Alex Hamilton

Galatasaray Doğa Sigorta Erkek Basketbol Takımımız, Birleşik Amerikalı guard Alex Hamilton ile 1+1 yıllık sözleşme imzaladı.

Florida doğumlu 26 yaşındaki oyuncu, 1.93 boyunda.

5 Ekim 1993'te dünyaya gelen Alex Hamilton, basketbol kariyerine doğduğu şehirde bulunan Chipley Lisesi'nde başladı. Kolej tercihini ise 2012 yılında Louisiana Tech'ten yana kullandı ve dört yıl boyunca Louisiana Tech forması giydi. Louisiana Tech tarihinin en fazla sayı üreten, en fazla asist yapan ve en fazla top çalan beş oyuncusu arasında yer aldı. 19.8 sayı, 5.7 ribaund, 6.2 asist ve 2 top çalma istatistikleri yakaladığı kolej kariyerinin son yılında Conference USA Yılın Oyuncusu ödülünün sahibi oldu.

Mezuniyeti sonrası 2016 ve 2018 yılları arasını NBA G League takımlarından Santa Cruz Warriors'ta geçiren Hamilton, ilk Avrupa deneyimi için 2018 Eylül'ünde Litvanya ekiplerinden Juventus Utena ile sözleşme imzaladı. 11 lig maçında 13.4 sayı, 4 ribaund, 3.6 asist ve 2.2 top çalma istatistikleri tutturdu. Aynı sezonun Aralık ayında İsrail Ligi ekiplerinden Maccabi Rishon ile sözleşme imzaladı. Rishon'daki ilk sezonunda ligin en fazla asist yapan dördüncü oyuncusu olurken (5.1), 13.1 sayı, 4.1 ribaund ve 1.5 top çalma ortalamalarını da yanına ekledi ve takımını İsrail Ligi finallerine taşımayı başardı.

Oyuncumuza sakatlıksız, sağlıklı ve başarılı bir sezon diliyor, oynayacağı basketbol ile gönlümüzü kazanacağını ve hem kendisini hemde bizi yakın zamanda Euroleague taşıyacağına inanıyoruz...
 
Son düzenleme:
Yeni transferimiz Alex Hamilton, takımı Maccabi Rishon ile şu anda İsrail Ligi play-off'larında çeyrek final oynuyor. Maccabi Haifa'ya karşı seride 1-0 öndeler. Serinin ikinci maçı Pazar günü 19:30'da oynanacak. Takip etmek isteyenler için.

(@MeteBudak)
 
Savunması gayet iyidir geri adım atmaz. Atletik ve delici bir oyuncu. Şutu çok iyi değil ama top elindeyken hızı ve deliciliği ile iyi bir silah.
 
Guard rotasyonun sadece Alex ve Barış ile geçirirsek hata yaparız bence. Bu 2 oyuncuyu tamamlayacak şutu da iyi olan bir isim daha gerekiyor bence. John Roberson'u bırakmamış olsaydık mükemmel guard rotasyonumuz olacaktı.
Genel olarak tepkiler iyi. Diğer isimler de inşAllah iyi transferler olur...
 
Hoşgeldin Alex!
Eurocup performansı etkileyici. Zaten İsrail liginin en değerli birkaç oyuncusundan biriydi. İyi transfer. Takımın en önemli parçalarından biri olacaktır.
Galatasaray kariyeri sağlıklı ve başarılı olsun.
 
Topun daha iyi paylaşıldığı, şutların daha doğru seçildiği bir sistemde üçlük yüzdesi en azından kabul edilebilir sınırlara çıkabilir sanki. Bu sezon maç başına 5 üçlük deneyip %32 ile sokmuş ama geçen sezon 11 maçlık Utena deneyiminde maç başına 2,5 üçlük denediğinde %48 ile sokmuş.
 
İsrail Ligi maçları bizim lig için ölçü olmaz. Misal Alex'in takım arkadaşı Darryl Monroe da geçmişte İsrail Ligi mvpsi olarak Uşak'a gelmiş, fakat BSL'de tutunamayıp TBL'e gitmişti.

Yapılan guard hamlelerine bakarsak, şutu ile yaşayıp şutu ile ölen bir takım olacağa benziyoruz. Umarım yanılırım.
 
İsrail Ligi maçları bizim lig için ölçü olmaz. Misal Alex'in takım arkadaşı Darryl Monroe da geçmişte İsrail Ligi mvpsi olarak Uşak'a gelmiş, fakat BSL'de tutunamayıp TBL'e gitmişti.

Yapılan guard hamlelerine bakarsak, şutu ile yaşayıp şutu ile ölen bir takım olacağa benziyoruz. Umarım yanılırım.

Aynı sezon bir de pg gelmişti o da epey sükse yapmıştı ama verim verememişti hatta o da sezonu tamamlayamamış olabilir.Öte yandan aksi örnekler de az değil
 
Greg Whittington örneği var. Yine benzer gidersek TJ Cline’da patlamıştı burda. Açık saha oyuyuna müsait ama set oyunlarında ne yapacağı belirliyor ordan gelen oyuncuyu. İki ucu keskin bıçak ama mecbursun bir yerde
 

Üst