2019-2020 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Hucumda duzen ve cember altinda fizik olarak gelisecegimize hem fikirim ama forvet savunmamız hala sıkıntılı. Sene başında dile getirdiğim gibi kıssaların fiziksel dezavantajı savunma düzenini çok etkiliyor
 
Sezon başı kurulsa mevcut bütçe düşünüldüğünde çoğumuzun kabul edeceği bir takım kuruldu. Bana göre kadronun bariz tek hatası kesici bir uzunun olmayışı. Kısalarımızın topa baskı konusunda istikrarlı oyuncular olmadığı düşünüldüğünde çembere giden takımlar başımızı ağrıtacaktır.Ancak hücum opsiyonlarımızın fazlalaştığı düşünüldüğünde Ege'ye biraz daha şans verilmeli. En azından çember altı sertliğimizi artırabilir.

Perez transferiyle Auguste'nin de verimi artacaktır. Auguste'yi pozitif anlamda diğer uzunlardan pozitif anlamda ayıran tek özellik çabuk devrilmesi. İkili oyunları net olarak oynayan bir kısa oyuncumuz yokken bile çabuk pozisyon alması ile kısa sürelerde önemli skorlara ulaşabiliyordu. Perez'in ikili oyun becerisi Auguste'nin ikili oyunlarda bulduğu skorları yukarı taşıyacaktır.

Bence maçlara Ege ile başlamalı daha sonra Auguste'yi özellikle Perez sahadayken kenardan getirip kısa sürelerde ondan önemli skor bulmayı denemeliyiz. Hem diri oyuna girdiğinde enerjisiyle savunma handikaplarını da biraz daha tolere edebilir
 
Perez ya da bir başkası. Jones sakatlandığına göre bir guard alınır diye düşünüyorum. Hücumda adam eksilterek oynayıp topa yön vermeyi ön planda tutan topa ortalama üstü baskı yapan her oyun kurucu işimizi görür.
 
Perez olmaz bir başkası olur sorun değil. Ama Lazeric bile benim gözümde çöpken sadece Tai dayanılmaz o bölgede. Bu sefer bari düzgün bir transfer yapsak gidip Amerika kolejden tutup birini getirme saçmalığı yapmayız umarım. Gerçi kim oyuncusumu verir şu şartta o da zor.
 
Stimac bence de yararlı olabilir bizim için. Bununla birlikte mutlaka lider özellikli bir oyun kurucu ve çift.yönlü bir üç numara şart. Tabii bunun için Webster, Whittington/Alex ikisinden çıkmamız ve bütçe gerekiyor.
 
Stimac çok kötü oyuncu. Savunma defosunu kapatma ihtimalin yok. Bizim oyun sistemimizde de Stimac'a ihtiyaç yok. Maksimum gelecek yil da takimda tutabilecegimiz bir kısa alıp kapatmalıyız. Gelecek yıl Alex-Harrison-Guard-Whittington takımda kalır. Bir forvet bir pivotla girmeliyiz tercihim Henry Sims.
 
Alex ile Gregg birlikte fazla değil mi sizce de şu an mevcut bütçede? Stimac evet bugünün oyuncusu değil ama bizim şartlarımızda, az para alacağını ve ligi tanıdığını düşünerek alternatif olabilir diye düşünmüştüm ama haklısınız.
 
Ligi tanımak bizim sorunlarımıza çözüm olmaz ki. Yari sahada oyun oynayacak savunmada çember koruyabilen bir uzun gerekiyor. Ha bu sezon icin zaten artık uzun hamlesi yapılmaz. Ama gelecek yıl Alex-Greg takımda kalmalilar bence. Zaten Kızılyıldız ile imzalamış hemen.
 
Bizim guard işi ne oldu ya? Şu takıma tek bir takviye lazım Stefan Markovic tarzı guard. Hatırlıyorum, 2-3 sene önce Stefan Markovic'e burun kıvırıyorduk forum olarak. Ahh kafam ahh... Yöneticiler artık kendilerine düşen sorumluluğu yerine getirsin.
 

Üst