2021-2022 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Muhammed Baygül Bahçeşehir'e yakınmış, Yiğit Tofaş 'a gidiyor nef sponsor olacak ceo atanacak haftaya belki ama alacak oyuncu bulamayacağız nerdeyse. 6 yabancı alırız göksenin canberk ege ayberk bir iki oyuncu daha alır amerikalılar iyi çıkarsa play off yaparız akıbet buna doğru gidiyor.

Haklı gerekçeler ama elindeki form tutmuş oyuncuyla zamanında neden uzatamadık çünkü 3 ay sonra ne olacağı konusunda bir plan bütçe yoktu. Bursaspor bile piyasası düşen yerlileri fırsat transferi kovalarken biz elimizdekileri kaybediyoruz.

Boby Dixon, Kenan Sipahi ve Okben'i kovalarız muhtemelen. Galatasaray geçmişi olan Muhammed ve Can'ı alamıyoruz. Daçka ve Telekom'a giderken alamadık Bahçeşehir daha zengin.

Berkay'i almaları Burak Can'ı bırakacakları anlamına gelmeyebilir ben olsam bırakmazdım. Maddi açıdan yarışmak kolay değil doğru da değil ancak zamanı kötü kullanmanın izahı yok. Seçimi erteleyenlere selâm olsun.
 
Ben bu yönetimin son 3 yönetime nazaran daha bu şube üstüne eğilecek samimiyette bir yönetim olacağına inanıyorum.

A Lisansı ciddi bir vaattir. Salon 2.5 senelik bir mesele. A Lisansı da orta vadede bir hedeftir bana bu yolda ne verecekleri önemli. Yiğit'in de Ayberk'in de yeri dolar ben inanıyorum ama 2 2.5 milyonla başlayıp bu sene böyle olsun muhabbeti olursa baştan anlaşamayız onu söylemek isterim.

Kademeli bir bütçe artışı olacaktır. O yüzden ilk hedef BCL final four'u olmalı. Ne kadar realist ve vaatlerini tutacaklarını göreceğiz. Vaat vermek meseleyse herkes yapar. A Lisansı vaadi verdiyseniz, alamasak bile eylemleriniz bu yönde olmalı.

Evet futbolun aciliyeti var ama basketbolda da durum aynı şekilde acil. Bu bilinerek gelindi ve buna göre aksiyon alınmalı. 1 hafta içinde en azından yerli rotasyonu oluşturulmalı ki önümüzü görelim.
 
Vallahi dün Kerem Tunçeri geldi aklıma; o mu acaba bahsi geçen basketbol aklı diyecektim. Bu arada Bahçeşehir Jamar Smith’i de almış. Onların para konusunda sıkıntısı olmadığından aşık atmak biraz zor şimdilik.
 
Daha seçilmeli 24 saat olmuş mazbatasını almamış bir yönetimin nasıl ilgisiz olduğu anlaşıldı ben de onu anlamadım.

Her ne kadar sevmesekte önceki yönetimin yaptığı doğru bir şey vardı. Borçlar ödendi ve mevcut bütçe üzerinden saçma harcamalar yapılmadı. Artık oyunculara borcu olan bir kulüp değiliz. Benim kısa vadede beklentim yine bu şekilde yönetilip gelen sponsorlarla bütçenin artıp istikrarlı bir şube oluşturulması.
 
6. 7. yabancıdan medet ummak da mantıklı gelmiyor Arapovic sakattı ve Klobucar olmayınca fiilen 6 yabancı ile pek oynamadık neyse ki Harrison pg gibi top getiren oynu yönlendiren rolü kısmen sağlayınca webster' e rağmen can harrison webster üçlüsü ön alanı götürdü. Böylelikle 3 yabancıyı uzun pozisyonuna kaydırabildik ve ege ayberk berke nin sınırlı katkısını dengeledik.

Rotasyonlu da oynatsan 5 yabancı olacak kadroda 2 yabancı uzunla maçı bitiremezsin ege ribaund ve savunmada katkı verir ama yetmez ayberk sadece şut atar akan açar belki ama ribaund alamadığın ezildigin anda bir anlamı yok. Daçka boyalı alandan kaybetti. Uzatmak istemiyorum lakin 4-5 sağlam yerli + Eray + Canberk olabilir sadece Göksenin ve Ege ile zor.

Kenan, Dixon ve Okben de biz organize olana kadar bir yerlere imza atar umarım. Dün seçilen yönetimin hatası yok bunda ama Ekrem hocayla oturup konuşmuş olmalarını ümit ediyorum. Terim'le seçimden önce oturup önümüzdeki seneyi konuşmadılar mı ki...
 
Yiğit varken Okben lüks olabilirdi. Şimdi bence değerlendirilebilecek konuma indi. 7 fazla bence ama 6 gerekiyor. Haftada çift maç yapıyoruz yorgunluk, sakatlık yetersizlik gibi durumlar olabiliyor. 6. uzun ya da kısa olmalı bence duruma göre.
 
