2021-2022 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Bu rotasyon bizim için biraz fazla lüks.Cruz,Pierre,Eray ve Can olmak üzere 4 tane Pg var.14 kişilik bir ana rotasyon zaten imkansız bu bütçelerle.7 yabancıyla başlayacağımızı da hiç sanmıyorum.Seçtiğiniz isimler gerçekten çok iyi bana göre de.Ligimizde bu sezon önemli işler yapmış oyuncular hepsi.Ama bana göre böyle bir rotasyon oluşturma şansımız yok.5 yabancılı,daha dengeli ve en önemlisi birbirini tamamlayan bir rotasyon hayal etmemiz beklentiyi daha karşılar nitelikte olabilir.İyi akşamlar.

Ligimizden playoff adayı olmayan takımlardan seçim yapmıştım, fazla maliyetli olmasın diye düşünerek. Ancak yine de maliyet yüksek ise biraz budayarak;

Cruz - Can Öğüt - Eray
Macura - Yiğit
Dekker - Sinan Sağlam
Zack - Jefferson
Jaiteh - Egemen Güven - Berke

şeklinde bir kadronun maliyeti ne olur? Kurulabilmesi (kontratlarının devamı gibi nedenlerle) mümkün mü ?
Macura ve Zack çok gösterişli isimler olmamakla birlikte çok faydalı olabilirler diye düşünüyorum.
 
Son düzenleme:
Önümüzdeki sezon BCL hakkımız devam ediyor mu? Sezon içerisinde BCL'yle sözleşmemizin devamı için ilk 6 yapmamız gerekiyor diyenler vardı yanılmıyorsam.

Bir de doğru başlığa mı yazıyorum bilmiyorum ama adayların basketbol şubeleriyle alakalı projeleri neler, tekrar ULEB'e dönülecek mi yoksa BCL'den devam mı edeceğiz, bütçe ne kadar olacak, Ekrem Memnun ile devam edilecek mi, kadın basket şubesindeki yabancı oyuncu istikrarsızlığı nasıl giderilecek herhangi bir açıklama yapan aday oldu mu?
 
Ligimizden playoff adayı olmayan takımlardan seçim yapmıştım, fazla maliyetli olmasın diye düşünerek. Ancak yine de maliyet yüksek ise biraz budayarak;

Cruz - Can Öğüt - Eray
Macura - Yiğit
Dekker - Sinan Sağlam
Zack - Jefferson
Jaiteh - Egemen Güven - Berke

şeklinde bir kadronun maliyeti ne olur? Kurulabilmesi (kontratlarının devamı gibi nedenlerle) mümkün mü ?
Macura ve Zack çok gösterişli isimler olmamakla birlikte çok faydalı olabilirler diye düşünüyorum.
Bu kadro tabi ki oluşturulabilir.Az yukarıda benim yazdığım kadro bundan daha da maliyetliydi mesela :) Alex Perez,Crawford,Dekker,Kelly,Jaiteh gibi maliyetli oyuncular yazmıştım.Tabi ki benim yazdığım kadroya göre sizin son yazdığınız kadro daha gerçekçi olmuş :)
 
ORTALAMA KUR İLE O DA YOK ŞUBE GELİRİ 20 MİLYON TL ZATEN SPONSOR BULUNDU DESEK NE KADAR VERECEK MUHTEMELEN 10 MİLYON TL CİVARINDA DİĞER MASRAFLARI DA DÜŞTÜĞÜMÜZDE 3 MİLYON DOLAR KALIR O DA SPONSOR KATKISI İLE BAŞKAN ADAYLARINDAN DA BASKETBOL İÇİN VAAT VERENDE METİN BEY DIŞINDA YOK MEVCUT YÖNETİM GİTSE BİLE ÇOK UMUTLU OLMAMAK LAZIM ALİ KOÇ O MASRAFLAR İÇİN 3 ŞİRKET SATTI DİYE OKUDUM O İŞİ YAPABİLECEK BİRİSİ BİZİM CAMİA DA YOK MAALESEF

Metin Öztürk Ergin hocayı geri getirmek istediğini söylüyor ancak bu zor gibi çünkü Ergin hocanın basketbol şampiyonlar liginde mücadele eden bir takıma geleceğini zannetmiyorum.
 
Gelecek sezon takıma muhakkak düşük bütçeli bir James Anderson lazım. Rolü olduğunda hücum eden, savunmada adam değişimi olduğunda uzunu savunabilen, belirli seviyede ribaund katkısı veren biri muhakkak lazım. 2 senedir kanat almıyor şube.
 
Bu sezon bütçeyi aşmışızdır muhtemelen borç kalabilir, pandemi ve sponsorluk gelirleri de malum, yeni yönetim ekstra gelirler bulsa bile maas bütçesi 3m doları geçmez tahminen.
 
Metin Öztürk Ergin hocayı geri getirmek istediğini söylüyor ancak bu zor gibi çünkü Ergin hocanın basketbol şampiyonlar liginde mücadele eden bir takıma geleceğini zannetmiyorum.

