2020-2021 Galatasaray Futbol Takımı

Arda Kardeşler denen tetikçinin rezilliklerine rağmen 1-0 önde girdik soyunma odasına. Marcao’yu ikinci sarıyı görmeden oyundan almak gerekiyor zira fırsat kolluyorlar atmak için. Derbide fena pislik dönecek gibi.
 
İkinci yarı biraz daha farkı açabilirsek Marcao - Ozonwafor değişikliği iyi olur diye düşünüyorum. Genelde Marcao'nun tuttuğu adamın üzerine oynuyorlar.
 
İyi oynamadık belki ama fb nin saçma sapan kazandığı maçtan sonra böyle olacağı belliydi.Mohammed in ilk maçına göre gayet iyi olduğunu düşünüyorum açıkcası beklediğimden daha teknik gibi heyecanlanmadım değil. Emre Kılınç biraz forma altında ezilmeye başladı daha cesur olması dikine gidiyorsun tamam ama o ara pası atmaktan veya şut çekmekten korkmamalı.
 
Geçen maçtaki gibi temiz oynayıp kazandık. İlk yarı biraz daha durgunduk. Bunda Linnes-Etebo-Emre üçlüsünün etkisizliği bunda büyük etkendi. Geçen maçta olduğu gibi Fatih Hoca 45'te hamleleri yaptı ve ikinci yarının başlarındaki ufak baskıyı saymazsak maçı aldı koparttı. Kağıt üstünde ben rakiplerden o kadar geride olduğumuzu düşünmüyorum. Oyun anlamında ise kesinlikle önlerinde olduğumuzu düşünüyorum. Biz yeter ki kafamızı sahaya verelim.
 
Bugun takimi beğendim. Muslera-onyekuru ve donk harikaydılar. Takıma daha gedson ve yedlin katilacak. Belhanda çok iyi oynadı ama iyi oynamasının sebebi haftaya fener maçında ilk 11 içindir.
 
Mustafa Muhammed ile ilgili bir şey dikkatimi çekti:
Adamın kafa vuruşları normal şiddette değil, sanki kafasıyla şut çeker gibi güçlü gidiyor.

Feguli inşeAllah derbide oynar; yarın ya da Cuma takımla antrenmanına çıkarsa Terim oynatır diye düşünüyorum çünkü takımın beyni, sahadaki en yetenekli ayağıdır.

Fernandes'in karantina problemi olmazsa, koç kesinlikle oynatır ve bizi iddia hale girecektir.

Dün Fenerbahçe'nin aciz, silik, tek kale maçına zaman zaman baktım, 5 golle mağlubiyet varken kazandılar, kalecileri iyi, olağanüstü kurtarışlar yaptı ve bizim maçta da ekstra motivasyon ile çıkacak, neticede derbi psikolojisini biliyor ancak ben takıma güveniyorum, Terim çıkıp Etobo denilen kazma ile çıkma korkaklığını göstermezse hocaya da güveniyorum, buraları dünyada en iyi bilen koçtur.

Adamların alternatifsiz 1 tane topçusu var, Gustavo eğer oynamazsa yine dünkü gibi aciz kalacaklar diye düşünüyorum ama Emre ve militan ekibi lobiden megafonla takımı hophoplamak için hazırlı olur!

İleride Mustafa Muhammed mi yoksa Falcao ile başlar bilemiyorum ama ben olsam hırslı, aç, güçlü, atlet ve dinamik Mustafa Muhammed ile başlardım ama tecrübe konusu da önemli faktör oluyor.

Seyircisiz ve bence oyun kalitesi olarak biz daha öndeyiz, Fenerbahçe takip ettiğim kadarıyla son 3 maçında vasat ve vasat altı oyunla maç kazanıyor. Bu oyunları umut vermiyor ama bu maçlarda genelde şanslı da oluyorlar abcak artık biz de orada silik ve korkak oynamıyoruz, son 5 yılda mağlubiyet de görmedik diye hatırlıyorum.

Sabırsızlıkla Fegulinin antrenmana çıkmasını ve Fernandes'in karantina konusunun netleşmesini bekliyorum.
 
