2020-2021 Galatasaray Futbol Takımı

Malesef kötü geçen bir sezonun ardından yeni bir başlangıç yapacağımız 2020-2021 Futbol sezonu öncesi transfer haberlerini bu başlık altında konuşabiliriz.
 
Çok şükür bitti sezon.

Falcao, Feghouli, Belhanda, Babel, Diagne, Linnes gibi yabancılarımızı bir şekilde satmak lazım. 3,5 e bakmadan hemde. Maaşlarından kurtulmak bile işimizi rahatlatacaktır.

Seri ve Saracchi'nin kiralıkları uzatılabilir. Saracchi'nin hücum yönü çok iyi ama savunması hâlâ soru işareti benim için. Bunu da eklemiş olayım.

Kaleci için Volkan Babacan'ın ismi geçiyor ama 2 senedir kaç maç oynamış Allah aşkına? Volkan geleceğine Muslera dönene kadar Okan'a güvenmeliyiz. Başkasına gerek yok şahsi fikrim.

Jimmy, Ahmet ve Şener ile yolları ayırmak gerekir. Jimmy yerine Ali Yavuz, Ahmet yerine Emin, Şener yerine Murat Şenel'e görev vermek hem maddi anlamda hemde genç oyuncularımız için manevi anlamda bize kazanç sağlayacaktır.
 
Fatih Terim: "Galatasaraylılardan tek bir ricam, kim alınırsa alınsın 'Bir bildikleri vardır' derlerse, sevinirim."

Arda, Caner, Semih ve Sinan Gümüş hayırlı olsun o zaman.
8+3 ve FFP olursa olacağı buydu malesef..

Omar Elabdellaoui, Emre Kılınç, Oğulcan Çağlayan ve Kerem Aktürkoğlu'nun da bittiği söyleniyor.

İnşAllah Fatih Hocanın dediği gibi transferler hazırlık dönemine yetişir.
Ekonomik sıkıntılar ve sürenin kısa olması işimizi zorlaştıracak.

Allah yardımcımız olsun...
 
2 senedir harcanan ve şampiyonluklar gelse de eksiye giden mali durum üstüne pandemi süreci bizi sarsacak. Elbette erkek basketbol takımının yaşadığı bir gerileme olmaz ama bir gerileme olacak. Daha düşük profilli ama gelişime açık oyuncular almak elzem. Şampiyonlar Ligi'ne gitmek maddi açıdan iyi olsa da maalesef 2 senedir bizi hep psikolojik olarak geriye attı, iyi yönetemedik orayı. Ama Uefa'ya gitmek hem maddi açıdan iyi olur, hem kendi puanımızı kasmak açısından iyi olur hem de 3 kulvarda gideceğimiz için daha geniş bir rotasyon kullanacağımızdan dolayı oyuncu gelişimi açısından iyi olur. Umarım Uefa'ya gideceğimiz senaryo gerçekleşir.

Bonservisi elinde oyunculara yönelmek önemli. Elabdellaoui'ye olumlu bakıyorum. Kalite olarak büyük ihtimalle Mariano'nun gerisinde ama Mariano kalitesinde sağ bek almak kısa vadede pek mümkün gözükmüyor. Keza Emre Kılınç da çok olumlu bir transfer. Fatih Hoca ve ekibinin sene başı kurduğu kadronun çoğunlukla hatalı olduğunu gördük. Sonrasında yine bir şekilde toparladık ama pandemi, sakatlıklar falan derken dağıldık. Sene başından bu yana söylemlerinde de zaten hatalı olduğunu alttan alttan hep söyledi. İşler daha zor olacak. Hoca bize güvensinler deyip kredi istedi. Bende hocanın kredisi sonsuz. Bizi her seferinde bir yerlerden alıp yukarıya çıkartan da hep kendisi oldu.
 
Anladığım kadarıyla bu mesaj Arda Turan için.