Bu haftaki rezaletlerinden sonra Şampiyonlar Ligi ona çok bile. Bizim seviyemize 48 saat içerisinde düşürdü kendisini maalesef. Bundan sonra iyi bir başkan adayının seçilmesi durumunda gelme ihtimali az değil. Bu seviyeler için halen(!) çok iyi koç :ROFLMAO:
 
"GALATASARAY SADECE FUTBOLDAN İBARET DEĞİLDİR"
Galatasaray'ın tüzüğünde kuruluş amacının, spor dallarında ahlaklı, başarılı sporcular yetiştirerek eğitim vermek olduğunu söyleyen Elmas, "Galatasaray Kulübü, futbolu ayırmamıştır bunların içinden. Galatasaray sadece futboldan ibaret değildir. Galatasaray bir düşünce biçimidir. Her spor dalında Galatasaray'ın bir misyonu olması ve her spor dalına gelirine bakılmaksınız aynı önemin verildiği bir yönetim planlıyoruz. Her şubede stratejilerimizi hazırladık. Görev bize verildiği taktirde Galatasaraylılar, her şubeyle ilgilenen bir başkan görecekler. Galatasaray'da basketbol ve voleybol amatör branş olarak görülüyor. Bunlar amatör branşlar değil. Galatasaray arması taşıyan profesyonel branşlar bunlar. Bu branşlar bu durumda olamaz. Galatasaray markasının her branşta başarı hedefiyle detaylı çalışacak yola çıkıyoruz. Galatasaray bizim dönemimizde asla, bugün basketbolda yaşadıklarımız yaşanmayacak" ifadelerini kullandı.

Kaynak: https://www.milliyet.com.tr/skorer/...yalniz-birakildi-mutsuz-oldugu-asikar-6494270
 
Bence basketbola o paraların bulunması imkansız eğer kur böyle giderse fb ve efes de birer seviye aşağıya çekerler bütçelerini bence bizim için en iyi örnek 2006 2011 arası takımımız o süreçte ki gibi olabilirsek istikrarla birlikte yukarıya çıkabiliriz
 
Çok güzel vaatler, çok güzel söylemler, çok güzel planlamalar. Ama bunları söyleyenleri çok duyduk biz. En son Dursun'un müthiş sponsor sözü vardı, meblağ belirtmişti hatta sanırım 5M falan bir şey diyordu hafızam hatırlayamadı. Velhasıl, sonra MC efendi geldi, halimiz ortada. Ekmek ve su verin hayatta kalsınlar da gerisi önemli değil mantığıyla hareket edildi.
Başarılı olmak önce misyondan değil vizyondan geçer. Vizyonun kadar yaşarsın bu hayatı. Ona göre bir misyon yaratırsın. Vizyonun kadar zevk alırsın, vizyonun kadar var olursun. Bu sadece spor için değil insan hayatı için de geçerli. Maalesef Galatasaray markasının vizyonu Ünal Aysal dönemi şorta Nikon sponsorluklarından şimdi pandemi dönemi kapanmaları kadar küçük ve boğucu hale geldi.
Ben dün akşam Efes'i izlemek zorunda mıyım? Efes yerine, çerezimi bisküvimi hazırlayıp TV başına geçip alnımda stres ve terle kendi takımımın F4 mücadelesini izlemek isterdim. 4 yıldır yokuz, ve düşündükçe üzülüyorum ama bi 4 yıl daha olur muyuz muamma.. Yazık ki ne yazık.
 
Bu tür vaatleri geçmişte de duyduk. Planımız hazır, sponsorlarımız hazır diyenler; göreve gelince yokluk edebiyatı yaptılar. Umarım bu sefer farklı olur. Ama çok ümitli değilim.
 
Awudu Abass ya da Nikola Kalinic gibi çift yönlü üst düzey bir kısa forvet getiremiyorsak Fethiye'den Elgin Cook'u alabiliriz. Savunmada ve hücumda çeşitli silahları olan, atlet , şut atabilecek, ligi tanıyan ve fazla para istemeyecek biri olduğu için düşünülebilir. Geçen yıl da düşünülebilirdi.
 
Son düzenleme:
Awudu Abass ya da Nikola Kalinic gibi çift yönlü üst düzey bir kısa forvet getiremiyorsak Fethiye'den Elgin Cook'u alabiliriz. Savunması ve hücumda çeşitli silahları olan, atlet , şut atabilecek, ligi tanıyan ve fazla para istemeyecek biri olduğu için düşünülebilir. Geçen yıl da düşünülebilirdi.
Söylediğiniz tipte ve adi bilinen oyuncular 400 bin dolardan açıyor kapıyı. Başka?
 
Bütçemiz kim gelirse gelsin 3 aşağı 5 yukarı belli fazla bir bütçemiz olmuycak o anlaşıldı en fazla 4 milyon dolar falan olur.
Karşıyaka senelerdir hep aynı maçları düşük sayılı savaşan mücadele eden atlet sert oyunculardan kurulu bi takım geçen sene ondan önceki sene uzun rotasyonunda bunu bizde yapmıştık ve o zaman mücadeleci zevk veren bi takım vardı çok başarılı olamasak ta en azından bu düşünceye dönüp savaşan mücadeleci atlet sert isimlerle yeni bir kadro kurmamız gerek.
 

Üst