2021-2022 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Hiçbir sponsor gerçek anlamda o paraları veremez vermez. Efes zaten şirket kişisel tercih, Fenerbahçe önce ülker doğuş vs şimdi koç grubu ve fenerbahçeli iş adamlarının şirketleri destekliyor.

Galatasaray'da böyle bir durum yok, 30 yıldır da hatırlamıyorum. Sadece Nef bir yere kadar. 2010-2014 arası ulke ekonomisi ve kur farklıydı.

EL de bile çok büyük global kulüpler hariç maas bütçeleri belli aralıklarda kaldı ki onların gelirleri euro. Fenerbahçe her sene dünyanın zararını ediyor kendileri karşılıyorlar. Ayni donemde Galatasaray'da ise yıllarca kulüpten geçinen insanların dedikodusu yapıldı.

Sürdürülebilir sürekli belli bir bütçesi olan planlı bir şube olsun yeter. 3-4m da yeter güzel bir takım için.
 
Bu seneki bütçe zaten önceki yönetim tarafından belirlenmiş diyip yine 2 milyon dolar civarı takım kurmasın en azından bir 3 milyon bütçe ayırsın ben razıyım ilk sezon için ama pek emin değilm
 
Yukardaki arkadaşın yazdığı kafada başlarlarsa bu işe başkanlık dönemleri çok uzun sürmez. Bu gecenin bir diğer kazananı olan Eşref H bir sonraki başkan olur.

bir sürü vaatle geliyorsan salon diyorsan eurolig a lisansı diyorsan nef diyorsan hepsini ivedilikle yapmak temellerini atmak zorundasın. Yarın eurolige gidemezsin belki ama bu vizyonla geliyorsan hemen bu sezon için en az 4 milyon dolarlık oyuncu bütçesini koymalısın ve bu bir başlangıç olmalı.

Basketbolda vaat ettiği şeyleri yapmazsa başkanlıktan düşmez. Bu branşı önemseyen şurada üç beş kişiyiz. Ha yine de ben bundan sonra Galatasaray başkanlarının çok bir geleceği olduğunu düşünmüyorum ama o ayrı.
 
Bu seneki bütçe zaten önceki yönetim tarafından belirlenmiş diyip yine 2 milyon dolar civarı takım kurmasın en azından bir 3 milyon bütçe ayırsın ben razıyım ilk sezon için ama pek emin değilm
Belirlenmiş diyip geçemezsin bütçeler revize edilebilen şeylerdir kaldı ki şu anda bu takımın sponsoru yok ciddi bir sponsor geliri gelmeli uzun vadeli bir yapılanma olmalı ve bu sezon için de minimum 4 milyon dolarlık bir oyuncu bütçesi olmalı. Bunun aksi şeyler olursa kendisini oldukça fazla eleştiririm.

ayrıca diğer arkadaşlara cevaben kimse yarın eurolige gitmemizi beklemiyor ama bu vizyonu ortaya koyuyorsan da bunun adımlarını atmalı ve şubeyi iyi bir yere getirmelisin. Bu organizasyonun temelleri atılmalı önemli olan bu ve diğer taraftan da kısa vadede bence eurocup’a dönülmeli.
 
Geçen sezon niye sponsorsuz geçirildi biri izah etmeli, geçen sezondan eksideyiz muhtemelen, bu nedenle 3m $ olursa iyi ve yeterli bir bütçe bugün için.
 
Mevcut bütçe sponsor desteği olmadan kulübün kendisinin koyduğu bütçe. Bu bütçe korunup üzerine ek olarak da sponsor desteği gelecekse ben razıyım. Sırasıyla konulacak vizyon da kademeli bütçe artışıyla beraber
- Lig yarı final
- CL şampiyonluğu
- Lig Final
- EC şampiyonluğu
- EL wildcard
- Lig şampiyonluğu
- EL A Lisansı düzleminde olmalıdır.
Bu şekil bir planlama en erken 8-10 senelik bir periyotta yapılabilir zaten. Elmas yönetiminden ilk beklentim 2 yıllık CL sözleşmemiz süresince bu mecrada iddialı bir takım yapıp ligde de ilk 4 içerisinde bitirmek.
 
Kimsenin elinde sihirli dernek yok. EL A lisansını Galatasaray kulübüne kısa dönemde vermezler zaten. Yeni yönetimin yapması gereken ilk önce gerçekleri tespit edip adım adım ilerlemek.
1. Bir grup ile birleşme yapılması. Türk Telekom olabilir veya geçen sene Beşiktaş gibi alt yapıda gelişmiş bir takım ile birleşme yapılabilir.
2. Yönetimi bu işi bilenlere bırakmak gerekiyor
3. Kesinlikle salon projesi başlatılması gerekiyor.
4. En az 3 yıllık plan yapılıp bu düşüncede transferler yapılması gerekiyor.
5. Bütçe planlamasını iyi yapıp ona göre hareket edilmesi gerekiyor. Parasını vermeyen bir kulüp diye piyasa da reklamınızın olmaması gerekiyor.
 
