2019-2020 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Sadece 2 sezon önce Alex Renfroe-Jordan Taylor'un oyun kurucu olarak oynadığını düşünürsek (bence son 5 yılın en düzgün oyun kurucu rotasyonuydu ama kadronun kalanı yüzünden kalitelerini yeterince gösteremediler) 2 yılda geldiğimiz yer çok üzücü. Gerekirse yeni yıla kadar oyun kurucu almayın ve sonrasında hem ligde hem de Eurocup'ta bizi taşıyabilecek bir oyun kurucu bulunsun takımda.
 
Göksenin ve Lazeric Jones' un 5' te oynayacağı maçlarda 3 kişi parkede olacağız sezonda. Bandırma' daki Jaime Smith, Emanuel Terry tarzı adam bulmak çok mu zordu Allah aşkına ? Cidden kabak tadı verdi kadro.
 
Toney Douglas veto yediği yerde Jones transfer ettiler. Doğru guard seçemiyosan yardımcılara bırak arkadaş her gittiğin takımda guard tercihi kötü mü olur bir insanın. Auguste ve Webster maaşlarını yükselterek takımda tuttuk takıma ribaund en azından savunma sezgisi iyi olan uzun lazımdı ve sahada 25 dakika civarı süreler alabilicek Auguste 5 dakika içinde 3 faul yaparsa kimse şaşırmaz oyun odağı sadece hucum tarafında sayı kovalamak eğer atamazsa oyundan kopuyo iyice. Webster gerçek takımın aradığı guard değil 1 sezon geçti bunu gördüğü halde takımda tuttu. Ligde en azından bütün sorumluluğu Harrison-Yiğit yönlendirebilir kısa pozisyonunda. Harrison-Greg-Moore-Arapovic-Auguste ligde bu rotasyonu kullanıp belki bir noktaya gelebiliriz Greg zaman zaman 3 numara kullanıp eşleşme sorunu yaşatabiliriz. Zaten guard sorunu yaşıcağımız baştan belliydi adı geçen oyuncuların birbirinden alakasız olmasından.
 
Yıllardır düzgün bir bütçe yok bari alt yapıya yönelim olsa oradan kaliteli oyuncular yetiştirsek
yada umut vaad eden genç oyuncuları biz alabilsek onları düzen içinde parlatsak bari milli takıma faydası olsa
yoksa bu şekilde çok acı verici doğru dürüst hedef olmadan Jones vb oyuncuları alıp para kazandırıp hem Galatasaray hem ülke basketboluna milli takıma bir katkısı olmadan geçilen seneler.

Ergin hocayla konuşup, Ömercan İlyasoğlu'nu kiralasaydık vallahi daha faydalı olurdu Jones'tan bana göre.
Başlarda toy olduğu için afallar ama zaman geçtikçe iyi oynar hemde milli takıma katkımız falan olurdu böylece
 
Erkek Basketbol Takımımız, 18-21 Eylül tarihlerinde Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek TÜBAD Turnuvası’na katılacak. Turnuvaya Beşiktaş Sompo Sigorta, Türk Telekom ve Teksüt Bandırma da katılım gösterecek.
 
Teksüt Bandırma’nın genç oyuncularına hayran kaldım, doğru yabancı seçimleri de cabası. Oyun kurucu sorunumuz aşikar, çözüm bulunmalı.
 
1 numara alsak bir adet takımın defolarına rağmen geçen seneden daha komplike ve doğru kadro yapısıyla mücadele eden bir takım haline geldiğini düşünüyorum; skoru yüklenecek oyuncu problemi olmadan iç ve dış sayı bulabilecek bir kadro olduk yalnız doğru organizasyonu yapacak lidere ihtiyacımız var.
 
Çok uçup kaçacak bir oyun kurucuyu da ihtiyaç yok. Peyton Siva kadar olsun yeter. Eminim, Siva'nın Alba Berlin'den aldığı para Webster-Jones-Ayberk üçlüsünün bizden aldığı paradan azdır.

Lig üçüncülüğü ve Eurocup'ta çeyrek final hala 1 hamle uzağımızda.
 
Sene başında söylediğim gibi Perez'in büyük hayranı değilim, şu takımı abad edeceğini de sanmıyorum ama saha içindeki başıboşluğu görünce Perez gibi ortalama bir liderin bile ciddi fark yaratabileceğine inanıyorum. Keşke gidecek oyuncu da tahmin edilen üzere Moore yerine Auguste-Tai ikilisinden biri olsa. Tüm yeteneksizliklerine rağmen Jones'un kötülüğüne bile razıyım ama bu oyuncuların gamsızlığına katlanamıyorum.
 
Moore ne alaka.
Moore neden gitsin ki?
Jones ve Tai varken mi gelecek Perez.
O zaman orda kalabalık olurken pota altında eksik kalacağız.
Jones ya da Tai'dir o isim...
 
Moore ne alaka.
Moore neden gitsin ki?
Jones ve Tai varken mi gelecek Perez.
O zaman orda kalabalık olurken pota altında eksik kalacağız.
Jones ya da Tai'dir o isim...

Moore hariç tüm oyuncuların en az sezon sonuna kadar kontratı var. Ayrıca Arapovic dönünce Ayberk'i de katarsan 4 kişilik pota altı rotasyonunu bulacağız. Diğer oyuncularımızdan Moore'un emeğinin yarısını görsem çok gözüme batmazdı da bu dengesiz takıma istikrarlı kimlik katan ender oyuncularımızdan olduğu için tüm eksikliklerine rağmen tutma taraftarıyım. Ama Perez tarzı birini getirirsek tribüne fazladan bir yabancı daha göndermemek için -ki bunu yapacak çapta bir şube de değiliz- diğer yabancılardan biri sezonun şu aşamasında karşılıklı anlaşmaya yanaşmazsa mecburen Moore'u göndeririz. Ha inşallah bizi yanıltırlar da Perez'i de getirip ligde 2 yabancıyı tribüne oturtma ve Eurocup için daha derin bir rotasyon oluşturmaya zahmet ederler.
 

Üst