Bahçeşehir Eurocup’da falan da değil ama parayı bastırına aldılar Jamar Smithi yerli piyasasında zaten pek bir haraket alanı kalmadı en azından 2 tane heyecan verici ve doğru yabancı transferi yapabilmek lazım.

Henüz kesin ilgisizler diyemem de seçileli 2 gün oldu basketbol şubesi ile ilgili yönetici kim,şubeyi kim yönetecek belli gibi durmuyor önceden karar verme gereği duyulmamış gibi duruyor ,ortada üç aşşağı beş yukarı belli bir büçede var mı emin değilim bunlar belli olacak da hocayla konuşulacak da yabancı piyasasına girilecek
 
Transfer bütçesi 2,5 milyon falan olursa ilk aşamada %25 artmış olumlu demeyin de her türlü bekliyoruz zaten :)
Aynen böyle bir şey kabul edilemez. Yaratılan algıyla vizyonla vs de örtüşmez. Tam manasıyla şark kurnazlığı olur. Böyle şeyler olmamalı. Bu sezon için minimum 4 milyon dolarlık bir bütçe olmalı bu her sezon için artmalı. iyi hedefler konulmalı ve Galatasaray yeniden kafaya oynamalı. Bu atılımlar yapılmalı ciddi bir basketbol vizyonu olduğu gösterilmeli ivedilikle salon inşaatına başlanmalı ve salon inşaatı bittiğinde artık Galatasaray Eurolig A lisansı alabilecek konuma gelmelidir. Bunu da 2-3 milyonluk bütçelerle takılalım iki üç sene sonra yaparız diye yapamazsınız. Bu yaklaşımla o iki üç sene hiç gelmez.

Bu arada elbette mazbataları vs alacaklar ama hızlı aksiyon almaları gerekir. Sevgili başkan bütün çalışma gruplarının görev dağılımlarının vs belli olduğunu söylüyordu. Dolayısıyla hızlı aksiyon almamaları için hiçbir sebep yok demektir.
 
Yiğit varken Okben lüks olabilirdi. Şimdi bence değerlendirilebilecek konuma indi. 7 fazla bence ama 6 gerekiyor. Haftada çift maç yapıyoruz yorgunluk, sakatlık yetersizlik gibi durumlar olabiliyor. 6. uzun ya da kısa olmalı bence duruma göre.
6.yabancıya karşı değilim ama oyun planını 5 yabancıya gore yapmak lazım anlatabildim umarım, geçmiş yıllarda kadro dışında kalan yabancının pozisyonunu doldurmakta zorlandık. Uzun kestik içerde zorlandık guard kestik topu getirmekte zorlandık. 5 garanti + 1 tecrübeli yada isimsiz potansiyelli ucuza mal edilecek yabancı tercih ederdim.

Yerlilerde 5 sağlam + 2 genç potansiyel yada tecrübeli stabil düşük profilli görev adamı tercih ederdim.
 
Efes organizasyonunu sevelim veya sevmeyelim türk basketbolunu biryerden biryere taşıdılar alt-yapı olarak fb bjk gsnin son 15 yılda altyapısından çıkardığı ve ligde oynayan oyuncu sayısı kaç önce bu problemleri çözmek lazım bence uzun vadede eurolige girilse de girilmese de turk oyuncu problemi ancak böyle çözülür dışarıdan alarak bir yere kadar üretim de olmalı olmazsa bu şakaları yapmak zorunda kalırız
 
Üretim olmalı tabi ki ama Galatasaray altyapısı için bu uzun bir süreç yaklaşık 4-5 yıl geçmesi lazım bir altyapı temeli oturması için. Çünkü orası çok bozuk sistemle ilerliyor. Önce bir yerli çekirdeği oturttuktan sonra altyapıdan a takıma oyuncu alınabilir ama dediğim gibi bu orta vadeli bir plan. Altyapıda geçen sene 1 tane oyuncu vardı zaten o da Teşvikiye'den geldi final grubuna kaldık sayesinde. Bugün Bahçeşehir'de oynuyor.
Bugün 20 milyonluk Fenerbahçe bile altyapısından çıkardığı oyuncuya süre veremiyor. Efes bu konuda tüm ülkeyi tarıyor nerdeyse ki genç oyuncu seviyesinde iyi olan oyuncuların birçoğu genelde kariyerine alt liglerde devam ediyor. Kısa-orta vadede olmuşu denemekten başka çare yok maalesef. Bugün kadın basketbolun hali ortada. Görece altyapıya önem daha fazla ama yenildiğin takımlar ortada.
 
Başkanımızın seçim esnasında basketbol bir şirket dönüştüreceğini ( genel kurul onay veliyse; daha önce vermedi) şirketlerin de yönetim kurullarını da birliktecokseybasaracagiz.com/ekibimiz/#ekibimizi-taniyin sitesinde yayınlamıştı. Bu yöneticiler arasında 2 kişi dikkatimi çekti. Basketbol idaresinde bu kişiler olabileceğini düşünüyorum. Mustafa ALİ YAZICI ve Bikem KANIK
 

Üst