2017 yılından beri hedefsiz bir Galatasaray basketbol takımı var.Şampiyonluk baskısı yok.Bundan faydalanarak 3 yıllık bir proje olmalı.Öncelikle uzun vadeli iyi bir sponsor bulunmalı.3 yıl içinde salon açılmış olmalı ve 3. yılın sonunda şampiyonluğa oynayan bir takım yaratılmalı.
 
2017 yılından beri hedefsiz bir Galatasaray basketbol takımı var.Şampiyonluk baskısı yok.Bundan faydalanarak 3 yıllık bir proje olmalı.Öncelikle uzun vadeli iyi bir sponsor bulunmalı.3 yıl içinde salon açılmış olmalı ve 3. yılın sonunda şampiyonluğa oynayan bir takım yaratılmalı.

Kesinlikle. Bunları yapmış olsa dahi benim için yeterli olacaktır. Yeter ki düzenli sponsorlar ve oyunculara düzenli ödemeler gerçekleşsin. Gerisi muhakkak gelecektir...
 
İlk sponsorun NEF olacağı artık net, ekstra bir sponsorluk olabilir mi şu an tahmin etmek zor. Şubenin başına kim geçer bilmiyorum ama geçmiş deneyiminden dolayı Ural Aküzüm olabilir onun dışında pek kimse gelmedi aklıma. A Lisansı ciddi bir vaat, o yüzden adım adım gidilecek de olsa mevcut bütçeden fazlası gerekiyor ilk etapta. Ligde yarı final ve BCL f4'ü ilk adımda iyi bir başlangıç olabilir.
 
Baskanlik suresi zaten 3 yil degil mi ? Bu 3 yil icinde basketbolda hic bir somut sportif başarı beklentimiz yoksa EH’dan ne farkı kaldı ki ? Madem özelde amatör şubeler genelde sportif başarı iddası ile seçildi. 3 yıl içinde bir BCL şampiyonluğu beklentisi çok da abartı olmasa gerek.Kupayı kazanan İspanyol takımının bütçesi neydi ki ?Spor bu kupayı alamaya da bilirsin ama yarıfinalde,finalde kaybederken şu top girse idi şu top girmese idi şu olurdu diyecek kadar yaklaşılsa o da kabulüm. Herşeyden önce karşılığını sağlamak,bulmak kayda ile oyuncu bütçesini bu sezon için 3 milyon dolar bari yapmaları lazım ama olmayan para ile bütçe yapmak marifet değil onu ben de yapabilirim iddali yönetici/yönetici grubu isen o finansmanı ya bulacaksın en kötü asla tercihim değil ama dolaylı yoldan kendin sağlayacaksın.
 
Ben Ural Aküzüm’ün de doğru isim olduğunu düşünmüyorum. Bundan öncekilerden fark yaratacağı kanaatinde değilim.

Tahmin olarak söyledim tabi hiçbir bilgim yok geçmişte orda görev yaptığına dayanarak. Tabi isteyerek mi yaptı yoksa sen de burayı al tarzı bir yönlendirme mi oldu bilemeyiz.

Baskanlik suresi zaten 3 yil degil mi ? Bu 3 yil icinde basketbolda hic bir somut sportif başarı beklentimiz yoksa EH’dan ne farkı kaldı ki ? Madem özelde amatör şubeler genelde sportif başarı iddası ile seçildi.

Katılıyorum. A Lisansı hedefi konduysa belli başlı farklar olması lazım diğer adaylardan.
 
Şube yönetiminde sponsor da söz sahibi olacak falan demişti geneli idari mali kararları verecek kişi değilse de sportif kararları alacak kişi basketbolun içinden olmalı oğlu eski basketçi kendi basketbolu çok seviyor ama aslında iş adamı vs olmamalı mesela Turgay Çataloluk ve/veya Banvit’de daha genç bir takım menejeri vardı flinta bir arkadaş bunlar olamaz mı ? Turgay Zeytingözmüş ikisi de gayet başarılı idi bence ikisi birden gelebilir oradaki gibi biri genel menejer diğeri takım menejeri
 
Basketbolda NEF ile sponsorluk detayları hafta içinde netleşecek. Basketbol şubesi için camia içinden eski basketbolculardan bir kişinin CEO, üst düzey yönetici adına ne derseniz artık bir görev alması planı var, o durum da kısa sürede belli olur. (via@caglartorun)
 

Üst