2020-2021 Galatasaray Futbol Takımı

Yani artık gs forması giymemesi lazım ama 4-4-2 de mohammed ile nasıl oynar acaba diye geçiyor aklımdan bir kere izlesem rahatlarım heralde. Birde babelin 20 maç oynarsa sözleşmesi 1 yıl uzar maddesi varmış şuan 19 maça çıktı deniyor ama benim bildiğim ligde 20 maç oynaması gerekiyor ve 15 maça çıkmış durumda. Babeli 20 maça tamamlamasa güzel olur gibi aslında.
Zaten 3 senelik sözleşmesi var ve 2021-2022 sezonunda bitecek.
 
Takımda forma adaleti varsa; sağ kanatta Feghouli’nin yokluğunda Kerem Aktürkoğlu başlamalı. En çok hakeden isim o. Takıntılardan vazgeçmek gerekiyor.

Bence sadece adalet faktör değil, oyuna yapacağı etki olarak tercih edilmelidir eğer tecrübe deyip nadir oynattığı sağda Babel ile bsşlanılmazsa, kesinlikle Emre yerine Kerem tercihini istiyorum; enerjisi, hızı ve hakediş olarak o doğru isimdir.
 
Kerem için ben hala erken olduğunu düşünüyorum. İleride çok etkili ama top rakipteyken ve hücuma geçişlerde nerede durması gerektiğini henüz tam öğrenemedi. Çok yüksek potansiyel ama daha bu maç için hazır mı emin değilim. Takımın iki maçtır kazanan bir planı var, bunu çok bozmamamız gerekiyor. Beşiktaş maçı öncesi ihtiyatlı çıkmayı bende olumlu bulmuştum ama oyunumuzun kalitesi aşağıdaydı. Galip gelirsek büyük olay olur ama beraberlikte bizim işimize rakibimizden daha çok yarar. Devre arasında Mesut ile birlikte yine transferlere devam ettiler ve beklentileri arttı. Mesut transferinin basın toplantısında da Mesut'u Galatasaray maçında izlemeyi umuyoruz demişti. Hem böyle bir formül bulup kazanmaları kolay değil. Biz ne kadar saha içinde kalırsak kazanma şansımız o kadar artar.
 
Normalde ben de beraberliğe fitim lâkin hem ilk maçta kendi evimizde galip gelememiş olmamız hem de rakibi bu formsuz haliyle yakalamışken 3 puan da iyi olur hani. Ortada bir kazanan takım var ancak EmreK, Linnes, Etebo’nun katkıları yok denecek kadar az. O nedenle bu kritik karşılaşmada yerlerine daha iyi performans verecek birilerinin süre alması kanaâtindeyim.

Bu maç özelinde Luyindama’yı stopere koyup Taylan’ın yanına Donk da çekilebilir. Yeter ki ilk 11 haketmeyen bazıları formanın garanti olmadığını anlasın.
 
Toplarıyla tüfekleriyle geliyorlar... VAR hakemi de palabıyık şerefsizi oldu. Orta sahada yaratıcılık sorunu yaşayacağımız kesin o yüzden çok gaza gelip yüzde 70 le top oynamaya gerek yok bence üstelik artık bizim de kontra atak tehditlerimiz var.
 
Fenerbahçe'nin geniş bir kadrosu var ama net çok iyi diyebileceğimiz oyuncuları yok. Nispeten kendini toparlamış sayılabilecek Ozan Tufan ve fakir 10 numarası Pelkas, Diagne'nin bile yarısı olmayacak Thiam gibi oyuncularla bir yerlere gelmeye çalışıyorlar ama kenardan getirdikleri oyuncular da aynı standartta olduğundan gününde olmayan oyuncuları varsa değişiklik yapabiliyorlar. Bizim kadromuz bu oyunun 11 kişiyle oynandığı düşünüldüğünde yıllardır yaptığımız transfer yanlışlarına rağmen daha iyi ama bir türlü istikrar yakalayamadık. Yine de ben neredeyse baştan kurulmuş FB'ye kıyasla daha şanslı olduğumuzu düşünüyorum. Kendi evimizde oynadığımız maçta FB çok korkak oynamış, biz de üretken olamadığımızdan kazanamamıştık. Seyirci olmadığından ve transfer dönemini de verimli geçirdiğimizden dolayı ben şanslı olduğumuzu düşünüyorum.
 