Öncelikle derbide iyi oyun falan beklemiyorum. Sadece 3 puan istiyorum, nasıl geldiği önemli değil. Hatta berbat oynayıp 90’da tek atıp kazansak süper olur. En kötü ihtimalle 1 puanla ayrılmalıyız sahadan. Sonuna kadar yarışın içinde kalırsak bir şekilde alırız zaten.

Gedson ve Yedlin fizik olarak hazırlarsa mutlaka derbide forma giymeliler. En kötü halleri Emre Kılınç ve Linnes kadar oynar zaten. Belhanda gibi ne zaman ne yapacağı belli olmayan tipte oyunculara güvenmek hata. Her an kırmızı görüp takımı yakabilir, zaten bildikleri için üstüne oynarlar. İleride Babel’le başlayıp bizim fakir Salah’ını sonradan taze güç olarak sahaya sürebiliriz. Arda da 90 dk çıkarmakta zorlanıyor.

Geçen sene kazandık, cumartesi akşamı da kazanırsak [genelde cumartesi olan derbileri kazanmışızdır, çocukluğumdan beri dikkat ederim] bu sefer onlarda kadıköy fobisi başlar. 3-4 senedir falan dışarda yenilmiyoruz sanırım. Yenersek; bunlar tam havaya girmişken, transfer, Mezud, Mali Koç derken bir anda rüzgâr öyle bir tersine döner ki; kolay kolay toparlanamazlar. Bu sefer polis arabası vs. deviremezler ama evlerinde küçük çaplı izdiham yaratabilirler, cam-çerçeve indirmek, tv kırmak, vazo fırlatmak gibi.. Geçen sene kadıköydeki maçtan sonra bütün gece acilde orasını burasını sakatlayan fblilerle uğraşmıştım, üstümde de Galatasaray poları vardı :D

Önemli olan sakin kalmak, zira üstünde baskı hissedecek olan rakip. O nedenle akıllı oynayıp gerekli mücadeleyi gösterirsek gayet rahat istediğimiz sonucu alabiliriz.

Bjk de berabere kaldı. Fırsat ayağımıza geldi.
 
Ligin şuanki durumuna göre fikstür avantajı biz ve Beşiktaşta.Bu maçtan sonra zorlu diyebileceğimiz bjk, ts ve alanya deplesmanları var onun dışında uzun süreli seriler yapabiliriz. Fb ise ilk 8in çoğu ile depte oynayacak. Elbet her hafta hatay maçındaki kadar şanslı olmayacaklar ama bizi yenerlerse 6 puan fark ciddi bir şekilde havaya girecekler. O yüzden ilk olarak yenilmemeyi düşünmeliyiz. Ama bir yenersek şampiyonluğu %80 olarak görürüm.
 
“Fenerbahçe’nin, “her şey futbol değildir, moral olsun diye, sağlık çalışanları derbiyi izlesin” başvurusuna, Galatasaray yönetimi “o zaman o sağlıkçıların yarısı FB’li diğer yarısı da GS’li taraftarlardan oluşsun” önerisi sonrası Fenerbahçe yönetimi bu istekten vazgeçti.”

Çünkü şikecilik bunu gerektirir.
 
Şu Fenerbahçe'nin oynadığı oyun, bizi mutlak favori yapması gerekiyor. Hatay maçı 8-2 falan bitiyordu, 7 sıradışı kurtarış vardı. İnşeAllah Feguli ve Fernandes oynar da, yine pas manyağı yaparız Feneri.
 
Yani artık gs forması giymemesi lazım ama 4-4-2 de mohammed ile nasıl oynar acaba diye geçiyor aklımdan bir kere izlesem rahatlarım heralde. Birde babelin 20 maç oynarsa sözleşmesi 1 yıl uzar maddesi varmış şuan 19 maça çıktı deniyor ama benim bildiğim ligde 20 maç oynaması gerekiyor ve 15 maça çıkmış durumda. Babeli 20 maça tamamlamasa güzel olur gibi aslında.
 
babel gibi kanserden kurtulmamız gerekiyor. öyle bir şey varsa kadro dışı bıraksınlar. dünyanın parasını alıyor.

falcao, babel, belhanda, feghoulinin sözleşmelerinden kurtulduğumuzda çok rahatlayacak kulüpte.
 

Üst