Bu zamana kadar Arda'yı istememe sebebim kiminle arkadaş olduğu ya da siyasi görüşü olmadı hiç bir zaman. Bu sebepten istemeyeni de hiç bir zaman ciddiye almadım. Daha çok takım içi denge ve kendisinin performansı ile alakalı durumlardan dolayı istemedim.
Eğer bugün hoca istiyorsa takım içi denge ile ilgili bir sorun olacağını düşünmüyorum. Kendisi de söylenildiği gibi ''maç başına'' ücret alacağı bir sözleşme ile gelecekse buyursun gelsin.
 
Eleştiriye kapatılmış, eleştirenlerin bir anda linç furyasının içine düştüğü bir ortam daha var. Şu an Galatasaray’da da bir benzerini yaşıyoruz. Tamamen kendi gibi düşünenleri kabul eden, aksi düşünceleri katiyen kabul etmeyen. ben yaparım, ben ederim aksi bi durum olursa sorumluluk benimdir gibi 2020 yılında kabul edilmeyecek kendisinden olmayanları afaroz eden kendisinden olanları kulüp içinde bir yerlere getirmiş bir anlayış. Benim söyleyecek bi şeyim yok yazıklar olsun.
 
Bu senenin en büyük favorisi Galatasaray'dır. Şimdiden şampiyon olacağımıza inanıyorum.Arda Turan asisti ve Emre Kılınç'ın golleri ile coşacağız bu sene. Yapılacak transferlerde en kritik oyuncu burada Arda Turan ve Caner Erkin olur. Arda ve Canerin futbol hırsı,skoru değiştirme yapılarına laf yok. Linnes mi , Caner mi derseniz kesinlikle Caner derim. Linnes düz stabil oyuncu.Caner ise her an hırsı ve winner yapısı ile rakiplere zorluk çıkarabilecek yetenek. Arda-Caner-Emre Kılınc-Volkan Babacan. Bu 4 lu ile yerli kalitesi son derece artar. Hatta Emre Colak bile yedek klubesi için düşünülmeli..... Erzincan'dan gelen Kerem ise yeni Arda Turan olur 1-2 seneye...Belhanda,Feghouli,Babel gibi ruhsuzlardan çok şükür kurtuluruz tez zamanda.
 
Son düzenleme:
Bu sene gelecek oyunculardan daha çok gidecek oyuncular önemli. Burada hocanın da dediği gibi yüksek kontratlı oyuncuların bir kısmından bile çıkabilirsek maaş konusunda çok büyük sıkıntıya girmeden o geçişi gerçekleştirme şansımız olur.
Belhanda, Fegouli, Babel, Diagne, Falcao bu 5'liden 3'üyle yolları ayırmak şart.


Kaleci: Okan (Muslera)
Defans: Elabdullahi - Lyundiama - Marcao - Sarachi (Linnes-Şener-Emin-Ahmet-Süleyman)
Orta Saha: Transfer - Transfer - Transfer - Emre Akbaba - Emre Kılıç (Taylan-Ömer-Arda-Kerem-Ali Yavuz-Oğulcan-Jimmy)
Forvet: Falcao (Diagne-Adem)

Ben Babel, Belhanda ve Soso'nun gittiği ve geldi denilen adamları ekleyerek bir senaryo yaptım. Buraya ypılacak 3 doğru transfer ile hem iddialı hem de mali yönden çok büyük sıkıntı vermeyecek bir takım ortaya çıkar.
 
Okan, Muslera, Berk

Linnes,Mert Müldür
Emin,Işık Kaan
Marcao, Ravil
Süleyman, Ömer Bayram

Seri Bartuğ
X Abdussamed

X Emre Kılınç
Emre Akbaba, Taylan
Arda, Sekidika

X, Ali Yavuz, Atalay Yıldırım

Okan
Mert Emin Marcao Luş
Seri X
X Emre Arda
X

Muslera(Berk)
Linnes Işık Ravil Ömer
Karnucu Bartuğ
Emre Taylan Sekidika
Ali Yavuz(Atalay Yıldırım)

Hem genç hem maliyeti az bir takım. Belki çok etkisiz bir takım olur diyeceksiniz ama ilk 11 de ki X yazdığım yere alınacak 3 kaliteli isim ile yine Şampiyonluk adayı oluruz.