Hakemler pek iyi şeyler vadetmiyor. Eyyamcı Cüneyt ve fb tetikçisi Palabıyık’ın objektif maç yöneteceğini düşünmek güç. Umarım ellerine pek koz vermeyiz.
 
Bizim bugün ne yapıp edip maçta öne geçip,maçıda önde götürmemiz lazım.Yoksa hakemlerin olası eyyamları karşısında zorluk çekebiliriz.VAR hakeminin orta hakemden daha üstün olduğu,VAR hakemlerinin maç yönettiği,orta hakemlerin figüran olduğu tek lig bizim ligimizdir.Orta hakem kendinden emin sarı kart verir,VAR'dan çağırıp pozisyonu yavaşlatılmış şekilde 50 açıdan öyle bir izletirler ki adam sarıyı kırmızıya çevirir.Orta hakem devam der,VAR'dan çağırıp pozisyonu yavaşlatılmış olarak izletip psikolojisine oynayarak penaltı çaldırırlar.Bir söz vardır,hatayı ararsan bulursun diye.Futbolu bilmeyen,pozisyonları okuyamayan,yorumlayamayan hakemlere sahibiz.

İnsanların maç keyfi diye bir şey kalmayacak en sonunda.Umarım bugün her ne kadar Fener'den nefret etsemde 2 takımında canının yanmayacağı şekilde maç yönetilir.
 
5F63AB30-F55B-4516-9CD9-F78464D99D7E.jpeg

En zayıf yerimiz sağ taraf gibi gözüküyor. Emre ve Linnes bugün iyi oynarlar umarım. Taylan’ın da orta sahanın tempo ve defansif yönünde yalnız bırakılmaması lazım.

Mohamed de ilk derbisinde golle buluşursa süper olur. En büyük kozumuz yine Onyekuru. Stoperlerimiz ve kalemiz de güven veriyor. Korkak oynamayalım, sakin kalalım ve sonuna kadar mücadele edelim. Başarılar..
 
Son düzenleme:
Emre sağda verimli değil keza arda da bence ortada iyi değil fiziği kaldırmıyor. Son haftalarda da düşüş var zaten ama oyuncu yok işte . Belhanda umarım rahat durur Caner, mert, Ozan, serdar sürekli üzerine oynayacak. Tahminim ise bu hakem atamalarında sonra kırmızı görüp yenileceğimiz yönünde.
 
Isterlerse 50 bin seyirci alınsın maçın sonucunu etkilemez emin olun maçın ilk yarısı berabere biter ikinci yarı da biz kazanırız 2-0 biter maç
 
Emre Kılınç ve Mert Hakan geçen sezon o kadar abartıldı fakat ikisi de Anadolu topçusu birer balon.

Orta sahamız hiç yok. Taylan stoperlere destek vermekten başka bir şeye fırsatı kalmıyor. Arda, bu tempoyu 45 dk bile kaldıramadı, Belhanda’nın pek umrunda değil maç.

Onyekuru, istediği topları alamadı. Mohamed ileride çok yalnız kalıyor.

Gol yememiş olmamız sevindirici. Muslera’nın çok iyi bir kurtarışı var. İkinci yarıda oyunu lehimize çevirmek için hamleler yapmak gerekiyor.

Gol atan kazanır gibi. Atamazsak da yemeyelim.
 
Emre arda Belhanda üçlüsü keşke aynı anda çıkabilse. Bu üçlü oynayamadıkça Onyekuru yu da kullanmıyoruz. Linnes yerinede yedilin girer umarım son yarım saat.
 

Üst