Burak Elmas

Futbol takımı, Fatih hoca sonuna kadar eleştirilmeli. Hak ediyoruz. Kötü futbol ortada. Ama tabi bir geçiş süreci, yeniler geldi vesaire... Daha da düzeliriz mi bilmiyorum. Ama ortada yapılmaya çalışılan bazı güzel şeyler var, yani en azından bu gençleştirme çabaları, maaşların düşürülmesi(bonservisler yüksek te olsa güzel). Ama tabi yönetimin daha önce söz verip te yapamadığı şeyler de oldu. Mesela 10 gün içinde transfer halledilir dedi olmadı. Ama sonra çıktı özür diledi, diretmedi. Hatalar, yanlışlar olacaktır. Henüz 100 gün bile olmadı sanırsam ama bu federasyona karşı olan savaş yenilir yutulur cinsten değil.

Daha önce tamam belki onlara karşı çekimser kalarak hata yaptık, ama şimdi onların dayatmalarına ve tehditlerine onay vermiş olsak bizi daha çok ezerlerdi, ve hala daha da ezecekler böyle giderse. O yüzden birlik ve beraber olunmalı bu konularda. Takımı ve Fatih hocayı tabiki eleştireceğiz. Ama kulübün geleceği ve bekası söz konusu bir yerde. Federasyona açıkça suç örgütü denilmiştir ve bu konuda da nedenlerimiz belgelerle sıralanmıştır. Medya 3 maymunu oynuyor. Başka kulüplerin taraftarları da çok mutlu, çünkü biz onlara göre ağlıyoruz. Başkanımız ağlıyor. Bizim onlara bu şansı vermememiz lazım. Oynanan kötü futbol tamam, Burak Elmas, Fatih Terim eleştirilebilir ama kenetlememiz gereken bir noktadayız federasyona karşı. Ki haklı olduğumuz bir noktadayız. Ve bu davalar daha da sürecek.

Sonunda yerel mahkemelerden sonuç alamasak bile, uluslararası mahkemelerden sonuç alabileceğimiz bir duruma gelebiliriz. Ancak bu süreçte, maçlara atanan hakemler ve federasyonun baskısı, cezalar üzerimizde olacak.

Tekrar söylüyorum bunu bahane olarak göstermiyorum. Oynadığımız futboldan bağımsız olarak gerçekleşecek olaylardan bahsediyorum.

Umarım herşey Galatasarayın menfaati doğrultusunda gerçekleşir.
 
Karşıda TFF ve başındaki atanmış müteahhit varken ben Ali Koç'u bile samimi bulsam desteklerim ama onu, futbol takımındaki başarısızlıkları kompanse edebilmek için yıldız sayısı, şampiyonluk sayısı, TFF ile münakaşa gibi araçlar kullandığından dolayı içten bulmuyorum. Daha önceki TFF başkanı Yıldırım Demirören'in de bir farkı yoktu, Ünal Aysal gittikten sonra gelen başkanlar bir şekilde uzlaştılar. Yıldırım Demirören'in yönettiği federasyonla olan sorunlarımız devam eder ve her geçen gün artarken o dönemki teknik direktörümüz Fatih Terim gidip onunla çalıştı. Sonra kovuldu ve bize geri geldi. Ünal Aysal gittikten sonra federasyon başkanı değişmedi neticede.

Daha üç gün önce Fatih Hoca Rizespor başkanı Tahir Kıran ile anlaştık demişti, sonra birden bu olaylar çıktı. MC yönetimi bile en azından lisans çıkarabilmişti, orada kastettiğim oydu. Ben sonunda hukuk galip gelir inancındayım. Umarım yönetimimiz bir şeyler karşılığında uzlaşıp da işin peşini bırakmaz.
 
Abicim amacın Galatasaray’ın menfaatini savunmaksa bunların da hesabını soracaksın o zaman. Elmayla armut tam da bu noktada karışıyor. Şimdiden söyleyeyim 3 yıl oralara dalacak başkan ve futbol takımı 10 maçı 7-0 kaybetse de “hocamıza güveniyoruz, TFF bilmem ne” açıklamalarına devam edecek. TFF tabii ki suçludur ama TFF tamamen temizlense dahi futbol takımından zerre yol olmayacak. Ve eminim o günler gelse dahi yine ağzını açıp hocaya 2 soru sormayacak niye futbol yok sahada diye. E bu da Galatasaray’ın menfaati olmuyor mu kardeşim ? Ben şurda trilyon tane Fener aleyhine hata gösteririm son 3 sezondur. Şu mevzuları konuşmaktan sıkılıyorum artık. Avrupa’da da mı TFF hüküm sürüyor kardeşim 50 maç olmuş 2 galibiyetin anca var. Sen önce kendini bi düzelt yahu.
 
