundan sonraki hafta Malaga ile karşılaşacağız. Malaga'yı yenip liderlik koltuğuna oturmak istiyorsak bu maçı mutlak suretle kazanmamız gerekiyor. İlk maçta 92-79 yenmiştik fakat Almanya deplasmanları her zaman zorlu olmuştur. Bütün Almanya ligi takımları iç sahasında full seyirciye oynuyorlar ve iyi bir atmosfer oluşturuyorlar. Kadrolarına baktığımızda Rasid Mahalbasic'in yanı sıra Rickey Paulding, Nathan Boothe, Braydon Hobbs gibi Amerikalılar göze çarpıyorlar. İşimiz zor ama hedeflerimiz yüksekse kazanmamız gerekiyor. Takımımıza başarılar diliyoruz.
 
Trento'ya kaybederek durup dururken kendimizi sıkıntıya soktuk. Gruptan bi şekilde çıkarız ama hesaplar yine şaşmış oldu. Kafaca dinlenma maçı diyeceğim maç bi anda en önemli maçlardan biri oldu. Bakalım nasıl bir reaksiyon vereceğiz.
 
Son yıllarda hiç olmadığı kadar atlet bir takıma sahibiz. Bu atletizmi istikrarlı şekilde sertlik ve azimli savunmayla birleştirirsek yenemeyeceğiz takım az gibi. Ama bazen Trento, Tofaş, Malaga maçlarında olduğu gibi rakibi sadece atarak yenebileceğimize inanıyoruz. Takımdaki tek istikrarlı top yönlendiricinin Harrison olmasından ötürü bizden daha sert oynayan hemen her takıma karşı yenilmeyeceğimiz takım da yok gibi. O yüzden biz ne yapıp ne edip 40 dakikayı her an azimle oynayacak, bu konuda hiç seviye düşürmeyecek 5'lerden seçip bir şekilde olabildiğince uzun süre oyun açlığını muhafaza etmeliyiz. Bunu yaptığımız takdirde Oldenburg gibi hızlı tempo Alman takımlarına karşı içerde veya dışarda mütemadiyen avantajlı taraf oluruz. Çünkü tempolu oyun ve sert basketbolu harmanlayabilecek bir takıma sahibiz diğer pek çok takımın tersine. Ama kötü ve daha önemlisi azimsiz savunma olunca da tempoyu hiçbir şekilde arttıramayan bir takımız, bu da bizi oldukça sıradan bir ekip yapabiliyor. Bu engelleri aşarsak herkes için çok tehlikeli bir hüviyete bürünebiliriz, inşallah Daçka maçıyla da bu artık bizim değişilmez kimliğimiz haline gelmiştir. Başarılar Aslanlar.
 
Paraların ödenmemesi durumu bu sene de devam ediyor mu? Bazı oyuncuları bundan dolayı sıkıntı çikarma durumu var mi?
 
🚑SAKATLIK RAPORU | Çarşamba günü oynayacağımız Oldenburg maçı öncesinde İstanbul’daki son idmana, ayak bileğinde ağrı hisseden Aaron Harrison ve darbeye bağlı sakatlığı bulunan Lazeric Jones katılmadı.

(via@fcnbasket)
 
🚑SAKATLIK RAPORU | Çarşamba günü oynayacağımız Oldenburg maçı öncesinde İstanbul’daki son idmana, ayak bileğinde ağrı hisseden Aaron Harrison ve darbeye bağlı sakatlığı bulunan Lazeric Jones katılmadı.

(via@fcnbasket)

Antrenmana çıkamamaları Almanya'ya götürülmeyeceği ya da maça çıkamayacakları anlamını kesin olarak çıkarmaz ki. Hele ki HARRISON'ın durumunda hiç.
 
Ewe Oldenburg maçı öncesi İstanbul'daki son antrenmana katılmayan Jones ve Harrison, dün akşam Oldenburg'daki antrenmanda kendilerini iyi hissettikleri için takımla birlikte çalıştı. İki oyuncunun da bu akşam forma giymesi bekleniyor.

(via@fcnbasket)
 
Şu izlediklerime inanamıyorum, gerçekten inanamıyorum.
 
Adamlar skor bulamıyorken alan savunmasına dönüp skor yapma şansı veriyoruz. 3 kere döndük, 3'ünde de skor yaptılar. Oyun kurucu tercihleri iddia ediyorum Eurocup'un en kötü 2-3 tercihinden biridir. Şu maçı kazansan ne olur kaybetsen ne olur? Nereye gidebilir ki bu takım...
 
Şu oynanan oyuna basketbol demek hakarettir. Koç Fener maçını kazanıp üstündeki yükü atmış, sezonu kapatmış...
 
1 ve 5 numara eksikliğini yaşadığımız bir maç daha.
Ama koç malesef hatalarından ders almadığı gibi aksine devam ediyor hatalarında.
Tai ve Jones'a güvenirsen olacağı bu.
Yatın uyuyun maçı izleyip sinir krizine girmeyin arkadaşlar.
Kazanacağımız bir oyun yok ortada.
Malesef bir yenilgi daha yazılacak haneye...
 

Üst