Özellikle Ravil Tagir, Altınordu dan kaçırılmaması gereken bir isim. Çağlar gibi çok büyük stoper olacak inşAllah 🤲 kaçırmamalıyız.

Emre Kılınç kesin gözüyle baktım.
Abdussamed Karnucu sakatlık yaşamasaydı Fatih hoca kadroya çoktan almıştı. O yüzden iyi bir yaz çalışması ile onu da seneye kadro da göreceğiz inşAllah. Bartuğ Akademi nin büyük yıldız adayı İnşAllah 🤲

Yerli olarak Kaan, Mert Müldür , Okay, Kenan Karaman ve Enes Ünal gibi isimler kiralık olarak denenebilir. Zor transferler ama yerli kalitesini arttırmak için gerekli hamleler olabilir.

Oğulcan, Caner, Aytaç gibi isimlere gereksiz yere para vermeye gerek yok...
 
Son düzenleme:
Umarım ilk hafta bir alt ligden gelen Erzurum veya Hatay ile iç sahada karşılaşırız ve ilk yarıdan 3-0 lık süper bir oyunla ( Arda-Emre Kılınc ve Caner'in) golleri ile şov yaparız. Ilk hafta maçları bir turlu her sezon başı neredeyse deplasmanda baslıyoruz ve genelde puan kaybı ile donunce sıkıntı oluyor. Guzel olur Galatasaray: 6 - Erzurumspor : 0 gibi bir skor ilk haftadan. Bu arada maçların seyircili olması lazım. Reklam amaçlı ayasofya müzesinde topladılar binlerce insanı iç içe..İşine gelince seyircisiz gelmeyince seyircili. Tiyatro ulkesi alim allah.
 
Yani açıklama bence de fiyasko olmuş... Bi bildiği vardır demek ne abi hangi çağda yaşıyoruz ? Ve artık bi bildiği var kısımlarını geçtik. Kimsenin bi bildiği falan yok.
 
Beşiktaş nerden geldi 3.oldu.
Sergen Yalçın olmasa küme düşecek takım ne hale geldi.
Trabzon ceza alırsa ŞL'ye katılacaklar.
Ciddi alkışı hak ediyor Sergen Hoca.

Hakikaten biz ne olduk böyle yahu pandemi den sonra🤦‍♂️
 
Beşiktaş'ta ayrılan Ruiz'in geleceğine dair haberler var.
İnşAllah böyle bir saçmalık yoktur. Ağır bir oyuncu böyke bir hata yapmamalıyız.

Mensah haberleri de var. Seri de kalırsa çok yumuşak olacağız göbekte. 3lü savunma olacaktır o zaman. Açıkçası gelmesini istemiyorum.

Yine Belhanda gidecek haberleri çıktı. 3-5 e bakmadan satsak iyi olur. Ama yine transfer olmayacaktır. Keşke doğru olsa.

Emin, Işık Kaan, Metehan varken Semih'i.. Atalay, Yunus, Celil ve Karnucu varken Emre Çolak'ı almak bu gençlere ayıptır...
 

Emredersiniz haşmetlimiz. Sizin kararlarınızı sorgulamak kimin ne haddine?

Peygamberliğini ilan et de rahatla, saraydakinin futbol şubesi. Egoya bak, kibire bak!

Yok yok bu zihniyet varken futboldan uzak dursam iyi olacak. Ne halt ediyorsan et, şakşakçın bol nasıl olsa. Küme düşürsen de “vardır bir bildiği” diyen çıkar. Yazık..
 

Üst