Son düzenleme:
Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Burak Elmas, Galatasaray Lisesi'nin yeni müdürü Prof. Dr. Murat Develioğlu’na yaptığı ziyaret sonrası Galatasaray Televizyonu’na gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Başkan Burak Elmas, PFDK'ya sevk edilmesiyle ilgili kendisine yöneltilen soruya şu şekilde yanıt verdi:

“Bu sorunun başka bir önemi daha var. Burası Galatasaray Spor Kulübü’nün doğduğu ocak ve Türkiye’de birçok mücadeleyi bu okuldan mezun olan Galatasaraylıların katkısıyla doğrunun peşinden, adaletin peşinden ayrılmadan büyük mücadeleler vermiş bir camia. Dolayısıyla bizler yılmadan, geri adım atmadan, doğruların, adil kararların ve sporun ileriye gitmesine katkıda bulunacak her türlü eylemin arkasında olacağız.”

Başkan Elmas, 21 yıl önce kazanılan UEFA Süper Kupa’nın yıl dönümüyle ilgili olarak ise “Galatasaray ilklerin kulübü. İlk ve teklerin… Biz onu yaptık Galatasaray Spor Kulübü olarak ondan sonra bir daha olmadı. Ümit ediyorum ki hocamın görev süresinde ve bizim görevimiz süresinde beraber kutladığımız böyle bir kupaya daha yakınlaşırız.” dedi.

Futbol Takımımızın UEFA Avrupa Ligi Play-off turunda Danimarka temsilcisi Randers ile oynayacağı rövanş maçı öncesi Başkan Burak Elmas, “Yeni bir takım kuruyoruz belli bir strateji dahilinde. Avrupa’da mücadele edip oyuncularımızın tecrübe kazanmasını, ileride dediğimiz o kupalara tekrar gitmenin yolu bu tür maçlarda tecrübe kazanmak ve galip gelmekten geçiyor. O yüzden ben takımımıza güveniyorum. Son derece iyi, genç, potansiyelli bir takımımız var. Onun için umarım bir sonraki grup aşamasına katılıp, orada da başarılı bir sonuç elde edeceğiz. İleriye dönük kuvvetli bir adım atmış olacağız.” şeklinde konuştu.
 
Gerek dışarıya verdiği tepkiler, gerek basketbolda kurulan kadro ve gerekse futbol takımında çalıştığı antrenörün listesinin tamamına yakınını almasıyla bence beklentileri hemen hemen karşılayan bir giriş yaptı başkanlık kariyerine. Morutan transferindeki tavrına da ayrı parantez açılır.

Eksi olarak PSV maçına transferlerin yetişmemesi yazılabilir ki PSV'nin durumunu görünce o maç öncesi yapılacak transferlerin maddi külfetten fazlasını getirmeyeceği belli oldu.

Yine eksi denebilecek durum sponsorun açıklanmaması ama o da sanırım mevcut kontratın sürmesiyle ilgili. Zamanı geldiğinde bahsettiği gibi bir sponsor açıklarsa o konuda da sınıfı geçer
 
Ben hemen olsun demedim
Hemen aciklicaz diyen baskan
Transferi 10gunde bitiricez diyen baskan
10 ayda kemerburgaza gecicez diyen yine baskan

Oyuzden agizdan konusmakda fayda var

Tabi önce ağızla beyin arasındaki koordinasyonu sağlamak gerek bir konuda eleştiri yapmak için.

Geldikten sonra 10 ay oldu mu ki Kemerburgaz eleştirisini yapıyorsun? Miladi takvim dışında farklı bir yöntemin varsa zaman saptaması yapmak için bir şey diyemem tabi.
 
Bir futbolcun var. Elinde kapı gibi sözleşmesi var. Ve adamı kullanmayacaksın. Ki istesen de kullanamıyorsun zaten adamın bünyesi izin vermiyor. Bu adamdan ne kadar az zararla çıkabilirsen başarıdır.
Tabi ki çıkıp alkışlanacak bir durum değil. Bir zahmet yapıversinler. Kulüp için güzel bir şey. Zarardan kar gibi bir durum.
 

Üst